Gutnre | donderdag 20 januari 2005 @ 13:50 |
Is het mogelijk om quiche te maken zonder springvorm? Ik had in een of ander boodschappen pakket een aantal maanden terug zo'n potje roomprei van Hak. Ik dacht: ga ik vanavond lekker quiche maken, maar ja, ik heb geen bakblik. Het moet geloof ik in zo'n ding dat je ook gebruikt voor boterkoek he? Maar goed, die heb ik dus niet... Is het mogelijk zonder bakblik? En anders kan ik misschien wel een soort flapjes maken gewoon, dan moet ik dus bladerdeeg, daar dat spul op kwakken, dubbelvouwen, (kaas erover? of erin?), en ... minuten in de oven op ... graden.... Help!!! | |
Jordy-B | donderdag 20 januari 2005 @ 13:54 |
Het moet wel kunnen rijzen, dunkt me.. Dus flapjes zou ik niet doen... Als je een normale bakvorm of hoge ovenschaal hebt, wil het ook wel. Het is alleen een stuk lastiger om het er ook weer uit te krijgen. | |
shmoopy | donderdag 20 januari 2005 @ 13:55 |
Kan makkelijk in een andere ovenschaal, hoor. Als ie klaar is, bord erover, voorzichtig op z'n kop op het bord laten losschudden, en dan weer met een ander bord de boel draaien. | |
piston | donderdag 20 januari 2005 @ 13:57 |
ik wist niet dat mensen een springvorm gebruikte om een quiche te maken. Je kan gewoon een bakvorm insmeeren met boter en dan besprenkelen met bloem (en weer uitschudden) als het goed is blijft het dan niet plakkken. | |
Gutnre | donderdag 20 januari 2005 @ 14:01 |
Maar die flapjes, zou dat ook kunnen of niet? Je kunt ook gewoon flapjes maken met spinazie en spekjes, dat maakt een huisgenoot wel eens, dus misschien dat dit ook kan? | |
MizzEnroe | donderdag 20 januari 2005 @ 14:12 |
Voor de flapjes is het preimengsel te vochtig, dus gaat het bladerdeeg niet rijzen, wat Jordy-B ook aangeeft. | |
Mr-Z | donderdag 20 januari 2005 @ 14:36 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Mr-Z op 20-01-2005 14:38:12 (oeps dubbel) ] | |
Mr-Z | donderdag 20 januari 2005 @ 14:37 |
Je kan dit mengsel eerst in een pan uit bakken en uit laten lekken. Daarna is het perfect te gebruiken voor flappen ja ![]() | |
Againzender | donderdag 20 januari 2005 @ 18:39 |
Ik maak het altijd in zo'n ronde, lage witte ovenschaal, en schep het daar direct uit. Omkeren niet noodzakelijk. Kan dus prima zonder springvorm ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 20 januari 2005 @ 20:16 |
Heb je geen glazen ovenschaal staan? Die kun je ook goed gebruiken. | |
Mini_rulez | maandag 24 januari 2005 @ 11:59 |
Het kan eigenlijk met vrijwel elke ovenschaal/vorm/blik, maar het moet in principe wel iets zijn met een opstaand randje zodat de quiche zijn vorm krijgt. Als je helemaal niets in die richting hebt kun je natuurlijk altijd met dezelfde ingrediënten een andere vorm maken, als je er idd maar rekening mee houdt dat je deeg niet te nat blijft etc. Da's juist creatief, toch? ![]() Anders kun je ook gewoon voor een paar euro ergens een ovenschaal gaan kopen, die dingen zijn altijd handig. | |
Lucille | donderdag 27 januari 2005 @ 11:10 |
* Lucille gebruikt dus wel een springvorm voor de quiche. Maar zolang je iets neemt waarmee je een opstaande rand kan maken is het prima. Enig voordeel van de springvorm is het gemak waarmee je de quiche kan snijden aangezien je de rand er af kan halen en dus het mes netjes horizontaal kan houden ipv schuin. | |
joshus_cat | zaterdag 29 januari 2005 @ 14:57 |
Ronde ovenschaal doet het bij mij prima. Moet alleen wel zeggen dat ik een beetje ben afgeknapt op quiches, omdat ik de rand te droog vind. Ik geef de voorkeur aan een wat kleffere rand, met wat meer 'beet'. Croissantendeeg (uit van die blikjes) is ook heel aardig spul om te gebruiken voor de bekleding van je quiche. |