FOK!forum / Culinesse à gogo / Chocoladesoep
Karrel_Laaglawaaiwoensdag 15 december 2004 @ 15:33
Ik ben al een tijdje aan het denken over een toetje: Chocoladesoep. Ik heb alleen nog niet zoiets van dit is het er ontbreekt nog iets. dus heb ik jullie ideen nodig
Je neemt gesmolten chocolade deze meng je door warme chocolademelk om de smaak van chocola beter te krijgen, Of je mengt gesmolten chocolade met kookroom.
Dan voeg je een scheut rum toe.
Schep het in een diep bord en stop er marshmellows in.
Als laatste nog twee bolletjes vanilleijs.
Lijkt het jullie wat?
lurf_doctorwoensdag 15 december 2004 @ 15:40
quote:
Op woensdag 15 december 2004 15:33 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:

Lijkt het jullie wat?
Nee, beetje zonde van de fijne ingredienten.
En imo heet vloeibare chocola gewoon chocolademelk (wat je d'r ook inflkkerd) en geen soep
Angeleswoensdag 15 december 2004 @ 15:42
't Is eerder warme chocoladesaus. Dat is dan wel gesmolten (pure) chocola met koksroom.

Lekker met ijs.
Lievelientjewoensdag 15 december 2004 @ 15:55
Hm..t klinkt wel errug lekker. Wel onwijs zoet..maarja..moet kunnen toch?
Sjaak-Banaanwoensdag 15 december 2004 @ 15:59
Het klinkt eigenlijk meer als een saus dan als een soep
Drive-rwoensdag 15 december 2004 @ 16:35
Het is dan toch gewoon gesmolten chocolade? En soort dame blanche met veel teveel chocola???? Vind het niet bepaald een gerecht...
Little_Angelwoensdag 15 december 2004 @ 16:49
Lijkt mij eigenlijk niks . Veel te zoet denk ik..
Isabeauwoensdag 15 december 2004 @ 16:54
Op Paleis het Loo was een expositie over koninklijke diners, daar las ik dat begin vorige eeuw regelmatig bouillon met pure chocolade werd geserveerd. Dus zo gek is het niet
Pietverdrietwoensdag 15 december 2004 @ 17:05
Chocolade wordt in de keuken ook gebruikt in donkere sausen en stoofvlees, je doet een paar stukjes bittere chocolade door de saus en laat deze smelten, geeft een hele mooie donkere smaak aan de saus/ragout en mensen weten niet dat het chocolade is, je proeft het namelijk niet als zulke.
Je zou een goeie runder boullion kunnen maken, binden met een roux en room erbij en daar chocolade in smelten, klein beetje cayenne erbij voor de "bite". Lijkt me een mooie soep, maar denk niet dat mensen hem in een restaurant snel zullen bestellen.
rijkvwoensdag 15 december 2004 @ 18:00
Je moet gewoon een lading chocola verhitten in een pan tot het smelt, er melk bij gooien, het in een beker gieten en er een marshmallow in stoppen, wanneer de marshmallow is volgezogen met chocolaty goodness kan je hem in stukjes snijden en opeten of eventueel besprenkelen met cacao of een beetje honing erop.
Pietverdrietwoensdag 15 december 2004 @ 18:08
quote:
Op woensdag 15 december 2004 16:54 schreef Isabeau het volgende:
Op Paleis het Loo was een expositie over koninklijke diners, daar las ik dat begin vorige eeuw regelmatig bouillon met pure chocolade werd geserveerd. Dus zo gek is het niet
Is die tentoonstelling er nog?
Dan rij ik van de week ff naar het Loo. Heb een boek meneer Antoon Jansen, die is jarenlang kok van de koningin geweest, op, jawel, het Loo
Martijn_77woensdag 15 december 2004 @ 21:08
Ik zou in plaats van rum Malibu pakken geeft een lekkere cokossmaak.
hassanjassandonderdag 16 december 2004 @ 01:49
quote:
Op woensdag 15 december 2004 17:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Chocolade wordt in de keuken ook gebruikt in donkere sausen en stoofvlees, je doet een paar stukjes bittere chocolade door de saus en laat deze smelten, geeft een hele mooie donkere smaak aan de saus/ragout en mensen weten niet dat het chocolade is, je proeft het namelijk niet als zulke.
Je zou een goeie runder boullion kunnen maken, binden met een roux en room erbij en daar chocolade in smelten, klein beetje cayenne erbij voor de "bite". Lijkt me een mooie soep, maar denk niet dat mensen hem in een restaurant snel zullen bestellen.
Daarom wordt het dan ook de koksverassing

Trouwens heb ik bij ehm texmex meer dan eens kipfilet met chocladesaus gegeten, da's echt superlekker, beetje maf, maar erg lekker.
Isabeaudonderdag 16 december 2004 @ 01:50
Ik vrees dat die tentoonstelling weer weg is, Piet.

En je moet een soep met chocolade erin ook geen chocoladesoep noemen maar 'fantasie van de chef' of zo
Karrel_Laaglawaaimaandag 20 december 2004 @ 15:12
quote:
Op woensdag 15 december 2004 17:05 schreef Pietverdriet het volgende:llionJe zou een goeie runder boullion kunnen maken, binden met een roux en room erbij en daar chocolade in smelten, klein beetje cayenne erbij voor de "bite". Lijkt me een mooie soep, maar denk niet dat mensen hem in een restaurant snel zullen bestellen.
Kijk daar heb ik wat aan. Zat inderdaad ook aan boullion te denken, maar wat moet ik nog door de sope heen doen? Marshmellows? Lijkt me geen succes. Misschien wat amandel schaafsel.
Pietverdrietmaandag 20 december 2004 @ 18:33
Wat dacht je ervan om per kop er een rauw ei (of beter, een eidooier) in te doen, die moet dan wel al kamer temp zijn als je hem er in doet, maar die wordt dan warm door de hete soep, en geeft de soep als hem eet een extra.
Marcel1984maandag 20 december 2004 @ 18:50
gatverdamme
Martijn_77maandag 20 december 2004 @ 20:04
Is een rauwe ei dooier lekker dan?
Pietverdrietmaandag 20 december 2004 @ 20:09
quote:
Op maandag 20 december 2004 20:04 schreef Martijn_77 het volgende:
Is een rauwe ei dooier lekker dan?
Probeer het eens, als je eidooier kapot maakt, of het ei door de soep roert wordt het een soort zacht gepocheerd ei.
Karrel_Laaglawaaidinsdag 21 december 2004 @ 14:26
Ik heb nog nooit gepocheerd ei op, is dat vergelijkbaar met een kort gekookt ei? Dus smeuig eigeel? Want dan vind ik het niet zo...
Pietverdrietdinsdag 21 december 2004 @ 17:29
Neem dan amandelschaafsel, of een klont zure room of creme fraice in de soep