abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_31058541
Je kan toch gewoon aluminiumfolie aan de binnenkant van je blik plaatsen?
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  vrijdag 30 september 2005 @ 14:20:14 #27
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31058993
quote:
Op vrijdag 30 september 2005 13:58 schreef Paladin82 het volgende:
Hmz tis een beetje een kick, maar iemand enig idee waar je die suikerchips in de omgeving van Alkmaar kan kopen, de supermarkten enz verkopen die dingen niet echt namelijk.
Kijk eens rond op internet of ga langs bij een molen waar ze meel enzo verkopen, die zijn er vast wel in de omgeving Alkmaar, daar verkopen ze het vaak wel.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 30 september 2005 @ 18:49:16 #28
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31064673
quote:
Op zaterdag 12 februari 2005 15:22 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

De Edah heeft het ook...
AH ook...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_31378477
Zou je niet gewoon kandijsuiker kunnen gebruiken?
pi_31378492
quote:
Op zaterdag 12 februari 2005 00:32 schreef Martijn_77 het volgende:
Deze week verschillende nachten in Drenthe blijven slapen en daar suikerbrood op.

Nu vroeg ik mij af zou ik dit ook zelf kunnen maken zonder broodbakmachine en zo ja heeft er iemand een goed recept?

Al vast bedankt.
ben jij in drenthe geweest? Waar? en waarom heb je niet extra suikerbrood meegenomen?
  woensdag 12 oktober 2005 @ 11:02:06 #31
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_31379183
suikerbrood...

ik heb 2 jaar een relatie met een fries gehad, en ik kreeg dus regelmatig vers suikerbrood van de warme bakker op zondagochtend

damn, ik mis mijn ex totaal niet, maar dat suikerbood....
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 12 oktober 2005 @ 23:00:21 #32
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31396031
quote:
Op woensdag 12 oktober 2005 10:28 schreef Frinq het volgende:

[..]

ben jij in drenthe geweest? Waar? en waarom heb je niet extra suikerbrood meegenomen?
Dat was begin dit jaar en dat was bij van der Valk in Emmen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31416192
Suikerbrood
pi_35474368
Zoals belooft in Broodbakmachine deel 5 het reecpt van suikerbrood

500 gr tarwebloem
8 droge gist
270 ml water
8 gr zout
30 ml gembersiroop
100 gr krentenbroodpoeder
6 gr kaneel
250 gr suikerchips

Alles in de bbm behalve de duikerchips. Zet het deegprogramma aan.
Als deze klaar is het werkblad bestuiven met wat bloem. Vorm een bol van het deeg en duw de suikerchips in het deeg. Wanneer dit gelukt is een lange worst maken van het deeg. Verdeel het in tweeen en leg ieder deel in een ingevette bakvorm.
1 uurtje na laten rijzen met een theedoek erover.

Bakken op 180 graden 40-45 min


Indien je geen suikerchips kunt krijgen gebruik dan suikerparels
Ipv van het invetten van de bakvorm gebruik ik altijd bakpapier dit voorkomt dat de suiker aan hetbil brandt.
pi_35476427
Ik wist helemaal niet dat suikerbrood niet in heel Nederland standaard in het broodassortiment zat! Hier kan je het ook gewoon bij de AH kopen en alle andere supermarkten hebben het ook.

Maar waar koop je suikerchips en ik ben ook wel benieuwd naar wat emil wilde weten (dat over de kandij)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_35476592
Ik koop de suikerparels bij de molen waar ik ook mijn meel koop. Misschien wil een banketbakker dit ook wel verkopen.

Gewone kandijsuiker is te hard. Ik ben bang dat je dat wat vullingen gaat kosten. Suikerparels kun je verpulveren en dat lukt met kandij echt niet
pi_35479686
Deze heb ik ook gepost in het kaneeltopic, het is een soort van suikerbrood...Ik heb al van meer mensen gehoord die ik dit presenteerde dat ze dachten dat het van de bakker kwam...

Kaneelbrood met hazelnoten en rozijnen

Olie om in te vetten
250 gram witbroodmix
30 gram witte basterdsuiker
50 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei
ca. 130 ml. lauwwarm water
Bloem
4 theelepels kaneel
1 of 2 sinaasappels
50 gram hazelnoten
100 gram blanke rozijnen
25 gram boter
Broodvorm van 900 gram

Vet de broodvorm in met olie. Meng de broodmix met witte basterdsuiker in een ruime kom. Klop het ei goed los en voeg het bij de broodmix. Giet het water in gedeelten bij en kneed met een koele hand of met een mixer met deeghaken tot een zacht deeg ontstaat. Kneed het goed door. Rol het uit tot een rechthoek van ca. 20 x 30 cm.
Meng de bruine basterdsuiker met de kaneel. Rasp de schil van de sinaasappels en hak de hazelnoten grof. Voeg de sinaasappelrasp, hazelnoten en rozijnen bij het kaneel-suikermengsel.

Smelt de boter en bestrijk het deeg tot 1 cm. binnen de deegrand mee. Verdeel het kaneel-suikermengsel over de deeglap. Rol het deeg vanaf de smalle kant strak op. Vorm een mooie rol en leg deze met de deegnaad naar de onderkant in de broodvorm. Dek deze af en laat het deeg op een warme plek rijzen totdat het in volume verdubbeld is (20 a 30 minuten). Verwarm de oven tot 200C en bak het in 25 minuten goudbruin.

Het presenteert ook heel mooi! Als je het doorsnijdt zie je -als het goed is- een spiraal met suiker, rozijnen en nootjes in de sneetjes brood....

I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_35480546
Haal het bij 'T Stoepje op de markt :p heb er vandaag nog 10tallen verkocht namens 't stoepje
A man's got to do what a man's got to do.
  zaterdag 25 februari 2006 @ 20:11:26 #39
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35487435
Suikerbrood (machine)

400 gr. tarwebloem
150 ml. water
3 el. gembersiroop
2 eieren
30 gr. roomboter
2 el. melkpoeder
3 gr. zout
5gr. gedroogde gist


180 gram parelsuiker*
1 tl. kaneel*
20 gr. kristalsuiker*

Het probleem met suikerbrood is even vanzelfsprekend als lastig. De parelsuiker kan de bakvorm beschadigen. En gewone suiker etc. geven niet het gewenste resultaat. Daarom MOET er tijdens het bereiden van een suikerbrood ÉÉN handeling handmatig worden uitgevoerd. Voor hen die niet gewend zijn soms ook lekker met de handen in het deeg te zitten, is dit misschien een eerste, leuke ervaring.


Doe de ingrediënten in de bakvorm, uitgezonderd de kristalsuiker en de parelsuiker. Zet de machine op een stand voor alleen deeg of pizza. Laat het kneden en rijzen voor ca. anderhalf uur. Dan deeg én deegklopper uit de machine halen. Een houten werkplank licht bestuiven met bloem. De parelsuiker* en het kaneel* mengen met het deeg. (Het nu pas toevoegen van het kaneel geeft mooie adertjes in het deeg. Natuurlijk kan het ook in het begin al toegevoegd worden.) Hier een bol van maken en helemaal bestrooien met de kristalsuiker* . Dan het deeg terug doen in de bakvorm ZONDER de deegklopper. Het deeg ca. twee uur laten rijzen in de broodmachine, dan 40 minuten bakken op de 'alleen bakken' stand.





“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')