FOK!forum / Travel / Vreemde eetgewoonten
Hikdonderdag 27 september 2001 @ 10:31
Wat voor vreemde dingen ben je zoal op je bordje tegengekomen op reis?

Ik Mexico heb ik sprinkhanen gegeten, met een salade van cactusbladeren...was erg lekker overigens!

Jeromardonderdag 27 september 2001 @ 10:40
quote:
Op donderdag 27 september 2001 10:31 schreef Hik het volgende:
Wat voor vreemde dingen ben je zoal op je bordje tegengekomen op reis?

Ik Mexico heb ik sprinkhanen gegeten, met een salade van cactusbladeren...was erg lekker overigens!


Amsterdam: Restaurant Getto : Struisvogel en krokodil
Arizona: Slang
Indonesie: Zoute vis met Sambal
Thailand: Aap
dicedonderdag 27 september 2001 @ 10:43
Struisvogel biefstuk roeleert !


Ook gegeten : Kangaroe filet

stinkbeerdonderdag 27 september 2001 @ 10:43
doe mij maar een patatje oorlog
Cobaldusdonderdag 27 september 2001 @ 10:55
Tapas in Barcelona: callos
(lees: ingewanden)

* Cobaldus vond dat het er lekker uitzag en probeerde het maar eens, wist alleen niet wat het was... Bij thuiskomst in het woordenboek gekeken... was niet blij...

Jeromardonderdag 27 september 2001 @ 11:38
Oh ja... Vroeger kon je in Hoog Catharijne een Patatje Hospitaal bestellen

Mayo, Ketchup, Curry, Pindasaus en uitjes (zag eruit als een grote vieze wond maar was heeeeeerlijk)

Hikdonderdag 27 september 2001 @ 11:57
Struisvogelbiefstuk is niet meer echt exotisch toch, tegenwoordig heb je al van die farms in Nederlands geloof ik. 'k Heb vorige keer ook kangaroe-biefstuk op. Lekker, maar echt bijzonder kun je het niet noemen ('t is dat je wéét dat het kangeroe is). Dat was gewoon in Den Haag overigens.

In Nicargua heb ik trouwens ook "concha" op. Dat zijn echt gigantische zeeslakken, die volgens mij alleen in de Caraïbische zee voorkomen. In een heerlijk spicy sausje: Lekkerrrrr!!

Dylan Dogvrijdag 28 september 2001 @ 09:50
Ook sprinkhanen, best oke. En natuurlijk Haggis...
DarkElfvrijdag 28 september 2001 @ 09:53
quote:
Op vrijdag 28 september 2001 09:50 schreef Dylan Dog het volgende:
Ook sprinkhanen, best oke. En natuurlijk Haggis...
Heb dat nog nooit gegeten maar de omschrijving alleen al word ik ziek van, maar dat wil niet zeggen dat het niet lekker is!
deGVRvrijdag 28 september 2001 @ 09:53
nigeriaanse pepersoep..

loopt spontaan je hele gezicht van leeg

Maxvrijdag 28 september 2001 @ 11:59
Balut, een Filipijnse traktatie die je overal op straat bij stalletjes kunt kopen als snack.

Het is een (ongeveer 2 weken lang) bebroed eendenei. Je maakt het voorzichtig open aan de bovenkant en slurpt eerst het vruchtwater op. En als je verder gaat met het ei zelf ontdek je een krokante verrassing. Jawel... een kuikentje met lekker knapperige pootjes.

cptmarcovrijdag 28 september 2001 @ 23:09
zover als ik weet heb ik alleen aan apart vlees Buffel gegeten in India.
MiSS_TiquEzaterdag 29 september 2001 @ 00:52
quote:
Op vrijdag 28 september 2001 09:53 schreef deGVR het volgende:
nigeriaanse pepersoep..

loopt spontaan je hele gezicht van leeg


Nigeriaanse pepersoep lekker hoor...

Ik heb in Nigeria reuzenslakken gegeten. Twas best lekker.

Het raarste vond ik vorige week dat mijn vriendje me een broodje paardevlees voorschotelde. Het voelde een beetje canibalistisch. Maar het was wel lekker.

DuchessXzaterdag 29 september 2001 @ 00:56
quote:
Op vrijdag 28 september 2001 11:59 schreef Max het volgende:
Balut, een Filipijnse traktatie die je overal op straat bij stalletjes kunt kopen als snack.

Het is een (ongeveer 2 weken lang) bebroed eendenei. Je maakt het voorzichtig open aan de bovenkant en slurpt eerst het vruchtwater op. En als je verder gaat met het ei zelf ontdek je een krokante verrassing. Jawel... een kuikentje met lekker knapperige pootjes.


Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!
DuchessXzaterdag 29 september 2001 @ 12:17
In Sri Lanka de wortel van een lotusbloem met een zeer scherpe kerrysaus. Smaakte gewoon naar kool.
NIels25dinsdag 2 oktober 2001 @ 21:41
In indonesie

sate van de hond (is best lekker eigenlijk)

en in zuid afrika

kudu (heel erg groot hert, heerlijk had 2 weken in de rode wijn gelegen en daarna gestoofd)

springbok (lekker stukje vlees ook)

struisvogel, ook al eet ik dat hier ook wel, want het is gewoon mega lekker, maar struisvogel carpacio had ik nog nooit op, en dat hadden ze in SA dus wel

Verder was al het vlees in SA vele malen lekkerder als in Nederland, je proeft gewoon dat het niet zo gefokt is als hier, het is allemaal veel malser en meer puur als in europa of amerika.

Noodiewoensdag 3 oktober 2001 @ 19:05
frikandel:

varkens ogen
koeie oren
koeie neus
koeie tong
stiere ballen

oke moet ik verder gaan

mhh lekker

Maxdonderdag 4 oktober 2001 @ 00:25
Oh, ja... Dit jaar nog in Peru geweest en daar Alpaca (een soort llama) gegeten. En uiteraard Cuy (geroosterde cavia) geprobeerd. Van die laatste heb ik nog wel een foto, maar aangezien ik geen website heb kan ik die helaas niet plaatsen.
Vividonderdag 4 oktober 2001 @ 01:05
quote:
Op vrijdag 28 september 2001 11:59 schreef Max het volgende:
Balut, een Filipijnse traktatie die je overal op straat bij stalletjes kunt kopen als snack.

Het is een (ongeveer 2 weken lang) bebroed eendenei. Je maakt het voorzichtig open aan de bovenkant en slurpt eerst het vruchtwater op. En als je verder gaat met het ei zelf ontdek je een krokante verrassing. Jawel... een kuikentje met lekker knapperige pootjes.


!!!!!