Vraagje, hoe lang duurt het ongeveer voordat de kip gaar is? En op hoeveel graden bak je het?!quote:Op zondag 31 oktober 2004 09:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Kipfilet kruiden en dan met ontbijtspek omwikkelen. In de oven tot kip gaar en spek knapperig.
quote:Op woensdag 14 december 2005 21:51 schreef edje34 het volgende:
Kinderbahmi met kipsaté en pindasatésaus
Bereiding
Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade. Rijg de kipblokjes aan satéstokjes. Kort laten trekken.
Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren.
Pel ondertussen de bananen en snijd ze in dikke plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes ca. 3 minuten. Roer er vervolgens ½ dl water en de boemboe goed door. Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schep de bahmi in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef er de rest van de pindasatésaus apart bij.
Lekker anders kan ook
Vervang de kip door blokjes hamlapjes. Vervang 1 banaan door 1 in stukjes gesneden geschilde appel.
Op tafel
Zet Conimex Kroepoek Lange Plakken, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Aantal personen : 4
Bereidingstijd ca. : 30 minuten
Bereidingstechniek : Wokken
Moeilijkheidsgraad : Eenvoudig
Ingrediënten
400 g kipfilet
2 kleine bananen (niet te rijp)
600 g fijngesneden witte kool
200 ml (halve beker) Conimex Indonesische Pinda Satésaus
250 g (halve zak) Conimex Mie (nestjes)
Conimex Ketjap Marinade
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
Conimex Satéstokjes
Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.
Dacht ik ook inderdaadquote:Op donderdag 15 december 2005 22:04 schreef MissyMirjaM het volgende:
zal wel een recept van de conimex site zijn o.i.d.
Mag ik ff melden dat dit fenomenaal ruikt en smaakt? Heerlijk gerecht.quote:Op donderdag 15 december 2005 21:53 schreef xJapser het volgende:
Kip met olijven en kappertjes
Dat kan volgens mij goed. Misschien dat je ook een beetje honing moet toevoegen als de citroen te veel overheerst.quote:Op woensdag 28 december 2005 15:39 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik vroeg me af of het lekker zou zijn om kip te marineren in honingrum, iemand hier ervaring mee? Ik zat te denken aan honingrum, olie, citroen en tijm.. maar ik dacht; laat ik het hier maar even vragen
Nee, we nemen altijd een fles of 2 mee van de Canarische Eilandenquote:Op woensdag 28 december 2005 19:33 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Dat kan volgens mij goed. Misschien dat je ook een beetje honing moet toevoegen als de citroen te veel overheerst.
Maar heb je die honingrum hier in Nederland gehaald?
Ja, daar ken ik het ook van maar ik vroeg me af of je misschien een adres had waar het ook in Nederland te koop wasquote:Op woensdag 28 december 2005 20:50 schreef Razztwizzle het volgende:
[..]
Nee, we nemen altijd een fles of 2 mee van de Canarische Eilanden
Het is daar een soort van lokale specialiteit.
Rotatiegrill hoop ik?quote:Op zaterdag 7 januari 2006 17:14 schreef junkiexp het volgende:
Ik ga zometeen kip klaarmaken onder de grill,wat is de beste afstand die ik kan houden tussen het grillelement en kippenpoten ?.
Gewoon een normale grill,heb het rooster in de oven gezet en de kip er anderhalf uur op laten liggen,was erg lekkerquote:
Bronquote:Perzische kip
Dit recept is een variatie op een gerecht uit de Perzische keuken: eend met walnoten. De vulling is heel zacht kruidig en vol van smaak. De sinaasappelschil geeft een lekker fris citrusaroma. Gebruik voor dit gerecht een échte scharrelkip, zoals Kemper Kip. Zo lekker dat Nederlandse chef-koks, waaronder Cas Spijkers, Paul Fagel en Jon Sistermans de kip (blind geproefd!) beter beoordelen dan de onovertroffen Poulet de Bresse uit Frankrijk. Door de de culinaire specialisten van de Tip kookschool.
Hoofdgerecht (4-6 personen)
Bereiden: ± 35 min.
Oven: ± 1 uur en 20 min.
