| Skinkie | donderdag 11 november 2004 @ 00:13 |
| Naar aanleiding van dit R&P topic, ga ik dus koken voor een dame. Neen ik ga jullie niet vragen wat ik moet maken of hoe ik dat moet doen... ik hoop dat dat goed komt met m'n huidige skills Maar ik wil dus een suikerroos maken, een soort kunstwerk van suiker. Nu heb ik op een aantal sites al gevonden hoe dat nu in z'n werk gaat. In het begin kun je beginnen met poedersuiker en druivensuiker en dat aan de kook brengen. Ben je gevorderd kun je gaan kijken naar isomalt (vorm van suiker). Is er iemand op Fok! die dit al eerder heeft gedaan en eventueel tips kan geven hoe ik het beste kan beginnen? | |
| krakkemieke | donderdag 11 november 2004 @ 00:14 |
| Is het niet makkelijker met marsepein? | |
| Skinkie | donderdag 11 november 2004 @ 00:17 |
| Ik heb ook nog nooit iets met marsepein gedaan, maar ik wilde dit zeg maar als prestige projectje proberen. Ik geef GELIJK toe dat dit niet in een week, maand, jaar te leren is... maar wil het toch graag proberen. | |
| karper | donderdag 11 november 2004 @ 01:17 |
| www.kunstinsuiker.nl wil het zelf ook leren deze man is bij ons op school geweest alleen bij brood en banket | |
| Skinkie | donderdag 11 november 2004 @ 01:21 |
quote:die site had ik al ja, deze ook | |
| Björk | donderdag 11 november 2004 @ 13:30 |
| Ik heb het gezien op de Horeca Beurs in Denbosch, en in Maastricht! Maar ik kan me herinderen dat die man vanalles bij had. speciale tafel en een soort lamp En die tafel dat je die niet hebt is volgens mij is dat niet zo erg, maar je moet een lamp hebben die de brok "suiker" warm houdt, anders wordt hij weer hard. succes ermee ! | |
| karper | donderdag 11 november 2004 @ 16:43 |
| en die brok moet precies zo veel graden zijn, trouwens de suiker zogenaamde treksuiker(geloof ik) is ook moelijk te verkrijgen als je geen toegang heb tot groothandel | |
| Pietverdriet | donderdag 11 november 2004 @ 17:39 |
| Suikerbakker is trouwens enorm moeilijk, is echt een vak, en het moeilijkste wat er is als het om eten gaat. | |
| okee6 | donderdag 11 november 2004 @ 20:31 |
| Lijkt me erg leuk om te kunnen, maja eerst de ingrediënten en gerei al en dan nog leren | |
| Martijn_77 | donderdag 11 november 2004 @ 21:54 |
| Ziet er niet makelijk uit. | |
| freakypastry | vrijdag 12 november 2004 @ 23:22 |
| @ skinkie; hee ik hoop dat het is gelukt anders kan ik er wel eentje voor je maken...maar moet je wel ff naar Breda komen. Voor mensen die het willen weten. Suiker trekken doe je door een siroop te maken van water-suiker-glucose-tartic(citroenzuur) maar je kan ook isomaltose gebruiken ( is een stuk makkelijker...) dit kook je tot ca 180 C dan giet je dit uit en als het iets is afgekoeld trek je het tot je een hoerige glanzende stuctuur krijgt. En hier van trek je kleine blaadjes en van het blaadje maak je een roosje.... siempel as hell.. haahahah not. | |
| Skinkie | vrijdag 12 november 2004 @ 23:38 |
| Ik heb nog 9 dagen de tijd | |
| Haarbalpasta | vrijdag 12 november 2004 @ 23:49 |
quote:OMG! naast deze man heb ik gestaan tijdens het meehelpen van Najaars/Wild dag bij een groothandel! ![]() | |
| karper | vrijdag 12 november 2004 @ 23:54 |
| mooi he wat die man maakt. ga toch eens een curcus overweggen is natuurlijk geweldig als je tegen een chef kan zegen ik kan wel een suiker werkje maken | |
| freakypastry | zaterdag 13 november 2004 @ 19:14 |
| zeker ... ga dan vooral ff kijken bij de bakkerij dagen . of check http://www.pastrychampionship.com/photos/ eens....Mr Gijzernij is werkelijk goed in het leren van suiker... ik heb het mezelf geleerd , want ik kon de cursus niet betalen. | |
| freakypastry | zaterdag 13 november 2004 @ 19:25 |
| dit is een slide show site.... echt hel gaaf.. | |
| freakypastry | zaterdag 13 november 2004 @ 19:26 |
| http://www.pastrychampionship.com/Awards_Ceremony_Photo_Sl_10.swf | |
| Fixers | zaterdag 13 november 2004 @ 23:19 |
| Het enige aan suikerwerk wat ik beheers aan suikerwerk zijn brandysnap-baskets. Een soort kletskop mandjes, leuk om ijs of bonbons in te serveren. Ik heb ook wel eens een workshop met marsepein gehad op school. Was leuk, ik heb daar geleerd om roosjes en zwanen te maken. Maar dat is wel wat anders dan suikertrekken. Ik wens de TS een hoop succes. Over suiker gesproken: voor die brandy snaps gebruikte ik op stage (in engeland) golden syrup, een suiker stroop variant. Weet iemand hoe dat heet in nederland, of waar ik dat zou kunnen krijgen. (heb geen toegang tot groothandels als makro of lukas klamer). | |
| Skinkie | dinsdag 16 november 2004 @ 20:27 |
| pastry kun je nog een keer op msn komen? | |
| okee6 | dinsdag 16 november 2004 @ 23:54 |
quote:Kandijsiroop en niet makkelijk vindbaar. Wel hier en daar te koop in de supermarkt naar het schijnt. Ik zou wel willen weten waar dat zoal te halen is. Is ook lekker bij pannenkoeken of Kaiserschmarren. | |
| moussy | woensdag 17 november 2004 @ 00:39 |
| grutten met marsepein doen wij hier wel eens met dochter van 5 Suikertrekken heb ik zelf nog nooit gedaan, maar mijn man wel, en die wilde dat thuis ook eens gaan doen. Zodra hij er (ooit) aan gaat beginnen maak ik wel wat fotootjes | |
| freakypastry | vrijdag 19 november 2004 @ 12:59 |
| Skinkie is inmiddels geholpen aan de suiker"roos"het ging aardig. | |
| Skinkie | vrijdag 19 november 2004 @ 13:10 |
| foto's komen vandaag | |
| Twinky | zondag 21 november 2004 @ 18:30 |
![]() van de weblog | |
| freakypastry | maandag 22 november 2004 @ 18:59 |
| hee hoe kom ik in die web log.... ik wil mijn roosje op de foto zien | |
| Skinkie | maandag 22 november 2004 @ 19:08 |
| http://svi.cs.hro.nl/~skinkie/suikerkunst/dscf5362.jpg http://weblog.fok.nl/ | |
| lone_wolf | dinsdag 23 november 2004 @ 11:31 |
quote:Knap hoor!!! | |
| krakkemieke | dinsdag 23 november 2004 @ 23:27 |
| Prachtig! | |
| Plunderbunny | woensdag 24 november 2004 @ 11:44 |
| mooi zeg! * Plunderbunny is stiekem wel een beetje jaloers dat ze dat niet kan |