abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_24824910
Mét foto's Ik ga het een keer proberen, ook al vind ik spekkoek niet zo heel erg lekker
Het doet er niet toe wie ik ben, maar wie ik wil zijn.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 23:32:09 #62
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_24824916
Leuk, ga ik zeker eens maken!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 29 januari 2005 @ 23:32:57 #63
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_24824929
Lekker

Binnenkort eens proberen
  Moderator zaterdag 29 januari 2005 @ 23:37:48 #64
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_24825036
morgen kan ik een foto maken van het eindresultaat.
zorg wel dat je genoeg tijd hebt
en kardamom is niet overal te krijgen. meestal wel in de albert heijn.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_24825063
djkoelkast:

een 10 voor je moeite om een supergoede post te maken waarbij de duidelijkheid amper wensen te over laat.

MAAR 1,5 uur vanaf de bereiding? Dat klopt als je maar 6 laagjes maakt. De naam spekkoek komt van de doorsnede van spek, waar je dus van die laagjes ziet en een goede spekkoek herken je aan het aantal laagjes en de dikte ervan. een goede bereidingstijd voor een goede spekkoek is ongeveer 5 to 6 uur (!), dit omdat je heel veel laagjes hebt en je moet er elk kwartier een nieuwe laag op doen

Deze info heb ik van de toko waar ik mijn spekkoek altijd koop en dat maakt nl. ook de cake zo duur, ik betaal voor een 20 cm cake 18 euro ofzo, dus dan weet je het wel....
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_24825073
kardamom zat laatst in de allerhande
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_24825115
met spekkoek, kan je btw ook een erg leuk uitziende chocolade munt taart maken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator zaterdag 29 januari 2005 @ 23:45:04 #68
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_24825192
dit is meer een thuisrecept voor spekkoek en hier bak je laagje na laagje achter elkaar. Bij elkaar duurt het ongeveer 1,5 uur en heb je een laagje of 10. Natuurlijk kan het beter, maar ik denk niet dat de gemiddelde fokker er 5 a 6 uur voor uit wil trekken en dit is een mooi alternatief, leuk om te maken en geloof me ook erg lekker

edit: 1,5 uur is alleen het beslag bereiden en bakken he in dit geval. Reken ook op 3 uur alles op kamertemp. laten komen, 15 min. voorbereiden, 12u afkoelen

[ Bericht 24% gewijzigd door djkoelkast op 30-01-2005 00:01:30 ]
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_24825428
goed idee en lekker !! leuk met pics
nothing lasts 4ever
pi_24827006
spekkoek is walgelijk.
  zondag 30 januari 2005 @ 02:00:27 #71
55829 Mayadevi
Illusie/desillusie*
pi_24827365
Mmm En eh...
Wat een werk, zowel dit topic als de spekkoek

Ik ben een luie koekenbakker: ik doe de kruiden van spekkoek in cake.
*Doorhalen wat niet van toepassing is
Are we part of the solution or we part of the pollution
pi_24827380
Wow, een recept met veel geduld er bij. Ziet er goed uit.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  Donald Duck held zondag 30 januari 2005 @ 02:02:14 #73
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_24827386
Mijn oma maakt dat wel eens. Met veel laagjes. Erg veel werk, maar erg lekker
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_24827552
leuk gedaan!
pi_24829189
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 23:45 schreef djkoelkast het volgende:
dit is meer een thuisrecept voor spekkoek en hier bak je laagje na laagje achter elkaar. Bij elkaar duurt het ongeveer 1,5 uur en heb je een laagje of 10. Natuurlijk kan het beter, maar ik denk niet dat de gemiddelde fokker er 5 a 6 uur voor uit wil trekken en dit is een mooi alternatief, leuk om te maken en geloof me ook erg lekker

edit: 1,5 uur is alleen het beslag bereiden en bakken he in dit geval. Reken ook op 3 uur alles op kamertemp. laten komen, 15 min. voorbereiden, 12u afkoelen
nee klopt ook wel, ik heb mijn tokobaas effe uitgehoord en daarom maakt hij er ook meer dan 1, lees 6 minimaal, om die tijd een beetje nuttig te besteden. Enne je kan die spekkoek ook gewoon in de vriezer bewaren voor een paar maanden.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_24829209
Teveel werk.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
  zondag 30 januari 2005 @ 10:21:34 #77
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24829277
TS

Spekkoek is zo lekker!
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24829653
Leuk gedaan, met de foto's zo...
Spekkoek is zo lekker op z'n tijd..

