welkom trouwens..quote:Op maandag 22 november 2004 10:05 schreef Gwendoline het volgende:
Goedemorgen,
Al meerdere keren heb ik geprobeerd die overheerlijke alioli te maken, maar het mislukt elke keer. Ik doe het volgens een recept uit een tapasboek. Knoflookteentjes fijnpletten in een vijzel, mosterd erbij en 2 eidooiers en dan druppeltje voor druppeltje de olijf-olie erbij kloppen (halve liter in totaal).
Ik houd er een lamme arm aan over, maar de saus zelf smaakt te scherp en de olie-achtig. Uiteraard kun je hem ook maken van kant-en-klare mayo, maar ik vind het juist leuk om hem helemaal zelf te maken. Heb je misschien tips???!!! Alvast bedankt!
Bedankt voor de tip! Ik ga het een keer proberen. Bedoel je trouwens gewone aluminiumfolie??quote:Op maandag 22 november 2004 10:09 schreef Eightball het volgende:
Knoflook bedruipen met wat olie en in folie doen. In ca. 40 min. roosteren of tot zacht. Teentjes uitknijpen en de knoflook verder gewoon verwerken. Het roosteren haalt de scherpte eraf.
Gaat er verder niets in, behalve knoflook en suiker?? Geen peper/zout/mosterd ofzoiets/?quote:Op maandag 22 november 2004 10:10 schreef __ZzaZzou__ het volgende:
wat ik altijd doe is gewoon mayo... het liefst de zaanse of de mayo van de snackbar...
daar doe ik geperste knoflook bij uit een potje... bv te koop bij de xenos... maar ook in de meeste supermarkten wel... dan rest nog naar smaak wat suiker... poedersuiker mengt wat makkelijker en tot slot een klein beetje water wat natuurlijk ook door wat olie oid vervangen kan worden...
simpel maar lekker...
Ja.quote:Op maandag 22 november 2004 18:52 schreef Gwendoline het volgende:
Bedoel je trouwens gewone aluminiumfolie??
Welke verhoudingen gebruik je dan?quote:Op maandag 22 november 2004 10:10 schreef __ZzaZzou__ het volgende:
wat ik altijd doe is gewoon mayo... het liefst de zaanse of de mayo van de snackbar...
daar doe ik geperste knoflook bij uit een potje... bv te koop bij de xenos... maar ook in de meeste supermarkten wel... dan rest nog naar smaak wat suiker... poedersuiker mengt wat makkelijker en tot slot een klein beetje water wat natuurlijk ook door wat olie oid vervangen kan worden...
simpel maar lekker...
?? dan gebruik je toch gewoon minder teentjes als je het te scherp vindt?quote:Op maandag 22 november 2004 10:09 schreef Eightball het volgende:
Knoflook bedruipen met wat olie en in folie doen. In ca. 40 min. roosteren of tot zacht. Teentjes uitknijpen en de knoflook verder gewoon verwerken. Het roosteren haalt de scherpte eraf.
het is meer de basis... je kunt er zelf naar smaak nog de nodige dingetjes bij doen natuurlijk...quote:Op maandag 22 november 2004 18:54 schreef Gwendoline het volgende:
[..]
Gaat er verder niets in, behalve knoflook en suiker?? Geen peper/zout/mosterd ofzoiets/?
oei das een moeilijke martijn... ik maak het altijd op de gok en dan proef ik en voeg ik de dingen toe tot het oke is in mijn ogen...quote:Op maandag 22 november 2004 19:14 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Welke verhoudingen gebruik je dan?
Nou ja, ik heb het hierboven al een beetje proberen te beantwoorden. Er hoort normaal echt wel iets zuurs bij, dus azijn/citroen of beide! Verder peper en zout etc...quote:Op maandag 22 november 2004 18:35 schreef Gwendoline het volgende:
Ik doe de geplette knoflook samen met eierdooiers en mosterd bij elkaar. Dan druppeltje voor druppeltje (zucht) de olie erbij. Doordat je het steeds klopt gaat de olie een binding aan met de eiderdooiers, waardoor een soort mayo ontstaat. Het is een monnikkenwerk en smaakt ook nog eens te scherp.......................
Maar lost dat zuur die olie dan niet op?quote:Op woensdag 24 november 2004 13:58 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Nou ja, ik heb het hierboven al een beetje proberen te beantwoorden. Er hoort normaal echt wel iets zuurs bij, dus azijn/citroen of beide! Verder peper en zout etc...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |