abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_22970281
Wild moet hangen! En geen gezeur over hygiëne of wat dan ook. Zelf als zou het slecht voor de hygiëne zijn, het komt de smaak en textuur ten goede en dat is het enige dat telt....
Hazen en reeën moeten gewoon hangen. Nog even en de bijkeuken hangt hier ook weer vol, kan niet wachten! En ja, over de biefstuk, als ik een kalf slacht, wordt hij pas na een paar dagen verdeeld en gevacumeerd. En de mooie delen blijven een tijdje liggen... Onder goeie omstandigheden moeten mensen eens van het hele idee af komen dat het zou bedreven. Het wordt gewoon lekker en malser, imho
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_22970291
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 10:21 schreef Lupa_Solitaria het volgende:

[..]

Hierboven heb ik een link geplaatst naar een TV-uitzending, die vertelt er van alles over.
Die doet het niet, moet ik allemaal shit gaan downloaden, vandaar mijn eerlijke vraag...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_22970301
Mensen zijn niet bereid voor kwaliteit te betalen en daarom krijgen ze geen kwaliteit. Is logisch. Het is niet voor niks dat vlees ooit alleen voor rijke mensen was. Als mensen werkelijk een 'eerlijke' prijs voor vlees zouden moeten betalen, zouden er ineens een heleboel vegetariërs bijkomen denk ik.
  zondag 31 oktober 2004 @ 10:27:09 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22970327
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 10:20 schreef SingleCoil het volgende:

[..]

Een haas die een paar weken afgehangen is smaakt naar ...(idd)....verrotte haas. Maar goed, smaken verschillen...wat mij betreft kun je een ree net zo lang laten hangen tot 'ie de put in kan...
Denk dat je hier eerder spreekt uit je gevoel dan dat je verstand van zaken hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_22970358
nee hoor. Ik heb echt mijn best gedaan om het me te laten smaken. Maar hoe meer ik mijn best doe, hoe minder ik het kan waarderen. Kijk een lekkere hazenpeper kan ik nog wel waarderen, maar zo'n groenige hazenrug (met het lood tussen je tanden)...brrrr...of zo'n bijna blauwe reebiefstuk....bhuu...
Mu!
  zondag 31 oktober 2004 @ 10:32:03 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22970378
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 10:18 schreef Oblivion het volgende:
Omdat het dus teveel kost (dat nahangen....) en omdat de consument het roder dan rood in de winkel wil hebben liggen, krijgen we dus gewoon geen goed vlees?
Correct
quote:
Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werking dat besterven van vlees?
Er treden bepaalde enzymreacties op en de lijkstijfheid verdwijnt (het vlees wordt mals)
quote:
Is dat bij een bepaalde temperatuur?
Besterven doe je bij rond de 4 - 6 graden
quote:
Ik snap iets niet, want een biefstuk kan je helemaal niet zo lang bewaren...?
bacterien die een biefstuk doen bederven zitten aan de oppervlakte, niet in het vlees.
Als je vlees portitioneerd wordt de opp groter, dus bederft het sneller.
Daarom wordt gehakt en tartaar zo snel slecht, de oppervlakte is door het malen giganties toegenomen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 oktober 2004 @ 10:35:07 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22970410
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 10:30 schreef SingleCoil het volgende:
nee hoor. Ik heb echt mijn best gedaan om het me te laten smaken. Maar hoe meer ik mijn best doe, hoe minder ik het kan waarderen. Kijk een lekkere hazenpeper kan ik nog wel waarderen, maar zo'n groenige hazenrug (met het lood tussen je tanden)...brrrr...of zo'n bijna blauwe reebiefstuk....bhuu...
Het is net als bij olijven iets wat je moet leren waarderen omdat het een uitgesproken smaak heeft. Tegenwoordig smaken veel dingen heel neutraal, en daarom doen mensen moeilijk over iets wat echt smaak heeft. Spruiten, Lamsvlees, Geit, Wild, en zijn smakeloze plofkippen zo populair.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_22970430
Spruiten.

