En de Mio 269 heeft een 2GB HD erin zitten (en is ipv BNL voor EUR bedoelt)quote:De Mio 268 van Mio Tech is het nieuwe mobiele navigatie systeem van 2005. Met een geïntegreerde GPS antenne en ingebouwde accu kunt u tot vijf uur grenzeloos navigeren naar elke straat in de Benelux en tegelijkertijd MP3's luisteren.
De Mio 268 is een compleet multimedia en navigatie device in één. Met een ingebouwde SD-kaart slot kunt u al uw route kaarten opslaan. Naast de routekaarten kunt u ook MP3 bestanden opslaan en deze vervolgens tijdens het navigeren afluisteren. Ook is er een mogelijkheid om de namen van uw agenda en contactpersonen te synchroniseren zodat u uw kostbare informatie altijd bij u heeft.
Uiteraard is de 268 gemaakt om te navigeren, en dat kan de Mio zeker. De Mio 268 wordt geleverd met de kaarten van de Benelux op straatniveau. De Mio 268 wordt uit de doos rijklaar geleverd met Navigon Mobile Navigator software. Deze software is speciaal aangepast voor de Mio om in de landschapsmodus te werken. Zo heeft u een beter overzicht van de wegen. U navigeert gemakkelijk door de menu's door de touchscreen. U kunt de Mio met of zonder stylus bedienen. Het invoeren van een adres gebeurt door middel van het on-screen toetsenbord.
Het navigeren met de Navigon software kan in een conventionele 2D aanzicht. Met de 3D view heeft u een duidelijker overzicht bijvoorbeeld bij rotondes en onduidelijke kruizingen. De duizenden bezienswaardigheden die ingebouwd zijn zorgen ervoor dat u altijd weet welk restaurant, hotel, benzinepomp of parkeergarages er in de buurt zijn.
Er worden tevens fiets routes geleverd. Met de additionele bike holder kunt u uw Mio 268 ook overal naar toe meenemen op uw fiets.
Die is echt prachtigquote:Op donderdag 3 februari 2005 11:31 schreef noon het volgende:
Of voor de survivors onder ons:
[afbeelding]
quote:Navigeren met de smartphone
De kans op verdwalen wordt steeds kleiner nu de mobiele telefoon dienst kan doen als persoonlijke routeplanner. Softwarebedrijf Route 66 introduceerde vorig jaar als eerste het navigeren via de smartphone. Inmiddels zijn ook de ANWB en TomTom in dit segment gestapt. De verwachtingen zijn alom hooggespannen.
Volgens Cees Kikstra (Route 66) heeft mobiel navigeren de toekomst. " Een mobiele telefoon heb je altijd bij de hand. Daarbij heb je op het toestel contactpersonen opgeslagen. Je hoeft maar op de knop te drukken en je kunt er meteen naartoe." Bij mobiel navigeren wordt de gebruiker lopend, fietsend of in de auto naar de plaats van bestemming geleid via driedimensionale kaartjes die zich aanpassen aan de positie en de snelheid. De gebruiker kan via een gprs-verbinding veelal automatisch actuele verkeersinformatie naar de mobiele telefoon laden. De systemen werken met een losse gps-ontvanger voor de satellietnavigatie die via bluetooth draadloos communiceert met het mobiele apparaat. Kikstra bestrijdt de regelmatig gehoorde klacht dat een mobiel systeem trager is dan bijvoorbeeld vast in de auto ingebouwde apparatuur. "Als dat zo was, dan zou het systeem niet verkocht worden."
Gyro-speedpulse
Monique van der Sanden van de ANWB, de organisatie die vorige maand de mobiele Enginyoy-navigatiedienst lanceerde, beaamt echter dat een mobiele routeplanner niet helemaal is te vergelijken met een vast systeem voor in de auto. "Buiten gps-gegevens worden daar veelal ook de omwentelingen van de wielen en de rijsnelheid meegenomen; de zogeheten gyro-speedpulse. Dergelijke vaak erg dure systemen zijn iets nauwkeuriger en denken beter vooruit."
Waar bij Route 66 alle informatie 'on board' op een geheugenkaart staat, maakt Enginyoy gebruik van een gprs-verbinding voor het laden van de routegegevens. Volgens Van der Sanden is het ANWB-systeem hierdoor constant actueel: "Op de server staan altijd de laatste kaartgegevens van heel Europa. Bij ons hoeven mensen dan ook geen geheugenkaartjes te wisselen als ze buiten de Benelux komen." Ook bij de ANWB-dienst kan de automobilist tussendoor nog een update met bijvoorbeeld actuele file-informatie binnenhalen. De klant betaalt alleen voor het gprs-dataverkeer. Volgens Van der Zanden kan het systeem in principe op elke slimme telefoon draaien; de Java-software waarop Enginyoy is gebaseerd is platformonafhankelijk. Route 66 Mobile Europa werkt in combinatie met slimme toestellen van diverse merken die draaien onder het besturingssysteem Symbian.
Concurrentie
Route 66 en Enginyoy hebben sinds enkele weken concurrentie van TomTom, dat met het pakket Mobile 5 eveneens gokt op de telefonische navigator. Ook bij dit pakket wordt een losse bluetooth gps-ontvanger geleverd, plus de benodigde software op geheugenkaartjes. De route-instructies worden op het scherm getoond en in Nederlands gesproken.
De weg kwijtraken is dus niet langer nodig, maar mobiel op koers blijven kost nog wel een paar centen. Houd rekening met zo'n 300 euro voor een los pakket. Bij Enginyoy heb je voor dat bedrag heel Europa, maar moet nog wel voor de gprs-minuten worden betaald. De Europese versie van Route 66 kost 399 euro. Bij sommige belabonnementen krijgt de klant evenwel een telefoon en mobiele routeplanner cadeau.
Traffic info, flitscontroles e.d. kun je ophalen via GPRS. Dit wordt dan door het nav. systeem gebruikt om een andere route te bepalen, zodat je niet via die flitser hoeft te gaan of waarbij de file omzeilt wordtquote:Op zondag 22 mei 2005 21:14 schreef TimmyAsd het volgende:
Vraagje trouwens. Wat heeft gprs nou werkelijk te maken met een routeplanner op mijn smartphone. Verbinding tussen mijn telefoon en gps -module gaat via bluetooth, kaarten en routes staan op de mmc-kaart. Wat is precies de rol van gprs in dit hele verhaal en kan je dat er ook uithalen?
Ik heb deze voor mijn mobiel. Werkt prima, geen problemen tot nu toequote:Op maandag 6 juni 2005 13:53 schreef Kimske het volgende:
is route 66 wat?? ik zoek eigenlijk iets van max. 350 euro..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |