FOK!forum / Culinesse à gogo / Mosterdsoep
Axiomamaandag 6 december 2004 @ 03:23
Heb gisteren mosterdsoep lopen maken. het recept wil ik niet onthouden:
ongv. 8 mensen
-1 ui fijnsnijden, glazig bakken
daarna 100 gram boter
-100 gram bloem
-1 flinke scheut (mespunt) kerrie
-3 eetlepels mosterd (grove, liefst van Marne)
-roeren tot het een gladde massa vormt
-bij deze massa scheut voor scheut boullion (in mijn geval tong, maar moet ook met blokje en warm water kunnen) toevoegen en doorroeren. ongeveer een liter ( ? geen idee ben nogal dronken nu ) bouillon toevoegen.
-intussen 2 eierdooiers met een kop slagroom kloppen. 2 lepels soep toevoegen en doorroeren.
vervolgens de room aan de pan met soep toevoegen en 20 min op midel/laag vuur laten (moet niet koken wel heet zijn) staan.
-vlakj voor het opdienen vers gesnipperde bieslook toevoegen.

enjoy
SlaadjeBlamaandag 6 december 2004 @ 08:40
quote:
Op maandag 6 december 2004 03:23 schreef Axioma het volgende:
Heb gisteren mosterdsoep lopen maken. het recept wil ik niet onthouden:
Opschrijven in een forum is dan inderdaad wel handig.
femmeChantalmaandag 6 december 2004 @ 09:00
quote:
Op maandag 6 december 2004 08:40 schreef SlaadjeBla het volgende:
Opschrijven in een forum is dan inderdaad wel handig.
Flauw woordgrapje, maar ik moest wel heel erg lachen
Axiomamaandag 6 december 2004 @ 12:01
quote:
Op maandag 6 december 2004 08:40 schreef SlaadjeBla het volgende:
[..]
Lol! krijg je van suffig posten
ondeugendmaandag 6 december 2004 @ 12:17
De echte mosterdsoep komt uit Groningen en daar doen ze er ook nog stukjes droge worst in.
Martijn_77maandag 6 december 2004 @ 21:39
quote:
Op maandag 6 december 2004 12:17 schreef ondeugend het volgende:
De echte mosterdsoep komt uit Groningen en daar doen ze er ook nog stukjes droge worst in.
Heb je het recept daar van?
Fratzdonderdag 9 december 2004 @ 23:46
quote:
Op maandag 6 december 2004 12:17 schreef ondeugend het volgende:
De echte mosterdsoep komt uit Groningen en daar doen ze er ook nog stukjes droge worst in.
ik heb hier in de stad toch echt al tientallen keren mosterdsoep gegeten maar daar zat nog nooit droge worst in.. wel spekjes trouwens. (en als ze chique wilden doen gerookte zalm)
ondeugendvrijdag 10 december 2004 @ 00:39
quote:
Op donderdag 9 december 2004 23:46 schreef Fratz het volgende:

[..]

ik heb hier in de stad toch echt al tientallen keren mosterdsoep gegeten maar daar zat nog nooit droge worst in.. wel spekjes trouwens. (en als ze chique wilden doen gerookte zalm)
Klopt hoor..... mijn oma deed het vroeger vaak ipv van spekkies
Maar men deed het vaker in die streken (dorpen)

En het smaakt ook nog !
Axiomavrijdag 10 december 2004 @ 00:44
Je kan het er gewoon allemaal aan toevoegen, al zou ik zelf de spekjes eerst los uitbakken. Maar dat is persoonlijk. Droge worst zou er wel in kunnen maar smaakt mij beter ernaast. Aan de andere kant ben ik geen "echte" groninger
ondeugendvrijdag 10 december 2004 @ 00:45
quote:
Op vrijdag 10 december 2004 00:44 schreef Axioma het volgende:
Je kan het er gewoon allemaal aan toevoegen, al zou ik zelf de spekjes eerst los uitbakken. Maar dat is persoonlijk. Droge worst zou er wel in kunnen maar smaakt mij beter ernaast. Aan de andere kant ben ik geen "echte" groninger
Ik ook niet

goddank