Die doet het niet, moet ik allemaal shit gaan downloaden, vandaar mijn eerlijke vraag...quote:Op zondag 31 oktober 2004 10:21 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
[..]
Hierboven heb ik een link geplaatst naar een TV-uitzending, die vertelt er van alles over.
Denk dat je hier eerder spreekt uit je gevoel dan dat je verstand van zaken hebt.quote:Op zondag 31 oktober 2004 10:20 schreef SingleCoil het volgende:
[..]
Een haas die een paar weken afgehangen is smaakt naar ...(idd)....verrotte haas. Maar goed, smaken verschillen...wat mij betreft kun je een ree net zo lang laten hangen tot 'ie de put in kan...
Correctquote:Op zondag 31 oktober 2004 10:18 schreef Oblivion het volgende:
Omdat het dus teveel kost (dat nahangen....) en omdat de consument het roder dan rood in de winkel wil hebben liggen, krijgen we dus gewoon geen goed vlees?
Er treden bepaalde enzymreacties op en de lijkstijfheid verdwijnt (het vlees wordt mals)quote:Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werking dat besterven van vlees?
Besterven doe je bij rond de 4 - 6 gradenquote:Is dat bij een bepaalde temperatuur?
bacterien die een biefstuk doen bederven zitten aan de oppervlakte, niet in het vlees.quote:Ik snap iets niet, want een biefstuk kan je helemaal niet zo lang bewaren...?
Het is net als bij olijven iets wat je moet leren waarderen omdat het een uitgesproken smaak heeft. Tegenwoordig smaken veel dingen heel neutraal, en daarom doen mensen moeilijk over iets wat echt smaak heeft. Spruiten, Lamsvlees, Geit, Wild, en zijn smakeloze plofkippen zo populair.quote:Op zondag 31 oktober 2004 10:30 schreef SingleCoil het volgende:
nee hoor. Ik heb echt mijn best gedaan om het me te laten smaken. Maar hoe meer ik mijn best doe, hoe minder ik het kan waarderen. Kijk een lekkere hazenpeper kan ik nog wel waarderen, maar zo'n groenige hazenrug (met het lood tussen je tanden)...brrrr...of zo'n bijna blauwe reebiefstuk....bhuu...
Dus wij eten gewoon vlees met lijkstijfheid?quote:Op zondag 31 oktober 2004 10:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Correct
Er treden bepaalde enzymreacties op en de lijkstijfheid verdwijnt (het vlees wordt mals)
Maar dat betekend dat je per dier minder vlees krijgt?quote:Besterven doe je bij rond de 4 - 6 graden
bacterien die een biefstuk doen bederven zitten aan de oppervlakte, niet in het vlees.
Als je vlees portitioneerd wordt de opp groter, dus bederft het sneller.
Daarom wordt gehakt en tartaar zo snel slecht, de oppervlakte is door het malen giganties toegenomen.
Euh, ja, dat gebeurt. dat is niet noodzakelijk slecht, bij bv magere vis is dat een préquote:Op zondag 31 oktober 2004 10:54 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Dus wij eten gewoon vlees met lijkstijfheid?![]()
Nee, daar wordt niet speciaal op gelet, is ook niet nodig.quote:Maar dat betekend dat je per dier minder vlees krijgt?
Want de buitenkant (om het maar even zo te zeggen) moet je weghalen, om bij het goede vlees te komen?
wat jij wilt, voor mij hoef je helemaal niets lekker te vinden, denk alleen dat je jezelf tekort doet door dat te doen.quote:Op zondag 31 oktober 2004 10:40 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
De andere dingen die je noemt heb ik wel lekker gevonden (toen ik nog geen vegetariër was). En ik ben verzot op olijven. Maar je kunt sommige dingen gewoon vies vinden. Zo lust ik bijvoorbeeld ook geen koffie en ik zal het ook nooit lusten. En ook geen pannekoeken. Of wortelen. Sommige dingen lust je, andere niet. En je kunt niet alles 'leren eten'.
Dus je gaat er niet dood aan?quote:Op zondag 31 oktober 2004 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Euh, ja, dat gebeurt. dat is niet noodzakelijk slecht, bij bv magere vis is dat een pré
[..]
Nee, daar wordt niet speciaal op gelet, is ook niet nodig.
Vind jij dan alles lekker? Hoe kun je nou iets lekker leren vinden dat je gewoon smerig vindt? Dat gaat toch eenvoudigweg niet? Ik kan toch ook niet leren om een kunstvoorwerp wat ik spuuglelijk vind, mooi te leren vinden? Ik kan het hooguit leren begrijpen en er op dat niveau een zekere waardering voor krijgen, maar móói zal ik het nooit vinden. Ik zie niet in hoe ik zou kunnen 'leren' om iets waarvan ik de smaak weerzinwekkend vind, lekker te gaan vinden...quote:Op zondag 31 oktober 2004 11:00 schreef Pietverdriet het volgende:
wat jij wilt, voor mij hoef je helemaal niets lekker te vinden, denk alleen dat je jezelf tekort doet door dat te doen.
Bederf en bederf is 2quote:Op zondag 31 oktober 2004 11:02 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Dus je gaat er niet dood aan?![]()
Rest mij alleen dat ik stiknieuwsgierig ben naar de smaak van bestorven vlees...![]()
Pas dan kan ik als consument zeggen wat lekkerder is.
Waar passen ze dit nog toe?
Okee, maar wat zou je jezelf tekort doen dan als je die dingen niet at? Ik zie het nut niet erg van het eten van dingen die ik eigenlijk gewoon niet lekker vind... Jij zei dat ik mezelf tekort deed, wat bedoelde je daar mee?quote:Op zondag 31 oktober 2004 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Iets niet lekker vinden en iets smerig vinden zijn twee verschillende dingen. Ik ben niet gek op bloemkool en tuinbonen, maar eet dat wel.
Dat je allerlei dingen al bestempeld als vies, zonder ze te willen leren waarderen. (koffie bv)quote:Op zondag 31 oktober 2004 11:35 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
[..]
Okee, maar wat zou je jezelf tekort doen dan als je die dingen niet at? Ik zie het nut niet erg van het eten van dingen die ik eigenlijk gewoon niet lekker vind... Jij zei dat ik mezelf tekort deed, wat bedoelde je daar mee?
Ik heb koffie vaak genoeg geprobeerd, maar ik vind de smaak gewoon niet prettig... Ik heb pogingen gedaan het te 'leren drinken' omdat mede-volwassenen het nu eenmaal 'raar' vinden als je geen koffie drinkt (vooral als je op een kantoor werkt o.i.d., wat ik voorheen deed), maar ik bleef de smaak onplezierig vinden.quote:Op zondag 31 oktober 2004 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat je allerlei dingen al bestempeld als vies, zonder ze te willen leren waarderen. (koffie bv)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |