ByteMe | vrijdag 8 oktober 2004 @ 09:43 |
Luitjes, ik loop al een tijd met een idee in mijn hoofd om een bbq aanhanger te gaan maken en wilde eens peilen op Fok! of er hier lui zijn die zoiets als eens gedaan hebben en of die wellicht praktische tips of hints hebben waar je zoals op moet letten etc.. Dus heb je er al eens een gebouwd spui hier dan je kennis erover ![]() ![]() @bonke: uiteraard op kolen he. Zijn geen amerikanen ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door ByteMe op 08-10-2004 10:13:58 ] | |
clowncloon | vrijdag 8 oktober 2004 @ 09:44 |
stomme vraag: waarom wil je een bbq in een aanhanger??? Ga je reizend bbq'en? Op reis met kooltjes? | |
Tjabbo | vrijdag 8 oktober 2004 @ 09:56 |
quote:Voor de verhuur? | |
ByteMe | vrijdag 8 oktober 2004 @ 09:57 |
Ah nee dat niet hoor ![]() | |
bonke | vrijdag 8 oktober 2004 @ 10:09 |
let er wel op dathet verboden is om met gasflessen rond te rijden | |
N.icka | vrijdag 8 oktober 2004 @ 10:10 |
Leuk idee ![]() | |
Tjabbo | vrijdag 8 oktober 2004 @ 10:13 |
quote:Misschien is het handig op de kar een (oude) waterpas te monteren. liefst 2. één horizontaal, één vertikaal. Kun je hem waterpas zetten. wel zo handig als je gaat BBQ'en ergens in de rimboe. ![]() (Wel van die uitschuifbare pootjes erbij doen dan he. Is trouwens alleen vooraan nodig. En zorg ook dat de handrem werkt, anders gaat de BBQ er met je karbonaatje van door ![]() | |
_joepie_ | vrijdag 8 oktober 2004 @ 10:37 |
quote:Dan kun je 99 % van de caravans in Nederland wel van de weg afhalen ![]() | |
bonke | vrijdag 8 oktober 2004 @ 10:40 |
sja ook zoiets kroms he :-) | |
R-AdIoAcTiVe | vrijdag 8 oktober 2004 @ 10:56 |
Ik vind het wel een vet idee ![]() Wel leuk als je met een grote groep vrienden op een camping gaat staan ![]() Ik weet alleen niet hoe de politie hier tegen opkijkt ![]() | |
clowncloon | vrijdag 8 oktober 2004 @ 11:02 |
Waarom ijlen sommige mensen over gasflessen??? BBQ hoort met kooltjes hoor anders is het..tjsa....IETS ANDERS. | |
koele | vrijdag 8 oktober 2004 @ 11:08 |
indirect vuur... dat is het beste... aldus de nederlands kampioen BBQen | |
Stievus | vrijdag 8 oktober 2004 @ 11:09 |
ja idd zegt toch duidelijk OP KOLEN. najah boeiend, ik vind het wel een tof idee eigenlijk. maarja echt iets voor de zomer zowiets. dus net iets te laat ermee ![]() je kan ook gewoon een aanhanger maken met een plaat waar je 15 wegwerp bbq's op kwijt kan ![]() ![]() | |
Tjabbo | vrijdag 8 oktober 2004 @ 11:09 |
quote:Kolen- barbeque gas-barbeque electische- barbeque Ik nie snap jou punt nie:? | |
CrashOne | vrijdag 8 oktober 2004 @ 11:36 |
quote:Dat noemt men ook wel grillen, barbeque'n doe je nou eenmaal op hout/kool. | |
VanDread | vrijdag 8 oktober 2004 @ 11:39 |
quote:Lul niet man... kooltjes is voor sloebers die te veel werk willen verrichten en eerst een eeuwigheid willen wachten op een goed heet vuur en van verkeerd bereid eten houden.... Kooltjes voegen ook geen smaak toe aan het vlees. Het principe van barbequen is boven een open vuur met iets dat de sappen kan opvangen (kooltjes/hout/steentjes) en zodoende krijg je de bbq smaak of het nou boven gas of iets anders is. Grillen is ook barbequen..... Hmmm leest een beetje flamerig weg. Zo is het niet bedoelt ![]() Ik bbq al een jaartje of 8 op gas... niets mis mee De grens tussen gaan bbqen en niet bbqen is ook kleiner. ![]() Heb bijvoorbeeld ook een bbq-wok waar je makkelijk garnalen en groenten in kan bbqen (gemarineerde courgettes champions en ui etc) | |
clowncloon | vrijdag 8 oktober 2004 @ 11:42 |
quote:juist wel man, het echte rokerige smaakje! en jij noemt je een echte bbq'er tsss mallerd ![]() | |
ByteMe | vrijdag 8 oktober 2004 @ 11:48 |
quote:Te laat ? Te laat ? Noooooooit te laat voor een bbq ![]() ![]() Leuke tips al btw. Waterpassen enz.. Zat al wel te denken ergens een oude propaantank op de kop te tikken.. luik erop net als in het voorbeeld plaatje. | |
VanDread | vrijdag 8 oktober 2004 @ 11:49 |
quote:Het voedsel wordt op een rooster boven de hiite geplaatst en geeft tijdens de bereiding gesmolten vet en kooksappen vrij. Deze druipen op de hittebron (houtskool, lavasteen en metalen staven of platen) waarbij het vocht wordt omgezet in rook die weer opstijgt en smaak geeft aan het voedsel. Ander dan vaak gedacht geeft houtskool zelf geen smaak af - alleen de rook van de kooksappen en de smaakmakers (er zijn potten bbq kruiden die je over het vuur moet strooien te koop) die aan de hittebron zijn toegevoegd, geven het voedsel smaak met een gasbarbecue krijg je dus in feite dezeflde bbqsmaak. Ga nou niet denken dat je er verstand van hebt want dat heb je niet ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 8 oktober 2004 @ 11:52 |
Wij heeft er een stuk of 10 gemaakt... niet echt een bbq, maar mee een grote braadpan op wielen.. helemaal van RVS ![]() moet wel ergens foto's hebben... (maar waar...) | |
ByteMe | vrijdag 8 oktober 2004 @ 11:53 |
Heren heren ![]() | |
VanDread | vrijdag 8 oktober 2004 @ 11:57 |
quote:het is geen discussie ![]() ![]() quote:Ignorance is bliss.... [ Bericht 15% gewijzigd door VanDread op 08-10-2004 12:03:05 ] | |
bonke | vrijdag 8 oktober 2004 @ 11:58 |
quote:als je zo`n ding maakt zou ik het bakgedeelte niet van rvs maken maar gewoon van plaatstaal gewoon omdat rvs nogal trekt en als je zo`n stalen bbq gewoon goed schoonmaakt is er niks mee aan de hand ps: bbq op kolen is lekkerder dan op gas enzo ;-) | |
Tjabbo | vrijdag 8 oktober 2004 @ 12:09 |
quote:Wij heeft ![]() Broes doe's foto posten! | |
clowncloon | vrijdag 8 oktober 2004 @ 12:11 |
quote:nou wijsneus, om de hele discussie te vermijden, geef dan een paar tips voor onze grote wannabe-bqq-bouwer ![]() | |
VanDread | vrijdag 8 oktober 2004 @ 12:20 |
quote:Op het logische vlak zijn alle tips al gegeven en qua technische aspecten ben ik geen kenner dus ga ik ook geen onzin uitkramen ![]() Wellicht is in de bbq een tussenschot handig zodat je niet persee de hele bbq hoeft te gebruiken en zodat je makkelijk op het ene gedeelte voedsel kan bereiden en bij het andere kooltjes toevoegen zodat deze eerst weer heet kunnen worden. | |
ByteMe | vrijdag 8 oktober 2004 @ 12:28 |
Kijk nou komen we ergens ![]() | |
clowncloon | vrijdag 8 oktober 2004 @ 13:10 |
quote:Ahaaaaaa! dus toch stiekem kooltjes gebruiken ![]() ![]() | |
VanDread | vrijdag 8 oktober 2004 @ 14:01 |
quote:De TS wil kooltjes dan geef ik toch kool suggesties... ![]() Ik ben niet tegen kooltjes ik ben tegen het misverstand dat er berust op dat kooltjes anders smaken ![]() Voor het goed branden van kooltjes hebben ze lucht nodig, dus een luchtinlaat van onder of zoiets als gaas of een rooster waar de kooltjes op liggen is ook een suggestie ![]() | |
ByteMe | vrijdag 8 oktober 2004 @ 14:04 |
Komt zowiezo,als het een oude propaantank wordt, een rek in waar de kolen op liggen. Zodat de as omlaag kan vallen en er doorluchting is. Maar wat te doen ? om de zoveel met schepje ding leeg lepelen of een constructie verzinnen met een uitneembare asbak ? Denk dat laatste..moet te doen als je een vierkant bak in de bbq monteert en die uitneembaar maakt. Dan kun je altijd in de onderkant van de bbq gaatjes boren voor de nodige doorluchting. | |
bonke | vrijdag 8 oktober 2004 @ 14:47 |
een v vormig rooster is inderdaad makkelijk en onder het rooster boor je een stuk of 10 gaatjes van 10 mm door de bodem | |
ByteMe | vrijdag 8 oktober 2004 @ 15:40 |
zoiets idd. Zat verder nog te denken aan een bak waar je dan de nodige middelen in kunt stoppen. Te denken valt aan zowiezo de zakken met briquetten, aanmaak spul, staalborstel, olie, etc.. Nog andere dingen die wel eens van pas kunnen komen op een dergelijk apparaat ? | |
bonke | vrijdag 8 oktober 2004 @ 15:41 |
brandblusser?? ps: ![]() | |
Alexxxxx | zaterdag 9 oktober 2004 @ 21:46 |
Je moet de banden goed bedekken.. Dat er geen gloeiende kooltjes op vallen en zo, dat komt de levensduur neit ten gode denk ik. | |
ByteMe | dinsdag 26 oktober 2004 @ 09:08 |
ah mooi he ![]() | |
kroegtijger | donderdag 28 oktober 2004 @ 02:13 |
- Maak er een dakje op, voor mocht het onverhoopt gaan regenen...jullie onder een party-tent en je eten wordt niet nat ![]() - Misschien een straalkacheltje aan het dak monteren...mocht het wat fris worden - en een lampje erbij natuurlijk.... - en een klem om een werkblad in te steken om je vlees op te leggen natuurlijk - koelkastje onderin voor je vlees, of nog liever nog...2 koelkasten: een kleine en een grote. Klein voor vlees, groot voor bier - radio / tv. Muziekje erbij is nooit weg...en tijdens het WK een grote bbq organiseren is ook geen probleem dan (bier, eten, en voetbal...wat wil een man nog meer) - geintegreerde vuilnisbak...altijd handig - GPS om de slagerij/slijterij snel te vinden hoe meer ik dr over na denk hoe genialer het idee is ![]() |