martinlutherking | donderdag 25 november 2004 @ 15:08 |
Welke vind jij lekker? Bruin, wit of die lichtbruine? ![]() Nieuw topic! Een oude mag je blijkbaar niet kicken ofzo? :') Borstplaat | |
Christine | donderdag 25 november 2004 @ 15:10 |
De witte en de bruine (chocola) zijn even lekker ![]() Zelf gemaakt, uiteraard ![]() | |
Morrigun99 | donderdag 25 november 2004 @ 15:11 |
Ik ken het niet en heb het bovendien nog nooit gegeten. | |
ilona-scuderia | donderdag 25 november 2004 @ 15:24 |
quote:Ja, dat zal wel een nieuwe "feestregel" zijn ![]() Ik vind de bruine (caramel/chocola) het lekkerst ![]() | |
Bayswater | donderdag 25 november 2004 @ 15:37 |
Georgina Verbaan heeft wel lekkere borstplaat | |
Stievus | donderdag 25 november 2004 @ 15:42 |
witte ![]() | |
TheUN | donderdag 25 november 2004 @ 15:43 |
quote:Woei! Al veel te lang geleden.... Krijg spontaan enorm zin om gezellig met m'n mams te gaan kokkerellen ![]() ![]() | |
killswitch | donderdag 25 november 2004 @ 15:46 |
quote:verwar je die borstplaat van haar niet met die plaat voor haar kop ![]() ontopic: die lichtbruine (caramel) en die witte ![]() | |
kleinmeiske | donderdag 25 november 2004 @ 15:48 |
quote:Zelf maken! Of in mijn geval: moeders bellen en een berg bestellen, want ze heeft me nooit geleerd 't te maken ... kan je dus niet aan recept helpen. Vanavond maar weer eens slijmen bij m'n allerliefste mamsje! ![]() | |
Christine | donderdag 25 november 2004 @ 15:54 |
quote:of even twee seconden op google zoeken? Het is echt megasimpel te maken. | |
kleinmeiske | donderdag 25 november 2004 @ 16:04 |
quote:Neh, lekker bij m'n moeder kliederen vind ik leuker ![]() | |
Elvi | donderdag 25 november 2004 @ 16:06 |
http://www.webchef.nl/recept/sinterklaas/borstplaat/ Geen dank ![]() | |
DzjieDub | donderdag 25 november 2004 @ 16:30 |
of roze??? (da's gewoon witte met een beetje bietensap voor de kleur) Maar m'n voorkeur is toch wel "allemaal" | |
Zpottr | donderdag 25 november 2004 @ 16:45 |
Wit. Maar hij moet van binnen wel zacht zijn, niet zo'n keiharde suikertegel. | |
dutchie | donderdag 25 november 2004 @ 16:48 |
quote:Is toch veel leuker om zelf iets nieuws op te starten? ![]() | |
Bupatih | zaterdag 27 november 2004 @ 18:32 |
Chinees: Ik heb lievel dat ze me op mijn worst slaat Dan dat ze over haar borst plaat. ![]() | |
sleepflower | zaterdag 27 november 2004 @ 18:35 |
![]() | |
martinlutherking | zaterdag 27 november 2004 @ 19:30 |
quote:Dus. | |
Zpottr | zaterdag 27 november 2004 @ 22:12 |
quote:Leer Chinees, man ![]() | |
Stuart | zaterdag 27 november 2004 @ 22:13 |
Het liefst wit of lichtbruin, ja lekker ![]() | |
rena | zondag 28 november 2004 @ 09:49 |
Als je ooit in Culemborg komt (een gat in Gelderland) moet je naar bakkerij Verhallen, dat is echt de lekkerste borstplaat die ik ooit heb geproefd ![]() ![]() Die van de v&d kan er ook mee door ![]() | |
Pappie_Culo | zondag 28 november 2004 @ 18:17 |
Ik vind me dat toch een partijtje ranzig spul. Vage naam ook. | |
ilona-scuderia | maandag 29 november 2004 @ 05:25 |
quote:Mooi, had ik niet verwacht van V&D, meteen maar even kopen dan En welke supermarkten verkopen nou lekkere borstplaat? | |
Libris | maandag 29 november 2004 @ 05:29 |
Mijn oma maakte het altijd... Ik vond ze lekkerder dan die van de bakker.... Eens kijken of ik het eens kan maken ![]() | |
ilona-scuderia | maandag 29 november 2004 @ 05:32 |
Zelfgemaakte is ook lekker maar het is zo'n gedoe hè, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan... ![]() | |
Libris | maandag 29 november 2004 @ 05:36 |
quote:Omdat het leuk is om zelf dingen te maken, en zeker als het lekkerder is, en borstplaat is toch best duur in de winkel? Krijg steeds meer zin in mijn vakantie naar NL ![]() | |
ilona-scuderia | maandag 29 november 2004 @ 05:42 |
Vooruit, ik ga een poging wagen in de keuken, bereiding schijnt ook simpel te zijn Ik laat tzt wel weten of het gelukt is maar ik vrees het hardste... ![]() | |
Libris | maandag 29 november 2004 @ 05:42 |
Stuur maar wat op ![]() Ik zal ook eens kijken of ik het hier kan maken.. Ingredienten moet toch wel aan te komen zijn... | |
ilona-scuderia | maandag 29 november 2004 @ 05:49 |
Ik zal kijken wat ik borstplaatsgewijs voor je kan doen ![]() Borstplaat: 12 lepels suiker 4 eetlepels water, melk of room smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence evt. Cacao of oploskoffie. Suiker met het water, de melk of de room heel langzaam aan de kook brengen. Zo'n 5 minuten laten koken. Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water is het goed. Wie cacao of oploskoffie wil gebruiken kan die gelijk met de suiker te koken zetten. Andere smaakstoffen pas toevoegen als de pan van het vuur af is. Figuren voor suikerbeesten van tevoren invetten. Wie geen figuren heeft kan een ingevette bakplaat gebruiken. Giet daar het suikermengsel op en laat het hard worden. Snijd kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel. Neem de borstplaat met een schuivende beweging van de bakplaat af Roomboter-borstplaat: bereidingstijd: 20-30 minuten ingrediënten: 300 gram suiker - 200 gram witte basterdsuiker - 1 deciliter slagroom - 1 stukje boter Maak de vormpjes van tevoren goed dicht en leg ze in koud water. Leg een flink stuk bakpapier plat op een werkvlak. Verwarm de suiker al roerend met de basterdsuiker, gebruik voor donkere borstplaat eventueel bruine suiker, 1 dl slagroom en een klontje boter tot de suiker is opgelost. Breng de massa dan al roerend aan de kook en laat zachtjes koken tot een druppel in een kopje met ijskoud water niet meer uitvloeit, maar een kort, dik draadje vormt. De temperatuur op de suikerthermometer is dan 92 °C. Leg de borstplaatvormen op het bakpapier, schenk ze vol met de suikermassa en laat die in de vormen opdrogen. Zet de vormen, zodra de borstplaat hard genoeg is, op een kant, zodat ook de onderkant kan drogen... Et voilà! ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door ilona-scuderia op 29-11-2004 05:58:49 ] | |
Libris | maandag 29 november 2004 @ 05:55 |
Enig idee hoeveel smaakspul, bijvoorbeeld cocao? Het hoeft dus niet in de oven? hmmz, deed mijn oma wel altijd... | |
PAA-053 | donderdag 2 december 2004 @ 15:48 |
Witte natuurlijk! Die van de bakker op de hoek!! |