Er ZIJN dingen die je NIET kunt leren eten...
  zondag 31 oktober 2004 @ 10:37:55 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22970437
Kijk, dat bedoel ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_22970461
De andere dingen die je noemt heb ik wel lekker gevonden (toen ik nog geen vegetariër was). En ik ben verzot op olijven. Maar je kunt sommige dingen gewoon vies vinden. Zo lust ik bijvoorbeeld ook geen koffie en ik zal het ook nooit lusten. En ook geen pannekoeken. Of wortelen. Sommige dingen lust je, andere niet. En je kunt niet alles 'leren eten'.
pi_22970639
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 10:32 schreef Pietverdriet het volgende:


Correct


Er treden bepaalde enzymreacties op en de lijkstijfheid verdwijnt (het vlees wordt mals)
Dus wij eten gewoon vlees met lijkstijfheid?
quote:
Besterven doe je bij rond de 4 - 6 graden


bacterien die een biefstuk doen bederven zitten aan de oppervlakte, niet in het vlees.
Als je vlees portitioneerd wordt de opp groter, dus bederft het sneller.
Daarom wordt gehakt en tartaar zo snel slecht, de oppervlakte is door het malen giganties toegenomen.
Maar dat betekend dat je per dier minder vlees krijgt?
Want de buitenkant (om het maar even zo te zeggen) moet je weghalen, om bij het goede vlees te komen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 31 oktober 2004 @ 10:59:04 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22970707
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 10:54 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Dus wij eten gewoon vlees met lijkstijfheid?
Euh, ja, dat gebeurt. dat is niet noodzakelijk slecht, bij bv magere vis is dat een pré
quote:
Maar dat betekend dat je per dier minder vlees krijgt?
Want de buitenkant (om het maar even zo te zeggen) moet je weghalen, om bij het goede vlees te komen?
Nee, daar wordt niet speciaal op gelet, is ook niet nodig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 oktober 2004 @ 11:00:23 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22970737
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 10:40 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
De andere dingen die je noemt heb ik wel lekker gevonden (toen ik nog geen vegetariër was). En ik ben verzot op olijven. Maar je kunt sommige dingen gewoon vies vinden. Zo lust ik bijvoorbeeld ook geen koffie en ik zal het ook nooit lusten. En ook geen pannekoeken. Of wortelen. Sommige dingen lust je, andere niet. En je kunt niet alles 'leren eten'.
wat jij wilt, voor mij hoef je helemaal niets lekker te vinden, denk alleen dat je jezelf tekort doet door dat te doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_22970783
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Euh, ja, dat gebeurt. dat is niet noodzakelijk slecht, bij bv magere vis is dat een pré
[..]

Nee, daar wordt niet speciaal op gelet, is ook niet nodig.
Dus je gaat er niet dood aan?

Rest mij alleen dat ik stiknieuwsgierig ben naar de smaak van bestorven vlees...
Pas dan kan ik als consument zeggen wat lekkerder is.

Waar passen ze dit nog toe?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_22970795
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 11:00 schreef Pietverdriet het volgende:
wat jij wilt, voor mij hoef je helemaal niets lekker te vinden, denk alleen dat je jezelf tekort doet door dat te doen.
Vind jij dan alles lekker? Hoe kun je nou iets lekker leren vinden dat je gewoon smerig vindt? Dat gaat toch eenvoudigweg niet? Ik kan toch ook niet leren om een kunstvoorwerp wat ik spuuglelijk vind, mooi te leren vinden? Ik kan het hooguit leren begrijpen en er op dat niveau een zekere waardering voor krijgen, maar móói zal ik het nooit vinden. Ik zie niet in hoe ik zou kunnen 'leren' om iets waarvan ik de smaak weerzinwekkend vind, lekker te gaan vinden...
  zondag 31 oktober 2004 @ 11:22:27 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22971124
Iets niet lekker vinden en iets smerig vinden zijn twee verschillende dingen. Ik ben niet gek op bloemkool en tuinbonen, maar eet dat wel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 oktober 2004 @ 11:26:02 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22971177
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 11:02 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Dus je gaat er niet dood aan?

Rest mij alleen dat ik stiknieuwsgierig ben naar de smaak van bestorven vlees...
Pas dan kan ik als consument zeggen wat lekkerder is.

Waar passen ze dit nog toe?
Bederf en bederf is 2
Ik bedoel, Joghurt is bedorven melk, Kaas is bedorven melkeiwit.
Salamie (een echte) is gehakt vlees wat in een darm gedaan is, zo lang opgehangen dat ie droogt en beschimmelt is.
Een Serano ham wordt in de kelders gehangen tot ie dik beschimmeld is, schoongemaakt en dan verkocht.
Snap dus de hele ophef niet. Zit tussen je oren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_22971340
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Iets niet lekker vinden en iets smerig vinden zijn twee verschillende dingen. Ik ben niet gek op bloemkool en tuinbonen, maar eet dat wel.
Okee, maar wat zou je jezelf tekort doen dan als je die dingen niet at? Ik zie het nut niet erg van het eten van dingen die ik eigenlijk gewoon niet lekker vind... Jij zei dat ik mezelf tekort deed, wat bedoelde je daar mee?
pi_22971458
het 'bederf'-verhaal zit idd tussen je oren. Wijn is bedorven druivensap. Brood is bedorven meel.

Het is begrijpelijk dat de mens een instnictieve afkeer heeft van bedorven producten, omdat die in de regel ook niet of minder eetbaar zijn - veel bedref lijdt tot smaakteruggang of zelfs schadelijke stoffen. Dat is dus een 'instinct' waar je je even overheen moet zetten...je kunt het dan 'leren' eten. Of je het lekker vindt is vraag 2, want dan heb je het over 'smaak'. Daar valt natuurlijk ook wel over te twisten maar dat is minder zinnig.

Overigens ben ik het eens met de stelling dat veel mensen zelden iets anders dan de plofkip-met-chicken-today-smaak in de mond krijgen, en dus al snel schrikken van iets 'echt anders'...
Mu!
  zondag 31 oktober 2004 @ 11:45:47 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22971531
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 11:35 schreef Lupa_Solitaria het volgende:

[..]

Okee, maar wat zou je jezelf tekort doen dan als je die dingen niet at? Ik zie het nut niet erg van het eten van dingen die ik eigenlijk gewoon niet lekker vind... Jij zei dat ik mezelf tekort deed, wat bedoelde je daar mee?
Dat je allerlei dingen al bestempeld als vies, zonder ze te willen leren waarderen. (koffie bv)

[ Bericht 69% gewijzigd door Pietverdriet op 31-10-2004 11:53:17 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_22971740
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat je allerlei dingen al bestempeld als vies, zonder ze te willen leren waarderen. (koffie bv)
Ik heb koffie vaak genoeg geprobeerd, maar ik vind de smaak gewoon niet prettig... Ik heb pogingen gedaan het te 'leren drinken' omdat mede-volwassenen het nu eenmaal 'raar' vinden als je geen koffie drinkt (vooral als je op een kantoor werkt o.i.d., wat ik voorheen deed), maar ik bleef de smaak onplezierig vinden.
pi_22972029
Ja maar het had zo kunnen zijn dat je na een aantal pogingen koffie wel lekker had gevonden. Dan had je jezelf tekort gedaan als je het niet had geprobeerd, toch ? De eerste keer dat ik eendenlever at vond ik het ook niet echt lekker...
Mu!
pi_22972046
Oh ja, op die manier. Ik ben ook overal voor in qua proberen. Zolang het maar geen beest is natuurlijk.
pi_22972856
OK. Spruitjes, witlof, schorseneren, tuinbonen, bloemkool...be my guest...
Mu!
pi_22973607
Uit dat rijtje heb ik alles gehad, behalve schorseneren. Witlof vind ik heerlijk (rauw, maar ook gekookt), bloemkool kan ook heel lekker zijn (wel eens een gerecht met gefrituurde bloemkool gehad?). Spruiten vind ik dus niet lekker en tuinbonen zou ik zelf niet kopen, maar ik vind ze niet vies ofzo. Meer een kwestie van dat ik geen gerechten in mijn hoofd heb zitten die iets met tuinbonen doen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')