abonnement Unibet Coolblue
pi_25191239
Ik heb nu vakantie
pi_25191281
De wereld is oneerlijk verdeeld.
pi_25192550
quote:
Op maandag 21 februari 2005 10:39 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
De wereld is oneerlijk verdeeld.
Ik ben deze hele maand al vrij en ik ga bijna de hele maand maart ook nog eens naar Amerika .
Nee, het is geen vakantie, het is voor school .
pi_25193241
quote:
Op maandag 21 februari 2005 09:20 schreef imago het volgende:
Verdomme, ik ben ziek Griep natuurlijk, aangestoken door al die snotterende kinderen in de klas - ik had laatst 16 zieken in een klas van 30. Maar ik WIL helemaal niet ziek zijn, we moeten nog zoveel doen deze week! En ergens voel ik me ook schuldig dat ik nu ziek ben, en me in de vakantie (volgende week) dan vast weer kiplekker voel. Blurgh.
Dit had ik gepost kunnen hebben. Ik heb namelijk OOK volgende week vakantie en het was zo goed uitgekomen als ik deze week gewoon alles netjes had kunnen afronden enzo. Maar de griep is toch sterker dan ik en ook ik zit thuis. Moet wel zometeen even naar de uni omdat ik vind dat de repetitie van klas 4 morgen door MOET gaan, dus ik ga daar (met een lading Ibuprofen achter de kiezen) de repetitie in elkaar draaien, kopieren en meegeven aan een collega die toevallig (hoera!) daar vanmiddag college volgt.
En dan direct weer m'n bed in

(Dat gedoe over die reizen trouwens, volgens mij heeft elke school daar gezeik over, ik hoor dat zoveel om me heen....wat ik denk ik zou doen in jouw geval: wel meegaan, want de collega's die je anders zou laten stikken kunnen er ook niets aan doen dat 'hogere machten' aanvankelijk vonden dat je niet mee mocht. Maar tegelijkertijd ook besluiten dat het vanaf nu bij elke gunst die de betreffende 'hogere macht' van je vraagt standaard nee is. Maar goed, dat ben ik, wellicht ben jij minder rancuneus )
  maandag 21 februari 2005 @ 18:55:19 #280
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_25194862
Ik zou me gewoon eerlijk afvragen of ik zin had om met die reis mee te gaan. Naast alle wrok die je kan hebben jegens de 'hogere machten' of (misschien) andere docenten die hier bij betrokken zijn. Je gaat toch mee voor je eigen plezier? En voor de leerlingen? Zou je alleen maar niet gaan omdat de manier waarop je (eigenlijk niet) gevraagd bent je niet aanstaat? Dat zou toch jammer zijn, denk ik dan. Maargoed, ieder z'n keus .
pi_25202515
quote:
Op zondag 20 februari 2005 15:01 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Ja, ik ben bezig met het eerste jaar. Maar als wij een les syntaxis missen mogen we 'm bij de deeltijders inhalen, de stof is daar dus ongeveer gelijk (maar zij doen wat wij in twee weken doen, in een week).
Hoi Bloempjuh,

De deeltijd opleiding zal dan wel flink zwaar zijn

Hoeveel uren in de week krijg jij eigenlijk les? Zijn de uren zo ingedeeld dat je naast je studie een bijbaantje kunt hebben? (deze vragen heb ik ook gesteld bij de diverse opleidingen, maar ze doen er een beetje 'vaag' over)
Ik zou nl. graag één of meerdere bijbaantjes naast mijn studie willen hebben, maar dan moet ik wel weten of dat zal lukken. Moet dan natuurlijk ook nog huiswerk maken
pi_25202680
quote:
Op maandag 21 februari 2005 18:55 schreef BlaatschaaP het volgende:
Ik zou me gewoon eerlijk afvragen of ik zin had om met die reis mee te gaan.
Nou eigenlijk wilde ik sowieso al niet mee. Dat zij mij niet meevroegen kwam me in principe dus wel lekker uit. Het stak alleen dat ze het niet gevraagd hebben zodat ik nee kon zeggen, als je begrijpt wat ik bedoel Ik vind dat ik wel meegevraagd had moeten worden. Bovendien is het zo dat ze gewoon niks van zich hebben laten horen: ze hebben niet gevraagd of ik meewilde, maar ze hebben ook niet gezegd "joh, dit jaar is de samenstelling anders en jij gaat niet mee". Ze hebben me gewoon in het ongewisse gelaten, en dat vind ik niet netjes. Via-via moest ik horen dat ik nog geen info over de reis had omdat ik blijkbaar niet mee mocht. En nu moet ik ook in de wandelgangen horen dat ik nu opeens mee móét.

Een collega van me zit in precies dezelfde situatie (mocht eerst niet mee en dat kwam goed uit want ze wou niet, maar nu moet ze opeens), dus we gaan samen even bedenken hoe we dit aan gaan pakken. Ik baal dus ook dat ik ziek thuis zit omdat ik nu niet in staat ben een lekker pittig gesprek met de organisator van de reis te voeren.

[ Bericht 13% gewijzigd door imago op 22-02-2005 11:27:55 ]
Iedere droom moet je in een potje vangen.
pi_25204154
quote:
Op dinsdag 22 februari 2005 11:22 schreef imago het volgende:

[..]
Een collega van me zit in precies dezelfde situatie (mocht eerst niet mee en dat kwam goed uit want ze wou niet, maar nu moet ze opeens), dus we gaan samen even bedenken hoe we dit aan gaan pakken. Ik baal dus ook dat ik ziek thuis zit omdat ik nu niet in staat ben een lekker pittig gesprek met de organisator van de reis te voeren.
Dat lijkt me wel een lastige situatie zeg. Ik zou in ieder geval wel naar voren brengen dat de manier waarop jij erachter bent gekomen dat je niet meemocht totaal niet okee is. En ook het feit dat je nu opeens wel weer mee moet vind ik ook behoorlijk belachelijk zeg .
  donderdag 24 februari 2005 @ 20:43:33 #284
109065 sungaMsunitraM
Fancybox is not a function
pi_25238482
Mn PGO afgelopen maandag ging goed
Met name 2e en 3e groepje, ze hadden het bijna allemaal braaf voorbereid, kwamen met goeie dingen en waar ze niet mee kwamen kon ik mooi uitleggen (en duidelijk, ook volgens stagebegeleider)

Vanochtend weer schaatsles, zo maf, bij de presentaties / minilesjes die ik tot nu toe op de VU heb gedaan viel ik zowat om van de zenuwen, nu helemaal geen last van, tijd vloog om, leerlingen lekker enthousiast, ik 100% op mn gemak. Vorige week beoordelingsformuliertjes uitgedeeld aan mn studentjes, nu n aantal teruggekregen, lekker postief allemaal, moet alleen nog meer individuele aandacht geven (maar dat was ik ook van plan)

Enkele citaten:
quote:
Wat je vertelt is erg duidelijk. Je onderbouwt het met een stuk mechanica en waarom iets op die manier moet..........

...Lichaamshouding en positie in de ruimte: 5 (/5): Je straalt op de een of andere manier een stuk rust uit (lichaamshouding o.a. denk ik)....

....De les was erg leuk. Tijd vloog voorbij! Is bij 3A dan een groot compliment


Daarna responsiecollege Bewegingsanalyse (biomechanica) voor de 1e jaars gedaan, was wel ff schrikken qua niveau, ze vonden heel simpele dingen al echt moeilijk. Maar ja, ze komen zo met een alfa profiel van de havo en zwaar getraumatiseerd door de natuurkunde die ze daar hebben gehad. Aan mij de taak ze te leren dat klassieke mechanica leuk en logisch is
Op donderdag 28 augustus 2008 14:34 schreef Breathtaking het volgende:
:9~
pi_25253745
Ik heb vakantie. Halleluja. Was er nu toch wel echt hard aan toe

Toen we vanmiddag van school weggingen ging mijn carpoolmaat nog met collega's afspreken om te gaan squashen in de vakantie. Zij is echt getrouwd met de school, gaat in de vakantie bij collega's op verjaardags- en kraamvisite, gaat ze helpen met verhuizen e.d. Ik moet daar echt niet aan denken! Niet dat ik per definitie nooit iets met collega's wil gaan doen hoor, kan erg gezelig zijn en ik ben ook wel een keer gaan helpen klussen bij iemand e.d. Maar vind het toch wel heel prettig dat mijn vrienden los staan van mijn werk en andersom.
pi_25364876
Hm. Vakantie alweer bijna voorbij, en ben nog totaal niet uitgerust. Dat wordt nog een zware kluif om nu weer acht weken door te gaan tot aan de meivakantie! M'n hoofd zit vol met allerlei dingen die "moeten". Voel me er nog bepaald niet klaar voor om weer te beginnen met werken, maar goed, misschien is het qua "vol hoofd" juist wel beter om weer te gaan werken zodat mijn aandacht weer ligt bij kleine behapbare klusjes als "het nakijken van de toets van klas 2" enz en de dingen waar ik nu mee bezig ben naar de achtergrond gedrongen worden.

imago alweer helemaal fit & sterk & energiek enzo?
pi_25370614
Nog steeds beetje grieperig zelfs. Maar ik ben heb even snel last-minute een stedentripje gedaan (nog half ziek en zonder stem, maar je moet wat over hebben voor je vakantie), en ik vind dat als ik dat kan ik ook moet kunnen werken Ik ga morgen en zondag maar eens even goed bedenken wat ik maandag allemaal moet doen en waar ik ookalweer gebleven was. Ik had niet gepland om ziek te worden, dus al m'n materiaal ligt nog op school en ik kan eigenlijk maandagochtend dus pas de boeken inkijken om te zien wat ik moet doen. Wat zou het toch fijn zijn om van alle boeken een exemplaar thuis en een exemplaar op school te hebben.

Ik vind het vooral irritant om te weten dat ik eigenlijk alle klassen moet gaan haasten omdat ze nu een week achter lopen. En ik was al aan het treuzelen in vergelijking met collega's, die racen soms zo snel door de stof heen dat ik me afvraag hoe hun leerlingen het bijhouden.

Maandag ook een afspraak met de rector over "de stand van zaken met betrekking tot de reizen", dus het begint meteen alweer goed.

Maar gelukkig eerst nog even weekend
Iedere droom moet je in een potje vangen.
pi_25370665
Kippen loslaten in school

Fijn dat soort types, die al onze inspanningen om ze iets bij te brengen zo duidelijk waarderen
Iedere droom moet je in een potje vangen.
pi_25380385
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 22:18 schreef imago het volgende:
Maar gelukkig eerst nog even weekend
Lekker he
Ik ben inmiddels toch wel weer klaar om te gaan werken, omdat ik inmiddels snap waarom ik me er niet klaar voor voelde: sinds dit schooljaar carpool ik met twee dames die het zichzelf op school nogal eh, moeilijk maken. Die lui werken veel te hard, nemen te veel hooi op hun vork, hebben niet zoveel dingen meer buiten school, zijn altijd moe en zijn eigenlijk ook altijd aan het klagen Ik was op mijn vorige school ook zo en heb inmiddels wel geleerd mijn werk niet teveel mijn leven te laten beheersen. En zij krijgen daardoor zo'n houding van: "jij hebt het maar makkelijk, dus je kunt me vast wel even uit de brand helpen met dit project". Kortom: ze willen vanalles van me en het kost me veel energie om dat steeds maar af te houden. Zo belde eentje me gisteren twee keer mobiel op of ik volgende week wil helpen met een project waar ze mee bezig was, voor haar is dat helemaal niet vreemd, want in de vakantie gaat het werk natuurlijk gewoon door. Maar voor mij niet! Ik heb de boot maar weer even afgehouden, maar vind het wel echt vermoeiend worden.

Vooral omdat ik OOK mijn dingen heb waar ik het druk mee heb: ik doe nog een studie naast mijn werk. Maar omdat ik daar niet de hele rit steeds over loop te klagen menen zij blijkbaar dat ik dus alle tijd heb om hen steeds te assisteren. En dat ik daar zin in heb. NOT!

Ik heb ze er al regelmatig op gewezen dat zij ook best net zoals ik nee kunnen zeggen tegen taken, zodat ze het niet meer zo druk hebben (en mij dus niet steeds hoeven te smeken om hulp ) maar dat werkt duidelijk niet. Ik heb me nu dus maar voorgenomen om me strikt te concentreren op mijn eigen werk en taken en daarnaast op mijn studie, niet te zwichten (heb ik gisteren alweer bijna gedaan ) en toch steeds maar weer duidelijk te maken dat MIJN leven niet bestaat uit school alleen en dat ik ook per se niet wil dat dat zo gaat worden. Maar het is wel vermoeiend zeg, ik ben erg blij dat ik mee mag carpoolen en het is een absolute luxe dat ik niet steeds naar het station hoef te fietsen door de kou, maar krijg bijna de neiging om in godsnaam maar weer te gaan treinen

Ik had op mijn vorige school ook een collega die steeds maar klaagde dat hij het oh zo zwaar had, en liep me het vuur uit de sloffen om hem te helpen. Gevolg: ik overspannen thuis en hij niet. Dat nooit meer! Als ik dat nou effe goed voor ogen hou heb ik best wel weer zin om volgende week aan de slag te gaan
  zaterdag 5 maart 2005 @ 15:04:11 #290
67746 Baba-O-Riley
Out here in the fields
pi_25380582
Ja, ik ken zulke figuren ook.

Maar ook mensen die precies het tegenovergestelde zijn. Zo is de eerste zin van een collega van me elke dag: "Ik heb geen zin vandaag".
.
pi_25380617
Oh, maar dat is ook elke ochtend de eerste zin van die dames. Ze hebben het immers zoooo zwaar he

Ik kijk het wel effe aan, als het echt mijn werkplezier blijft bederven en ik last blijf hebben van mijn te sterk ontwikkelde verantwoordelijkheidsgevoel kap ik gewoon met dat carpoolen, en ga weer treinen met degenen die gewoon enthousiast en energiek zijn
pi_25380718
Trouwens imago, over die olympiade: ik was afgelopen week daar en mocht alvast de voorlopige uitslagen inzien: 1 van mijn leerlingen heeft het tot de top 10 geschopt. Cool! Ben apetrots

Hij weet het zelf overigens nog niet en ik ga natuurlijk ook niks zeggen
pi_25400195
quote:
Op dinsdag 22 februari 2005 11:10 schreef Krullenbollientje het volgende:

[..]

Hoi Bloempjuh,

De deeltijd opleiding zal dan wel flink zwaar zijn

Hoeveel uren in de week krijg jij eigenlijk les? Zijn de uren zo ingedeeld dat je naast je studie een bijbaantje kunt hebben? (deze vragen heb ik ook gesteld bij de diverse opleidingen, maar ze doen er een beetje 'vaag' over)
Ik zou nl. graag één of meerdere bijbaantjes naast mijn studie willen hebben, maar dan moet ik wel weten of dat zal lukken. Moet dan natuurlijk ook nog huiswerk maken
Momenteel heb ik de drukste periode tot nu toe. Ik heb op maandag van kwart over tien (les gaat niet altijd door) tot half zes (laatste les valt ook vaak uit; dan tot half drie) les. Dinsdag vijf lesuren, woensdag en donderdag stage (kun je 'zelf indelen') en vrijdag vier lesuren.

Ik heb het vooral druk met voorbereiding op colleges en stage-dagen. Ik heb in het weekend een baantje en heb dus zeven dagen per week iets te doen. En dat begint me een beetje op te breken. Maar ik heb er nog wel lol in hoor!
Mon 'en!
pi_25441488
Hee hallo!!!
Met veel interesse dit topic zitten lezen en zeker van plan om hier ook te gaan posten.

Ik studeer Nederlands (5e jaars) in Groningen en ben sinds kort bezig met de voorbereiding op het werken-leren traject. Als ik dat goed doorloop, mag ik in september als LIO al voor de klas en ben ik het jaar daarop 1e graads docent!

Ben niet echt Nederlands gaan studeren met de bedoeling voor de klas te komen maar door mijn lange stage afgelopen jaar bij de Stichting Lezen te Amsterdam wel enthousiast geworden voor de doelgroep: pubers.

Volgende week begin ik dus met mijn eerste stagedag op een school in Heerenveen. Mijn coach is al erg enthousiast en het schijnt dat ik allemaal leuke klassen krijg: bovenbouw havo-vwo.

Ik vind het wel erg spannend en vind het dan ook erg fijn om hier over jullie ervaringen te lezen!
pi_25459005
Hey Bloempjuh!!

Ik heb mijn inschrijving voor de LO Frans op de bus gedaan!! Ik vind het erg spannend allemaal. Ik heb besloten om het toch maar in deeltijd te gaan doen. Ik weet nl. niet of het mij naast een voltijd studie lukt om voldoende bij te verdienen om rond te kunnen komen. Erg jammer want de voltijd studie lijkt me echt super leuk...

Ik moet helaas wel deelnemen aan de 21+ toets. Mijn particulier MBO diploma wordt niet erkend. (mijn ouders hebben dus tienduizend gulden betaald voor een papiertje waar ik niets aan heb ) Ik moet binnenkort een toets Nederlands maken en als ik die haal een toets Frans. Ik ben echt superbang dat ik domme spelfouten enzo ga maken......... En d, dt euh... hoe zat het ook alweer?!

Nou ik moet me maar gewoon rustig houden en hopen dat ik toegelaten wordt....
pi_25459346
Hoi Krullenbollientje

Hoewel ik straks zelf voor de klas ga staan om Nederlands te geven heb ik nog heel lang moeite gehad met die d's en die t's en uiteindelijk ben ik maar gewoon een ezelsbruggetje gaan gebruiken en doe ik het nooit meer fout!

Als er 'ik' bij staat (dus ervoor of erachter, maar ook verderop in de zin kan) dan nooit een t gebruiken.
Als er 'jij' voor staat dan wel met een t, maar als het erachter staat dus niet.
En met de overige voornaamwoorden gewoon een t gebruiken.

Oke, dit zijn dus de regels maar als je die door de stress spontaan vergeet, vul dan ff een ander werkwoord in (ik gebruik zelf altijd 'spelen') en dan zie je het meteen!

Met Frans kan ik je verder helaas niet helpen...

Veel succes in ieder geval!!
pi_25485779
Thanx!!

Dat is een makkelijk onthoudbaar ezelsbruggetje!!

Mocht ik het gedeelte Frans van de toelatingstoets niet halen (dit doe je na het Nederlands gedeelte) dan kan ik altijd nog voor een ander vak gaan.....
pi_25485967
quote:
Op zaterdag 12 maart 2005 08:47 schreef Krullenbollientje het volgende:
Thanx!!

Dat is een makkelijk onthoudbaar ezelsbruggetje!!

Mocht ik het gedeelte Frans van de toelatingstoets niet halen (dit doe je na het Nederlands gedeelte) dan kan ik altijd nog voor een ander vak gaan.....
Zoals Nederlands?
Goed dat je je hebt aangemeld! Elke aanmelding helpt om het lerarentekort over een paar jaar iets minder erg te maken.
Mon 'en!
pi_25503100
Hey Bloempjuh!!!

hihi.... over Nederlands heb ik nog nooit nagedacht....Ik vond het vroeger nooit zo'n boeiend vak! Maar aan jouw reactie te merken is het een erg leuke studie.
Ik dacht zelf meer aan Aardrijkskunde dat vak boeide mij ook altijd enorm.

Hihi... ik twijfel nu alleen wel weer of ik niet toch voltijd zal gaan doen.....
Ik word er gek van !!
De voltijd opleiding lijkt me zo leuk en het lijkt me heerlijk om wat meer tijd te hebben voor je studie, als je de deeltijd doet moet je toch stevig aanpoten....
Ben alleen bang dat het dan financieel niet gaat lukken. Mijn vriend is vorige maand bij mij ingetrokken en het is dus niet de bedoeling dat hij moet gaan werken om mijn studie te betalen.
Ik wil alles zelf bekostigen.
  zondag 13 maart 2005 @ 12:15:19 #300
11682 Moonah
Jolie femme
pi_25504808
Vanavond bij de VPRO:
Thema-avond over onderwijs.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')