abonnement Unibet Coolblue
pi_31141320
en dan moet je ook nog eens zien hoeveel je maandelijks aan lease betaalt! een auto van de zaak is wel handig maar voordelig lijkt me niet.
it's better to burn out than to fade away...
pi_31141466
quote:
Op maandag 3 oktober 2005 12:15 schreef lammegiraf het volgende:
en dan moet je ook nog eens zien hoeveel je maandelijks aan lease betaalt! een auto van de zaak is wel handig maar voordelig lijkt me niet.
misschien heb ik hetmis hoor, maar die lease maatschappij word dus betaald door de baas hoor. hij heeft alleen de bijtelling. Overigens, is het wel de moeite waard om aan je baas te vragen of het niet nemen van die auto invloed heeft op de hoogte van je salaris.

Ik heb destijds bij een bedrijf gezeten waar je bij het niet nemen van een leasewagen 1000 gulden bruto meer per maand kreeg. Kortom.... dat was een befaamde sigaar uit eigen doos....
ik heb ze wel op een rijtje, maar ze werken partime...
  maandag 3 oktober 2005 @ 13:44:53 #28
30733 horney_dorney
Illiud Latine dici non potest
pi_31143628
nog ff over de accessoires, de belastingdienst gaat uit van accessoires die in principe fabriek-af worden geleverd. Het maakt hen dan niets uit of je dealer dit achteraf doet of niet, het telt voor hen evengoed mee voor de bijtelling.

Uiteraard is er altijd wel wat handigs te verzinnen voor dit soort zaken
Jesus loves you...everyone else thinks you're an asshole
http://www.evertdoorn.nl
http://www.evertdoorn.nl/blog
pi_31536532
Ik heb nog een vraag over dit onderwerp, misschien weet iemand hier het antwoord. Wij hebben vandaag een huurauto vd werkgever ter beschikking gekregen. Voor zover nu bekend (wordt nog uitgezocht) gelden daarvoor dezelfde regels als voor een lease-auto mbt privegebruik. We weten daarom nog niet of het voor ons voordeliger is om de komende maanden een autootje te huren als we prive ergens naar toe moeten, of de auto vd werkgever te nemen. Stel dat we in okt en nov niet prive gebruiken maar in dec wel, geldt de bijtelling voor privegebruik vd auto dan alleen voor dec of ook voor okt en nov?
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 16:08:43 #30
19149 Seraphin
De echte, en dat proef je!
pi_31536739
Bij mijn weten geldt de bijtelling voor de hele periode waarin je de auto tot je beschikking hebt gehad. Mits je boven de 500 km uitkomt natuurlijk. Als je dus vanaf okt. een sluitende km-registratie bijhoudt, zou je in dec. 499 km privé kunnen rijden zonder dat je überhaupt bijtelling krijgt (als je tenminste in okt. - nov. helemaal niet privé hebt gereden). Kom je op 501 km uit, dan betaal je dus over okt. t/m dec. je bijtelling.

Is op zich ook wel logisch: de belastingdienst heeft de limiet hard op 500 km gezet, ze hadden ook 40km per maand kunnen roepen ofzo.
Op dinsdag 8 november 2005 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
Laten we even serieus en ontopic verder discussieren!
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 16:22:08 #31
30733 horney_dorney
Illiud Latine dici non potest
pi_31536987
Helaas, de grens van 500km moet je op jaarbasis toepassen: heb je een auto van de zaak (lease-auto, auto met km vergoeding, etc) een deel van het jaar t. beschikking, dan moet het aantal prive-km's worden herleid. Stel dat je tussen 1 juni en 1 augustus een auto van de zaak rijdt, dus 2 maanden, en daarin rij je 300 km prive, dat is dan weliswaar minder dan 500km, maar de belastingdienst gaat dan uit van 12/2 * 300 = 1.800 km prive. En dat wordt dus dokken.
Jesus loves you...everyone else thinks you're an asshole
http://www.evertdoorn.nl
http://www.evertdoorn.nl/blog
pi_31537023
Hmm jammer
Het is zelfs nog erger dan jij beschrijft (ik heb het ook ergens anders nagevraagd): die 500 km zijn op jaarbasis. Als je de auto maar 2,5 mnd tot je beschikking hebt mag je hem max (2,5/12)*500km =104 km prive gebruiken, ipv 500. Kom je daar overheen dan moet je idd 2,5*(eigen bijdrage) gaan betalen aan de belastingdienst.. dus we rekenen nog even door hier.

