bronquote:Er kleven nogal wat gevaren aan het langdurig gebruik van slaappillen.
1. Het effect van slaappillen wordt na een paar weken al minder, wat als gevolg kan hebben dat men steeds hogere doses inneemt terwijl de werkzaamheid alleen maar minder wordt.
2. Langdurig gebruik van slaappillen kan leiden tot fysieke en/of psychische verslaving.
3. Slaappillen kunnen vervelende bijwerkingen hebben. Er zijn mensen die zich de volgende dag, na het innemen van een pil, angstig of neerslachtig voelen.
4. Wanneer je vaak slaappillen slikt, kan je het vertrouwen in je eigen vermogen om in slaap te kunnen vallen, verliezen.
5. Slaappillen lossen het oorspronkelijke probleem, wat maakte dat je niet kon slapen, niet op.
Sorry hoor, maar ik moet toch ff het een en ander verbeteren. Ten eerste melatonine is geen eiwit-supplement, maar een hormoon dat door de pijnappelklier in je hersens wordt aangemaakt. Ten tweede is het geen homeopatisch middel want homeopathie is gebaseert op net zolang verdunnen van de stof wat je klacht veroorzaakt tot deze stof niet meer meetbaar is en het vervolgens toedienen. Ten derde is melatonine inderdaad zonder recept verkrijgbaar, maar wel in zodaning kleine hoeveelheden (0,1 mg per tablet) dat je toch wel minimaal tussen de 10 en 40 van de kleine tablettjes in een keer moet opeten.quote:Op woensdag 15 december 2004 14:03 schreef HuubTuub het volgende:
Ik heb er ook last van en ik ben een tijdje terug bij de huisarts geweest. Hij is geen liefhebber van het voorschrijven van "chemische slaapmiddelen" omdat deze geen natuurlijke slaap veroorzaken.
Hij heeft me het advies gegeven om een eiwit-supplement te nemen genaamd " Melatonine" dit stimuleert het slapen en het is een lichaamseigen stof. Mij leek het niet bijzonder maar het werkt dus echt. Het is een homeopatisch middel en kun je zonder recept krijgen.
Daarnaast heeft hij me doorverwezen naar een psychotherapeut om 'gedragstherapie' te krijgen. 80% van alle personen met slaapprobelem hebben hier succes bij.
De therapie geeft je een inzicht hoe je door de dag heen omgaat met werk, vrije tijd en wat stress veroorzaakt en wat niet.
Ik kan je nog geen persoonlijke ervaring over deze therapie geven omdat voorlopig de verzekering dwarsblijft liggen met het vergoeden hiervan.
bronquote:Alternatieve therapiën die de slaap bevorderen zijn:
Meditatie
Moeite om in slaap te vallen. Probeer deze rustgevende zen meditatie eens voor het slapen gaan:
Schakel felle lichten uit en ga op het bed zitten, bij voorkeur in kleermakerszit. Kies een plek op de muur waar je op uit kijkt. Concentreer je op je ademhaling, adem in door je neus, let erop dat je buik zich uitzet als je inademt en dat je schouders ontspannen naar beneden hangen.
Tel langzaam tot 10, terwijl je inademt op de oneven en uitademt op de even nummers.
Als je jezelf erop betrapt dat je gedachten afgeleid worden, breng je aandacht dan weer terug op je ademhaling en de plek op de muur.
Yoga
Yoga is een prima manier om je dag te beginnen en/of te eindigen. In de ochtend kun je wat stimulerende oefeningen doen die de bloedsomloop op gang brengen en je energiek maken. 's Avonds kan je je beter beperken tot wat rustige, langzame oefeningen, die je ontspannen. Neem wat lessen en probeer het in te passen in je dagschema.
Acupunctuur
Een onderzoek heeft uitgewezen dat een accupunctuur behandeling tijdens zeven tot tien dagen het normale slaappatroon bij 59% van de mensen helemaal herstelde en gedeeltelijk bij 21%.
Aromatherapie
Neem 30 minuten voor je naar bed gaat een warm bad met één of meer druppels essentiële olie in het water.
Dit kan zijn:
Kamille
Hop
Lavendel
Mandarijn
Majoraan
Neroli
Sandelhout
Ylang-ylang
Massage
Vermeng je eigen relaxerende massage olie door vijf druppels van twee of drie van je favoriete oliën in een basisolie, b.v. amandelolie.
Masseer je nek en schouders. Bij kinderen die moeilijk slapen masseer je de handen, voeten en achterkant van de benen met een druppel lavendel en kamille olie gemengd met een basisolie.
Doe een paar druppels van het mengsel op je kussen of op een doekje naast je bed.
Ow... dat wist ik niet, bedankt. Nu weet ik ook weer wat ik slik.quote:Op woensdag 15 december 2004 16:04 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Sorry hoor, maar ik moet toch ff het een en ander verbeteren. Ten eerste melatonine is geen eiwit-supplement, maar een hormoon dat door de pijnappelklier in je hersens wordt aangemaakt. Ten tweede is het geen homeopatisch middel want homeopathie is gebaseert op net zolang verdunnen van de stof wat je klacht veroorzaakt tot deze stof niet meer meetbaar is en het vervolgens toedienen. Ten derde is melatonine inderdaad zonder recept verkrijgbaar, maar wel in zodaning kleine hoeveelheden (0,1 mg per tablet) dat je toch wel minimaal tussen de 10 en 40 van de kleine tablettjes in een keer moet opeten.
Maar voor de rest helpt het inderdaad wel, ik gebruik het zelf ook. De betere drogisterij of reformhuis verkoopt het wel. Kijk maar eens op http://www.melatonine.nl/ staat veel informatie over deze stof op.
Succes.
Dat Melatomatine heb ik inderdaad ook wel eens zien staan, volgens mij zitten hier kruiden in met 0,1 mg melatonine. En inderdaad als je hier 1 van neemt zal het wel niet zoveel helpen. Je moet de echte pure melatonine tablettjes hebben, bijvoorbeeld van Liberty. Je hebt dan 500 hele kleine tablettjes, waarvan je tussen de 10 en de 40 tablettjes in een keer inneemt, dat staat dus gelijk aan 1 tot 4 mg melatonine. Sommige mensen hebben het geluk dat 0,1 tot 0,5 mg al helpt, maar meestal zal dat niet zo zijn. Wat melatonine betreft moet je gewoon de dosering langzaam opbouwen, beginnend bij 0,5 mg en dan iedere keer met 0,5 mg ophogen totdat je het slaperige effect hebt. Het rare van melatonine is dat sommige mensen genoeg hebben aan 0,5 mg terwijl als deze zelfde mensen bijvoorbeeld in een keer 2 mg zouden nemen dat ze zelfs slechter gaan slapen.quote:Op donderdag 16 december 2004 15:03 schreef het_fokschaap het volgende:
heb zelf wel eens "Simply Sleep" gebruikt uit een supermarkt in de US, daarvan kreeg ik het zelfde effect, althans de bittere smaak. Het onderwater ademen is een interpretatie die jij eraan geeft, maar ik voelde me inderdaad enigszins anders maar echt slaperig werd ik niet.
Melatomatine van de Etos ook wel eens geprobeerd en daar werd ik in ieder geval slaperig van, maar hielp ook niet altijd.
Beste methode is m.i. nog gewoon regelmaat.
zover ik begreep moest je er 2 van nemen 2 uur voor dat je wilde gaan slapen.quote:Op donderdag 16 december 2004 15:22 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Dat Melatomatine heb ik inderdaad ook wel eens zien staan, volgens mij zitten hier kruiden in met 0,1 mg melatonine. En inderdaad als je hier 1 van neemt zal het wel niet zoveel helpen.
waar zijn die verkrijgbaar ?quote:Je moet de echte pure melatonine tablettjes hebben, bijvoorbeeld van Liberty.
zal te maken hebben met de evt. lichaamseigenproductie.quote:Het rare van melatonine is dat sommige mensen genoeg hebben aan 0,5 mg terwijl als deze zelfde mensen bijvoorbeeld in een keer 2 mg zouden nemen dat ze zelfs slechter gaan slapen.
tvp???quote:Op donderdag 16 december 2004 15:47 schreef Wolter het volgende:
tvp
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |