abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 8 januari 2005 @ 16:32:15 #1
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_24465889
Voor een vierdejaars WO- of HBO student heb ik een afstudeerstage bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) beschikbaar. Het NFI verricht forensisch onderzoek op (overwegend) technisch, medisch-biologisch en natuurwetenschappelijk terrein.

Per 1 september 2004 is in Utrecht het project Forensische Samenwerking in Opsporing (FSO) van start gegaan. Hieronder staat het persbericht.
quote:
Unieke samenwerking politie en NFI

Op 1 september 2004, is het project ‘Forensische Samenwerking in de Opsporing (FSO)’ van start gegaan; een samenwerkingsproject tussen de politie regio Utrecht en het Nederlands Forensisch Instituut. Dat gebeurde door de ingebruikname van een forensisch-technische post die bemand wordt door forensisch adviseurs van zowel politie als NFI.

Het Nederlands Forensisch Instituut en de politie – veelal de technische recherche - werken al jaren nauw samen in de forensische opsporing. Niet alleen bij het daadwerkelijke onderzoek aan sporen, maar ook in het delen van kennis en door overleg op dit specifieke deel van de opsporing.

Forensisch technisch onderzoek wordt steeds belangrijker. Het doel van het FSO project is om de kwaliteit van het forensisch-technisch onderzoek verder te verbeteren. Daartoe is er vandaag bij de Politie Regio Utrecht een post geopend waar NFI en politie hun samenwerking in de dagelijkse praktijk gaan brengen. De zojuist geopende FSO zal een efficiëntere samenwerking en een betere kennisuitwisseling tussen politie en NFI mogelijk maken.

Vanaf 1 september worden de forensische intakegesprekken voor de Utrechtse regio bij de FSO Utrecht gehouden en ook het Openbaar Ministerie hoeft zich alleen nog tot de FSO Utrecht te wenden. De forensisch adviseurs gaan voorstellen doen voor verdere verbetering van de samenwerking, en de expertise van het NFI zal naar verwachting vaker worden ingezet op een plaats delict.

De nieuwe ruimte bij het politiekorps regio Utrecht (PRU), werd geopend door Albert Koeleman, directeur van het NFI, en Miriam Barendse plaatsvervangend korpschef van de PRU. Op korte termijn zal een tweede FSO in Zwolle worden geopend, waardoor het project wordt vergroot met negen Noordoostelijke politieregio’s.
Het pilotproject FSO loopt tot eind 2005. Bij een positieve evaluatie van de pilot in 2006 zal het aantal FSO’s in Nederland verder worden uitgebreid.
De student krijgt de opdracht een model op te stellen waarmee de resultaten en het effect van het organiseren van de FSO-Utrecht kunnen worden bepaald. De resultaten van de dienstverlening door het NFI over het jaar 2003 worden als nulmeting beschouwd (zonder FSO). De resultaten van 2003 worden vergeleken met die in 2005 (met FSO-Utrecht). De opdracht moet leiden tot een uitvoerbaar model om de meting van het resultaat uit te voeren. Hiervoor moeten de kengetallen en meetinstrumenten worden bepaald.
Naast de genoemde opdracht zal de student fungeren als projectsecretaris. De taken van de projectsecretaris bestaan uit het organiseren, opstellen van managementrapportages, plannen en de verslaglegging van de te houden (werk)overleggen.

Je kan per direct aan de slag (32 of 36 uur per week). Het Forensisch Instituut heeft onlangs een nieuw gebouw betrokken in Ypenburg, Den Haag. Op verzoek kan ik je het organisatieplan en het projectplan toesturen. Indien je wilt reageren kan je met mij contact opnemen en zal ik je de gegevens van de contactpersoon toesturen. Ook voor andere vragen kan je natuurlijk contact met mij opnemen of reageren in dit topic.

mvg,

granny667 @ hotmail.com

http://www.forensischinstituut.nl
http://www.nieuwbouwnfi.nl

[ Bericht 0% gewijzigd door Rene op 14-02-2011 19:53:54 ]
That's...Montgomery Clift, honey!
pi_24466376
is er nog een stagevergoeding? Is er vanuit de organisatie al een idee hoe lang dit ongeveer zal gaan duren?
  zaterdag 8 januari 2005 @ 17:11:40 #3
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_24466580
Mooi dat je een stage aanbied, er zijn al zo weinig stageplekken in nederland

maar ik weet niet of dit mag. ik kan me wat posts van admins herinneren over (semi) commerciele posts. misschien kun je even een modje vragen wat je het beste kunt doen.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
  Redactie Frontpage zaterdag 8 januari 2005 @ 17:13:00 #4
38148 crew  Innisdemon
pi_24466602
dit is niet commercieel, dit is studenten uit de penarie helpen
'Me' is géén bezittelijk voornaamwoord
  zaterdag 8 januari 2005 @ 17:15:38 #5
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_24466645
quote:
Op zaterdag 8 januari 2005 17:13 schreef Innisdemon het volgende:
dit is niet commercieel, dit is studenten uit de penarie helpen
I know, ik ben er ook helemaal voor Maar ik heb wel gezien dat niet alles mag. Je mag geloof ik ook niet zomaar een topic posten om mensen een enquete in te laten vullen. Correct me if I'm wrong
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
  zaterdag 8 januari 2005 @ 18:41:18 #6
3878 Vork
Manisch creatief
pi_24468346
Nouja, je hebt verschillende soorten enquetes en doeleinden. In SES is het niet gek dat iemand voor zijn of haar opleiding een enquete in het forum plaats waarbij andere fokkers de persoon in kwestie kunnen helpen door hem in te vullen of voorzien van feedback. Zolang het geen commerciele doeleinden heeft, het forum niet vol wordt gestort met enquete-topics, of de topicstarter min of meer aanstuurt op een oplossing waarbij andere Fokkers uitiendelijk grote delen van het huiswerk verrichten, zie ik geen probleem wat dat betreft.

Dat er afstudeerstage's worden aangeboden binnen dit forum zie ik ook niet als een probleem. Ik denk dat we er blij mee mogen zijn dat men juist op deze manier ook Fokkers de kans geeft op een afstudeerstage. Er zijn genoeg fokkers met allemaal verschillende opleidingen, waaronder een aantal mensen die af moeten studeren en waarschijnlijk ook wel in een van de vereiste richtingen. Of men kent iemand die een afstudeerstage zoekt. Zolang het forum niet vol wordt gestort met stageaanbiedingen, zie ik het probleem niet.

(en ja we maken nog wel een keer een nieuwe FAQ waarin dit soort zaken wat duidelijker worden opgenomen). En nu weer ontopic.
  zaterdag 8 januari 2005 @ 22:02:25 #7
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_24472029
quote:
Op zaterdag 8 januari 2005 17:00 schreef SterkStaaltje het volgende:
is er nog een stagevergoeding? Is er vanuit de organisatie al een idee hoe lang dit ongeveer zal gaan duren?
Als een student in het vierde jaar van zijn opleiding zit en hij/zij wil beginnen aan zijn scriptie is het aannemelijk om te denken dat hij/zij dan medio 2005 klaar zal zijn.
De pilot in Utrecht, die in september 2004 is begonnen, zal heel 2005 doorlopen. Er wordt ook een tweede pilot in Zwolle opgezet, deze zal vermoedelijk in maart 2005 van start gaan en zal dan ook een jaar duren. De effectmeting die de student opstelt zal dan voor beide pilots gebruikt worden. De evaluatie zal dus medio 2006 opgeleverd zijn. Er van uitgaande dat de student zijn/haar scriptie medio 2005 afgerond heeft dan blijft dat document op de plank liggen en ben je als student in principe klaar. Maar in overleg zal er dan vast de mogelijkheid zijn om langer aan het project door te werken.

Het NFI hanteert een stagevergoeding van 300 euro.

[ Bericht 2% gewijzigd door Bismarck op 08-01-2005 22:14:11 ]
That's...Montgomery Clift, honey!
  maandag 17 januari 2005 @ 15:24:51 #8
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_24613208
Indien je niet over een OV beschikt kan je de dienstreizen die je per trein aflegt declareren.
Nogmaals, schroom niet om contact met mij op te nemen (contactgegevens staan in de openingspost).

(verkapte schop)

[ Bericht 0% gewijzigd door Bismarck op 17-01-2005 23:33:46 (typfout) ]
That's...Montgomery Clift, honey!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')