/edit Wat h_d ook al zegt dus..
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 10:24:33 #33
44536 oYo
Coituri te salutant!
pi_31622244
Vanaf 1-1-2006 wordt je eigen bijdrage op de lease-aouto door je baas ingehouden op je nettoloon. Hou er rekening mee.
pi_31649486
quote:
Op zaterdag 22 oktober 2005 10:24 schreef oYo het volgende:
Vanaf 1-1-2006 wordt je eigen bijdrage op de lease-aouto door je baas ingehouden op je nettoloon. Hou er rekening mee.
Je bedoelt dat je werkgever de bijtelling gaat verrekenen

(je eigen bijdrage betaal je al )
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_32703344
Jippie jeej, vanaf begin volgend jaar mag ik in een mooie Mini van de zaak rondrijden
Daarom even wat rondgeneusd op Internet en dit leuke bericht gevonden: er worden nu toch geen sociale premies geheven over die forfaittaire heffing voor prive-gebruik
quote:
Bijtelling auto van de zaak vanaf 1-1-2006

I. De regeling per 1-1-2006

Vanaf 1 januari 2006 wijzigt de fiscale behandeling van de bijtelling voor privé-gebruik van de auto van de zaak. Tot 1 januari 2006 werd dit privé voordeel belast bij de werknemer via de Inkomstenbelasting. Vanaf 2006 dient de werkgever over het privé voordeel dat de werknemer heeft in verband met de aan hem ter beschikking gestelde auto van de zaak loonbelasting in te houden, tenzij de werknemer per jaar minder dan 500 kilometer privé rijdt. De regeling is op 17 november 2005 door de Tweede Kamer aangenomen.

II. Wel privé-gebruik

Als meer dan 500 km per jaar privé wordt gereden, vindt de heffing over de bijtelling voor privé-gebruik van de auto van de zaak met ingang van 1 januari 2006 door de werkgever via de Loonbelasting plaats. De bijtelling bedraagt 22% van de cataloguswaarde van de betreffende (bestel)auto. De verschuldigde belasting dient maandelijks door de werkgever te worden afgedragen aan de belastingdienst. In de oorspronkelijke plannen was er sprake van dat over de bijtelling premies werknemersverzekeringen zouden moeten worden afgedragen. Inmiddels is definitief besloten om geen sociale premies (WW, WAO) over de forfaitaire heffing voor privé-gebruik te heffen.

Als de werknemer een eigen bijdrage voor privé gebruik van de auto betaalt, kan dit bedrag in mindering worden gebracht op de bijtelling. Zoals ook voor 1 januari 2006 al gold, mag de eigen bijdrage alleen in mindering worden gebracht op de bijtelling, als deze eigen bijdrage voor privé-gebruik is verschuldigd. Over de mogelijkheid om een eigen bijdrage die wordt berekend aan de werknemer, omdat hij een duurdere auto kiest dan het door de werkgever toegestane normbedrag, bestaan verschillende opvattingen. Wij adviseren om met de belastinginspecteur afspraken te maken op basis van de in uw bedrijf gehanteerde regeling met betrekking tot eigen bijdrages. Indien er een landelijke regeling hiervoor bekend wordt, zullen wij u hierover op deze plaats informeren.

De verplaatsing van de heffing voor privé-gebruik van de auto van de zaak van de Inkomstenbelasting naar de Loonbelasting heeft geen effect op het inkomen van de werknemer. Wel verandert het moment van de heffing. Deze vond tot nu toe pas plaats bij de aangifte inkomstenbelasting na afloop van het betreffende kalenderjaar. Met ingang van 1 januari 2006 zal de heffing maandelijks via het salaris van werknemer plaatsvinden. Het netto effect kan door de werknemer worden beperkt door een voorlopige teruggaaf aan te vragen bij de belastingdienst voor eventuele aftrekposten zoals betaalde hypotheekrente voor de eigen woning.

III. Geen privé-gebruik
Als een werknemer geen privé-gebruik maakt van de auto van de zaak, dient hij een ‘verklaring geen privé-gebruik’ van de belastingdienst te overleggen, waarmee hij aangeeft minder dan 500 kilometer per jaar privé met de auto te rijden. In dat geval hoeft de werkgever geen loonbelasting over de bijtelling in te houden. De werkgever is dan bovendien niet verantwoordelijk voor de gevolgen van een onjuiste opgave van de werknemer. De werknemer blijft zelf verantwoordelijk voor het aantonen van het aantal gereden kilometers door middel van een sluitende kilometeradministratie. Als achteraf of in de loop van het kalenderjaar blijkt dat de werknemer toch meer dan 500 privé-kilometers rijdt, dan de werknemer een verzoek bij de belastingdienst doen tot intrekking van de verklaring geen privé-gebruik. Als de verklaring wordt ingetrokken of bij controle door de belastingdienst blijkt dat de werknemer meer dan 500 kilometer privé heeft gereden, dan wordt nageheven bij de werknemer.

Een belangrijk aandachtspunt is dat de 500 kilometergrens per kalenderjaar geldt. Als de auto slechts een gedeelte van een kalenderjaar ter beschikking staat, moet het maximaal aantal toegestane privé-kilometers worden verminderd naar rato van de periode waarin de auto ter beschikking stond.
Bron
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')