Nu verwacht ik dat kant en klare geen uur op moeten staan. Iemand nog tips?quote:Leg de dolmades op de bodem van een pan en voeg zoveel water toe dat ze net onder staan. Leg een zwaar bord bovenop de dolmades. Sluit de pan en breng de inhoud langzaam aan de kook en laat dit ca. 1 uur op laag vuur zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat de dolmades bij voorkeur 1 nacht in het vocht staan.
bron: http://www.watetenwevanda(...)eer&recept_id=76
Ik had dus diegene uit blik..quote:Op vrijdag 29 oktober 2004 19:51 schreef ruby het volgende:
Maar als je ze bij de Turk winkel haalt, dan zijn ze toch al helemaal klaar (dus rijst in de bladeren is al gekookt) en hoef je ze alleen maar op te warmen? Waarschijnlijk heb je iets te veel van het goede gedaan en was het daardoor geen succes.
Je hebt ook gevulde wijnbladeren in blik, maar dat smaakt ook niet echt fantastisch.
Niets gaat boven zelfgemaakte...m'n collega gaat me een keer leren hoe dat precies moet. Want ik wil dat ook onder de knie krijgen.
Die uit blik zijn die eigenlijk te eten?quote:Op vrijdag 29 oktober 2004 20:08 schreef WaSTeiL het volgende:
[..]
Ik had dus diegene uit blik..![]()
Ze moeten er gewoon een fool-proof handleiding bij doen voor het klaarmaken van die krengen. Nu zat er helemaal niets bij!
Ik vond de geur bij het openen van het blik al niet lekker. Daar heb ik alleen normaal nooit last van.quote:Op vrijdag 29 oktober 2004 20:55 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Die uit blik zijn die eigenlijk te eten?
Ik had ook het idee dat ze ongeveer gelijk zouden smaken zoals je ze normaal bij de turk of een grieks restaurant zou krijgen. Viel dat even flink tegen. Maar dit zijn van die leermomenten. Je weet nu iig dat je voor een feestje die dingen niet uit blik moet gebruiken, maar ze lekker zelf moet maken of misschien vers moet halen (al denk ik dat het niet makkelijk en goedkoop is).quote:Op vrijdag 29 oktober 2004 22:43 schreef ruby het volgende:
Als je weet hoe zelfgemaakte druivenbladeren smaken (er van uit gaan dat ze heel lekker zijn, omdat ze bijv. door je Turkse collega zijn gemaakt) dan zul je begrijpen dat druivenbladeren uit blik tegenvallen. Maar goed, er zullen vast wel mensen zijn die het kunnen waarderen. Ik iig niet..
je moet ze toch koken, beetje water in de pan en een bord erop idd (zo maakt mama ze ookquote:Op vrijdag 29 oktober 2004 23:54 schreef shmoopy het volgende:
Ik ken ze alleen maar koud, hoor.
Volgens mij moet je die helemaal niet warm maken.
Hmm, okee.quote:Op vrijdag 29 oktober 2004 23:58 schreef HeyFreak het volgende:
[..]
je moet ze toch koken, beetje water in de pan en een bord erop idd (zo maakt mama ze ook)
je kunt ze warm eten maar koud ook. Ik vind ze warm wel lekkerder...
warm ze dan zelf op, luie vreterquote:Op zaterdag 30 oktober 2004 00:01 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Hmm, okee.
Ik krijg ze altijd koud, van m'n Turkse buuf, moet ik toch eens met 'r gaan praten.
Ja, die ken ik ook. Daar had m'n collega (die Turkse) eens op getrakteerd. Ze zijn heel simpel te maken schijnt. Zij had ze ook met gekookte aardappel en een beetje gehakt en dan heel lekker gekruid. Maaksel van 'r moeder. Lekker hoor.quote:Op vrijdag 29 oktober 2004 23:08 schreef WaSTeiL het volgende:
Ik had wel andere lekkere dingen erbij. Was een soort pannekoekje gevuld met feta-kaas. Zal even opzoeken hoe die dingen heette. Ze heten: Hazir Sigara Boregi. Ze lijken op loempia's maar dan gevuld met kaas. Erg lekker. Je kan ze frituren of in de pan bakken.
Zie hier het recept: http://www.turkijevakantieland.nl/sigaro_boregi.htm
Ik eet ze ook altijd koud hoor.quote:Op zaterdag 30 oktober 2004 00:01 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Hmm, okee.
Ik krijg ze altijd koud, van m'n Turkse buuf, moet ik toch eens met 'r gaan praten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |