abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_23173195
registreer om deze reclame te verbergen
Ik ben boos, zr boos! Boos op het rk geloof (ik ben zelf uit de rk kerk gestapt op m'n 18e jaar).

Vanmiddag kreeg ik een telefoontje van een 70 jarige vriend van me (ik ken hem al 15 jaar) Hij was helemaal overstuur, of ik op bezoek wilde komen.

Ik moet van te voren even vertellen dat hij sinds een half jaartje ligt dementerend is. Hij heeft een jaar geleden een zwaar ongeluk gehad; zware hersenschudding...

Naar hem toegegaan en 3 uurtjes met hem gesproken. Hij heeft vl gehuild tijdens het gesprek...

Hij vertelde me dat hij sinds een maand of 2 in de avond en nacht geesten ziet in zijn slaapkamer oplopend van 3 tot wel 60 stuks (!!!) Hij doet geen oog meer dicht (bang) en slaapt hooguit 2 uurtjes per nacht... Hij zag er ook erg slecht uit!!! Sinds een weekje of zo ziet hij ze ook overdag en in het hele huis...

Hij is vorige week naar deken Willemsen in Roermond geweest om er over te praten en kreeg een fles wijwater mee en een A4-tje met een gebed erop: Gebed uit misformulier Aartsengelen Michal, Gabril en Rafal

Toen ik dat hoorde rezen mijn haren ten bergen!!! Mijn vriend is dus nog banger geworden en sinds hij met dat wijwater en gebed aan de slag is gegaan ziet hij die geesten dus ook overdag...

Het is toch niet normaal dat ze een licht dementerende bejaarde banger maken dan hij al is met dit "hocus pocus" gedoe?!!

Het bleek tijdens het gesprek dat er blijkbaar een geest naast mij zat ( ) Ik merkte daar dus niets van... Ik vroeg of ik zijn slaapkamer eens mocht zien om te kijken of ik die geesten misschien daar wel kon "zien".

Tot mijn grote verbazing was de "hoofdgeest" in de slaapkamer volgens mijn vriend en wees hem aan... En wat zag ik? Een jas in plastic gehuld hangend aan de kast met een klerenhanger

Ik zei hem wat ik zag... haalde de jas van de kast etc. Toch bleef hij erbij dat het s' nachts een geest was...

Daarna ben ik "op hoge poten" naar deken Willemsen gegaan om hem te confronteren met deze bangmakerij! Een nonnetje deed open. Ik vertelde mijn verhaal (beleefd) in het kort en de non ging naar de deken. Ze kwam terug en vroeg of ik katholiek was... Ik zei, vroeger maar nu niet meer! Ze ging weer naar die deken, kwam terug en zei dat hij nu geen tijd had en dat ik maar telefonisch een afspraak moest maken...

Ik liet het er niet bij zitten en ging naar het parochiehuis in de wijk waar ik woon. De pastoor is daar nog jong, hooguit een jaar of 40. Hij hoorde me aan (ik was wederom beleefd) en hij zei dat de deken juist gehandeld had... Ik zei dat je dat een licht dementerende bejaarde toch niet kan aandoen hem banger te maken dan hij al is... Zijn antwoord was: Als wij nu ook al ons geloof niet meer kunnen uitdragen in Nederland... goedendag en hij zou voor de man bidden

Nou ja zeg!!! Wat zou ik nu nog kunnen ondernemen hiertegen? Met mijn verhaal naar de krant gaan of zo? Sorry voor de lange tekst maar ik moest het ff kwijt!


Aartsengelen: Michal, Gabril en Rafal

In die tijd, zal de grote vorst Michael opstaan om de kinderen van Uw volk te beschermen. Want het zal een tijd van nood zijn, zoals er eerder nig geen een is geweest zolang er volken zijn. Maar al degenen van Uw volk, die in het boek staan opgetekend, zullen in die tijd worden gered. (Dan. 12,1)

Michael is onder de engelen de meest bekende en meest genoemde. Hij is de aanvoerder van de hemelse legerscharen in de strijd tegen Lucifer en diens aanhang. Zijn naam betekend: "Wie is als God?". Hij geld als beschermengel van de Synagoge en wordt ook als schutspatroon van de Katholieke Kerk vereerd. Hij is de aanvoerder van de gelovige zielen. Zijn feest is het oudste.

Heilige Aartsengel Michael,
verdedig ons in de strijd,
wees onze beschermer tegen de boosheid en de listen van de duivel.
Wij smeken ootmoedig,
dat God hem zijn macht doe gevoelen.
En gij, vorst van de hemelse legerscharen,
drijf satan en de andere boze geesten,
die tot verderf van de zielen over de wereld rondgaan,
door de goddelijke kracht in de hel terug. Amen

Ik ben Rafael, een van de zeven heilige engelen die de gebeden van de heiligen opdragen en toegang tot voor de heerlijke troon van de Heilige. Want dat ik gekomen ben is geen gunst van mij geweest, maar was de wil van God. Loof Hem daarom in eeuwigheid. Loof God, want ik stijg op naar Hem die mij gezonden heeft. Stel alles wat is voorgevallen te boek. (Tob. 12,15. 18,20b)

Rafael kennen we in verband met de oude Tobias, om de jonge Tobias op zijn reis te vergezellen. Daarom is hij de patroon van de reizigers. De Heilige Schrift heeft ons alleen de namen van deze drie hemelse geesten overgeleverd.

De engel Gabriel sprak met mij en gaf mij inzicht. Hij zei: Daniel, deze keer ben ik uitgegaan om u te onderrichten. Reeds bij het begin van uw gebed is er een woord gesproken en ik ben gekomen om het mee te delen. Waarlijk, gij zijt een bevoorrecht man. Neem het woord dus in u op en tracht de openbaring te begrijpen. (Dan. 9,22-23)

Gabriel ("Man van God") verschijnt in het Oude en Nieuwe verbond als overbrenger van blijde boodschappen, vooral van de openbaring over de verlossing: aan Daniel de komst van Christus: aan Zacharias de geboorte van de Voorloper des Heren; en aan Maria de Blijde Boodschap.

Gabriel is patroon van:
postboden, boodschappers, radio, postzegelverzamelaars,
Tegen: een onvruchtbaar huwelijk

Michael is patroon van:
katholieke kerk,soldaten, apothekers, kleermakers, glazeniers, schilders, kunstdraaiers, bakkers, kooplui, loodgieters, tingieters, bankbedienden, radiologen, weegschaalvervaardigers, de stervenden, een zalige dood, kerkhoven.
Tegen: bliksem, onweer

Rafael is patroon van:
Dakdekkers, apothekers, mijnwerkers, schippers, matrozen, pelgrims, reizende, emigranten, zieken.
Tegen: de pest, oogkwalen
pi_23173278
Pas op he! Willemssen is nog altijd plebaan-deken !
pi_23173305
Wat is dat?
pi_23173352
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een verhaal zeg. Kan je niet beter met hem naar de dokter gaan? Die hallucinaties lijken me niet echt normaal.
Ik heb altijd gelijk.
pi_23173406
quote:
Op maandag 8 november 2004 19:44 schreef mineo39-76 het volgende:
Wat is dat?
geen idee, maar die mensen kicken nogal op titels,

ontopic, Ga eens met de huisarts van je vriend praten,
  maandag 8 november 2004 @ 19:48:36 #6
16625 robh
Lucas & Gea Review Crew
pi_23173412
Wat ongelovelijk ziek zeg
quote:
Wat zou ik nu nog kunnen ondernemen hiertegen? Met mijn verhaal naar de krant gaan of zo? Sorry voor de lange tekst maar ik moest het ff kwijt!
Ga met die man naar de psychiater.
Martin Drent, onze profeet.
Vol gas met Burdy!
.
Pimpen met je FOK!-tag
pi_23173423
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op maandag 8 november 2004 19:46 schreef hijgend_hert het volgende:
Wat een verhaal zeg. Kan je niet beter met hem naar de dokter gaan? Die hallucinaties lijken me niet echt normaal. Misschien een vorm van dementie??
Ik moet overmorgen toevallig bij mijn eigen arts zijn en zal hem dit verhaal eens voorleggen! Bedankt voor de tip!
pi_23173545
zo zie je maar weer. . .geloof maakt meer kapot dan je lief is. ..
Religion : Mankind's Worst Invention!
pi_23173749
Geloof zuigt. Mijden die zooi. Er gaan meer mensen aan kapot dan hij.
God is een sadist.
Why? Don't we make ya laugh? Aren't we fuckin' funny? You best come up with an answer, cos I'm gonna come back here and check on you and your momma and if you ain't got a reason why you hate clowns, I'm gonna kill your whole fucking family.
pi_23173770
Bizar verhaal man, sterkte voor die vriend van je. Rare mensen hoor, die dat tegen hem hebben gezegd. Dan ben je toch fout bezig denk ik, als je zo ver gaat om je geloof op te dringen.

Wat is een deken, btw?
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_23174058
Een deken komt in rangorde onder een bisschop geloof ik
pi_23174375
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_23174981
quote:
Op maandag 8 november 2004 19:41 schreef mineo39-76 het volgende:
Ik ben boos, zr boos! Boos op het rk geloof (ik ben zelf uit de rk kerk gestapt op m'n 18e jaar).

Vanmiddag kreeg ik een telefoontje van een 70 jarige vriend van me (ik ken hem al 15 jaar) Hij was helemaal overstuur, of ik op bezoek wilde komen.

Ik moet van te voren even vertellen dat hij sinds een half jaartje ligt dementerend is. Hij heeft een jaar geleden een zwaar ongeluk gehad; zware hersenschudding...

Naar hem toegegaan en 3 uurtjes met hem gesproken. Hij heeft vl gehuild tijdens het gesprek...

[...]
Zoals iemand eerder aangaf is het idd verstandig dit voorteleggen aan de huisarts. Daarnaast is het -helaas- niet vreemd dat ouderen mensen die dementerend zijn (en in dit geval ook nog een zware hersenschudding hebben gehad) dingen zien... Dit plus het gegeven dat deze man geplaagd door deze angst visioenen geen oog meer dicht doet en nog maar enkele uren per dag slaapt maakt dat deze groep makkelijk hallicunaties gaat zien. Blijkbaar heeft deze goede vriend van je hier ook last van. Dit is niet gemakkelijk te behandelen maar er zijn wel stappen te ondernemen om dit in ernstigheid af te doen nemen!

Nu ben ik zelf atheist en geloof niet in geesten (oid.) echter weet ik niet in hoevere jij van mening bent dat geesten zich op deze manier zouden kunnen manifesteren. Als ik je hierdoor beledig dan was dat in ieder geval niet mijn bedoeling! Maar ooik ik wil met klem aanraden dit met de huisarts van hem te bespreken.

Helaas is mijn Opa ook aan het dementeren en herkent tegenwoordg bij momenten zijn eigen vrouw niet meer en "ziet" mensen die allang overleden zijn... Hij zit inmiddels in een vom van "dagopvang" waar hij middels hersengym gestimuleerd wordt en bepaalde medicatie kijgt om hem te helpen. Wellicht zou dit ook kunnen helpen voor je vriend.
"Mijn" fotoalbum...
--> creationisme _O- --> http://en.wikipedia.org/wiki/Panspermia *O* evolutie & Darwin O+
pi_23176436
Ik ben ook atheist en geloof ook niet in geesten e.d. dus ik ben niet beledigd!!!
Dat van die hallicunaties klinkt erg plausible (dat ik daar zelf niet aan gedacht heb...)

Ik weet wel dat die vriend van me niet naar een bejaardenhuis of zo wil maar dagopvang (hij woont practisch naast het ziekenhuis) lijkt me een goed idee!

Jij ook sterkte met je opa, Marvin!
  vrijdag 12 november 2004 @ 00:12:25 #15
18783 JanDenSmeerpoets
You... are an ostrich
pi_23256819
Misschien zijn die dingen er wel echt en hebben jullie het gewoon niet door?
.
  vrijdag 12 november 2004 @ 00:28:04 #16
58043 cyber_rebel
Einddoel van de evolutie
pi_23257221
Als die man een jas aanziet voor een geest is het duidelijk dat het zijn dementie is.
En het vaticaan is een ouderwetse organisatie uit het jaar 0 dat wat mij betreft allang afgeschaft had moeten worden.
  vrijdag 12 november 2004 @ 00:30:58 #17
53191 STORMSEEKER
Waakt Voortdurend..
pi_23257274
Ten eerste denk ik dat je inderdaad maar het beste met iemand erover kan praten die echt verstand heeft van dementie en de bijverschijnselen.
Ten tweede wil ik kwijt dat ik het inderdaad zeer laag vind van die katholieken dat ze er zo mee omgaan. Dit gaat echt nergens over.
quote:
Geloof zuigt. Mijden die zooi. Er gaan meer mensen aan kapot dan hij.
God is een sadist.
Hier ben ik het absoluut niet mee eens. Er zijn inderdaad veel slechte religies. Maar wie zit er dan fout? God of die mensen die zeggen hem te aanbidden?
Het is erg jammer dat zulke mensen een God een slechte naam geven. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat God in het geheel niet slecht is maar juist het beste met de mens voorheeft. Helaas zin er veel randidioten in deze wereld die geloof een slechte naam bezorgen door hun daden en heilige boeken (zoals de bijbel) verdraaien voor hun eigen gewin.

Daar laat ik het dan maar even bij.
Trusten allemaal.
-|-|- Peace Through Power -|-|-
pi_23257382
Ik zou idd hulp inroepen. Maar zou het hem misschien kunnen helpen om tot Michael te bidden en evt een kaarsje te branden? Misschien kan dat hem toch rust geven.....
Sterkte!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 14 november 2004 @ 21:00:00 #19
60090 Akkersloot
pro-islam is extreem-rechts !
pi_23315407
quote:
Op maandag 8 november 2004 19:41 schreef mineo39-76 het volgende:
De pastoors antwoord was: Als wij nu ook al ons geloof niet meer kunnen uitdragen in Nederland... goedendag en hij zou voor de man bidden
Als iemand geesten ziet is dat werk voor de psycholoog of dokter (2 uur nachtrust kan immers ook niet bevorderlijk zijn). Die pastoor is niet meer dan een kwakzalver a la Yomanda of ***** (even sterretjes gebruiken ter voorkoming van een rechtzaak wegens smaad )

Zo iemand moet je dus naar de dokter verwijzen.

Overigen een paar tips van dokter Akkersloot.

1. Iemand kan iets gedroomd hebben en het bij het ontwaken niet anders weten dan dat het waar gebeurd is. Andere geestwaarnemingen (en dromen) zijn dan psychologische gevolgen.

2. Op nachtmerries zo weinig mogelijk reageren. Dromen doe je immers om de spanningen van overdag weg te werken. Als een kat droomt beweegt hij met zijn oren (zoals wij met onze oogleden). Daarom hadden onderzoekers middels het onderdrukken van deze bewegingen het dromen van proefpersonen voorkomen n ...... de proefpersonen werden gewoon heel erg agressief.
"Christenen en joden zijn ongelovig geworden omdat ze verzonnen hebben dat ze maar een paar dagen zullen branden in de hel" .
Mein Koran 3:23.
  maandag 15 november 2004 @ 14:41:03 #20
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_23328820
quote:
Op vrijdag 12 november 2004 00:12 schreef JanDenSmeerpoets het volgende:
Misschien zijn die dingen er wel echt en hebben jullie het gewoon niet door?
Truth is links om de hoek.
pi_23329349
Ik heb het mijn eigen huisarts voorgelegd en het kunnen verschillende dingen zijn:

- Verergering van de dementie.
- Depressie door eenzaamheid.
- Psygotische aanval.
- Achteruitgang van de ogen.
- Verwaarlozing van een goed eetpatroon.

Mijn arts heeft me aangeraden met hem naar zijn huisarts te gaan en/of het Riagg afdeling Ouderenzorg.

Hij moet in ieder geval lichamelijk n geestelijk gescreend/onderzocht worden.

Vanavond ga ik bij hem op bezoek en zal hem dit vertellen en hem aanbieden samen met hem naar zijn huisarts en/of het Riagg te gaan.
pi_23339949
Sterkte!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 16 november 2004 @ 00:08:50 #23
16625 robh
Lucas & Gea Review Crew
pi_23343849
Laat ff weten hoe het afgelopen is aub!
Martin Drent, onze profeet.
Vol gas met Burdy!
.
Pimpen met je FOK!-tag
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')