bierdopje | vrijdag 24 december 2004 @ 14:02 |
Ik heb net op mijn werk een complete beenham gekregen voor kerst. Nu wil ik dit evt. klaarmaken vanavond of morgen maar ik heb geen oven in mijn studentenhuis. Volgens mijn collega's kan je zo'n ding ook in een pan klaarmaken (ze hadden het over 2 uur koken). Heeft iemand hier een recept voor toevallig? | |
Salvad0R | vrijdag 24 december 2004 @ 14:10 |
Hier. | |
countblah | vrijdag 24 december 2004 @ 14:10 |
Pak een pan Stop hem erin Ff wachten Pizza | |
Bupatih | vrijdag 24 december 2004 @ 14:11 |
![]() Hij zou het wel weten. | |
Phat Lip | vrijdag 24 december 2004 @ 14:26 |
In plakjes snijden (beetje à la donner kebap), dan in de pan en dan op brood. Heerlijk! | |
B03S | vrijdag 24 december 2004 @ 14:36 |
Of heel in de grote vleespan en regelmatig omdraaien. Let op voldoende olie/boter/etc. gebruiken. | |
Oblivion | vrijdag 24 december 2004 @ 14:45 |
braden ±35-45 min. Laat het bak- en braadproduct in de braadpan uitbruisen en licht bruinen. Schroei het vlees in de pan aan alle zijden dicht. Voeg vervolgens wat boter toe en temper het vuur. Keer het vlees regelmatig en overgiet het af en toe met de braadboter. Plaats bij het braden het deksel van de braadpan schuin op de pan. Het vlees kan ook, na het aanbraden, in een braadslede (in de oven) verder gebraden worden. Haal na het braden het vlees uit de braadpan of -slede. Blus de braadboter af met water of ander vocht, zoals wijn, om eventueel jus te maken. Laat het vlees ± 10 minuten rusten voordat het wordt aangesneden. Bijzonderheden Bedruip en keer beenham regelmatig tijdens het bereiden. Zout de beenham pas na het bereiden. Overgebleven ham is koud ook heerlijk op brood. Smaakidee Een begeleidende saus op basis van vruchten (smaakt bijzonder goed bij veel soorten wit vlees). Wist u dat... Hammetjes vaak ook voorgekruid te koop zijn? Groot vlees extra sappig wordt als het na bereiding ± 10 min. rust onder aluminiumfolie? Bron: http://www.vlees.nl/content/vleeswaaier/content.asp?vl=1 Zoiets? | |
bierdopje | vrijdag 24 december 2004 @ 14:59 |
Klinkt goed inderdaad! ik ga een poging wagen vanavond, lukt het niet? dan hebben we altijd nog de chinees op de hoek ;-) | |
Oblivion | vrijdag 24 december 2004 @ 15:02 |
quote:Met een wekkertje wat op elk 10 minuten laat afgaan, om naar het vlees te kijken en het te bedruipen, kan het haast niet mis gaan! ![]() Eet smakelijk! ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 25 december 2004 @ 12:23 |
quote:Succes!!! |