Ben benieuwd naar het resultaat.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_24829903
Spekkoek
  zondag 30 januari 2005 @ 12:00:54 #80
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24830423
Spekkoek is erg lekker maar het is zo'n werk om het zelf te maken.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Moderator zondag 30 januari 2005 @ 12:48:25 #81
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_24831130


et voila

Het overal helemaal gelijk maken van de laagjes is de moeilijkheid, maar ik ben tevreden zo en hij is erg lekker !!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † zondag 30 januari 2005 @ 14:33:52 #82
34726 Fratz
Max
pi_24832806
wauw!!

ik krijg er echt zin in!!
volgende week ook maar eentje maken!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_24833490
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 23:39 schreef hassanjassan het volgende:
djkoelkast:

De naam spekkoek komt van de doorsnede van spek, waar je dus van die laagjes ziet
da's dus gewoon onzin: spekkoek is een afkorting van spek is een afkorting van speculaas, de gebruikte kruiden noem je samen namelijk speculaas-kruiden.


trouwens wel heel erg lekker ja, en lastig en tijdrovend maar ga het binnekort ook is proberen
  zondag 30 januari 2005 @ 15:52:46 #84
107004 Leep
of wel natuurlijk
pi_24834052
mamma deed dat vroeger nog wel eens toen ze nog huisvrouw was

Stond ze hele middag in de keuken, langer dan 1,5 uur hoor.
of niet natuurlijk
  Moderator zondag 30 januari 2005 @ 15:55:48 #85
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_24834096
De tijd dat het duurt hangt echt af van hoe je het maakt en hoe veel je maakt etc.

en deze kruiden zijn geen speculaaskruiden hoor, in ieder geval niet hetzelfde als je in de winkel kunt kopen, daar zitten andere kruiden in andere hoeveelheden in.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 30 januari 2005 @ 16:01:53 #86
107004 Leep
of wel natuurlijk
pi_24834197
jah ze maakte de laagjes ook wat dunner en de koek hoger

Er moet idd geen speculaas kruiden in hoor

Owh en die chocolade/vanille koeken moeten ook verboden worden wat zijn die vies zeg :p
of niet natuurlijk
  Moderator zondag 30 januari 2005 @ 16:12:34 #87
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_24834419
Speculaaskruiden:

gemberpoeder, kaneel, kardemon, koriander en gemalen kruidnagels

Spekkoek:

Kaneel, kardemom, nootmuskaat, gemalen kruidnagels en anijs

gaat echt heel anders smaken hoor

je hebt overigens ook nog koekkruiden, maar dat zijn speculaaskruiden alleen dan zonder de kruidnagels.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † zondag 30 januari 2005 @ 16:16:47 #88
7074 moussy
kuttekop
pi_24834482
dat ga ik ook een keer maken!!
Je zou er haast een boek over schrijven!
  zondag 30 januari 2005 @ 16:21:10 #89
43790 IJzercookie
De specialiteit uit Vld
pi_24834571
Super zeg! Ik was altijd al benieuwd hoe dat nou gedaan werd. Ik wist er wel iets van, maar nu is het me helemaal duidelijk!
That's the way the cookie crumbles
pi_24844194
quote:
Op zondag 30 januari 2005 16:21 schreef IJzercookie het volgende:
Super zeg! Ik was altijd al benieuwd hoe dat nou gedaan werd. Ik wist er wel iets van, maar nu is het me helemaal duidelijk!
Krijg er honger van

Het is trouwens heel laat en ik kan de slaap niet vatten, dus ik zat het beetje hardop op te lezen in mezelf en neem me niet kwalijk dat ik enorm moest lachen om het zinnetje scheid de eieren, haha, moet er nog steeds om lachen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')