abonnement Unibet Coolblue
pi_25376719
hmm ik zou mijn kind niet laten blijven zitten als zijn cijfers goed waren ... ik zou dat enorm moeilijk vinden... kan je niet via je hulpverlener wat extra hulp krijgen bij het aanvragen van het rugzakje?
Als jij je er goed bij voelt moet je het trouwens gewoon doen, jij kent je kind natuurlijk het beste, ik
reageer vanuit mijn persoonlijke situatie, waarbij Chavez wel redelijke cijfers haalt maar sociaal gewoon
het niet zo goed doet, ik zou in mijn geval hem dus niet laten zitten omdat ik bang zou zijn hem dan nog meer te demotiveren.

groetjes
pi_25376726
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 13:21 schreef Mariposa het volgende:
[Uit lurkstand] Wat kan er in een paar maanden veel veranderen...

Logician, ik wil je een hele dikke knuffel geven, het doet mij veel verdriet alles wat je over Chavez verteld te lezen, het herinnert me ook veel aan mijn broertje. Heel veel sterkte de komende tijd, want wat staat te komen (uit huis plaatsing en onderzoek) dat valt niet mee. Misschien juist wel heel erg tegen[/ uit lurkstand]
Momenteel voel ik er veel te weinig nog bij, zelfbescherming denk ik, net als de vorige keer, toen hij
3wk wegging bij het afscheid ben ik helemaal ineen gezakt in de auto ... alsof mijn hart brak
pi_25380600
Logician,
Je laatste berichtje zet me weer met beide benen op de grond!! HEEL VEEL STERKTE.

Je berichtje ervoor over dat demotiveren. De juffen zeggen juist dat hij dat beter gemotiveerd zal raken. Hij is dan een keer niet de zwakste. Hij is een keer niet de kleinste en niet de jongste. Zit natuurlijk wel wat in. DENK IK. We zien wel. Misschien maakt hij wel weer een sprongetje. Is trouwens erg lang geleden.
Groetjes,
Arda
moeder van Bart
pi_25401253
blerghhhhhh .. ik zit rillend en huilend van woede en en machteloosheid achter mijn laptop .. meneer heeft net even zijn hele pyama en bed ondergepoept en er lekker in liggen rollen, ik ben helemaal uit mijn vel gesprongen toen ik de reden hoorde, "ik had gewoon geen zin om naar de wc te gaan" ik heb hem een tik gegeven uit woede en ik voel me nu zo zwaar ellendig, aan de ene kant heb ik de neiging hem alle hoeken te laten zien, en aan de andere kant ben ik zwaar teleurgesteld in mezelf dat ik me niet in heb kunnen houden en hem mijn woede zo heb laten zien, hij staat nu huilend/piepend onder de douche en ik durf er bijna niet heen omdat ik zo vreselijk boos ben... (elke dag poept hij in zijn broek, en hij plast ook regelatig in het doucheputje omdat hij geen zin heeft om de trap af te lopen naar beneden, ik ben er zo moe van .... )

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 06-03-2005 20:48:04 ]
  zondag 6 maart 2005 @ 20:50:10 #280
35189 Troel
scherp en bot
pi_25401300
Logi, geef wel op tijd een gil dat hij eronder uitkomt en niet net als de vorige keer blijft staan totdat je zegt dat hij eronderuit moet komen...

En wat zal je je slecht voelen, maar ik kan het me o zo voorstellen!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zondag 6 maart 2005 @ 20:54:00 #281
6467 QyRoZ
Just Q it!
pi_25401368


Heel veel sterkte er mee Logi!
For great justice!
pi_25403424
Logician heb je niet iemand in de buurt , je partner ofzo die het in zulke situaties even van je over kan nemen. Dan jij tot rust komen en je kind ook. Dan sluit jij het weer met hem af bij het naar bed gaan. Anders blijf je misschien de spanning overbrengen op elkaar.
Ik kan me zo goed voorstellen dat het je het ontzettend moeilijk vind, kwaad ben van woede frustratie enzo. Maar echt, hij leeft niet in jou wereldje. Hij leeft in zijn eigen wereldje. En die is zo anders...soms. Sterkte meid
De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
pi_25415288
Hallo Logician, is het weer een beetje gezakt!!. Door jouw zie ik dus wederom dat ik het nog niet zo slecht heb, of wat me misschien nog te wachten staat. Eigen leed is vaak het grootst maar toch is het goed te lezen dat het nog erger of anders kan zijn. Zaterdagavond heb ik in de kerk gezeten met Bart. Hij gaat straks zijn communie doen en moest nu naar een viering met zijn klas. Het manneke was al de hele dag zenuwachtig omdat hij iets in een microfoon moest zeggen. Hij was niet te hebben in de kerk. Zat overal behalve gewoon op de bank. Ik zat als moeder tig banken erachter en zag het allemaal fout gaan. Voor het eerst zag ik het verschil tussen een gewoon vervelend kind en Bart. Welk kind houdt het 1,5 uur vol om stil te zitten. Dat vind ik ook nog moeilijk. Kortom, ik kwam erachter dat ik het eerlijk gezegd erg vond wat andere mensen in de kerk van mijn kind zouden vinden. Het liefst had ik een spandoek boven zijn hoofd gehangen met de tekst "HIJ KAN ER ECHT NIETS AAN DOEN". Maar je wordt ooit zo moe om het wederom te moeten uitleggen. In ieder geval het ging goed fout.
Zitten we later in de auto begint Bart te huilen. Hij voelde zich zo rot. Zonder dat ik er iets over gezegd had wist hij gewoon dat het niet goed was gegaan en hij baalde er zelf van.
Thuis geprobeerd hem te troosten en te laten begrijpen dat het anders moet.
Hij is gaan slapen toen wij beloofden dat we de volgende dag weer opnieuw zouden beginnen.
Ik ben met een raar gevoel blijven zitten. Mijn ogen zijn geopend zaterdagavond toen ik mijn kind zo bezig zag.
moeder van Bart
pi_25469062
Ben dr’ ook weer even, mijn partner heeft de laatste dagen telkens de laptop mee i.v.m bepaalde werk colleges, vandaag ook weer v.a 8:45 dus heb weinig tijd gehad om te reageren aangezien er in de avonden ook aan gewerkt moest worden *help afkick verschijnselen* .. anyway:

Mijn partner is niet de biologische vader van mijn oudste, wel van de twee jongste, en natuurlijk is het voor hem dus ook zwaar, misschien wel zwaarder omdat het zijn eigen kind niet en het dus niet vanzelf gaat, en hij veel van zijn energie aan mijn oudste moet inleveren. Waardoor ik niet altijd bij hem aan wil kloppen met elk probleempje, daar wacht ik dan mee tot de ipgér komt en dan lucht ik mijn hart even, wat denk ik ook wel goed is omdat de tranen dan gehuild zijn en je dan samen met iemand die van de andere kant meekijkt/denkt even de boel kan relativeren. Maar het is stiekem wel heel erg moeilijk af en toe, soms weet ik dus ook gewoon even niet waar ik het zoeken moet en gooi ik het er hier maar uit. Wat tot mijn verassing erg goed werkt omdat er altijd wel een bruikbare tip of een kalmerende reactie tussen zit (wat in mijn ervaring bij de meeste topics op fok! niet het geval is)

Arda: ik weet niet of het erger is, maar de machteloosheid vind ik vaak het ergste, nu komt dat natuurlijk door de pdd, maar de meeste kenmerken kan ik best mee leven. Het is gewoon die rot machteloosheid van het niet zomaar iets kunnen aanleren. Bijv. zijn gewetensontwikkeling die niet goed op gang is gekomen waardoor hij geen schuldgevoel heeft en dus helemaal de fout in gaat qua sociale omgang, waardoor ik mijn kind af en toe echt wel door elkaar zou willen rammelen zo van "snap het nou!!! .. Asjeblieft..." Eergisteren heb ik een gesprekje met hem gehad over sociale regeltjes, toen vertelde ik hem dat mensen het soms heel vervelend vinden als hij alleen maar over zichzelf praat en nooit (echt nooit) aan iemand anders vraagt hoe is het? of hoe was je dag?, dat mensen dan op den duur misschien niet meer met hem wilden praten. Zijn reactie was (met een heel klein breekbaar stemmetje) "maar ik praat zo graag" en echt mijn hart brak gewoon op dat moment, hij is zo ontzettend lief, zo enorm kwetsbaar, er zit gewoon geen kwaad in ... maar waarom lukt het mij dan niet, waarom ben ik zo'n slechte moeder voor hem?????????? Nu heeft hij in de laatste 2 dagen mij al 50x gevraagd hoe het ging, en hoe mijn dag was, hij snapt het dus gewoon echt niet, maar ik moet er wel om lachen, het is lief bedoeld en ik beloon hem zeker voor het proberen van het interesse voor anderen te tonen want ik vind het al heel wat dat hij het probeert
pi_25469924
Logician (ea), misschien kun je hier iets mee, misschien kan dit meer inzicht geven?

A survival guide for people with Asperger syndrome.
pi_25472296
quote:
Op zondag 6 maart 2005 20:47 schreef Logician het volgende:
blerghhhhhh .. ik zit rillend en huilend van woede en en machteloosheid achter mijn laptop .. meneer heeft net even zijn hele pyama en bed ondergepoept en er lekker in liggen rollen, ik ben helemaal uit mijn vel gesprongen toen ik de reden hoorde, "ik had gewoon geen zin om naar de wc te gaan" ik heb hem een tik gegeven uit woede en ik voel me nu zo zwaar ellendig, aan de ene kant heb ik de neiging hem alle hoeken te laten zien, en aan de andere kant ben ik zwaar teleurgesteld in mezelf dat ik me niet in heb kunnen houden en hem mijn woede zo heb laten zien, hij staat nu huilend/piepend onder de douche en ik durf er bijna niet heen omdat ik zo vreselijk boos ben... (elke dag poept hij in zijn broek, en hij plast ook regelatig in het doucheputje omdat hij geen zin heeft om de trap af te lopen naar beneden, ik ben er zo moe van .... )
Logician, geen enkele ouder heeft nooit zijn geduld verloren bij zijn "engeltjes", laat staan ouders van kindjes zoals de onze. Jij bent ook een mens. Ik weet dat het een late reactie is, maar ik herken jouw gevoel heel goed. "Waarom ben ik zo'n slechte moeder?" - we denken het allemaal wel eens. We stimuleren ze niet goed genoeg, kan mijn opvoeding beter, was hij niet beter af geweest bij andere ouders, waarom gaat het niet vanzelf? Dagelijkse kost, ook hier. Elke dag met een schone lei beginnen werkt hier soms goed. Het maakt misschien een klein verschil, maar toch. Sterkte!
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_25485555
Allemaal een Prettig Weekend. Ik ga vandaag een dagje weg met 2 vriendinnen. Even een dagje de boel de boel. Kan ik mijn batterij even oplaaien. Ook wij zijn hier bezig om Bart te laten inzien dat hij niet alleen aan zichzelf moet denken. Hij had zo''n verdriet omdat een vriendje die hij al heeft vanaf groep 1 een beetje begint af te haken. Is natuurlijk zo'n manneke wat alles deed wat Bart wilde. Zijn vriendje wordt nu wat ouder en begint hier een beetje genoeg van te krijgen. Bart een en ander uitgelegd dus. Dacht dat dit geen vat op hem had. Toch wel. Vriendje kwam spelen en Bart deed zo zijn best. HARTVERSCHEUREND. Vriendje had nu alleen maar ook voor een of ander computerspelletje terwijl Bart al helemaal klaar zat met LEGO omdat dat manneke daar anders altijd mee wilde spelen.
Arda
moeder van Bart
  zondag 20 maart 2005 @ 20:39:42 #288
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_25618942
Lois, hoe is het met Eva?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  Jubileum moderator zondag 20 maart 2005 @ 20:51:08 #289
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_25619195
Met Eva gaat het redelijk goed. Ze heeft de laatste weken veel, voor ons onbegrijpelijke, paniekaanvallen en dat is erg zielig om te zien. Ze kan echt een uur lang huilend op mijn schoot zitten en continue "mama mama" herhalen terwijl er verder niet tot haar door te dringen is.
We hebben van alles geprobeerd en we houden het nu maar bij lekker knuffelen, kusjes geven, goed vasthouden en zachtjes tegen haar fluisteren tot ze rustig wordt.

Qua opvang is het nog steeds allemaal niet rond. De Hermelijn, het okdc waar ze voor ingeschreven staat is bezig met het vormen van een nieuwe groep, een groep waar Eva in kan komen. Alleen daar moet nog personeel voor worden aangenomen, een ruimte voor worden verbouwd etc. Het kan dus allemaal nog wel een paar maanden duren.
Daar wordt ik dus echt wel moedeloos van. We zijn hier al vanaf augustus serieus mee bezig, en nog steeds is er geen zicht op een plaatsingsdatum. Dat ondanks het feit dat het allemaal zo dringend nodig was volgens alle specialisten en dat ze echt snel geholpen zou zijn. Als we dit hadden geweten hadden we haar wel tijdelijk op een medisch kdv laten plaatsen maar omdat het hooguit een aantal maanden zou duren vonden we dat toen niet nodig.

Ondertussen zien we wel enorme vooruitgang qua taal en spraak bij Eva en ook haar begrip van dingen gaat steeds beter. Hoewel ze natuurlijk lang niet voor iedereen verstaanbaar is kan ze ons in ieder geval heel goed duidelijk maken wat ze wil en wat ze bedoeld. Ook begrijpt ze ons steeds beter. Dat is een geweldige stap voorwaarts waardoor sommige situaties een stuk makkelijker zijn.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  maandag 21 maart 2005 @ 22:18:47 #290
58128 Genuivere
driemaal mamama
pi_25647444
Hoi Lois,
moeilijk is dat het, als je alles zelf zo graag geregeld wilt zien voor Eva en het schiet maar niet op. Ik besef me weer hoeveel mazzel we hadden dat Storm zo snel op het mkdv terecht kon. Hij is in die maanden Tesinkweide al echt gegroeid. Hij eet inmiddels een toetje (hiervoor had hij een intense afkeer van zuivel, begon te kokhalzen en wilde zelfs niet eens proeven) en inmiddels wil hij ook stukjes appel met schil eten (moest ook altijd geschild). Ook het spelen gedrag met leeftijds/groepsgenootjes gaat vooruit. Hij heeft tegenwoordig 2 keer per week logopedie en zijn praten gaat best goed vooruit. Storm heeft naast de moeite om zijn mondspieren te beheersen ook een hoog gehemelte en een overbeet met zijn bovengebit. Maar aan de spieren wordt gewerkt met de 'kwebbeltante' en dat heeft tot resultaat dat ik hem niet altijd meer versta omdat zijn klanken veranderen naar wat het moet zijn. Hij is best leergierig en ik heb deze week het aanmeldingsformulier ingevuld voor onderwijs op het hetzelfde terrein als waar hij nu zit. Daar kan hij waarschijnlijk terecht na de zomervakantie.
Hopelijk krijgt Eva nu snel haar plaatsje en is er thuis voor jullie ook iets meer rust...
As het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat...
Mama van Storm (10-12-2000), Sverre (19-08-2002) en Lune (05-09-2003)
pi_25647632
over eten gesproken, hoe gaat het met max van eska?

lois ik hoop ook dat er snel een goede plek voor eva is!
  † In Memoriam † maandag 21 maart 2005 @ 22:28:17 #292
43556 miss_dynastie
pi_25647718
Lois, okdc, is dat (ook) een basisschool?
pi_25666303
Bleh wat vreselijk als je partner hele dagen achter de pc moet, saai ook
Ik heb net weer even bijgelezen en ik hoop dat alles goed komt voor jullie Lois
Bedankt voor de leestips Poemojn

even een wederom korte update, chavez word al rond 3 april opgenomen .. er was eerder
plaats, dit nieuws kreeg ik woensdag, dus ik moest zelf ook even wennen aan het idee, het
komt ineens wel heel erg dichtbij .. ik heb het er best moeilijk mee.
Gelukkig vind chavez het erg leuk/spannend als dit niet het geval zou zijn geweest zou ik niet weten of ik het wel had kunnen doorzetten, stom dat je de ene keer 100% zeker weet dat dit
het beste is en dan ineens gaat twijfelen.
  Jubileum moderator woensdag 23 maart 2005 @ 20:56:35 #294
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_25693098
quote:
Op maandag 21 maart 2005 22:28 schreef miss_dynastie het volgende:
Lois, okdc, is dat (ook) een basisschool?
Er wordt wel aandacht besteed aan een bepaalde vorm van onderwijs maar je kunt het niet vergelijken met een "normale" school. Ik kan proberen het uit te leggen maar duidelijker staat het hier

Logician, 3 april is echt heel snel inderdaad. Sterkte!
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  woensdag 23 maart 2005 @ 22:16:21 #295
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_25695274
O dat ziet er heel erg goed uit, Lois! Ik hoop dat het al het wachten waard is.
Ik moest ook lang wachten op goede zorg en op een plaats om te wonen. Maar het is het wachten wel waard geweest.
Misschien is het maar goed dat je niet wist dat het zo lang zou duren want een tijdje op een mkd en dan weer naar een andere opvang, dat is ook weer een hoop veranderingen en dan kan het ook zijn dat dingen die ze eerst wel kon, dan ineens niet meer kunnen, puur omdat het een andere omgeving is, of teveel veranderingen/indrukken.
Het klinkt ook goed dat Eva daar tot 8 jaar oud zou kunnen blijven als dat nodig is .
Op een ander moment zal ik nog reageren op iets dat je schreef over huilbuien. Oke?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_25707091
edit= gaarne eerst even toestemming vragen hiervoor bij forum@fok.nl

[ Bericht 89% gewijzigd door Lois op 24-03-2005 20:40:30 ]
  donderdag 24 maart 2005 @ 21:18:30 #297
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_25716542
Als jong kind moest ik ook vaak mijn verdriet of driftbuien op de schoot van mijn moeder uithuilen of uitrazen. Ik had daar een hekel aan want ik kan niet goed tegen aanrakingen of op schoot zitten.
Maar mijn moeder hield me toch stevig vast en ik bleef dan ''Mamma, mamma'' zeggen totdat het over was of totdat ze me op de grond liet glijden.
Later vroegen ze toen aan mij waarom ik steeds ''mamma'' zei, want ze konden geen contact met mij krijgen, en mijn moeder was toch immers altijd dichtbij (dan hoef je toch niet te roepen?).
Achteraf gezien deed ik dat omdat het een fijn woord was voor mij. Mamma betekende veiligheid en duidelijkheid, mamma was er altijd. Ik had/heb geen echte band met mijn moeder maar ik wist dat als ik mamma riep, er altijd iemand kwam (actie-reactie).
Maar vaak ook, zei ik mamma terwijl als ze dan kwam, ik haar dan niet bij me wilde hebben. Ik vond het woord gewoon een goed gevoel oproepen (het was dus niet bedoeld om te communiceren met de buitenwereld, maar met mijn eigen wereld).
Ik associeer sommige woorden of hummetjes met bepaalde ervaringen of verlangens en die kan ik dan als een mantra blijven herhalen (ook puur om de klank). Woorden die voor mij goed voelen, of een idee van veiligheid geven. Als een soort geruststelling voor het zelf, dat op een moment zo in de war kan zijn.
Ik zei ''Mamma, mamma'' niet om contact met haar te krijgen maar om een geruststelling bij mijzelf op te roepen. Dat deed ik al van heel jongs af aan, en ook best bewust. Maar toen kon ik dat nog niet zo beredeneren of uitleggen zoals nu.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  † In Memoriam † donderdag 24 maart 2005 @ 22:56:41 #298
43556 miss_dynastie
pi_25719514
quote:
Op woensdag 23 maart 2005 20:56 schreef Lois het volgende:

[..]

Er wordt wel aandacht besteed aan een bepaalde vorm van onderwijs maar je kunt het niet vergelijken met een "normale" school. Ik kan proberen het uit te leggen maar duidelijker staat het hier
Inderdaad heel duidelijk, dankjewel
De meeste kinderen komen vijf dagen per week naar, dit is echter geen voorwaarde voor plaatsing Misschien een beetje stomme vraag, maar krijg je dan geen probleem met de leerplicht en zo ? Of krijgt Eefje sowieso een soort vrijstelling daarvan?
  vrijdag 25 maart 2005 @ 09:55:02 #299
35189 Troel
scherp en bot
pi_25725506
quote:
Op donderdag 24 maart 2005 22:56 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Inderdaad heel duidelijk, dankjewel
De meeste kinderen komen vijf dagen per week naar, dit is echter geen voorwaarde voor plaatsing Misschien een beetje stomme vraag, maar krijg je dan geen probleem met de leerplicht en zo ? Of krijgt Eefje sowieso een soort vrijstelling daarvan?
het kan natuurlijk ook zo zijn dat je naast daar ook nog naar een andere school gaat. Zou kunnen toch?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Jubileum moderator vrijdag 25 maart 2005 @ 19:58:26 #300
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_25740361
quote:
Op donderdag 24 maart 2005 22:56 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Inderdaad heel duidelijk, dankjewel
De meeste kinderen komen vijf dagen per week naar, dit is echter geen voorwaarde voor plaatsing Misschien een beetje stomme vraag, maar krijg je dan geen probleem met de leerplicht en zo ? Of krijgt Eefje sowieso een soort vrijstelling daarvan?
Van wat ik begrepen heb gaan ze tot 4 jaar max 3 dagen, met 4 jaar 4 dagen en met 5 jaar 5 dagen. Tenminste dat staat in Eva's indicatie, het fijne weet ik er ook nog niet van.

Oxy, wederom ongelooflijk bedankt voor je heldere uitleg. Dat woorden en klanken geruststelling oproepen heb ik al eerder gedacht bij Eva maar het is me nu een stuk duidelijker. Dank je wel
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')