Peroxidase | zaterdag 6 november 2004 @ 19:03 |
Paar dagen geleden gemaakt en het was heerlijk. Waarom? Ik zag die dingen vaak in de winkel liggen en ik had geen “clue” wat er mee moest doen! Ik had wel eens eerder pumpkin-pie, pompoensoep en pumpkin-mash in restaurants gegeten maar nog nooit zelf gemaakt. Dus probeer het zelf ook een keer………… 750 g pompoen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 el olie, 1 l groentebouillon, 2 el sherry, peterselie, peper, zout, 1 dl soja cuisine (natuurvoedingswinkel), amandelschaafsel. Zo maak je dit gerecht: Schil de pompoen en snij het vruchtvlees klein. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit de ui met de knoflook in de olie glazig. Voeg de pompoen toe en laat dit een paar minuten zachtjes stoven. Schenk er de bouillon en de sherry bij. Voeg wat fijngeknipte peterselie en peper en zout naar smaak toe. Laat de soep in 30 minuten zachtjes gaar koken. Roer er de soja cuisine door, schep de soep in in borden en bestrooi met wat geroosterd amandelschaafsel. ![]() | |
Luvinsio | zaterdag 6 november 2004 @ 19:25 |
mjah mijn moeder had het een paar dagen geleden ook klaar gemaakt, ze had de pompoen gekregen van iemand die het heerlijk vond, dus tja dan moet je het ook klaarmaken ook he ![]() ![]() | |
Peroxidase | zaterdag 6 november 2004 @ 19:28 |
jammer dat het in NL een vrij weinig gegeten groente/fruit is! | |
Luvinsio | zaterdag 6 november 2004 @ 22:09 |
mjah bij ons in de plaatselijke supermarkt of groente boer verkopen ze het niet ![]() | |
Martijn_77 | zondag 7 november 2004 @ 10:15 |
quote:Moet je eens bij de AH gaan kijken liggen ze gewoon op de groentenafdeling | |
Spindizzy | zondag 7 november 2004 @ 10:17 |
quote:De biowinkel heeft er ook zat ![]() | |
Keios | maandag 8 november 2004 @ 19:22 |
Pompoensoep is ook heel lekker als je er een beetje boursin indoet. | |
Killer_Mom | maandag 8 november 2004 @ 22:26 |
20-30 minuten Ingrediënten: 1 kg pompoen 2 uien 2 rode paprikas paprikapoeder peper en zout boter 1,5 liter kipboullion room bieslook Hulpmiddelen: Voorbereiding: ontpit en schil de pompoen en snij in grote blokken. Bereidingswijze: stoof de ui, paprika en pompoen aan in wat boter. Voeg kipboullion toe en laat ong. 30 min. koken. Mix en kruid met paprikepoeder, peper en zout. Serveertips: In ieder bord een klein scheutje room en wat gehakte bieslook geef een feestelijke toets. | |
piepster | zaterdag 24 september 2005 @ 21:25 |
Met dank aan vriendjelief die heel trots met een pompoen thuiskwam, en eigenlijk niet wist wat 'ie ermee moest. (En ik na even nadenken wel) Ingrediënten: een halve pompoen in blokjes 2 grote tomaten in blokjes spekreepjes capucijners halve liter bokbier oid kaas een dikke klodder creme fraiche halve liter bouillion (zelf maken of een blokje) een gesnipperd uitje verse peterselie peper nootmuskaat Kook de pompoen en tomaten gaar in de bouillion met bier. Fruit ondertussen het uitje en bak de spekreepjes Gooi de kruiden, specerijen, de gefruite ui en de creme fraiche in de soep. Pak een staafmixer en leef je uit. Doe de spekreepjes en de capucijners erbij. Even laten koken tot 'ie dik en lekker genoeg is. Opdienen met kaas op de soep. | |
blackbully | zondag 25 september 2005 @ 01:12 |
dat mensen dat eten voor hun lol/ oke de soep kan ik nog wel weg krijgen tegen mijn zin in maar als je het bakt of iets dergelijks dan maak je mij er echt niet blij mee. wat vinden jullie nou lekker aan pompoen? en halen jullie de "schil" er af? of bakken jullie die ook mee? kan er met mijn pet niet bij. een harde schil en dan het vruchtvlees wat een supstantie is die aan voeld alsof het bedorven is. ik kan het niet prettg te in iedergeval. (maar ach ieder heeft natuurlijk iets wat ze niet te versmaden vinden) | |
piepster | zondag 25 september 2005 @ 14:58 |
De pompoen die ik gebruik is juist heel hard. Als je hem kookt in de soep voelt ie hetzelfde als aardappel. Je moet wel de schil en de pitjes verwijderen. | |
assepoes | maandag 26 september 2005 @ 21:04 |
Je hebt vele soorten pompoenen. De een is een stuk zoeter van smaak dan de ander. Sommige koken erg snel stuk en zijn uitstekend geschikt voor soep. Andere blijven wat steviger. Keuze genoeg. Tis ook een kwestie van uitproberen. |