abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_32667524
Heel makkelijk maar erg lekker.

4 kippepoten
2 eetl stroop
3 flinke uien
1 flesje gembersiroop
braadboter


Kippepoten aanbraden en uien snipperen en toevoegen . Gembersiroop toevoegen en de stroop
paar uurtjes laten sudderen tot de kip zacht is.
  woensdag 14 december 2005 @ 21:51:17 #77
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_33084455









Kinderbahmi met kipsaté en pindasatésaus


Bereiding

Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.

Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade. Rijg de kipblokjes aan satéstokjes. Kort laten trekken.

Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren.

Pel ondertussen de bananen en snijd ze in dikke plakjes.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes ca. 3 minuten. Roer er vervolgens ½ dl water en de boemboe goed door. Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 minuten.

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Schep de bahmi in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef er de rest van de pindasatésaus apart bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de kip door blokjes hamlapjes. Vervang 1 banaan door 1 in stukjes gesneden geschilde appel.

Op tafel
Zet Conimex Kroepoek Lange Plakken, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.



Aantal personen : 4

Bereidingstijd ca. : 30 minuten
Bereidingstechniek : Wokken
Moeilijkheidsgraad : Eenvoudig


Ingrediënten
400 g kipfilet
2 kleine bananen (niet te rijp)
600 g fijngesneden witte kool
200 ml (halve beker) Conimex Indonesische Pinda Satésaus
250 g (halve zak) Conimex Mie (nestjes)
Conimex Ketjap Marinade
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
Conimex Satéstokjes

Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.








Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
pi_33115286
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 09:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Kipfilet kruiden en dan met ontbijtspek omwikkelen. In de oven tot kip gaar en spek knapperig.
Vraagje, hoe lang duurt het ongeveer voordat de kip gaar is? En op hoeveel graden bak je het?!
  donderdag 15 december 2005 @ 21:53:21 #79
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_33115541
Kip met olijven en kappertjes

1 braadkip
1 citroen (sap en schil)
1 bosje peterselie
1 theel. verse rozemarijn (of een halfe theel. gedroogde)
2 ansjovis (blik)
50 g zwarte olijven zonder pit
2 eetl. kappertjes
2 eetl. tomatenpuree
1/8 l droge witte wijn (of kippebouillon)
2 teentjes knoflook
6 eetl. olijfolie
6 peperkorrels
zout, vers gemalen peper

De braadkip in 6 stukken verdelen. In een vijzel de rozemarijn, knoflook en peperkorrels fijn wrijven. 2 eetl. olijfolie en de citroenrasp toevoegen. De stukken kip hiermee inwrijven en afgedekt 30 min. laren intrekken. In een grote koekepan 4 eetl. olie verhitten. Hierin de stukken kip aan alle kanten krokant braden. De witte wijn, de tomatenpuree en 3 eetl. citroensap door elkaar roeren en erbij gieten. 15-20 min. laten stoven. De ansjovis afspoelen, droogdeppen en fijnhakken. De olijven halveren en met de kappertjes door de saus roeren. Nog 5 min. laten meestoven. De peterselie fijnhakken. De saus kruiden met peper en zout. De peterselie erover strooien.
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
pi_33115566
quote:
Op woensdag 14 december 2005 21:51 schreef edje34 het volgende:









Kinderbahmi met kipsaté en pindasatésaus


Bereiding

Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.

Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade. Rijg de kipblokjes aan satéstokjes. Kort laten trekken.

Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren.

Pel ondertussen de bananen en snijd ze in dikke plakjes.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes ca. 3 minuten. Roer er vervolgens ½ dl water en de boemboe goed door. Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 minuten.

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Schep de bahmi in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef er de rest van de pindasatésaus apart bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de kip door blokjes hamlapjes. Vervang 1 banaan door 1 in stukjes gesneden geschilde appel.

Op tafel
Zet Conimex Kroepoek Lange Plakken, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.



