WaSTeiL | maandag 21 februari 2005 @ 11:36 |
Zaterdag gaan we met vrienden eten bij de Garlic Queen in de Reguliersdwarsstraat te Amsterdam. Je hoort er een hoop goede verhalen over en de recensie van Johannes van Dam op de website van Garlic Queen voorspeld erg veel goeds, maar ik vraag me af wat jullie er van vonden. Ik kan eigenlijk op Fok er nog helemaal niets van vinden, via google ook weinig. Ik kom 1 recensie-site tegen met wat uiteenlopende meningen, waar vooral de prijs een tegenvaller schijnt te zijn. Vertel jullie ervaringen, dan zal ik zaterdag na mijn bezoek die van mij eens duidelijk op papier zetten! | |
Ripley | maandag 21 februari 2005 @ 11:47 |
Garlic Queen ![]() Het is niet echt goedkoop, maar ook niet superduur en ik vond het erg leuk en lekker. De ambiance is prima, een beetje gay met allerlei foto's van de koningin en een hele aardige homo als ober, maar ik vind dat persoonlijk juist heeel leuk. Verder is het er knus en gezellig. Het eten vond ik erg lekker: ik had eerst de bruschetta's en daarna de gamba's. Het knappe vond ik dat ze heel veel knoflook gebruiken en het toch klaarspelen om niet de smaak van de andere ingredienten te verliezen. Ik heb me niet gewaagd aan het knoflookijs en de stoofpot met 60 tenen knoflook, maar ik ben wel benieuwd, dus laat even horen als iemand zaterdag zo dapper is geweest ![]() Leuk detail: je krijgt na het eten een button mee met "Sorry, ik heb bij de Garlic Queen gegeten" oid ![]() | |
WaSTeiL | maandag 21 februari 2005 @ 12:08 |
quote:Die 60 tenen knoflook stoofpot staat bij meerdere van ons al hoog aan het lijstje, maar we horen ook goede verhalen over de gamba's, dus tot nu toe kan ik erg moeilijk kiezen. Ik denk dat ik pas de keuze zal kunnen maken als ik er daadwerkelijk ben. Die button komt overigens erg goed uit, aangezien we daarna mogelijk nog iets van een bios en/of kroegje willen pakken. ![]() | |
Chielus | maandag 21 februari 2005 @ 15:37 |
Kinkt erg leuk en ziet er ook goed uit... Doet bij iemand de wallpapers (ik neem aan dat het wallpapers zijn) op de Fun pagina het wel, ze zien er namelijk wel geniaal uit. | |
WaSTeiL | maandag 21 februari 2005 @ 16:15 |
quote:Dit zijn de wallpapers.. ![]() http://www.garlicqueen.nl/wallpaper/roeiengroot.jpg http://www.garlicqueen.nl/wallpaper/rijgroot.jpg http://www.garlicqueen.nl/wallpaper/parachutegroot.jpg http://www.garlicqueen.nl/wallpaper/brandweergroot.jpg http://www.garlicqueen.nl/wallpaper/odolgroot.jpg http://www.garlicqueen.nl/wallpaper/kinggroot.jpg http://www.garlicqueen.nl/wallpaper/bordgroot.jpg | |
Chielus | maandag 21 februari 2005 @ 16:58 |
Thanx | |
Martijn_77 | maandag 21 februari 2005 @ 20:27 |
quote:Die wallpapers zijn idd geniaal!!! ![]() | |
Mirjam | maandag 21 februari 2005 @ 20:37 |
ziet er leuk uit ![]() en de prijzen van de gerechten, zijn die een beetje te doen? | |
WaSTeiL | maandag 21 februari 2005 @ 21:49 |
quote:Ik las op sommige plekken dat een 3 gangen diner ergens rond de 32 euro zat. Las ook zaken zoals een knoflooksoep als voorgerecht voor rond de 9 euro. Prijzen weet ik dus ook eerlijk gezegd niet, maar zaterdag zal ik dat wel even duidelijk maken. | |
Mirjam | maandag 21 februari 2005 @ 23:29 |
graag ![]() plus een eetverslag ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 25 februari 2005 @ 14:34 |
Ik ben heel benieuwd naar je eetverslag ![]() Het menu op de site en de recensie van Van Dam zien er veelbelovend uit in ieder geval! | |
WaSTeiL | vrijdag 25 februari 2005 @ 16:36 |
quote:Kunnen er zelf ook eigenlijk niet op wachten. Morgen lekker een dagje on-toeristisch Amsterdam (dus niet de standaard dingen) en als afsluiter eten bij de Gerlic Queen. Misschien daarna nog een filmpje maar dat is een beetje afhankelijk van de knoflook-walm. Hoe meer het is, hoe sneller we naar de bios gaan. ![]() | |
Mirjam | zondag 27 februari 2005 @ 05:20 |
ik lipe er gisteren toevallig langs ![]() dat was wel heel grappig hetz ag er wel wat prijzig uit, maar wil er zeker een keer eten ![]() | |
WaSTeiL | zondag 27 februari 2005 @ 13:27 |
Een avondje Garlic Queen te Amsterdam Na een dagje in Amsterdam rond gelopen te hebben in de ijzige kou, was het eindelijk tijd om te gaan eten bij Garlic Queen. Had me de hele week er eigenlijk al op verheugd. Kijken of de verwachtingen ook waargemaakt konden worden. één ding viel meteen op bij binnenkomst. Je moet aanbellen om echt binnen te komen. In eerst instantie kijk je daar een beetje raar van op, maar als je eenmaal in het restaurant zit, is dit eigenlijk wel een verademing aangezien niet iedereen zomaar naar binnen kan lopen om te vragen of er nog plek is (wat meestal niet het geval is, zo ook deze avond), reserveren is dus echt een vereiste op een zaterdagavond. Nadat je een plekje heb uitgezocht kijk je je ogen uit naar het interieur. De muren zijn geschilderd in een soort koninklijk blauw met mooie details. Op één van de muren is een muurschildering van een dikke koningin waar je niet helemaal van weet of je nu in haar kruis aan het kijken bent of tegen haar bovenbenen. Erg grappig. Overal hangen borden en foto’s van de vrouwelijke leden van het koningshuis, maar zeker niet overdadig. Je zit op comfortabele gouden stoelen. In de tijd dat ik gezeten heb, heb ik geen moment last gehad van een houten kont, terwijl ik daar normaal erg snel last van hebt. Mogelijk werd dit mede veroorzaakt door het genot dat ik eindelijk kon zitten na een drukke dag Amsterdam. Als starter kregen we een stuk mooi brood met een tomaten, ui en knoflook salsa salade. De ui en de knoflook maakten het erg scherp van smaak, maar ook mijn vriendin die niet tegen pittig eten kan vond het erg goed te eten. Voorgerecht Als voorgerecht hadden we bijna allemaal wat anders. Wat het leuk maakt om alle gerechten een beetje te vergelijken. Ik had gekozen voor de 3 gamba’s met Spaanse peper, knoflook (natuurlijk) en olijfolie. De combinatie van de ingrediënten was echt een perfecte combinatie, samen maakte het een pittige, maar ook zoete combinatie. Het bakje water met citroen zorgde er voor dat je gewoon met je handen kon pellen, maar met mes en vork lukte het ook wel. Een ander voorgerecht was de Portobello. Een groot soort champgnon met knoflookchips. Het zag er erg lekker uit, maar heb het niet geproefd. Fred (degene die het gegeten had) was er zeer over te spreken. Miriam (mijn vriendin) had zich verleid tot de Tomaten knoflooksoep. Eerst kwam er een lege schaal (een kom kon je het niet noemen) met in het midden een stuk mozzarella en kruiden. Daarover heen komt uit een klein pannetje de soep, deze werd echt heet opgediend. Vaak is dat wel anders. Bij elkaar echt een mooie hoeveelheid soep. Als je houd van een mooie salade dan is de Ceasar Salade echt de keus voor jou. Gertjan kreeg me toch een bak salade op tafel die niet had misstaan als een salade die tijdens het hoofdgerecht gedeeld had moeten worden met z’n vieren. Goed gevuld met croutons, mooie salade al met al een erg mooi voorgerecht. Bij nader inzien was deze door de luchtigheid van de sla toch niet zoveel zoals het leek, maar wederom een erg mooie hoeveelheid. Tijd voor het hoofdgerecht. Dit is toch meestal wel het gerecht waar het allemaal om draait. Zoveel lekkere keuzes, maar toch had ik mijn keuze snel al gemaakt (eigenlijk al voordat we bij Garlic Queen waren) De Runderstoofpot van scharrelvlees en 60 tenen knoflook werd door mij een Gertjan gekozen. Het werd warme brie voor Miriam en de Tournedos was voor Fred. Wederom lekker gevarieerd. De runderstoofpot is eerlijk gezegd niet wat je er van