abonnement Unibet Coolblue
pi_24043260
hey ik ben nu een maand klaar met mijn roaccutane kuur van 6 maand en de eerste dikke puist zit er al weer!!!
snik snik hoop niet dat dit meer gaat worden
  vrijdag 17 december 2004 @ 20:35:34 #177
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_24044709
Laten we het hopen! Zou wel kut zijn..
pi_24048647
quote:
Op vrijdag 17 december 2004 19:37 schreef chantaldominique het volgende:
hey ik ben nu een maand klaar met mijn roaccutane kuur van 6 maand en de eerste dikke puist zit er al weer!!!
snik snik hoop niet dat dit meer gaat worden
dat is inderdaad aardig kut..... hoe was je beginsituatie met roa? had je hele zware acne of milde? na een maand is wel enorm snel nml, roa is pas uit je bloed 2 weken na het stoppen, dus daarom vraag ik me af of je enorm zware acne hebt gehad?
A fish may fall in love with a bird, but where will they build theire nest?
pi_24049970
bohhh dat is wel kut ja zeg, chantal... ben ook benieuwd hoe erg het dan daarvoor was... en wat voor dosis je gedurende die 6 maanden hebt geslikt... (neem aan dat je wel aan de 120 bent gekomen?)
...look closer
pi_24056898
quote:
Op vrijdag 17 december 2004 19:37 schreef chantaldominique het volgende:
hey ik ben nu een maand klaar met mijn roaccutane kuur van 6 maand en de eerste dikke puist zit er al weer!!!
snik snik hoop niet dat dit meer gaat worden
Soms is er nog een tweede roaccutanekuur nodig meende ik in een vorig topic te lezen... hoop voor je dat dat bij jou niet hoeft
pi_24057595
nauw ik kreeg rond mijn 20/21e opeens last van acne,dit had weer met het stoppen van de diane 35 (pil)te maken,en acne zit bij mijn moeder in de familie.
Ik had naast de gewone puistjes ook last van grote talg bulten die ook pijn deden.
enook niet weg wouden, ze zaten overal op mijn gezicht, en daarom ben ik met roa begonnen.
door die bulten heb ik zelfs kleine littekentjes op mijn linker wang overgehouden.
de kuur duurde 6 maand ik begon met 40 mg de eerste 2 maand daarna 4 maand 60 mg per dag.
mijn dermatoloog zei dat ik op 120 mg was gekomen en dan moet je stoppen omdat dat dus voldoende is als totaal kuur.
ik ben midden november gestopt en sinds 4 dagen heb ik een grote talg bult die niet weg wil.
mijn dermatoloog zei wel, dat als ik na 2/3 maand weer last krijg van acne, dat ik dan aan een 2e kuur mag beginnen.
En dat terwijl ik tot mijn 20e nooit last heb gehad van puistjes/acne
  zaterdag 18 december 2004 @ 16:53:51 #182
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_24060384
Ik zou zelf geen problemen mee hebben om nog een keer een kuur te nemen.
Je bent er in iedergeval van af dan!
pi_24060676
Als ik merk dat na mijn kuur de pukkels terugkomen, ben ik de eerste die weer een kuur gaat volgen. Alleen dan eentje die zwaarder wordt dan 30 mg per dag
pi_24070209
Ikke doe dan ook 2e kuur denk ik, ma ik heb in ieder geval hoop op het slagen van mijn 1e kuur, vandaag nog 2 maanden MA het is zo prijzig he, heb het niet precies opgeteld maar deze 1e kuur heeft me denk ik al tegen de 800 euro gekost..
Weet iemand info of aanwijzingen voor een eventuele 2e kuur?
...look closer
pi_24070718
quote:
Op vrijdag 17 december 2004 13:57 schreef Yonderboi het volgende:
Als antibiotica niet helpt dan moet je je niks meer voor laten schrijven (mijn mening), vraag dan of je aan roaccutane kan/mag beginnen of anders een doorverwijzing naar de dermatoloog.
Als de antibiotica opzich wel aardig helpt, zijn er ook nog andere middeltjes die je erbij kan gebruiken. Zoals Acid A Vit, Inderm of een gezichtsgel van Vichy 'Normaderm'.
Ik heb nu, na Benzoyl, Salicylzuur gekregen van de dokter. Iemand door ooit van gehoord? Ik dacht dat ik na Benzoyl, die anti-biotica zou krijgen. En die anti-biotica lijken me niets, ivm resistentie enz. Mijn dokter zei ook dat ik alleen mee-eters had en met zo'n opmerking kun je Roa dus rustig vergeten?
quote:
Op zaterdag 18 december 2004 23:38 schreef Barty het volgende:
MA het is zo prijzig he, heb het niet precies opgeteld maar deze 1e kuur heeft me denk ik al tegen de 800 euro gekost..
Wow! Is een kuur echt zo duur? Wordt het niet vergoed dan?
pi_24070777
Maar, wat ik me afvroeg, hebben jullie met ernsige acne dat ook in de familie gehad ???

Mijn pa had het wel ernsitg ik had het denk ik van hem.
pi_24076430
quote:
Op zaterdag 18 december 2004 23:59 schreef Guest150 het volgende:

[..]

Ik heb nu, na Benzoyl, Salicylzuur gekregen van de dokter. Iemand door ooit van gehoord? Ik dacht dat ik na Benzoyl, die anti-biotica zou krijgen. En die anti-biotica lijken me niets, ivm resistentie enz. Mijn dokter zei ook dat ik alleen mee-eters had en met zo'n opmerking kun je Roa dus rustig vergeten?
[..]

Wow! Is een kuur echt zo duur? Wordt het niet vergoed dan?
Ga naar je huisarts, ik had enkel mee-eters en af en toe puistje en in het ergste geval een onderhuidse, verder was er veel rood, en heb het ook gekregen.

Mijn kuur zal in totaal iets van een 100¤ aan medicijnen kosten + bloedproeven.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_24077400
ik ga morgen beginnen, moet ik dan gelijk met vaseline beginnen of eerst met blistexx/libello voor mijn lippen?
Haleloeja
pi_24079484
Ik heb zelf twee sessies van drie maanden (dacht ik) gebruikt. Na de eerste keer kwam het na ongeveer een jaar weer terug en ben ik opnieuw begonnen, inmiddels bijna 2 jaar geleden. Nu helpt het spul zo goed, dat zelfs als mogelijk bijwerking dat je armen eraf vallen was geweest, ik het nog geslikt had, maar er waren we degelijk andere bijwerkingen.

Ik kreeg enorme uitgedroogde slijmvliezen. Uitgedroogde huid en lippen boeide me niet, daar smeer je wat op, maar elke ochtend werd ik wakker met ademhalingsmoeilijkheden, door die overtollige slijmproductie. Verder raakte mijn afweersysteem een beetje meer kwetsbaar. Na ongeveer een jaar niet meer gebruiken is ook dat pas helemaal hersteld. De huid en lippen waren vrij snel hersteld, maar die slijmvliezen blijven. Nog steeds heb ik daar last van, maar wel in steeds mindere mate.
In de zomer had ik overigens ook na de eerste zonnestraal een gebronsde kop. Bruin dat ik was ! Nu schijn je uit de zon te moeten blijven, maar helemaal is dat niet mogelijk in de zomer. Dus dat was een topeffect.
Wat betreft de lever, die een optetter zou krijgen. Nooit iets van gemerkt. Alcoholloos door het leven als student was niet mogelijk, dus hopelijk niets voor de langere termijn, maar dat maakte toen niets uit.

Mooi is wel dat het lijkt alsof mijn lichaam nu zelf bepaalde stoffen kan aanmaken. Zodra ik weer dreig last te krijgen van acne, krijg ik ineens dezelfde verschijnselen (droge huid en weer vooral veel slijm). Voordeel is natuurlijk dat de acne ofwel uitblijft ofwel snel geneest.

Mee-eters vielen na een tijdje gebruiken er vanzelf uit. Helemaal schoon werd ik ervan. Topspul. Hoewel ik er zo nu en dan weer eens constateer vallen ze er nog steeds vanzelf uit na een tijd. Niet meer zo actief als toen, maar zoals in de vorige alinea: het lijkt nog ergens in mijn lichaam te zitten en dus zijn werking niet verloren te hebben.

Als laatste weet ik niets van de kosten. Bij mij werd het vergoed.

Succes allen die het nog gebruiken of twijfelen om te beginnen. Ik kan iedereen dit aanraden, want de vervelende bijwerkingen stellen niets voor in vergelijking met het resultaat. Zeker als ik na deze tijd evalueer: mijn levensgeluk is toegenomen.

Ps. Twee sessies schijnt overigens uniek te zijn. Mijn dokter vond het nogal rotzooi en wilde er niet opnieuw aan beginnen als het de eerste keer niet definitief aanslaat.
pi_24086224
Ik ben nu een tijdje bezig met roa. In verband met mijn belachelijk gevoelige huid wil mijn dermatoloog mijn dosering in de toekomst niet verhogen. Hierdoor zal ik dus een jaar lang elke dag een 20mg pilletje moeten nemen. Als het maar werkt...
Maar goed doordat mijn huid zo gevoelig is zijn bij mij de bijwerkingen die iedereen wel kent behoorlijk heftig. Voor de personen die dit herkennen zou ik de volgende producten adviseren:

De hele productlijn van Neutral (is mijn persoonlijke voorkeur) of een soortgelijk merk zoals sebamed, eucerin.. - al deze producten zijn namelijk zeepvrij, vrij van geur- en kleurstoffen, zonder alcohol, en ph-neutraal.
Vooral de creme van Neutral vind ik erg fijn: het is een redelijk vette creme die de huid minder trekkerig doet aanvoelen en het verzacht de jeuk die ontstaat door de schilfering van de huid.
(te krijgen bij drogisten / www.neutral.nl)

Als je het niet echt plezierig vindt om overdag een vet aanvoelende creme op je gezicht te smeren en je hebt het geld ervoor over:
Dramatically Different Moisterizing Lotion van Clinique.
Ook dit product is geschikt voor de allergische huid evenals alle andere producten van Clinique.
(uitgebreide parfumerie / www.clinique.com)

En voor je lippen, wanneer vaseline, of een lippenvet zoals Labello niet meer werken. Of je lippen beginnen te scheuren door het gure weer:
Lip Medex van blistex, zit in een blauw potje.
(drogist)
pi_24091597
Parasieten zijn jullie! :p ik betaal hier men eigen kuur en via het ziekenfonds maandelijks ook nog eens die van jullie!!

...look closer
pi_24097696
--edit--

[ Bericht 96% gewijzigd door WinnarJ op 20-12-2004 11:04:49 ]
pi_24098027
hoezo betaal je je eigen kuur dan Niet verzekerd of woon je in belgië?

BTW. Ik heb NET mijn 1e pil genomen,

vraagjes

* Wat is het verschil tussen Libello/Carmex/Blistex en Vasiline? Wat kan je het beste gebruiken? Ik heb net mijn lippen alvast ingevet met Vasiline, maar waarom zou ik dat niet doen met Carmex of Blistex?

*Ik had toen ik opstond wat last van buikpijn (nu nog steeds), mag je een pijnstiller/asperine gebruiken i.c.m Roaccutane, heb dus pas 1 pil ROA gehad (20 mg)?

* Weet iemand wat je nu alvast het beste in je neus kan 'smeren', om te voorkomen dat er straks van die vieze rode kosten komen? (ik moet ook vrijdag naar de tandarts namelijk :S )
Haleloeja
pi_24098985
Gelderland,

Vaseline is een aardolie restant, sommige mensen zijn hier allergisch voor of kunnen na langdurig gebruik overgevoelige reacties krijgen, hetzelfde geld voor purol in vaseline vorm. Van producten als Blistex, Labello en Carmex weet ik dat zij een zelfde soort basis ingerdient gebruiken: petrolatum, maar naast dit ingredient zitten er andere ingredienten in die verzachtend, verkoelend en of voedend werken. Dit is bij de Vaseline achtige producyen niet het geval. Carmex vind ik persoonlijk rotzooi gezien het niet echt werkte: mijn lippen vervelden er alleen maar meer van en voelden erg naar aan. Maar dit kan komen door mijn huidtype. Ik ken namelijk ook mensen die er helemaal weg van zijn.

In de bijsluiter staat niets vermeld over gevaren met de combinatie Roa en Aspirine, dus volgens mij mag dat wel, of het helpt tegen buikpijn betwijfel ik. Zorg er voor dat je de pillen in neemt met voldoende water, dus echt een glas vol, zodat de stoffen goed opgenomen kunnen worden en er geen restant achter blijft in je maag. Dit kan namelijk irritaties veroorzaken zaols buikpijn. Belangrijk is ook dat je er voldoende bij eet.

Probeer je neus vet te houden, ik kreeg een tip van iemand om met een watje een beetje babyolie in je neus te smeren, maar dat moet je prettig vinden...
En anders is het jammer voor de tandarts, trouwens zijn werk is alles in je mond bestuderen, niet in je neus, toch?

Ik hoop dat je er wat aan hebt,
succes!
pi_24099113
maar wat hielp bij jouw dan wél goed voor je lippen?

Is hier nooit een idee gekomen om een soort inkoopactie te organiseren van dat spul voor je lippen (dat super werkt volgens sommige) uit de VS? (kan je online kopen)
Haleloeja
pi_24099320
quote:
Op maandag 20 december 2004 12:08 schreef Gelderland het volgende:
maar wat hielp bij jouw dan wél goed voor je lippen?

Is hier nooit een idee gekomen om een soort inkoopactie te organiseren van dat spul voor je lippen (dat super werkt volgens sommige) uit de VS? (kan je online kopen)
Blistex werkt erg goed.... Labello kan je je hele leven wel blijven smeren, dat spul wordt niet opgenomen door je lippen. (in tegenstelling tot blistex)

Je moet trouwens niet zoveel nadenken bij het gebruik van roaccutane. Je hebt net je eerste capsule gehad en nu beweer je daardoor al buikpijn te krijgen. Volgens mij zit dat gewoon tussen je oren! Ga gewoon lekker met die kuur aan de gang, onderhoud je huid en je lippen goed en hou je er verder niet mee bezig.

Succes
pi_24099879
idd, lijkt me een goed plan

wil alleen goed voorbereid zijn op bijwerkingen omdat ik veel naar school/stage/werk moet en dus zo goed mogelijk voor de dag wil komen (zonder mijn hele kop vol schilvers/rode vlekken etc)

vraagjes:

* Mannen: hoe scheren jullie icm ROA? Want ik bedoel, de huid wordt er dun, kan je dan nog wel met een mesje scheren
* Wat doen jullie tegen droge/geirriteerde ogen?

[ Bericht 29% gewijzigd door Gelderland op 20-12-2004 15:23:38 ]
Haleloeja
pi_24102968
Ik scheer me altijd al electrisch, daarmee ondervind ik geen problemen. Ik heb geen last van m'n ogen, alleen m'n oogleden. Die behandel ik hetzelfde als m'n gezicht, gewoon met een vocht inbrengende creme.
pi_24103905
Ikke ook electrisch (masterlijk) gaat zonder problemen, ogen heb ik geen last van.
...look closer
pi_24104379
quote:
Op maandag 20 december 2004 11:08 schreef Gelderland het volgende:
vraagjes

* Weet iemand wat je nu alvast het beste in je neus kan 'smeren', om te voorkomen dat er straks van die vieze rode kosten komen? (ik moet ook vrijdag naar de tandarts namelijk :S )
Ik gebruik sinds vandaag "Nisita neuszalf" - Bij uitdroging van het neusslijmvlies. Het lijkt tot nu toe precies te doen wat het moet doen. Misschien kun je dit ook proberen. Het er op smeren is alleen een beetje brak; eerst in je neus aanbrengen met de lange punt en dan 'door middel van massage van de neusvleugel de zalf verdelen.' Maar goed, went vast wel
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')