quote:
Op zaterdag 13 november 2004 17:50 schreef commeric het volgende:
J.A.N.A heb je misschien nog meer van die niet allerdaage maar wel lekkere recepten?
Jawel maar niet met chocolade:
Hutspotflappen.
Neem bladerdeeg
Maak hutspot
Snijd een rookworst in stukjes
Smeer het bladerdeeg in met mosterd
Verdeel de worst en de hutspot op het bladerdeeg en vouw het als een appelflap.
Even in de oven en smullen maar!
Om toch in het chocoladethema te blijven: Neem chocladevla na!
Volgens m'n vrouw (chocolate addict) als toetje:
Rijstpudding met chocolade
Ingrediënten :
200 gr rijst - 200 gr fondantchocolade - 75 gr suiker - 50 gr boter - 1/4 liter room - 1/2 liter melk - 1 citroen - 1 glaasje likeur naar eigen smaak
Bereiding :
Doe de melk met de suiker in een pan en zet die op een matig vuur. Als de melk begint te koken, doe je er de rijst bij en laat koken tot alle melk opgenomen is. Vergeet niet regelmatig te roeren.
Als de rijst klaar is, doe je er de boter bij en de geraspte schil van een citroen evenals de likeur. Meng goed en laat afkoelen.
Klop de room op en voeg hem pas bij de rijst als die volledig afgekoeld is.
Doe de rijstpap dan in 1 grote of 6 individuele puddingvormpjes die je vooraf ingeboterd hebt. Zet ca. 2 uur in de koelkast.
Laat de chocolade smelten au bain-marie. Giet over de rijstpap die je uit de vorm gehaald hebt en omgekeerd op een schaal gelegd hebt. Zet terug in de koelkast tot de chocolade opgesteven is.
Smakelijk eten!
There is no pleasure in having nothing to do; the fun is in having lots to do and not doing it.