abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 29 november 2004 @ 05:36:52 #26
19840 Libris
Live from Singapore
pi_23636736
quote:
Op maandag 29 november 2004 05:32 schreef ilona-scuderia het volgende:
Zelfgemaakte is ook lekker maar het is zo'n gedoe hè, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan...
Omdat het leuk is om zelf dingen te maken, en zeker als het lekkerder is, en borstplaat is toch best duur in de winkel?

Krijg steeds meer zin in mijn vakantie naar NL
pi_23636737
Vooruit, ik ga een poging wagen in de keuken, bereiding schijnt ook simpel te zijn
Ik laat tzt wel weten of het gelukt is maar ik vrees het hardste...
  maandag 29 november 2004 @ 05:42:54 #28
19840 Libris
Live from Singapore
pi_23636738
Stuur maar wat op .

Ik zal ook eens kijken of ik het hier kan maken.. Ingredienten moet toch wel aan te komen zijn...
pi_23636743
Ik zal kijken wat ik borstplaatsgewijs voor je kan doen

Borstplaat:

12 lepels suiker
4 eetlepels water, melk of room
smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence evt. Cacao of oploskoffie.

Suiker met het water, de melk of de room heel langzaam aan de kook brengen. Zo'n 5 minuten laten koken. Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water is het goed. Wie cacao of oploskoffie wil gebruiken kan die gelijk met de suiker te koken zetten. Andere smaakstoffen pas toevoegen als de pan van het vuur af is. Figuren voor suikerbeesten van tevoren invetten. Wie geen figuren heeft kan een ingevette bakplaat gebruiken. Giet daar het suikermengsel op en laat het hard worden. Snijd kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel. Neem de borstplaat met een schuivende beweging van de bakplaat af

Roomboter-borstplaat:

bereidingstijd: 20-30 minuten
ingrediënten: 300 gram suiker - 200 gram witte basterdsuiker - 1 deciliter slagroom - 1 stukje boter

Maak de vormpjes van tevoren goed dicht en leg ze in koud water. Leg een flink stuk bakpapier plat op een werkvlak. Verwarm de suiker al roerend met de basterdsuiker, gebruik voor donkere borstplaat eventueel bruine suiker, 1 dl slagroom en een klontje boter tot de suiker is opgelost. Breng de massa dan al roerend aan de kook en laat zachtjes koken tot een druppel in een kopje met ijskoud water niet meer uitvloeit, maar een kort, dik draadje vormt. De temperatuur op de suikerthermometer is dan 92 °C. Leg de borstplaatvormen op het bakpapier, schenk ze vol met de suikermassa en laat die in de vormen opdrogen. Zet de vormen, zodra de borstplaat hard genoeg is, op een kant, zodat ook de onderkant kan drogen...

Et voilà!

[ Bericht 16% gewijzigd door ilona-scuderia op 29-11-2004 05:58:49 ]
  maandag 29 november 2004 @ 05:55:16 #30
19840 Libris
Live from Singapore
pi_23636748
Enig idee hoeveel smaakspul, bijvoorbeeld cocao?

Het hoeft dus niet in de oven? hmmz, deed mijn oma wel altijd...
pi_23715774
Witte natuurlijk!
Die van de bakker op de hoek!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')