verwacht. Op tafel komt een Bord met daarop twee bolletjes aardappelpuree, een soufflé-bakje (qua grootte) met daarin een erg lekkere rodekool en een mini-stoofpotje gevuld met een aantal mooie stukken rundvlees, jus/saus en knoflookstukjes. In eerste instantie denk je: is dit alles, maar ga je eenmaal eten dan merk je dat het toch wel veel is. Je moet alleen niet verwachten dat je ook echt 60 tenen knoflook krijgt. Eigenlijk krijg je zulke mooie porties dat je absoluut niet stampend vol zit, maar wel een bevredigend gevoel overhoud. Het is gewoon geen vreettent, maar een plek waar je echt kan genieten van je eten. De aardappelpuree was een gewone puree, geen zichtbare kruiden of smaak van knoflook, maar zo puur van smaak en zacht. Echt super goed. De stoofpot had wederom geen overdadige knoflooksmaak. De knoflookchips die in de stoofpot zitten zijn ook allang niet scherp meer, maar hebben een echte zoete smaak. De warme brie was een echt verassing. Op een bord kwam een schaaltje met een tomatensaus en daaromheen een aantal bolletjes in de grootte van slagroomsoesjes. Bovenop leek een soort kaas te zitten, maar dit bleken gebakken knoflookstukjes te zijn. Bij het opensnijden kwam de gesmolten brie eruit gestroomd. Hier was de knoflook goed te proeven. Ernaast geserveerd was een bakje met salade. Wederom in dezelfde kwaliteit als de ceasar salade. De tournedos was zoals deze moest zijn: mals. De hele knoflook uit de oven ernaast had ook de traditionele smaak. Lekker zoet. Nagerecht: Geen van ons heeft gekozen voor het knoflookijs, maar allemaal kozen we voor gerechten die niet rechtstreeks op de kaart stonden. Speculaasijs geserveerd op een groot bord in een krokant deegbakje met aardbeien saus op het bord. De 3 mooie bollen ijs bevatte echt speculaas. Zeer goed ijs, wat niet zomaar uit het diepvriesvak kwam van de Albert Heijn. Crème Brulee. Als dat word genoemd dan gaat het water in mijn mond al lopen. Dat vind ik toch zo lekker. Van te voren even gevraagd of het een hoog bakje was of een plat bakje waarop dus veel gebrand suiker zit. Gelukkig het laatste. Meer dat de smaak overeen komt met een goede traditionele Crème Brulee kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Een goede dikke laag gebrand suiker maakt het af. Daar kan je me hele bakken van geven. Prijzen: Echt goedkoop is de Garlic Queen niet. Om een indruk te geven van de prijzen zal ik even mijn bonnetje laten zien: Glas Witte wijn 4 maal 3,50 = 14,00 Glas Rode wijn 2 maal 3,50 = 7,00 Diverse Fris 3 maal 2,25 = 6,75 Gamba’s = 10,50 Portobello = 10,50 Tomatensoep = 8,50 Ceasar Salade = 9,50 Runderstoof 2 maal 19,50 = 39,00 Warme Brie = 15,50 Tournedos – 21,50 Ijs van de dag 2 maal 6,50 = 13,00 Desert van de dag 2 maal 7,50 = 15,00 Totaal: ¤170,75 Conclusie De ambience en bediening is erg leuk. De hoeveelheid nichterigheid valt erg mee. Natuurlijk wel een beetje afhankelijk van de bezoekers. Het is echt een plekje waar je lekker rustig kan eten maar wel gezellig kan kletsen. Het is niet zo dat je stil moet genieten van het eten. Op andere recensie sites had ik gelezen dat er nogal foute muziek gedraaid zou worden, maar het was gewoon een rustige achtergrond muziek waar ik wederom geen nichterigheid kon ontdekken. De prijs is stevig, maar voor de kwaliteit die je krijgt wel gerechtvaardig. Wij hielden er geen slecht gevoel aan over bij het betalen. De hoeveelheid smaak van knoflook viel heel erg mee. Houd je niet van de smaak en geur van knoflook dan zou je het nog kunnen proberen. In de gemiddelde knoflooksaus is de smaak nadrukkelijker aanwezig. De button die je meekrijgt op het einde is wel grappig. De pepermunt lijk je niet echt nodig te hebben, maar later kom je erachter dat je misschien meer knoflook op hebt dan je eigenlijk dacht. Later op de avond zaten we met zijn vieren thuis op de bank nog wat na te praten en na een aantal glazen mousserende witte wijn kwamen de eerste boertjes omhoog waar me toch een putlucht mee kwam. Echt een diepe knoflooklucht die je beter niet in een druk gezelschap zou willen loslaten. Plan je avond dus niet naar een kroeg of discotheek na je etentje! Al met al een super leuke avond met heerlijk eten. Echt het herhalen waard! | |
WaSTeiL | zondag 27 februari 2005 @ 13:28 |
hihihihi.. eigenlijk een best wel groot eetverslag... ![]() | |
progje | zondag 27 februari 2005 @ 13:50 |
klinkt goed allemaal ![]() | |
Mirjam | zondag 27 februari 2005 @ 14:33 |
wat een verslag ![]() | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 21:34 |
Wat een leuk verslag! Is dus een aanrader? ![]() | |
WaSTeiL | maandag 28 februari 2005 @ 05:05 |
quote:Ja is zeker een aanrader. Voor een leuke avond uit waar je echt wil genieten van je eten, maar ook lekker met elkaar wil kletsen is dit zeker een leuke restaurant. Zoals je heb kunnen lezen in het verslag was het eten echt verrukelijk en hebben wij nergens over geklaagd of negatieve punten kunnen ontdekken terwijl ik normaal behoorlijk kritisch kan zijn (lees: zeikerig.. ![]() | |
Oceanonix | maandag 28 februari 2005 @ 13:36 |
quote:jij zeikerig? Sinds wanneer? ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 23 april 2005 @ 01:05 |
ja heel leuk restaurant dus. dank rickmans. | |
Martijn_77 | zaterdag 23 april 2005 @ 09:34 |
Zit de Garlic Queen alleen in Amsterdam of zit ie nog in andere steden? | |
nectarientje | zaterdag 23 april 2005 @ 15:19 |
quote:In Rotterdam zit ook een knoflookrestaurant, Look. (www.restaurantlook.nl geloof ik) | |
Nembrionic | woensdag 14 maart 2007 @ 11:32 |
Even een schopje. Wij gaan aanstaande zaterdag ![]() | |
Mirjam | woensdag 14 maart 2007 @ 11:33 |
oeh, leuk! laat weten hoe het was, wat je gegeten hebt, en of je nog erg stinkt de volgende dag ![]() | |
Nembrionic | woensdag 14 maart 2007 @ 11:35 |
Zal ik zeker doen ![]() Ik heb zojuist het menu nog even nagespit op de site en er is niet veel veranderd. Mooi, want het verhaal hierboven klinkt goed ![]() | |
Uhmmie | woensdag 14 maart 2007 @ 11:42 |
hmm iemand in rotterdam al eens daar gegeten dan? zoek nog leuk restuarantje om met vrienden te eten over een tijdje.. misschien is dat wel wat | |
Nembrionic | woensdag 14 maart 2007 @ 12:52 |
Ik zag het net staan ja. Ik ben ook wel benieuwd. | |
Uhmmie | woensdag 14 maart 2007 @ 13:07 |
ah het moeilijkste deel van het stel vind het al een goed plan nu onze beide wederhelften nog even overtuigen if that happens.. weten we het binnenkort zelf ![]() | |
_Arual_ | woensdag 14 maart 2007 @ 13:12 |
Ik was een keer bij de opnames van Kopspijkers, 6, 7 jaar terug, en toen was er ook een kok die een knoflookrestaurantje was begonnen in Amsterdam. Hij had zelfs knoflookijs op het menu staan. Gaat het hier om dat restaurantje? | |
zoalshetis | woensdag 14 maart 2007 @ 13:17 |
quote:correct. | |
Nembrionic | zaterdag 17 maart 2007 @ 12:26 |
Vanavond is het zover ![]() Overigens..ik had ooit gelezen dat je de gerechten ook zonder (al teveel) knoflook kon krijgen. Ik kan dit echter nergens vinden. Klopt dit? We hebben er ééntje mee dit het niet zo lekker vindt (of denk geweldig te scoren vanavond ![]() | |
Isabeau | zaterdag 17 maart 2007 @ 12:45 |
Je kan vast vragen of er ook gerechten zijn waar weinig knoflook in wordt gebruikt (misschien de tournedos?). Beetje rare vraag in een knoflookrestaurantje, maar er komen vast vaker gezelschappen waarbij 1 persoon niet heel erg gek op knoflook is. | |
Nembrionic | zaterdag 17 maart 2007 @ 12:47 |
quote:Ja dat vind ik ook. Maar zo lullig daarna nog naar de McDonalds te lopen zodat 'ie een cheeseburger naar binnen kan proppen ![]() | |
Nembrionic | zondag 18 maart 2007 @ 16:14 |
Nou..het was lekker ![]() Voor we begonnen kregen we een mandje donkerbruin brood met een salsa van tomaat, peterselie, knoflook, zout en olijfolie. Lekker ![]() Vooraf hadden we de: - Knoflook Tomatensoep (ik) - Knoflooksoep - Portobello - Ceasar Sadade De tomatensoep was erg lekker maar weel heel gewoontjes. Het was "normale" tomatensoep met knoflook. Ik heb de knoflooksoep geprobeerd en die is gewoon verschrikkelijk lekker ![]() Volgende keer neem ik die dus. Ik heb ook van de portobello geproefd. Nu ben ik niet zo van de paddestoelen maar deze was echt lekker klaargemaakt. Ik had begrepen dat er sherry en knoflook inzat. En dat is in de oven geschoven. Hééérlijk. Rook naar biefstuk ![]() ![]() De salade heb ik niet geproefd maar die bleek ook lekker te zijn ![]() Als hoofdgerecht hadden we de: - 60 tenen runderstoofpot (ik) - gamba's - lamsfilet - tournedos Bij de lamsfilet en de tournedos zaten gepofte tenen knoflook. Die kun je dus open knijpen/snijden en uitsmeren over je gerecht. Ik moet zeggen dat de runderstoofpot me verschrikkelijk tegenviel. ![]() Het was gewoon draadjesvlees maar het was vrij droog en smaakte heel sterk naar kruidnagel. Van knoflook was geen spoor te bekennen ![]() ![]() De rest van de gerechten waren wel erg lekker overigens ![]() Als toetje hebben we het speculaasijs genomen. Prima eten ![]() Pluspuntje: bediening. Vond ik erg aardig en goed. Minpuntje: de hele tijd stond er slechts één CD op, op repeat: Katie Malua. We hebben dus 27 miljoen fietsen gehoord ![]() Al met al leuk om een keertje gedaan te hebben en volgend jaar nog maar eens terug ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Nembrionic op 18-03-2007 20:21:56 ] | |
sanni | zondag 18 maart 2007 @ 17:29 |
quote: ![]() | |
Mirjam | zondag 18 maart 2007 @ 18:31 |
en, stonk je erg? ![]() | |
zoalshetis | zondag 18 maart 2007 @ 18:34 |
wel klote dat de 60-tenen stoofpot niet zo erg naar knoflook smaakte. denk je iets te nemen wat echt des garlic is en dan krijg je die laffigheid voorgeschotelt. domme actie van de queen. overigens kan je die gepofte knoflook heel makkelijk zelf maken met aluminiumfolie. buig over een theekop een huisje van aluminium van drie lagen, maak een gat ter grote van 0,5 cm in de zijkant. verwarm de oven voor op 160 graden, doe een bol knoflook, wel ff de groffe buitenkant weghalen, maar dus in de schil, onder het huisje en laat het 40-50 minuten staan. je kan hier ook een aardewerk huisje voor kopen en is verdomd fijn. | |
Nembrionic | zondag 18 maart 2007 @ 18:41 |
quote:Viel opzich mee totdat je een boertje liet ergens ![]() | |
Nembrionic | zondag 18 maart 2007 @ 18:43 |
quote:Inderdaad ![]() Het vervelende was nog wel dat ik zat te twijfelen tussen de stoofschotel en de "Poulet Noir", een filet supreme van boerderijkip. Die leek me ook erg lekker. Het gebrek aan knoflook in de stoofpot vond ik dan wel jammer maar ik vond de erg sterke kruidnagelsmaak veel erger ![]() quote: ![]() ![]() | |
zoalshetis | zondag 18 maart 2007 @ 18:47 |
quote:turksbrood kopen, in plakken van 2 cm snijden. grillpan verhitten, broodzijdes invetten met kwastje olijfolie, beetje gemalen zout erover. grillen, en met een spatel lekker platdrukken, niet te bruin. gepofte knoflook als spread erop en je kan elke tapas of soep serveren die je wil. | |
Mirjam | zondag 18 maart 2007 @ 18:48 |
quote: ![]() | |
seeya_40 | zondag 18 maart 2007 @ 20:16 |
Goede reviews zeg!! Ben zelf een fan van knoflook, alhoewel ik er niet teveel van moet eten ivm maagklachten naderhand. Hoop eigenlijk wel dat er ook iemand rondzwerft die eens bij Look in Rotterdam is geweest. Dat is voor mij toch iets handiger. Maar iig erg bedankt. Weer leuke ideetjes ook opgedaan!! |