Aantal personen : 4

Bereidingstijd ca. : 30 minuten
Bereidingstechniek : Wokken
Moeilijkheidsgraad : Eenvoudig


Ingrediënten
400 g kipfilet
2 kleine bananen (niet te rijp)
600 g fijngesneden witte kool
200 ml (halve beker) Conimex Indonesische Pinda Satésaus
250 g (halve zak) Conimex Mie (nestjes)
Conimex Ketjap Marinade
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
Conimex Satéstokjes

Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.
ben je van het Conimex promo-bureau?
pi_33116013
zal wel een recept van de conimex site zijn o.i.d.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 15 december 2005 @ 22:08:23 #82
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33116155
Kip Tonkatsu
voor 4 personen

Ingredienten
2 kipfilets
1/2 ui
8 sjitakes
1/4 kool
1 stronkje broccoli
kerrie naar smaak
zout en peper naar smaak
geklopt ei
broodkruimels
bloem

Misosaus
50 gram miso (rode)
45cc Worcester saus
1 el ketchup
30 cc sake
1 tl suiker

Bereiding
Snijd de kip in zodat een zakje ontstaat. Snijd de ui en sjitake julienne. Snijd de broccoli in hapklare stukjes en stoom die eventjes.

Bak de ui en sjitake in wat olie met wat peper en zout en eventueel wat kerrie. Af laten koelen.

Meng voor de saus de ingredienten en verhit dit tot het wat dikker word.

Breng de kip op smaak met peper en zout en bestrooi met bloem. Vul de kip met ui en sjitake en sluit de kip. Bestrooi met bloem en 'paneer' de kip met een geklopt ui en broodkruimels. Frituur de kip in olie van 170 C.

Snijd de kip in mooie plakjes en serveer met de kool en broccoli en natuurlijk de saus.

Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 16 december 2005 @ 01:10:50 #83
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33122153
quote:
Op donderdag 15 december 2005 22:04 schreef MissyMirjaM het volgende:
zal wel een recept van de conimex site zijn o.i.d.
Dacht ik ook inderdaad
Ik moest meteen denken aan die kabouter die in een aflevering van de keuringsdienst van waarde trots vertelde hoe hij schnitzels aan elkaar plakte en daarna paneerde. Zoiets zag ik voor me, maar dan met een Lonny-hoofd
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_33128950
dit maak ik wels geregeld:

Nodig:

1. kip (ik doe meestal 400 gram)
2. gele rijst
3. bouilon blokje
4. bleekselderij
5. lente ui/bos ui
6. ketjap
7. mais
8. zout/peper/kip kruiden/ etc

Voor bereiding:

kip snijden in blokjes, dan zout+peper (of kip kruiden met zout) en ketjap erover, dan wegzetten

Bos ui snijden+ bleekselderij+ mais in een bakje doen, ketjap erbij en wegzetten

Bereiding:

1. Wok op vuur zetten, eerst heet laten worden tot dat het gaat walmen dan wok olie en kip bruin bakken

2. ondertussen water koken voor rijst, als het water kookt een bouilon blokje erin (vegetarische of kip) en dan de rijst erbij

3. als de kip bruin en gaar is dan de groente erbij, over tollig vocht verwijderen en bewaren.

dan het geheel warm laten worden en vocht weer invoegen als het in de pan is verdampt.

4. als de kip en rijst klaar zijn kun je het serveren

Dit heb ik toen eens klaargemaakt toen ik krap zat op een zondag met spullen en het is werkelijk heerlijk, ietwat zoutig maar dat is juist lekker bij dit gerecht!
<b>This world is one of sadness. Battle brings death. Death brings sorrow. The living may not hear them. Their voices may fall upon deaf ears. But make no mistake - the dead... are not silent.
</b>
  zaterdag 17 december 2005 @ 18:40:48 #85
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_33166870
quote:
Op donderdag 15 december 2005 21:53 schreef xJapser het volgende:
Kip met olijven en kappertjes
Mag ik ff melden dat dit fenomenaal ruikt en smaakt? Heerlijk gerecht.
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
  maandag 19 december 2005 @ 23:00:18 #86
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_33230996
Bami kip met Sezchuan Varken of kip


INGREDIËNTEN:
600 gram kip (karbonade) in stukjes snijden
250 gram prei in stukjes snijden
200 gram chinese kool in stukjes snijden
½ rode paprika in reepjes snijden
1 pakje Sezchuan varken of kip (Chinees worstje van Swiet Moffo)
in schuine plakjes snijden
1 pak eier mie beet gaar koken
2 eetl. Moksi Meti droge kruidenmix (Swiet Moffo)
3-4 eetl. Pikante Barbecue Marinade (Swiet Moffo)
5-6 eetl. Olijf Olie

BEREIDING:
Verhit de olie en bak de kip erin, tijdens het bakken 2 eetl. Moksi Meti Mix toevoegen, als de kip gaar is de gesneden prei, chinese kool en paprika erdoor. Even 2-3 min roerbakken.
De gekookte mie erbij de Sezchuan varken of kip erdoor en goed mengen, nu de Pikante Barbecue Marinade erdoor mengen, nog even goed roerbakken tot het geheel lekker warm is.
Voor het pittige smaakje erbij één van de overheerlijke Hotpepper sauzen of Sambals van Swiet Moffo erbij.
EET SMAKELIJK !!!
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
pi_33231541
iets voor de snelle hap
hard broodjes
kipfile
mayo
prei
paprika poeder
ananas


de kipfile braden met peper en zout dan de prei en de ananas er door

mayo er doorheen roeren en dan paprikapoeder er over heen.. en op een hard broodje doen
Salsa Española
pi_33472331
Ik vroeg me af of het lekker zou zijn om kip te marineren in honingrum, iemand hier ervaring mee? Ik zat te denken aan honingrum, olie, citroen en tijm.. maar ik dacht; laat ik het hier maar even vragen
  woensdag 28 december 2005 @ 19:33:17 #89
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33479149
quote:
Op woensdag 28 december 2005 15:39 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik vroeg me af of het lekker zou zijn om kip te marineren in honingrum, iemand hier ervaring mee? Ik zat te denken aan honingrum, olie, citroen en tijm.. maar ik dacht; laat ik het hier maar even vragen
Dat kan volgens mij goed. Misschien dat je ook een beetje honing moet toevoegen als de citroen te veel overheerst.

Maar heb je die honingrum hier in Nederland gehaald?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33482139
quote:
Op woensdag 28 december 2005 19:33 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dat kan volgens mij goed. Misschien dat je ook een beetje honing moet toevoegen als de citroen te veel overheerst.

Maar heb je die honingrum hier in Nederland gehaald?
Nee, we nemen altijd een fles of 2 mee van de Canarische Eilanden
Het is daar een soort van lokale specialiteit.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 28-12-2005 20:51:07 ]
  donderdag 29 december 2005 @ 11:27:05 #91
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33499077
quote:
Op woensdag 28 december 2005 20:50 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Nee, we nemen altijd een fles of 2 mee van de Canarische Eilanden
Het is daar een soort van lokale specialiteit.
Ja, daar ken ik het ook van maar ik vroeg me af of je misschien een adres had waar het ook in Nederland te koop was

[ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 07-01-2006 17:58:51 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33803556
Ik ga zometeen kip klaarmaken onder de grill,wat is de beste afstand die ik kan houden tussen het grillelement en kippenpoten ?.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_33804734
een grill is vrij heet, ik zou ze er zeker niet te dicht onder zetten.
anders heb je zwarte kip met een rauwe binnenkant
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 7 januari 2006 @ 17:55:00 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33804884
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 17:14 schreef junkiexp het volgende:
Ik ga zometeen kip klaarmaken onder de grill,wat is de beste afstand die ik kan houden tussen het grillelement en kippenpoten ?.
Rotatiegrill hoop ik?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33806229
Dit is ook heel lekker:

Ingrediënten (voor 4 personen):

2 kipfilet (± 350 gram)
1 zak (paprika)chips
kipkruiden
1 ei
2 tenen knoflook
beetje melk
ketjap


Bereiding:

Snij de kipfilet in ongeveer 4 à 6 flinke repen.
Maak een marinade van kipkruiden, 1 ei, 2 tenen knoflook, klein beetje melk en ketjap. Goed doorkloppen en daarna de kipfilet enkele uren in de marinade laten liggen.
De oven voorverwarmen op ongeveer 150 graden.
Een zak chips fijnknijpen terwijl de zak dicht blijft. Alle soorten chips zijn te gebruiken.
De kip inrollen met de snippers chips, goed aandrukken. Een ovenschaal invetten en de stukken met chips ingerolde kip er in leggen. Restje chips eroverheen strooien. Een paar klontjes boter erop, anders droogt het uit.
De kip in de oven ca. 1 uur.
Als je negatief denkt over iets, wordt het altijd positiever dan je dacht.
pi_33819652
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rotatiegrill hoop ik?
Gewoon een normale grill,heb het rooster in de oven gezet en de kip er anderhalf uur op laten liggen,was erg lekker .

Ik kan de grill ook naar de wand van de oven draaien en dan het spit erin doen.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zaterdag 28 januari 2006 @ 14:32:28 #97
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34549340
quote:
Perzische kip

Dit recept is een variatie op een gerecht uit de Perzische keuken: eend met walnoten. De vulling is heel zacht kruidig en vol van smaak. De sinaasappelschil geeft een lekker fris citrusaroma. Gebruik voor dit gerecht een échte scharrelkip, zoals Kemper Kip. Zo lekker dat Nederlandse chef-koks, waaronder Cas Spijkers, Paul Fagel en Jon Sistermans de kip (blind geproefd!) beter beoordelen dan de onovertroffen Poulet de Bresse uit Frankrijk. Door de de culinaire specialisten van de Tip kookschool.

Hoofdgerecht (4-6 personen)
Bereiden: ± 35 min.
Oven: ± 1 uur en 20 min.



Voor de vulling

2 el korianderzaad
2 el olie
4 sjalotjes, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 kaneelstokje
1 tl gemalen komijn
150 g broodkruim
1 perssinaasappel (liefst biologisch)
1 klein bosje peterselie, fijngesneden
50 g gepelde walnoten, grof gemalen of gesneden
zout, vers gemalen peper
1 Kemper Kip (maïs)scharrelkip
75 g koude boter, in plakjes
1 dl droge witte wijn, verwarmd
1 tl bruine basterdsuiker

extra nodig: ovenschaal groot genoeg voor een hele kip, vijzel, aluminiumfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een koekenpan en rooster de koriander al omschuddend totdat de zaadjes beginnen te poffen. Stamp ze fijn in een vijzel.

Verhit de olie in de koekenpan en bak de sjalotjes en knoflook zachtjes in ± 8 min. glazig. Voeg het kaneelstokje, de koriander, komijn en het broodkruim toe en bak ± 3 min. mee. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil fijn en pers het sap uit.

Meng het sinaasappelrasp, 3 el van het sap, de peterselie en walnoten door het sjalotjesmengsel en breng op smaak met zout en peper. Vul de buikholte van de kip met het mengsel. Kruid de kip met zout en peper en leg deze met het borststuk naar boven in een ovenschaal. Verdeel de boter over de kip en druk goed aan op de huid. Bak de kip in het midden van de oven in ± 1 uur en 20 min. gaar.

Bedruip regelmatig met het bakvet. Temper na 40 min. de oven tot 175°C. De kip is gaar als je er een satéprikker tot het bot insteekt en er helder vocht uitkomt. Leg de kip op een plank en houd onder aluminiumfolie warm. Giet de rest van het sinaasappelsap, de wijn en basterdsuiker in de ovenschaal en roer de aanbaksels los.

Giet de jus in een steelpannetje en laat het op hoog vuur 1-3 min. inkoken. Verdeel de kip in delen, giet er jus over en leg er wat van de vulling naast. Lekker met witte rijst.

Energie enzo

Kcal p.p.: ± 565
Koolhydraten p.p.: ± 20 g

Tips

Waar koop je Kemper Kip? Check met je postcode op www.kemperkip.com het dichtstbijzijnde verkooppunt (bij Konmar en Vomar wordt Kemper Kip verkocht onder het eigen merk Klavertje Kip). Met de code op de verpakking kun je er via internet bovendien achterkomen wanneer de kip uit het ei is gekropen en waar het kuikentje is opgegroeid.

Gebruik voor een nog sappigere kip een braadzak. Verdeel dan 40 g boter over de kip voordat je deze in de braadzak stopt.

Broodkruim is verkrijgbaar bij de toko, maar het is net zo makkelijk zelf te maken: maal oud brood fijn in de keukenmachine.

Gebruik voor het Kip ontleden een wildschaar en begin met de poten. Knip deze bij de gewrichten door. Knip dan het borststuk van het rugstuk en snijd de borstfilet van het borstkarkas.
Bron
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 28 januari 2006 @ 17:38:14 #98
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_34554408
Kip, het meest veelzijdige stukje vlees KIP

sorry dat moest even
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_34555249
Ik ga nu een pizza met kip eten, heel makkelijk en lekker

Pizza bodem bestaat uit croissantdeeg (eerst bodem zonder beleg in de oven doen)

Kip marineren met olijfolie en kerriepoeder
Kip bakken met champignons, later 100 ml creme fraiche toevoegen
Hele zooitje op pizzabodem flikkeren (die dus al in de oven geweest is, anders wordt hij niet goed gaar) een blokje Boursin in stukjes 'breken' en over de pizza verdelen, en tot slot gebakken uitjes (uit zo'n potje/zakje) eroverheen
Pizza 15 a 20 minuten op 200 C in de oven
pi_34921899
Uit een net gesloten topic :
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 23:56 schreef Black_Tulip het volgende:
De afgelopen tijd ben ik steeds meer gaan koken en nieuwe dingetjes gaan proberen Maar nog niet alles wil lukken Zo kwam ik op het geniale idee van kipfilet met appel, kaneel en caramel in de oven. Eigenlijk borduur ik hiermee voort op een ander recept: kipfilet met een mengsel van monchou en mosterd in beenham in aluminiumfolie in de oven Dit beviel zo goed dat ik zoek naar nieuwe combinaties, waar ik ook wel wat hulp bij kan gebruiken

Maar goed, die caramel dus. Ik wist niet of ik de suiker gewoon bij de kipfilet in de oven kon gooien, wat daarvan zou worden na 45 minuten, dus besloot ik eerst maar te kijken of ik caramel kon maken. Nou, nee. Ik gooide boter met suiker in de pan en na een tijdje was er een mooi donkerbruin mengsel te bewonderen wat buiten de pan na een tijdje stolde. Dat mengsel heb ik over plakjes appel gegooid en het zag er heel lekker uit, maar de structuur voelde aan als fudge en het was duidelijk aangebrand Ik heb de appel + 'caramel' maar weggegooid en ben aan iets anders begonnen

Mijn vraag is dus, hoe moet het wel? Hoeveel boter moet je gebruiken, hoeveel suiker, hoe lang moet het in de pan blijven sudderen en hoe hoog moet het vuur staan? Hoe ziet het eruit als het klaar (en goed) is? En belangrijker, als ik vlees in de oven doe en daar caramel overheen wil, hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik heb pasgeleden ontdekt dat kipfilet die 45 minuten echt nodig heeft en echt niet minder

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')