abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 29 maart 2005 @ 13:03:41 #301
85889 lucida
équilibre
pi_25828169
Om te voorkomen dat dit zeer goed gelezen topic op het laatst nog verzandt in SCH getroll: nog maar eens de vragen die door SCH niet beantwoord werden.
quote:
Stel jij zou kinderen hebben. Zou jij het dan verantwoord vinden jouw kinderen voor dag en dauw de straat op te sturen? Zou jij geen goede thuisbasis, opvoeding en zorg voor jouw kroost willen? Ik bedoel je kunt alles wel bagatelliseren maar daar koop je niets voor. Het lijkt wel dat jij in jouw gelijkheidsdrang, en mateloze tolerantie bent doorgeschoten naar het beleid van Wouter Bos; d.w.z. er voor te kiezen niet te kiezen.

Bij jou moet toch ook wel eens een belletje gaan rinkelen, dat er mogelijk iets niet spaak is in de thuissituatie van die kinderen. Dat los je toch niet op door de excessen daarvan onder het mom van vrijheid en gelijke rechten voor iedereen voor lief te nemen?!

Je zou eens een tijdje in mijn buurt moeten wonen. Want daar is het inderdaad zo dat sommige allochtone ouders hun kinderen laten opgroeien voor galg en rat. Deze ouders ontberen elk natuurlijk gezag jegens hun kroost, waardoor het logisch is dat deze kinderen opgroeien zonder een greintje ontzag of respect voor om het even welke autoriteit.

Maar wie betaalt hier het gelag van? Juist de samenleving. Zie in een topic elders Marokkaanse "lastpakjes" pesten homo weg waar deze excessen toe kunnen leiden. Het zou jouw gevoel van lotsverbondenheid toch moeten aanspreken dat het juist overwegend Marokkaanse jongeren zijn die voor overlast, geweld, vernieling en intimidatie verantwoordelijk zijn.

Maar kennelijk weet jij niet zo goed wat met die gespleten solidariteit te doen! Nog liever blijf je volharden in jouw standpunt dat het allemaal wel meevalt, dat het slechts willekeurige incidentjes zijn (en noem het allemaal maar op), dan eens een keer consequent aan te geven dat er grenzen zijn, waar iedereen zich ongeacht ras, geloof, afkomst, geaardheid, sociaal-economische status enz. aan dient te houden.
het is zoals het is
freedom from want and fear
non-conforming link
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')