FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoeveel is veel? Koken voor veel personen!
Ocealithmaandag 25 oktober 2004 @ 23:01
Ik heb de eer morgen voor 55 personen te mogen koken!

Het idee: rijst met kip kerrie ragout. Kom dus alsjeblieft niet met betere gerechten aan, want ik wil dit maken! De vraag: Hoeveel? Ik heb eens gekeken wat wij thuis maken, en dan kom ik op ongeveer 1,8 liter per 7 personen uit. Conclusie: 55/7 * 1.8 = 14.14 liter ?? Of is dit veel te veel? En hoeveel rijst moet ik hierbij maken? Rauwe rijst dan wel te verstaan ... Mensen met ervaring?

En dan moet ik ook nog wat voor de vegetariers onder hen maken, tis allemaal wat ..
Lucillemaandag 25 oktober 2004 @ 23:03
Op de verpakking staat altijd de hoeveelheid per persoon. Die vermenigvuldig je dus met 55.
Ocealithmaandag 25 oktober 2004 @ 23:09
quote:
Op maandag 25 oktober 2004 23:03 schreef Lucille het volgende:
Op de verpakking staat altijd de hoeveelheid per persoon. Die vermenigvuldig je dus met 55.
De verpakking waarvan? De rijst?
heiden6maandag 25 oktober 2004 @ 23:09
1,8 liter per zeven personen is iets meer dan 250 gram per persoon, dat lijkt me veel te weinig.

Ik zou van meer uitgaan, niet iedereeen eet zo'n muizenportie natuurlijk, maar sommigen wel. Ik denk dat je met 375 gram pp gemiddeld meer in de buurt komt. Ik zou de rijst ook op zoiets houden, dan blijft het in balans. Hoeveel rauwe rijst dat is weet ik echt niet.
Lucillemaandag 25 oktober 2004 @ 23:11
quote:
Op maandag 25 oktober 2004 23:09 schreef Ocealith het volgende:

[..]

De verpakking waarvan? De rijst?
Ja.
skiczukiemaandag 25 oktober 2004 @ 23:11
55 personen. Damn, waarom?
Ocealithmaandag 25 oktober 2004 @ 23:12
quote:
Op maandag 25 oktober 2004 23:11 schreef skiczukie het volgende:
55 personen. Damn, waarom?
Studentenvereniging. En dan komen er ook nog wat alumni bij, dus dat tikt lekker aan. Niet voor de hele vereniging, maar voor een deel slechts ..
karpermaandag 25 oktober 2004 @ 23:32
beter te veel dan sorry.

voor een party van 50 man nemen we meestel 2.5 kilo rijst en dat is veel voor bij een buffet1!! dus ik zou toch ongeveer 5-6 kilo rijst koken en litertje of 20 ragout
Litmandinsdag 26 oktober 2004 @ 11:56
Ik heb zelf eens op een zeilkamp onderstaand recept gemaakt:

Chili con Chorizo (±60 personen)

4.5 kg Rundergehakt, 5 chorizo worsten, 2 kg tomaten, 1 kg prei, 12 paprika's (geel,groen of rood), 4.5 kg uien, 24 kleine blikjes Chili bonen, 9 kleine blikjes Kidney bonen, 12 grote blikken tomatenpuree, en voor de vego's een groot blik perziken

In een pan het gehakt los bakken en ondertussen kruiden met peper, zout en paprikapoeder. In de andere pan eerst de uien en daarna ook de prei bakken en als het gaar is bij het gehakt voegen. Vervolgens de chili & kidney bonen erbij doen en tomaten puree, de chorizo is stukjes snijden en ook erbij doen. Opwarmen, en op het laatst de tomaten en paprika erbij, nog heel even op het vuur laten staan eventueel nog kruiden met zout en paprika poeder en dan is het klaar.
Bereidingstijd : 1 1/2 uur

Hier meer recepten voor grote groepen:
http://www.bio.vu.nl/faculteit/tegenstelling/recept.html#danish

waaronder gevulde kameel voor 400 personen:
quote:
Gevulde Kameel (400 personen)
(uit "Water music", T. Coraghessan Boyle)

300 dadels, 200 pluviere-eieren, 20 karpers van 2 pond elk, 4 trapganzen (schoongemaakt en geplukt), 2 schapen, 1 grote kameel, kruiden

Graaf kuil. Laat vuur laaien tot hete kolen, drie voet diep. Kook eieren apart hard. Ontschub de karpers en vul met gepelde eieren en dadels. Kruid de ganzen en vul met gevulde karpers. Vul de schapen met de gevulde ganzen en vul de kameel met de gevulde schapen. Wikkel in bladeren van de doum palm en begraaf in kuil. Twee dagen bakken. Serveer met rijst.
karperdinsdag 26 oktober 2004 @ 13:16
ze willen mij op eten
mgerbendinsdag 26 oktober 2004 @ 13:26
quote:
Op dinsdag 26 oktober 2004 11:56 schreef Litman het volgende:
Ik heb zelf eens op een zeilkamp onderstaand recept gemaakt:

Chili con Chorizo (±60 personen)

4.5 kg Rundergehakt, 5 chorizo worsten,
Hoe kan het dat er met zo'n grote groep geen vegetariers tussen zaten? Dat heb ik nl al als ik vijf mensen thuis uitnodig!!
Mazzelaar!

(of had je ernaast speciaal voor de vega's nog een klein potje champions uit blik opgewarmd, met couscous erbij?)
Rewimodinsdag 26 oktober 2004 @ 13:30
Die gevulde kameel
Jonnetjedinsdag 26 oktober 2004 @ 13:40
En bedankt.. ik nam net een slok drinken...
Resultaat -> beeldscherm onder de sputters...

Maar die gevulde kameel...
heiden6dinsdag 26 oktober 2004 @ 14:01
Karper, pas maar op. Gevulde kameel met schaap etc. erin...



TS, ben je er al uit?
Litmandinsdag 26 oktober 2004 @ 14:35
quote:
Op dinsdag 26 oktober 2004 13:26 schreef mgerben het volgende:

[..]

Hoe kan het dat er met zo'n grote groep geen vegetariers tussen zaten? Dat heb ik nl al als ik vijf mensen thuis uitnodig!!
Mazzelaar!

(of had je ernaast speciaal voor de vega's nog een klein potje champions uit blik opgewarmd, met couscous erbij?)
Nee hoor, er zaten een aantal vega's bij, die kregen perziken ipv chorizo. (zie recept)


[ Bericht 7% gewijzigd door Litman op 26-10-2004 15:53:58 ]
Martijn_77dinsdag 26 oktober 2004 @ 20:55
quote:
Op maandag 25 oktober 2004 23:01 schreef Ocealith het volgende:
En hoeveel rijst moet ik hierbij maken? Rauwe rijst dan wel te verstaan ... Mensen met ervaring?
Hou altijd een koffie kopje rijst per persoon aan.
krakkemiekedinsdag 26 oktober 2004 @ 22:44
Pinda's ipv vlees voor de vega's.
Ocealithwoensdag 27 oktober 2004 @ 11:25
Nou, het is allemaal gelukt. Ik heb uiteindelik 12 pakken a 400gr rijst gebruikt, dat is du 4,8 kg. Dat was iets aan de lage kant, maar was wel voldoende. Precies goed dus eigenlijk. Wbt de ragout heb ik 10 liter kipkerrie ragout gemaakt, en 3 liter groenteragout. Die 10 liter was eigenlijk wel te veel, khad 4 liter over oid. Maar het was wel erg lekker allemaal.