quote:Ik ga het toch een keer proberen,
Op dinsdag 04 september 2001 15:48 schreef jerney het volgende:[..]
YEAH RIGHT!
![]()
![]()
![]()
Was het maar zo, dan zou ik ook nog wel eens een poging gaan wagen
quote:mocht het lukken, dan wil ik dat recept ook hebben
Op dinsdag 04 september 2001 15:58 schreef shmoopy het volgende:[..]
Ik ga het toch een keer proberen,
wordt nooit zo lekker als the real thing waarschijnlijk,
maar dan heb ik het maar gedaan.
quote:*zingt: "Me tante heeft een toko, hiep hiep hoi.... me tante heeft een toko hiep hiep hoi"
Op dinsdag 04 september 2001 16:01 schreef jerney het volgende:[..]
mocht het lukken, dan wil ik dat recept ook hebben
![]()
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 14:43 schreef Roonaan het volgende:
Spekkoek is wel lekker, maar Kwe mangkok nog veel lekkerder![]()
* vivi indische stiefpappie gehad heeft en dus ook weet hoe lekker dat is
quote:*jaloers blikt*
Op dinsdag 04 september 2001 16:03 schreef Roonaan het volgende:[..]
*zingt: "Me tante heeft een toko, hiep hiep hoi.... me tante heeft een toko hiep hiep hoi"
quote:Kwe Mangkok?
Op dinsdag 04 september 2001 14:43 schreef Roonaan het volgende:
Spekkoek is wel lekker, maar Kwe mangkok nog veel lekkerder![]()
http://members.tripodnet.nl/kookfreak/suriname/spekkoek.html
Spekkoek van Nathalie (ken ik overigens nie...)
20 eidooiers
5 eiwitten
500 gram boter
300 gram witte basterdsuiker
4 eetlepels zoete melk
150 gram meel
50 gram fijngehakte amandelen
1 à 2 theelepels fijngestampte spekkoekkruiden
Spekkoekkruid bestaat uit:
fijngestampte kaneel, fijngestampte notenmuskaat,
fijngestampte kruidnagel, en fijngestampte kardemom.
We doen de boter en suiker in een kom en roeren haar tot een zalfachtige massa. De 20 eidooiers en de 5 eiwitten doe we er onder voortdurend roeren beetje voor beetje bij, totdat alles in de massa is opgelost. Nu doen we er de zoetemelk bij, de fijngehakte amandelen, het meel en de kruiden. Dan beginnen we met het bakken. Hiervoor hebben we een oven nodig, die behalve ondervuur ook voorzien is van bovenvuur of gril. De taart wordt in dunne lagen gebakken. We gebruiken als maat een theekopje, dat we voor 3/4 vullen. Voor de eerste laag gebruiken we alleen het ondervuur. Is die gaar, dan doen we het ondervuur uit en gebruiken voor de rest van de lagen het bovenvuur of de grill. Deze spekkoek moet in 1,5 uur gaar zijn. Doen we te lang over de laagjes (te klein vuur) dan is de taart droog. We moeten dus met groot vuur werken, willen we een heerlijke smeuïge spekkoek hebben. Het gebeurt wel eens dat een laagje opbolt. We besmeren dan de onderkant van een wijnglaasje met boter en drukken hem voorzichtig op die plaatsen, waar het opbolt. Het is bij spekkoek nodig om het wijnglaasje steeds bij de hand te hebben, want elk laagje wordt licht aangedrukt, voor er een nieuwe laag op wordt uitgesmeerd.
N.B.
Bovengenoemde hoeveelheden horen bij het oorspronkelijke Indonesische recept. Daar de Hollandse eieren veel groter zijn dan de eieren ginds en doordat ik steeds met zoveel ongebruikte eiwit kwam te zitten heb ik na veel geëxperimenteer een nieuw, beter recept gevonden.
Benodigdheden:
15 Eigeel
10 Eiwit
500 gram boter
400 gram witte basterdsuiker
5 eetlepels zoetemelk (of meer naar smaak)
180 gram meel
80 gram gemalen amandelen
vanille, iets zout
spekkoekkruiden naar smaak
Dit recept is geschikt voor een bakvorm van ca. 23 cm middellijn en 8 cm hoog.
quote:Mjummmm... misschien probeer ik ze allebei wel.. kijken welke lekkerder is..
Op woensdag 05 september 2001 09:32 schreef GRUMBLER het volgende:
gevonden ééntje waar je maar 20 eidooiers nodig bent
of zelfs 15............
Ik heb wat te doen dit weekend in ieder geval!!! tnx!
quote:Spekkoek koop je toch niet bij de AH zeker
Op woensdag 05 september 2001 09:48 schreef Faithy het volgende:
Ooooow Jummie, ik gaat straks meteen een stukkie halen!
Waar anders dan bij de AH kan je die kopen?
Weet iemand dat?
Gewoon bij je plaatselijke toko...
quote:Ren eens een toko binnen
Op woensdag 05 september 2001 09:48 schreef Faithy het volgende:
Ooooow Jummie, ik gaat straks meteen een stukkie halen!
Waar anders dan bij de AH kan je die kopen?
Weet iemand dat?
quote:Ben benieuwd laat het maar ff weten, hiero!
Op woensdag 05 september 2001 09:50 schreef deGVR het volgende:[..]
Mjummmm... misschien probeer ik ze allebei wel.. kijken welke lekkerder is..
Ik heb wat te doen dit weekend in ieder geval!!! tnx!
quote:Hier in Amsterdam kun je het ook bij de Vomar kopen.
Op woensdag 05 september 2001 09:48 schreef Faithy het volgende:
Ooooow Jummie, ik gaat straks meteen een stukkie halen!
Waar anders dan bij de AH kan je die kopen?
Weet iemand dat?
quote:Grappig genoeg komt het oorspronkelijk uit Nederland.
Op dinsdag 04 september 2001 11:50 schreef deGVR het volgende:[..]
Spekkoek is een traditioneel indisch gerecht.. of snack eigelijk... bestaat uit meerdere lagen.. en smaakt heerlijk...
quote:lekker
Op dinsdag 04 september 2001 21:02 schreef Taurus het volgende:[..]
Kwe Mangkok?
wa's daaaaah?
![]()
quote:Op dit moment vast iets anders dan toen je bovenstaande schreef.
Op woensdag 05 september 2001 19:01 schreef Vork het volgende:
3x raaie wat ik nu eet.
*hap*
*slik*
*weg*
quote:zelf gebakken???
Op donderdag 06 september 2001 10:39 schreef deGVR het volgende:
* deGVR heeft een stuk meegenomen naar z'n werk...
*hap*
*slik*
*weg*
quote:nee helaas.. dit was het laatste restje wat ik nog over had van een tripje naar de toko...
Op donderdag 06 september 2001 10:47 schreef GRUMBLER het volgende:[..]
zelf gebakken???
quote:jamaar.. WAT is 't ?
Op woensdag 05 september 2001 19:15 schreef Roonaan het volgende:[..]
lekker
best wel heel erg zelfs
![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |