abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_22406138
StefanP woont en werkt per 1 januari in de VS! Met vreugde gaat hij Nederland verlaten want...


StefanP wordt er moe van dat hij hard werkt om daarna de belastingdienst 60% af te zien romen (ja echt, volgens de Elsevier is de belastingdruk in Nederland met inbegrip van alle accijnzen, heffingen en BTW 60%!).

StefanP vindt het niet leuk dat hij bij de aanschaf van een nieuwe auto 9000 euro BPM moest betalen.

StefanP is het beu de gemeentelijke lasten jaarlijks met 8% te zien stijgen terwijl de overheid zelf iedereen een 'nullijn' opdringt. Gemeenten kunnen makkelijk kiezen om burgers niet zwaarder te belasten, maar houden liever hun onzin projectjes en subsidies in stand dan dat ze mensen minder zwaar belasten.

StefanP vindt het belachelijk dat een gemiddelde woning in Nederland nu 212000 euro kost, exclusief kosten koper, terwijl dat 10 jaar geleden nog 104000 euro was. Voor dat geld, een half miljoen ouderwetse guldens, krijg je een rijtjeshuis met een tuin ter grootte van een postzegel. Hij vindt het belachelijk dat er een wet is uit rond 1920 waarin staat dat er niet buiten de bebouwde kom gebouwd mag worden, en legt de schuld van de enorme huizenprijzen bij de overheid, schimmige milieuclubjes die weiland 'natuurgebied' vinden en gemeenten en projectontwikkelaars die gebaat zijn bij woningschaarste. Om maar niets te zeggen over woningcorporaties die rond de 30 miljard euro (30000000000 euro) in kas hebben maar het desondanks vertikken om nieuwe woningen te bouwen.

StefanP vindt het belachelijk dat electriciteit en gas onder het 19% (luxe) BTW tarief vallen. Volgens Essent gaan volgend jaar de gasprijzen met misschien wel 10% omhoog vanwege het hoge niveau van de wereldprijzen. Dat gaat burgers weer ongeveer 100 euro kosten.

StefanP is er moe van dat elk jaar de koopkracht daalt voor Jan met de Pet terwijl alles stijgt in prijs, de lonen hetzelfde blijven en het kabinet het vertikt om de economie een stimulans te geven zoals in andere landen waar het dus wél beter gaat. Het Nederlandse kabinet praat juist iedereen een complex aan met 'het gaat superslecht' waardoor iedereen dat inderdaad gaat geloven../ en het dus inderdaad steeds slechter gaat... waarna de overheid nog harder gaat roepen dat het slecht gaat... enz.

StefanP houdt er niet van dat in Nederlad criminelen hun gang kunnen gaan, gesteund en 'begrepen' door wereldvreemde (linkse) rechters, politici en ambtenaren zoals Cohen die laat zien hoe goed hij het voor heeft met Nederlanders door "om tafel te gaan zitten" en "in overleg te gaan" met gespuis.

StefanP houdt er niet van geregeerd te worden door slappe politici. Consensus, poldermodel, iedereen moet tevreden zijn. Eindeloos overleg, inspraak en vergaderen. Zo bereik je natuurlijk nooit iets. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden...

StefanP is er tegen dat in zo'n klein landje zijn de politici er op staan dat we relatief gezien het meest afdragen aan de EU, er enorme bedragen naar ontwikkelingshulp gaan en er veelvuldig giften worden gedaan als er ergens weer iets ergs gebeurt. Hij werkt niet om de megalomanie van die wereldverbeteraars te bekostigen...

StefanP kijkt met misprijzen naar allerlei overheidsinstanties waar naar hartelust gegraaid wordt... bij het UWV laten ze rustig de nieuwe vloeren afbreken om marmer te laten leggen, bij onderwijs strooien ze maar raak met allerlei bonussen en burgermeesters (Bram Peper anyone?) kunnen tientallen duizenden euro's declareren voor luxe producten.

StefanP snapt niet dat we elk jaar honderden miljoenen naar de Antillen overmaken, terwijl wij daar uitlachen worden. Geen enkele politicus durft iets aan het achterhaalde koninkrijksstatuut te doen uit angst voor racist, neokolonialist of iets dergelijks uitgemaakt te worden. Ondertussen mogen wij dat geld opbrengen en alle uitwassen van de Antillianen die naar Nederland komen, voor lief nemen.

StefanP walgt ervan per liter benzine een euro belasting te moeten betalen.

StefanP houdt er niet van dat in dit land bijna 2 miljoen mensen geen vinger uitsteken maar die wel een uitkering ontvangen en stemrecht hebben. StefanP gelooft niet dat die mensen echt ziek zijn en verwijst naar de percentages voor en na de invoering van de AWBZ en WAO.

StefanP houdt er niet van dat de overheid prestigeprojecten die door elke mogelijke wetenschappelijke en financiële organisatie zijn afgebrand, toch doorduwt. Zie betuwelijn, filestroken, HSL en dergelijke onzin. Dat mag weer opgebracht worden door de belastingbetalers, die en passant extra uitgeknepen worden als die projecten weer eens 100 miljoen duurder uitkomen dan gepland (wat veelvuldig gebeurt voordat de projecten ten einde zijn).

StefanP vindt het stijlloos dat 'top'managers in Nederland straffeloos kunnen handelen met voorkennis (Boonstra), leugens kunnen verkopen (Ahold/Shell) en daarvoor niet veroordeeld worden. Zoiets moet je in de VS eens proberen, daar gooien ze je 10 jaar in de cel voor dat soort witte boorden criminaliteit. Daar is tenminste een echte financiële waakhond in plaats van de puppy zonder tanden zoals in Nederland..

StefanP houdt er niet van dat er in Nederland nooit referenda zijn. De Europese Unie? De Euro? Daar doen wij wel aan mee! Kost het geld? Verliezen we onze nationale soevereiniteit? Ach, details. Dat beslissen de politici wel even voor ons. Daar hoeven de burgers niets over te zeggen hebben.

StefanP vindt het stom dat er maar 30 kanalen op TV zijn. Hij betaalt genoeg geld voor zijn kabelaansluiting en in ruil daarvoor krijgt hij een hele berg -censuur-zenders met alleen maar soaps, reality bagger, 10 zenders in het Duits, Frans en ook nog Turks. In de VS krijg je 200 kanalen, uitzendingen in HDTV en een dozijn zenders die alleen maar films uitzenden in plaats van de zoveelste reality show waarin Patty Brard zonodig haar klysmas en drollen moet laten zien.

StefanP is het beu dat alle radiozenders hetzelfde zijn - een pot nat met populaire rommel. In de VS zijn er op de FM tal van goeie rockzenders, in Nederland zit de enige rockzender (Arrow) op de ether gedwongen op de AM.

StefanP houdt niet van collectieve voorzieningen en is het beu dat hij gedwongen wordt via zijn loon mee te betalen aan collectieve kinderopvang, WAO en andere zaken waar hij absoluut geen gebruik van maakt, alleen omdat we in dit land verplicht 'solidair' moeten zijn. Die solidariteit komt altijd maar van één kant. StefanP vindt dat iedereen dit soort zaken maar maar voor zich regelt, zodat er echte keuzevrijheid is en eenieder zijn eigen pakket met wensen kan regelen in plaats van een gedwongen one-size-fits-all.

StefanP is het beu dat hij zijn pensioen niet zelf kan samenstellen en -net als hierboven- gedwongen wordt om aan een collectieve regeling mee te doen. Je kunt niet voor je 25e inleggen. Je kunt niet extra inleggen. Je kunt vrijwel niet bepalen wanneer je er uit wilt. Enz. Enz. Hij wil maatwerk en controle over de manier waarop zijn geld belegd wordt, wanneer hij kan stoppen en hoeveel hij wil inleggen. Oh en als de premies stijgen door slecht beheer, dan hebben we allemaal gezien dat die niet meer dalen als de reserves weer voldoende zijn. Nee, je mag lekker blijven betalen, maar reken er maar niet op dat je pension dan ook hoger wordt, want de verliezen van de afgelopen tijd moeten eerst verrekend worden, ook al hebben veel pensioenfondsen veel te slecht belegd (niet gespreid, te veel in aandelen)...

StefanP is het beu dat in dit land niemand plichten heeft, alleen rechten. Alleen de staat heeft plichten en niemand hoeft ook maar iets zelf te regelen, dat regelt de overheid immers wel voor je. StefanP vindt dat iets voor lamme takken. Dop je eigen boontjes, in plaats van moord en brand te schreeuwen en één of andere subsidiepot, regeling of wat dan ook aan te spreken.

StefanP kotst er van dat er om de 100 meter verkeersdrempels liggen.

StefanP vindt het niet leuk dat winkels zo vroeg en zo vaak dicht zijn. In de VS kun je rustig om middernacht wat te eten halen of om 2200 nog boodschappen doen.

StefanP vindt het niet juist dat technici in Nederland zo weinig verdienen, dat er vrijwel geen vrouwelijke ingenieurs zijn en dat politici c.q. het bedrijfsleven elk jaar weer tientallen miljoenen verspillen aan zinloze campagnes om beta studies populairder te maken. Nederland is gewoon een bla-bla land geworden, alleen commerciële, economische en gelijksoortige ballen tellen mee. Technici, pff, dat zijn losers. Toch? Als techneut verdien je vrijwel hetzelfde als elke andere afgestudeerde. Ga je daarvoor een lange en zware studie volgen? In andere landen zoals Duitsland en de VS word je gerespecteerd, krijg je een hoger salaris. Hier ziet iedereen je gewoon een loser omdat er een 'bla-bla is cool' imago heerst dat door het bedrijfsleven zelf in stand wordt gehouden.

StefanP houdt er niet van om naar de bioscoop te gaan in kleine zalen met ongemakkelijke stoelen om halfverwege de ondertitelde film ook nog eens gedwongen een pauze te krijgen. Dank je feestelijk, voortaan gaaat hij wel in mooie grote zalen zonder ondertiteling en pauze.

StefanP is het beu dat er hier overal gerookt wordt. In de VS rookt niemand meer.

StefanP ik het beu dat de bermen hier vol met afval liggen, dat de trottoirs bijna niet meer te zien zijn onder de kauwgom en peuken e.d. In de VS zijn alle bermen schoon, spuugt vrijwel niemand zijn kauwgom op straat uit en hebben mensen nog gewoon het fatsoen om hun zooi niet op straat te gooien. En als ze dat wel doen dan mogen ze 500 euro boete betalen. Dat is andere koek dan in dit landje...

StefanP is er moe van dat men in Nederland veelal zo chagrijnig is geworden dat iedereen je vuil aankijkt als je langer dan een seconde kijkt... of je per ongeluk tegen iemand aanloopt, enz. In de VS groeten volslagen onbekenden je op straat. Ja, het is natuurlijk niet echt gemeend, maar StefanP heeft liever een ongemeende glimlach en groet dan een gemeende vuile blik. Bovendien hoef je in de VS maar per ongeluk te dicht langs iemand te lopen, en ZIJ excuseren zich! Fatsoen is in Nederland niet meer te zoeken.

StefanP is het beu dat in Nederland de grote steden inmiddels het domein zijn van buitenlanders. Je kunt hem een xenofoob of rascist noemen, maar hij is er gewoon niet van gediend om zich niet meer thuis te voelen in zijn eigen land. Er zijn grenzen. Hij wil niet door Amsterdam lopen en om zich heen alleen maar Turken, Marokkanen, Joegoslaven, Somaliërs en Antillianen zien. In de VS heb je ook niet-blanken, maar daar hebben immigranten veelal de wil om de Amerikaanse normen en waarden over te nemen. Hier zijn juist de meest kanslozen heen gesleept en het lijkt wel dat ze om het hardst tegen onze schenen proberen te schoppen omdat ze weten dat de slappe politiek en justitie toch niets doen.

StefanP kijkt met open mond naar het feit dat zigeuners, kampers, Hells Angels en andere figuren geen belasting hoeven te betalen, kunnen doen en laten wat ze willen, terwijl normale burgers genadeloos belast en genaaid worden.

StefanP ik het ronduit beu dat gemeenschapsgeld uitgegeven wordt om dat achterlijke spelletje voetbal in stand te houden... al die clubs leven ver boven hun stand, maken er financiëel een potje van, de spelers verdienen vaak een veel te hoog salaris, en wat doet het stadsbestuur? Die geven die clubs tientallen miljoenen leningen die nooit terug betaald worden, kopen het stadium en verhuren het aan de club voor 1 euro en meer van dat soort onzin. Betaalt StefanP daar gemeentebelasting voor?