Voor de vulling
2 el korianderzaad
2 el olie
4 sjalotjes, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 kaneelstokje
1 tl gemalen komijn
150 g broodkruim
1 perssinaasappel (liefst biologisch)
1 klein bosje peterselie, fijngesneden
50 g gepelde walnoten, grof gemalen of gesneden
zout, vers gemalen peper
1 Kemper Kip (maïs)scharrelkip
75 g koude boter, in plakjes
1 dl droge witte wijn, verwarmd
1 tl bruine basterdsuiker
extra nodig: ovenschaal groot genoeg voor een hele kip, vijzel, aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een koekenpan en rooster de koriander al omschuddend totdat de zaadjes beginnen te poffen. Stamp ze fijn in een vijzel.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de sjalotjes en knoflook zachtjes in ± 8 min. glazig. Voeg het kaneelstokje, de koriander, komijn en het broodkruim toe en bak ± 3 min. mee. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil fijn en pers het sap uit.
Meng het sinaasappelrasp, 3 el van het sap, de peterselie en walnoten door het sjalotjesmengsel en breng op smaak met zout en peper. Vul de buikholte van de kip met het mengsel. Kruid de kip met zout en peper en leg deze met het borststuk naar boven in een ovenschaal. Verdeel de boter over de kip en druk goed aan op de huid. Bak de kip in het midden van de oven in ± 1 uur en 20 min. gaar.
Bedruip regelmatig met het bakvet. Temper na 40 min. de oven tot 175°C. De kip is gaar als je er een satéprikker tot het bot insteekt en er helder vocht uitkomt. Leg de kip op een plank en houd onder aluminiumfolie warm. Giet de rest van het sinaasappelsap, de wijn en basterdsuiker in de ovenschaal en roer de aanbaksels los.
Giet de jus in een steelpannetje en laat het op hoog vuur 1-3 min. inkoken. Verdeel de kip in delen, giet er jus over en leg er wat van de vulling naast. Lekker met witte rijst.
Energie enzo
Kcal p.p.: ± 565
Koolhydraten p.p.: ± 20 g
Tips
Waar koop je Kemper Kip? Check met je postcode op www.kemperkip.com het dichtstbijzijnde verkooppunt (bij Konmar en Vomar wordt Kemper Kip verkocht onder het eigen merk Klavertje Kip). Met de code op de verpakking kun je er via internet bovendien achterkomen wanneer de kip uit het ei is gekropen en waar het kuikentje is opgegroeid.
Gebruik voor een nog sappigere kip een braadzak. Verdeel dan 40 g boter over de kip voordat je deze in de braadzak stopt.
Broodkruim is verkrijgbaar bij de toko, maar het is net zo makkelijk zelf te maken: maal oud brood fijn in de keukenmachine.
Gebruik voor het Kip ontleden een wildschaar en begin met de poten. Knip deze bij de gewrichten door. Knip dan het borststuk van het rugstuk en snijd de borstfilet van het borstkarkas.
quote:Op woensdag 8 februari 2006 23:56 schreef Black_Tulip het volgende:
De afgelopen tijd ben ik steeds meer gaan koken en nieuwe dingetjes gaan proberenMaar nog niet alles wil lukken
Zo kwam ik op het geniale idee van kipfilet met appel, kaneel en caramel in de oven. Eigenlijk borduur ik hiermee voort op een ander recept: kipfilet met een mengsel van monchou en mosterd in beenham in aluminiumfolie in de oven
Dit beviel zo goed dat ik zoek naar nieuwe combinaties, waar ik ook wel wat hulp bij kan gebruiken
Maar goed, die caramel dus. Ik wist niet of ik de suiker gewoon bij de kipfilet in de oven kon gooien, wat daarvan zou worden na 45 minuten, dus besloot ik eerst maar te kijken of ik caramel kon maken. Nou, nee. Ik gooide boter met suiker in de pan en na een tijdje was er een mooi donkerbruin mengsel te bewonderen wat buiten de pan na een tijdje stolde. Dat mengsel heb ik over plakjes appel gegooid en het zag er heel lekker uit, maar de structuur voelde aan als fudge en het was duidelijk aangebrandIk heb de appel + 'caramel' maar weggegooid en ben aan iets anders begonnen
Mijn vraag is dus, hoe moet het wel?Hoeveel boter moet je gebruiken, hoeveel suiker, hoe lang moet het in de pan blijven sudderen en hoe hoog moet het vuur staan? Hoe ziet het eruit als het klaar (en goed) is? En belangrijker, als ik vlees in de oven doe en daar caramel overheen wil, hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik heb pasgeleden ontdekt dat kipfilet die 45 minuten echt nodig heeft en echt niet minder
![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |