braden
±35-45 min.
Laat het bak- en braadproduct in de braadpan uitbruisen en licht bruinen. Schroei het vlees in de pan aan alle zijden dicht. Voeg vervolgens wat boter toe en temper het vuur. Keer het vlees regelmatig en overgiet het af en toe met de braadboter. Plaats bij het braden het deksel van de braadpan schuin op de pan.
Het vlees kan ook, na het aanbraden, in een braadslede (in de oven) verder gebraden worden. Haal na het braden het vlees uit de braadpan of -slede.
Blus de braadboter af met water of ander vocht, zoals wijn, om eventueel jus te maken. Laat het vlees ± 10 minuten rusten voordat het wordt aangesneden.
Bijzonderheden
Bedruip en keer beenham regelmatig tijdens het bereiden.
Zout de beenham pas na het bereiden.
Overgebleven ham is koud ook heerlijk op brood.
Smaakidee
Een begeleidende saus op basis van vruchten (smaakt bijzonder goed bij veel soorten wit vlees).
Wist u dat...
Hammetjes vaak ook voorgekruid te koop zijn?
Groot vlees extra sappig wordt als het na bereiding ± 10 min. rust onder aluminiumfolie?
Bron:
http://www.vlees.nl/content/vleeswaaier/content.asp?vl=1Zoiets?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
♥
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV♥