jouw tijd is dus blijkbaar een andere tijd dan de rest van de wereld gebruikt. ik denk dat we een probleem hebben..quote:op zondag 21 november 2004 14:57 schreef vrijemening het volgende:
om te begrijpen dat ruimte en tijd dezelfde zijn, moet je niet denken aan de tijd die wij gebruiken om aan te geven hoe lang iets duurt zoals op de bus wachten..
klopt, de aarde draait met een bepaalde snelheid. snelheid is echter relatief, en wordt aan de hand van een andere snelheid gemeten. op aarde meten wij de snelheid ten opzichte van de draaiing van de aarde.quote:wel is het zo dat als je een uur wacht, je ongemerkt ook een afstand door de ruimte hebt afgelegt. denk maar aan het draaien van de aarde.
nogmaals : snelheid is de afstand per tijdseenheid. tijd kan dus per definitie geen snelheid hebben.quote:omdat de tijd voor een lichtfoton stil staat of in ieder geval zeer langzaam voorbij gaat zou je de afstand die een lichtfoton in 1 sec aflegt ( een seconde voor de waarnemer) kunnen zien als een snelheid van tijd.
op quantum-schaal is zelfs dat niet juist naar ik meen..quote:omdat een afstand alleen maar kan worden afgelegt als er tijd is.
snelheid = afstand / tijd. delen is iets anders dan vermenigvuldigen, maar die discussie is nutteloos. als je het op dit punt niet eens bent, schaf dan een wiskundeboek aan en ga eens wat leren.quote:snelheid = afstand x tijd
inderdaad. een snelheid is de verhouding tussen een afgelegde weg en de tijd.quote:op zondag 21 november 2004 15:29 schreef vrijemening het volgende:
een snelheid is niet per defenitie een afgelegde weg.
als snelheid bestaat uit tijd, hoe kan tijd dan een snelheid hebben? een wiel heeft toch ook geen motor?quote:de snelheid van tijd zou je kunnen zien als de snelheid waarmee processen zich opvolgen. tijd is niets anders als actie - reactie, en inderdaad dit zorgt ervoor dat niet alles tegenlijk gebeurt.
hier heb je gelijk in. ik herdefinieer bij deze snelheid als een [x] per tijdseenheid. in het geval van muziek is het (afaik) het aantal slagen of noten per seconde. dat laatste kom je niet omheen. snelheid is altijd een iets per tijdseenheid.quote:op zondag 21 november 2004 15:40 schreef vrijemening het volgende:
muziek heeft ook een snelheid. en dat heeft dan niets te maken met een verhouding tussen afgelegde weg en tijd.
nee. secondes volgen elkaar niet op in een snelheid, omdat snelheid gemeten wordt in (bijvoorbeeld) secondes. snelheid bestaat uit tijd, en niet andersom.quote:ben je het me eens dat de snelheid waarmee processen zich opvolgen evenredig is met de snelheid waarmee secondes elkaar opvolgen?
omdat snelheid een tijdcomponent heeft en tijd daarom per definitie geen snelheid kan hebben.quote:op zondag 21 november 2004 16:17 schreef vrijemening het volgende:
hoezo volgen secondes elkaar niet op met een snelheid?
tellen != tijd. irrelevant dus.quote:op zondag 21 november 2004 16:24 schreef vrijemening het volgende:
tel eens langzaam tot 10.....
doe het nu eens snel.......
heeft tellen nu wel of niet een snelheid..........
wat is de basis waarvan ?quote:op zondag 21 november 2004 16:25 schreef vrijemening het volgende:
het is de basis.....
quote:op zondag 21 november 2004 16:40 schreef vrijemening het volgende:
tijd = tellen
akkoord. aantal tellen per seconde.quote:en tellen doe je met een bepaalde snelheid.
een seconde tel je niet, een seconde is een gedefinieerde eenheid die gebaseerd is op het aantal trillingen van een cesium-atoom bij een bepaalde temperatuur en druk.quote:daarom is het handig dat we met secondes altijd net zo snel tellen waardoor je verschil in snelheid kan meten.
opnieuw : snelheid heeft een tijdelement en daarom kan tijd per definitie geen snelheid hebben. per definitie geen snelheid hebben. wat begrijp je daar niet aan?quote:de absolute snelheid van tijd is de snelheid waarmee reacties elkaar opvolgen. en dat is de lichtsnelheid. wanneer ik een lichtschakelaar omzet reageert de lamp met lichtsnelheid op deze actie en gaat branden. zelfs als je b.v heel langzaam beweegt volgen de bewegingen elkaar op met de lichtsnelheid.
voor ons staat de tijd van een foton exact stil. en dat is zo triviaal als maar kan zijn. dus "iig zeer langzaam" is complete onzin.quote:ts:
om te begrijpen dat ruimte en tijd dezelfde zijn, moet je niet denken aan de tijd die wij gebruiken om aan te geven hoe lang iets duurt zoals op de bus wachten.. wel is het zo dat als je een uur wacht, je ongemerkt ook een afstand door de ruimte hebt afgelegt. denk maar aan het draaien van de aarde.
omdat de tijd voor een lichtfoton stil staat of in ieder geval zeer langzaam voorbij gaat zou je de afstand die een lichtfoton in 1 sec aflegt ( een seconde voor de waarnemer) kunnen zien als een snelheid van tijd.
het foton zelf ervaart wel degelijk een seconde als een seconde. ze staat stilt tov zichzelf. en dat is al meerdere keren aan je uitgelegt.quote:terwijl er bij de lichtfoton na 1 sec geen tijd voorbij is gegaan maar bij de waarnemer zelf wel, wordt er per seconde dus wel een bepaalde weg afgelegt. n.l 300.000 km.
snelheid is afstand per tijd.anders zou je dezelfde snelheid kunnen hebben bij oneindig veel variaties van tijden en afstanden, en dat is fysisch kolder. je conclusie is wederom verkeerd, maar dat zijn we onderhand wel gewend.quote:omdat een afstand alleen maar kan worden afgelegt als er tijd is. snelheid = afstand x tijd
zou het mijn inziens dit alleen mogenlijk zijn als onze snelheid door de tijd 300.000km/sec is.
wij meten immers een lichtsnelheid van 300.000 km/sec terwijl een lichtfoton per seconde ( welke nooit voorbij gaat bij lichtsnelheid ) een oneindig aantal kilometers zou meten.
de bewegingen volgen elkaar op met de lichtsnelheid.......quote:op zondag 21 november 2004 16:40 schreef vrijemening het volgende:
de absolute snelheid van tijd is de snelheid waarmee reacties elkaar opvolgen. en dat is de lichtsnelheid. wanneer ik een lichtschakelaar omzet reageert de lamp met lichtsnelheid op deze actie en gaat branden. zelfs als je b.v heel langzaam beweegt volgen de bewegingen elkaar op met de lichtsnelheid.
het gaat dus niet om de snelheid van een cesium-atoom, maar om de frequentie van de trillingen van een cesiumatoom.quote:op zondag 21 november 2004 17:14 schreef vrijemening het volgende:
als 1 sec een aantal trillingen ( beweging) van een cesium-atoom voorstelt, dan stelt 1 sec toch een afgelegde weg voor? een trilling is toch ook een beweging?
en een beweging heeft een snelheid.
waarom heeft aantal tellen per seconde wel een snelheid, en is net zo snel tellen als een seconde geen snelheid?
waarom is de "snelheid" van een cesium-atoom wel een second en heeft een seconde vervolgens niks te maken met snelheid?
ik heb al eerder iets gezegt over een 4 vector die een snelheid heeft, en in die 4 vector zit ook de tijd. maar dat sta ik nou al heel lang te schreeuwen: jij weet totaal niet waar je over lult, dus begrijp je het niet. als je nou es een boek ging kopen over natuurkunde, ipv hier interessant te doen met uitspraken die quasi-vaag-filosofisch zijn, dan maak je je zelf heel erg blij. en ons ook nog es.quote:op zondag 21 november 2004 17:39 schreef vrijemening het volgende:
een trilling is een beweging, en misschien dat het jou niet boeit. het is wel degelijk een afgelegde weg per seconde wat aangeeft dat de seconde is afgeleid van een beweging.
in de natuurkunde gaat het toch om exacte gegevens en is de trilling een faktor die niet over het hoofd gezien mag worden.
ook als de seconde wordt afgeleid van de lichtsnelheid gaat het om een beweging.
als de tijd geen snelheid heeft, staat deze dan soms stil?????????
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |