Ocealith | maandag 25 oktober 2004 @ 23:01 |
Ik heb de eer morgen voor 55 personen te mogen koken! ![]() Het idee: rijst met kip kerrie ragout. Kom dus alsjeblieft niet met betere gerechten aan, want ik wil dit maken! De vraag: Hoeveel? Ik heb eens gekeken wat wij thuis maken, en dan kom ik op ongeveer 1,8 liter per 7 personen uit. Conclusie: 55/7 * 1.8 = 14.14 liter ?? Of is dit veel te veel? En hoeveel rijst moet ik hierbij maken? Rauwe rijst dan wel te verstaan ... Mensen met ervaring? En dan moet ik ook nog wat voor de vegetariers onder hen maken, tis allemaal wat .. | |
Lucille | maandag 25 oktober 2004 @ 23:03 |
Op de verpakking staat altijd de hoeveelheid per persoon. Die vermenigvuldig je dus met 55. ![]() | |
Ocealith | maandag 25 oktober 2004 @ 23:09 |
quote:De verpakking waarvan? De rijst? | |
heiden6 | maandag 25 oktober 2004 @ 23:09 |
1,8 liter per zeven personen is iets meer dan 250 gram per persoon, dat lijkt me veel te weinig. Ik zou van meer uitgaan, niet iedereeen eet zo'n muizenportie natuurlijk, maar sommigen wel. Ik denk dat je met 375 gram pp gemiddeld meer in de buurt komt. Ik zou de rijst ook op zoiets houden, dan blijft het in balans. Hoeveel rauwe rijst dat is weet ik echt niet. | |
Lucille | maandag 25 oktober 2004 @ 23:11 |
quote:Ja. ![]() | |
skiczukie | maandag 25 oktober 2004 @ 23:11 |
55 personen. Damn, waarom? | |
Ocealith | maandag 25 oktober 2004 @ 23:12 |
quote:Studentenvereniging. En dan komen er ook nog wat alumni bij, dus dat tikt lekker aan. Niet voor de hele vereniging, maar voor een deel slechts .. | |
karper | maandag 25 oktober 2004 @ 23:32 |
beter te veel dan sorry. voor een party van 50 man nemen we meestel 2.5 kilo rijst en dat is veel voor bij een buffet1!! dus ik zou toch ongeveer 5-6 kilo rijst koken en litertje of 20 ragout | |
Litman | dinsdag 26 oktober 2004 @ 11:56 |
Ik heb zelf eens op een zeilkamp onderstaand recept gemaakt: Chili con Chorizo (±60 personen) 4.5 kg Rundergehakt, 5 chorizo worsten, 2 kg tomaten, 1 kg prei, 12 paprika's (geel,groen of rood), 4.5 kg uien, 24 kleine blikjes Chili bonen, 9 kleine blikjes Kidney bonen, 12 grote blikken tomatenpuree, en voor de vego's een groot blik perziken In een pan het gehakt los bakken en ondertussen kruiden met peper, zout en paprikapoeder. In de andere pan eerst de uien en daarna ook de prei bakken en als het gaar is bij het gehakt voegen. Vervolgens de chili & kidney bonen erbij doen en tomaten puree, de chorizo is stukjes snijden en ook erbij doen. Opwarmen, en op het laatst de tomaten en paprika erbij, nog heel even op het vuur laten staan eventueel nog kruiden met zout en paprika poeder en dan is het klaar. Bereidingstijd : 1 1/2 uur Hier meer recepten voor grote groepen: http://www.bio.vu.nl/faculteit/tegenstelling/recept.html#danish waaronder gevulde kameel voor 400 personen: quote: ![]() | |
karper | dinsdag 26 oktober 2004 @ 13:16 |
ze willen mij op eten | |
mgerben | dinsdag 26 oktober 2004 @ 13:26 |
quote:Hoe kan het dat er met zo'n grote groep geen vegetariers tussen zaten? Dat heb ik nl al als ik vijf mensen thuis uitnodig!! Mazzelaar! (of had je ernaast speciaal voor de vega's nog een klein potje champions uit blik opgewarmd, met couscous erbij?) | |
Rewimo | dinsdag 26 oktober 2004 @ 13:30 |
Die gevulde kameel ![]() | |
Jonnetje | dinsdag 26 oktober 2004 @ 13:40 |
En bedankt.. ik nam net een slok drinken... Resultaat -> ![]() Maar die gevulde kameel... ![]() | |
heiden6 | dinsdag 26 oktober 2004 @ 14:01 |
Karper, pas maar op. Gevulde kameel met schaap etc. erin... ![]() TS, ben je er al uit? | |
Litman | dinsdag 26 oktober 2004 @ 14:35 |
quote:Nee hoor, er zaten een aantal vega's bij, die kregen perziken ipv chorizo. (zie recept) ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Litman op 26-10-2004 15:53:58 ] | |
Martijn_77 | dinsdag 26 oktober 2004 @ 20:55 |
quote:Hou altijd een koffie kopje rijst per persoon aan. | |
krakkemieke | dinsdag 26 oktober 2004 @ 22:44 |
Pinda's ipv vlees voor de vega's. | |
Ocealith | woensdag 27 oktober 2004 @ 11:25 |
Nou, het is allemaal gelukt. Ik heb uiteindelik 12 pakken a 400gr rijst gebruikt, dat is du 4,8 kg. Dat was iets aan de lage kant, maar was wel voldoende. Precies goed dus eigenlijk. Wbt de ragout heb ik 10 liter kipkerrie ragout gemaakt, en 3 liter groenteragout. Die 10 liter was eigenlijk wel te veel, khad 4 liter over oid. Maar het was wel erg lekker allemaal. |