Wat voor wifikaart hebt je, en zijn daar linux-drivers voor?quote:Op woensdag 23 maart 2005 16:12 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Oke ik heb dus tot nu toe Mandrake 10.1 en Linspire 5.0 geinstalleerd en op beide krijg ik de wireless lan gewoon niet aan de praat. In Mandrake laad die geen driver ervoor en ik zou ook niet weten wat voor driver ik moet installeren, ik ben al het hele rijtje standaard drivers afgegaan. En in Linspire herkent die de wifi wel maar werkt het gewoon niet ondanks dat ik de instellingen juist heb gedaan.
Zo moeilijk kan het toch niet wezen...?
Het is een ingebouwde 802.11b/g Wi-Fi kaart in me Acer Ferrari 3200 laptop, precieze merk is me nog steeds niet echt duidelijk.quote:Op woensdag 23 maart 2005 16:13 schreef BarBaar het volgende:
[..]
Wat voor wifikaart hebt je, en zijn daar linux-drivers voor?
Na ff wat zoekwerk schijnt het een InviLink Wi-Fi IEEE 802.11b/g Integrated kaartje te zijn.quote:Op woensdag 23 maart 2005 18:57 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Het is een ingebouwde 802.11b/g Wi-Fi kaart in me Acer Ferrari 3200 laptop, precieze merk is me nog steeds niet echt duidelijk.
Zoals je hier kan lezen maakt het inderdaad uit dat je een 64-bits processor hebt, er zijn namelijk geen Linux drivers voor dat kaartje, en de Windhoos drivers die je evt. via de ndis-wrapper zou kunnen draaien zijn 32-bits... Dit natuurlijk omdat Windows + 64bit nog niet echt serieus te nemen is enzo...quote:Op woensdag 23 maart 2005 19:02 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Na ff wat zoekwerk schijnt het een InviLink Wi-Fi IEEE 802.11b/g Integrated kaartje te zijn.
[EDIT] Ik weet niet of het wat uitmaakt, maar in me laptop zit een 64-bits processor, een AMD64. [/EDIT]
Maar als ik nou gewoon een 32-bit versie van Mandrake 10.1 installeer kan ik dan wel die ndiswrapper gebruiken, want de 32 bit Mandrake werkt namelijk perfect. En waarom zag Linspire die wireless kaart wel dan?quote:Op woensdag 23 maart 2005 21:00 schreef whoops het volgende:
[..]
Zoals je hier kan lezen maakt het inderdaad uit dat je een 64-bits processor hebt, er zijn namelijk geen Linux drivers voor dat kaartje, en de Windhoos drivers die je evt. via de ndis-wrapper zou kunnen draaien zijn 32-bits... Dit natuurlijk omdat Windows + 64bit nog niet echt serieus te nemen is enzo...
Om eerlijk te zijn heb ik geen ervaring met WiFi onder linux, aangezien ik het nog maar een keer WiFi bij mijn ouwe lui heb aangelegd (en daar draait geen linux), ik had deze info via Googlequote:Op woensdag 23 maart 2005 21:31 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Maar als ik nou gewoon een 32-bit versie van Mandrake 10.1 installeer kan ik dan wel die ndiswrapper gebruiken, want de 32 bit Mandrake werkt namelijk perfect. En waarom zag Linspire die wireless kaart wel dan?
Nou Linspire zag de kaart en heeft er ook een naam aan gegeven, iets met netcom ofzo, maar het werkte niet. Dus ik ga ervanuit dat als Linspre er een naam aan geeft en als ik daar ook configuratie instellingen kan maken, dat die kaart dan ook herkent wordt? Of redeneer ik nu verkeerd?quote:Op woensdag 23 maart 2005 22:30 schreef whoops het volgende:
[..]
Om eerlijk te zijn heb ik geen ervaring met WiFi onder linux, aangezien ik het nog maar een keer WiFi bij mijn ouwe lui heb aangelegd (en daar draait geen linux), ik had deze info via Google...
Als Linspire direct werkt is dat misschien een goeie optie voor op je Laptop, wat je ook kan doen is uitzoeken hoe de boel onder Linspire draait (welke modules, etc) en dat bij een andere distributie na doen...
Ik heb geen ervaring met Linspire dus ik weet niet precies hoe dat zit, maar de kans is groot dat als hij hem ziet, je hem wel aan de praat kan krijgen...quote:Op woensdag 23 maart 2005 22:44 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Nou Linspire zag de kaart en heeft er ook een naam aan gegeven, iets met netcom ofzo, maar het werkte niet. Dus ik ga ervanuit dat als Linspre er een naam aan geeft en als ik daar ook configuratie instellingen kan maken, dat die kaart dan ook herkent wordt? Of redeneer ik nu verkeerd?
Thx voor de links, en idd deze kaart "Broadcom BCM4306, 802.11b/g" ziet Linspire, volgens mij ziet Mandrake deze kaart ook, maar die laad er geen module voor. In Linspire zie ik wel een wlan0 interface. Ik denk dat ik aan die laatste link misschien wel wat heb. Bovendien schijnt de versie 1.0 van de ndiswrapper ook theoretische 64 bit ondersteuning te hebben.quote:Op woensdag 23 maart 2005 22:56 schreef whoops het volgende:
[..]
Ik heb geen ervaring met Linspire dus ik weet niet precies hoe dat zit, maar de kans is groot dat als hij hem ziet, je hem wel aan de praat kan krijgen...
Je zou dan moeten kijken of er een module voor geladen is, of hij tevoorschijn komt bij ifconfig, je moet je dhcpclient waarschijnlijk restarten, of je hele network stack...
Misschien dat je hier wat aan hebt:
http://www.linux-on-laptops.com/hosted/ferrari3200.html
http://ferrari.pinguin.tv/
dat komt van van:
http://www.linux-on-laptops.com/acer.html
maar echt hoopvol ziet dat er ook niet uit...
Wat dacht je anders hiervan:quote:Op woensdag 23 maart 2005 23:17 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Thx voor de links, en idd deze kaart "Broadcom BCM4306, 802.11b/g" ziet Linspire, volgens mij ziet Mandrake deze kaart ook, maar die laad er geen module voor. In Linspire zie ik wel een wlan0 interface. Ik denk dat ik aan die laatste link misschien wel wat heb. Bovendien schijnt de versie 1.0 van de ndiswrapper ook theoretische 64 bit ondersteuning te hebben.
Volgens mij betekent het niets dat linspire/mandrake aangeven dat ze een wifikaart hebben gevonden.. Ze zien de hardware, weten wat het is.. alleen weten niet hoe ze ermee om moeten gaan..quote:Op woensdag 23 maart 2005 23:17 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Thx voor de links, en idd deze kaart "Broadcom BCM4306, 802.11b/g" ziet Linspire, volgens mij ziet Mandrake deze kaart ook, maar die laad er geen module voor. In Linspire zie ik wel een wlan0 interface. Ik denk dat ik aan die laatste link misschien wel wat heb. Bovendien schijnt de versie 1.0 van de ndiswrapper ook theoretische 64 bit ondersteuning te hebben.
Ik heb opzich wel zin om mee te werken aan de Wiki, er staan op mijn werk ook nog wel wat pages die ik er hier zo in kan plakken, alleen heb ik op het moment ook niet echt veel tijd...quote:Op vrijdag 25 maart 2005 19:17 schreef devzero het volgende:
In plaats van de DIG faq is Slarioux begonnen met het opzetten van een DIGwiki waar alle dig users hun steentje kunnen bijdragen. Natuurlijk kunnen een aantal unix gerelateerde paginaas hier niet ontbreken. Heeft er iemand zin om alvast een opzet te maken voor een unix gedeelte? (ik heb zelf momemteel niet veel tijd).
Het mooie van een wiki is dat iedereen eraan kan meewerken (hoewel dat ook een nadeel kan zijnquote:Op zaterdag 26 maart 2005 21:08 schreef whoops het volgende:
Ik heb opzich wel zin om mee te werken aan de Wiki, er staan op mijn werk ook nog wel wat pages die ik er hier zo in kan plakken, alleen heb ik op het moment ook niet echt veel tijd...
Tsja, een dynamisch geheelquote:Ps. je linkje (DIGWiki) linkt naar een page die nog niet op de Wiki staat, misschien kan je beter naar de DIGWiki About linken...
Nou ik heb het werkend, ik heb RC1 van Mandrake 10.2 64 bit geinstalleerd, toen de nieuwste ndiswrapper gedownload en de handleiding op de ndiswrapper site gevolgd. Ik heb de driver gebruikt van de bovenstaande link in de quote.quote:Op donderdag 24 maart 2005 00:19 schreef whoops het volgende:
[..]
Wat dacht je anders hiervan:
http://doodoo.darktech.org/L5D/
Hoef je ook niet met een debianbased distro aan de gang, maar gewoon meteen debian unbstable...
Ik zou zeggen: XFCE4 + ROX als desktop! (moet je xfce4 wel tweaken zodat-ie z'n standaard desktopzooi weglaat en rox er voor in de plaats neemt). Google d'r eens opquote:Op maandag 21 maart 2005 09:20 schreef Werewolf het volgende:
Ik heb een aantal oudere PC'tjes staan waar ik internetPC's van wil maken door er een kleine linuxdistro op zetten.
Het zijn PII 400mhz PC's met slechts 64 MB intern.
Met welke distro kan ik hier een redelijk draaiend internetPCtje van maken?
Nadat ik Ubuntu wou proberen op me laptop, wat zich dus niet wou laten installeren, heb ik Mandrake 10.1 32 bit weer geinstalleerd, dit keer is het me weer gelukt om me WiFi werkend te krijgen met de nieuwste ndiswrapper. Dus zowel op de 32 bits als op de 64 bits versie van Mandrake is het me gelukt om WiFi werkend te krijgen met de juiste driver op een AMD64 laptop.quote:Op maandag 28 maart 2005 02:37 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Nou ik heb het werkend, ik heb RC1 van Mandrake 10.2 64 bit geinstalleerd, toen de nieuwste ndiswrapper gedownload en de handleiding op de ndiswrapper site gevolgd. Ik heb de driver gebruikt van de bovenstaande link in de quote.
Maar nu wil ik dus URPMI gaan gebruiken en eventueel APT for Mandrake installeren. Maakt het voor de software keuze die ik voorgeschoteld krijg en uiteindelijk ook kan installeren uit of ik een 64 bits systeem heb? Ik neem aan dat ik nu niet zomaar 32 bits software kan installeren, dus zal ik ook wel veel minder keus hebben?
Wat wil je van Apt, en wat verwacht je ervan? Urpmi kan namelijk precies evenveel als apt. Enige verschil is dat het met rpm's werkt, en uiteraard ziin eigen syntax heeft...quote:Op maandag 28 maart 2005 02:37 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Nou ik heb het werkend, ik heb RC1 van Mandrake 10.2 64 bit geinstalleerd, toen de nieuwste ndiswrapper gedownload en de handleiding op de ndiswrapper site gevolgd. Ik heb de driver gebruikt van de bovenstaande link in de quote.
Maar nu wil ik dus URPMI gaan gebruiken en eventueel APT for Mandrake installeren. Maakt het voor de software keuze die ik voorgeschoteld krijg en uiteindelijk ook kan installeren uit of ik een 64 bits systeem heb? Ik neem aan dat ik nu niet zomaar 32 bits software kan installeren, dus zal ik ook wel veel minder keus hebben?
Hmmm dat Urpmi zit er zeker wel interesant uit. Bestaan de repositories ook uit dezelfde hoeveelheid pacakges? (Dat zijn er een stuk of 15.000 in Debian SID)quote:Op maandag 28 maart 2005 23:15 schreef BarBaar het volgende:
[..]
Wat wil je van Apt, en wat verwacht je ervan? Urpmi kan namelijk precies evenveel als apt. Enige verschil is dat het met rpm's werkt, en uiteraard ziin eigen syntax heeft...
Mdk werkt met RPM's en het is ronduit onverstandig om met andere packages te gaan werken (onder de motorkap worden er waarschijnlijk voor installatie als nog rpm's van gemaakt). Luister niet naar alle Debian addicts die zo hard roepen van apt uniek is, das nl absolute onzin.
Ik heb via easyurpmi mirrors toegevoegd aan Mandrake, maar volgens mij zijn er lang geen 15000 packages. Ik wou Mozilla Firefox installeren en de enige versie die ik in de urmpi database vond was de versie 1.0 preview. Ik ga het nog ff verder uitzoeken enzo.quote:Op dinsdag 29 maart 2005 11:21 schreef whoops het volgende:
[..]
Hmmm dat Urpmi zit er zeker wel interesant uit. Bestaan de repositories ook uit dezelfde hoeveelheid pacakges? (Dat zijn er een stuk of 15.000 in Debian SID)
Voor de rest ben ik het met je eens dat het beter is om gewoon de methode aan te houden die bij de distributie geleverd wordt...
Apt leek mij wel reuze handig en als de software keuze onder apt groter is dan onder urpmi....quote:Op maandag 28 maart 2005 23:15 schreef BarBaar het volgende:
[..]
Wat wil je van Apt, en wat verwacht je ervan? Urpmi kan namelijk precies evenveel als apt. Enige verschil is dat het met rpm's werkt, en uiteraard ziin eigen syntax heeft...
Mdk werkt met RPM's en het is ronduit onverstandig om met andere packages te gaan werken (onder de motorkap worden er waarschijnlijk voor installatie als nog rpm's van gemaakt). Luister niet naar alle Debian addicts die zo hard roepen van apt uniek is, das nl absolute onzin.
Ik heb ff het een en ander bekeken enzo. Die website van easyurpmi bevat alleen officieele Mandrake mirrors en zodoende staan ook niet de meeste recente versies van verschillende soorten software daar. Wil je meer software dan moet je meer onofficieele mirrors toevoegen, met het riscio op ongeldige handtekeningen en dus op software wat niet helemaal pluis kan zijn, met malware erin enzo.quote:Op dinsdag 29 maart 2005 16:13 schreef BarBaar het volgende:
nadat je mirrors heb ttoegevoegt moet je ook even een soort index-file downen.. Das een lijst met packages en versie nummers die urpmi gaat vergelijken met de bij jou geinstalleerde packages en versies...
urpmi.update -a (om alle mirrors up te daten)
Je moet heel hard HOEREN! tegen je monitor roepen en dan snel op ctrl-shit-p drukken.quote:Op zondag 24 april 2005 17:34 schreef SHERMAN het volgende:
Hoe maak je een printscreen
Gewoon op printscreen rammen werkt niet namelijk...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |