Moederdag:High Tea
Dit is een bijdrage in kerst_pasen_etc
door kerst_pasen_2
Omschrijving Dit gezellig onderonsje, overgewaaid van de westerburen, kan in zijn geheel zelf worden voorbereid. Dit neemt echter enkele uren in beslag. Veel lekkernijen kunnen ook kant en klaar worden gekocht. Een winkel als Mark's en Spencer heeft een zeer uitgebreid assortiment. Bij de beter gesorteerde supermarkten zijn bakprodukten voor het maken van muffins en scones verkrijgbaar
Aantal personen 4
keuken Engels
Techniek Combi
Smaak Anders
Soort gerecht Anders
Hoofdingredient port
In combinatie met Brood
Bereidingstijd 30-60 minuten
Ingredienten wit en bruin casinobrood roggebrood snack (kleine vierkantjes) zalmsalade komkommersalade cheddar (engelse kaas) gerookte kipfilet ijsbergsla augurkjes scones muffins brownies marmelade heel veel thee schaal met lekkere koekjes
Hulpmiddelen
Voorbereiding
Bereidingswijze Maak muffins, brownies en scones een dag van tevoren klaar en verpak ze in een doos. Op deze manier behouden ze hun versheid. Maak op de dag zelf de sandwiches klaar. Snijd de korstjes van het casinobrood. Besmeer de sneedjes met de zalm of komkommersalade. Snijd de sandwiches diagonaal over en rangschik ze op een schaal. Beleg ook een aantal sneetjes met gerookte kipsalade en reepjes ijsbergsla. Snijd deze ook diagonaal over en steek met een prikkertje een stukje augurk vast op de sandwich. Beleg het roggebrood royaal met kaas. Maak met prikkertjes een torentje door roggebrood met kaas met elkaar af te wisselen. Rangschik de sandwiches, roggebroodsnacks, brownies, muffins en koekjes-allerhande op verschillende schaaltjes. Serveer de lekkernijen met heel veel thee. Wie het echt op zijn Engels wil doen, serveert de thee met lauw-warme melk.
sandwichrolletjes (high tea)
Dit is een bijdrage van sonjaculinair
Omschrijving Met dadels en walnoten.
Aantal personen 6
keuken Engels
Techniek N.v.t.
Smaak Neutraal
Soort gerecht Lunch/Brunchgerecht
Hoofdingredient Brood
In combinatie met Anders
Bereidingstijd 20-30 minuten
Ingredienten 1 kop = 250 ml 1 heel bruin- of witbrood ongesneden Vulling: 250 gr kwark ? kop fijngehakte dadels ? kop fijngehakte walnoten 1 theel geraspte sinaasappelschil
Hulpmiddelen
Voorbereiding
Bereidingswijze Snijd de korsten van het brood. Snijd het brood in de lengte in sneden. Meng de kwark, de dadels, de walnoten en de sinaasappelschil. Besmeer elke snee gelijkmatig met de vulling. Rol de sneden op en wikkel ze strak in plastic. Zet 1 uur in de koelkast. Snijd de rollen met een broodmes in plakjes.
Serveertips Lekker bij de thee, borrelhap of met salade als lunchgerecht. Ook als eerste gang van een uitgebreid diner.
High Tea Sandwich
Dit is een bijdrage van depoort
Omschrijving Heerlijke sandwich met oa zalm.Fantastisch als onderdeel van een high tea
Aantal personen 2
keuken Engels
Techniek N.v.t.
Smaak Hartig
Soort gerecht Lunch/Brunchgerecht
Hoofdingredient Brood
In combinatie met Vis
Bereidingstijd 20-30 minuten
Ingredienten 1 casino-brood gerookte zalm mierikswortel pasta komkommer dille
Hulpmiddelen ijskast
Voorbereiding laat de bakker een casino dwars in de snijmachine doen
Bereidingswijze Besmeer elke lange reep brood met mierikswortelpasta.Beleg deze hierna met zalm,komkommer en dille.Rol dit op.Doe hier strak alluminium folie om in de vorm van een toffee. Laat dit 20 minuten staan in de ijskast en snij ze dan in plakken van ?4 cm
Serveertips
high tea pannenkoek
Dit is een bijdrage in koekie1_a
door ellentje
Omschrijving een heerlijk recept met sinaasappelsaproom.
Aantal personen 4
keuken -
Techniek Bakken
Smaak Zoet
Soort gerecht Nagerecht
Hoofdingredient Deeg/Meel
In combinatie met Zuivel
Bereidingstijd 0-10 minuten
Ingredienten 1 zakje mix voor portie pannenkoek of maak 4 pannenkoeken van je eigen beslag
3 dl melk
125 ml slagroom
250 ml sinaasappelsap
6 gram gelatine (3 blaadjes)
20 gram suiker
Hulpmiddelen
Voorbereiding Bak de pannenkoeken volgens de algemene bereidingswijze.
Bereidingswijze Klop de slagroom met de suiker lobbig (tot dikke yoghurt) Week de gelatine in ruim koud water Verwarm ondertussen de sinaasappelsap. Knijp de gelatine goed uit en los deze op in de warme sinaasappelsap (niet koken) Laat de sinaasappelsap afkoelen tot deze lobbig begint te worden. Meng de slagroom met de sinaasappelsap en bestrijk de pannenkoeken met het mengsel. Rol de pannenkoeken op en laat ze ca. 2 uur opstijven in de koelkast. Snij de pannenkoeken in stukjes van ong. 2 cm breed. Direct serveren.
(BRON : Smulweb.nl)
Ik hoop dat je hier wat aan hebt?
http://www.soyouwanna.com/site/syws/hightea/hightea.html