StefanP wordt er niet goed van dat er in dit land jaarlijks 22 miljard euro uitgegeven wordt aan subsidies. 22 miljard! Volgens de Edmund Burke stichting is 4/5 daarvan weggegooid geld. Dat gelooft StefanP gerust. Hoeveel nutteloze inburgeringsprojecten, tot falen gedoemde integratieprojecten, schimmige discriminatieclubjes, geitewollensokken groepen, "kunstenaars" en dergelijke leven niet van dat geld? 22 miljard! Als dat geld nou eens gewoon naar de belasting betalende burger terugging, dan kan die ook nog eens iets met zijn zuurverdiende geld doen zonder dat het door de overheid ingepikt wordt om dit soort nietszeggende, nutteloze praktijken te financieren.

StefanP is het beu om de hele avond en ochtend opgevoerde scooters van een kilometer afstand te horen aankomen, met een enorme herrie langs te horen komen en vervolgens met een mega lawaai weg te horen rijden.

StefanP vindt het lachwekkend om de Opel Club Tilburg met hun verlaagde kadetjes met zonneband, mega demper en stickers te zien rijden, maar ergert zich na 1 seconde binnenpret alweer aan de enorme uitlaat herrie.

StefanP vindt het goed dat hij steeds meer zelf moet regelen, zelf moet verzekeren, er minder sociale zekerheid is, dat hij meer moet werken, net als in de VS. Maar hij vindt het belachelijk dat hij er hier geen cent meer voor krijgt terwijl hij in de VS rustig het drievoudige gaat verdienen en maar de helft aan belasting betaalt ten opzichte van hier.

StefanP vindt het belachelijk dat dit land zijn eigen militairen in een oorlogssitatie vervolgt voor het uitvoeren van hun taak.

En als voorlopige laatste... StefanP vindt het belachelijk dat in Nederland geen chocolade ijs meer te krijgen is in de supermarkt, terwijl er allerlei vanille-vlaflip-mint-ijs-met-een-vleugje-straciatella smaken te krijgen zijn. In de VS hebben ze lekker 5 liter bakken chocolade ijs!


StefanP kijkt met veel verlangen uit naar het goede weer, zijn nieuwe baan, de subs bij Quizno's, zijn nieuwe salaris en het mooie appartement met zwembad! Veel regelen, veel verkopen, veel formulieren invullen, veel risico, maar hopelijk keert hij niet meer terug naar Nederland. Hij vindt dat er hier niets meer is voor hem.

StefanP staat open voor spot, hoon en tips!

[ Bericht 0% gewijzigd door StefanP op 04-10-2004 22:17:14 ]
"Welfare culture is bad not just because, as in Europe, it's bankrupting the state, but because it enfeebles the citizenry, it erodes self-reliance and resourcefulness."
-Mark Steyn
  maandag 4 oktober 2004 @ 21:41:17 #2
72347 Bupatih
Meet me in Montauk.
pi_22406178
Vooral dat chocolade-ijs argument doet mij overwegen om naar de VS te emigreren.
Clementine: Are you nuts?
Joel: It's been suggested...
pi_22406203
Zo'n verhaal, geen zin om te lezen.
pi_22406356
StefanP houdt er niet van dat CDs en DVDs hier 20 euro kosten terwijl ze in de VS de helft zo duur zijn.

StefanP vind dat electronica hier een fortuin kost vergeleken met daar. Hij wil een mooi 60" HDTV plasma scherm voor een leuk prijsje in plaats van hier de hoofdprijs te moeten betalen voor een saaie 32" flatscreen TV.

StefanP houdt van grote shoppingmalls met een Barns and Nobles boekwinkel

StefanP vindt het leuk om als klant echt koning te zijn... the customer is always right!
"Welfare culture is bad not just because, as in Europe, it's bankrupting the state, but because it enfeebles the citizenry, it erodes self-reliance and resourcefulness."
-Mark Steyn
pi_22406369
quote:
Op maandag 4 oktober 2004 21:42 schreef Ayaxola het volgende:
Zo'n verhaal, geen zin om te lezen.
Idd, en dat (bijna) elke alinea met Stefan P begint.....
And as a finishing touch, God created the Dutch
  maandag 4 oktober 2004 @ 21:48:04 #6
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_22406382
Adios! En gelieve niet jankend terug te komen wanneer je het daar niet redt
  Trouwste user 2022 maandag 4 oktober 2004 @ 21:49:00 #7
7889 tong80
Spleenheup
pi_22406402
Succes ik hoop niet dat je werkloos wordt en in een kartonnen doos eindigt.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_22406422
Een land met 40 miljoen onverzekerden. Nee, dat is idd cool.
Sint dat die coninc sinen ban / Hevet gheboden ende sinen vrede / So weetic wel dat hine dede / Dinc ne gheene dan of hi ware / Hermite ofte clusenare.
pi_22406428
Ik denk dat op veel punten het iets anders uitpakt dan je denkt. Imo is de reden om naar de VS te verhuizen: http://www.law.indiana.edu/uslawdocs/declaration.html plus wat leuke andere dingen die mee met geld te maken hebben, heb nog een paar jaar.
pi_22406477
quote:
Op maandag 4 oktober 2004 21:48 schreef Maerycke het volgende:
Adios! En gelieve niet jankend terug te komen wanneer je het daar niet redt
Je krijgt daar dus echt niet zomaar een visa hoor, dan moet je toch écht wel iets in je mars hebben
"Welfare culture is bad not just because, as in Europe, it's bankrupting the state, but because it enfeebles the citizenry, it erodes self-reliance and resourcefulness."
-Mark Steyn
pi_22406478
quote:
Op maandag 4 oktober 2004 21:42 schreef Ayaxola het volgende:
Zo'n verhaal, geen zin om te lezen.
Wel leuk verhaal, maarja ben 't dan ook volledig met z'n punten eens
pi_22406506
quote:
Op maandag 4 oktober 2004 21:52 schreef StefanP het volgende:

[..]

Je krijgt daar dus echt niet zomaar een visa hoor, dan moet je toch écht wel iets in je mars hebben
Een visa kan iedereen krijgen, of bedoel je een werkvergunning of een green-card ofzo?
  maandag 4 oktober 2004 @ 21:53:39 #13
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_22406510
quote:
Op maandag 4 oktober 2004 21:49 schreef NightH4wk het volgende:
Ik denk dat op veel punten het iets anders uitpakt dan je denkt. Imo is de reden om naar de VS te verhuizen: http://www.law.indiana.edu/uslawdocs/declaration.html
Kan je beter hier blijven, dat is maar een slap aftreksel van het Nederlandse origineel namelijk.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_22406521
Je hebt gelijk. Ik ben er ook schijtziek van.
Te beroerd om fatsoenlijk werk te leveren, maar wel lekker om elke scheet gaan staken.
Een land vol met overgewaardeerde zeikerds.Duitsers leveren hogere kwaliteit voor minder geld en wij hier maar gillen dat "lage lonen landen" ons werk afpikken.
Zeikerds.
pi_22406530
Ik denk dat StefanP de VS een beetje te rooskleurig voorstelt. Dat StefanP na een jaar met hangende pootjes terugkomt. Dat StefanP in de VS nog minder hard kan rijden dan hier, en de boetes een stuk hoger zijn als je het wel doet. Dat StefanP de kansloze allochtoon aldaar is, en StefanP geen baantje krijgt. Dat StefanP wel een mooie kartonnen doos krijgt, waarin ie naar hartelust chocolade ijs kan eten. Die StefanP uit de Wallmart gejat heeft. Fles goedkope drank in een papieren zak erbij. Proost StefanP !
pi_22406539
quote:
Op maandag 4 oktober 2004 21:53 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Kan je beter hier blijven, dat is maar een slap aftreksel van het Nederlandse origineel namelijk.
Ik bedoel niet alleen het document, meer een zooi andere dingen die er ook mee te maken hebben.
  maandag 4 oktober 2004 @ 21:55:05 #17
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_22406544
'Een visa' bestaat niet heren, in het Nederlands is het nog altijd visum.

Of ben je je al aan het voorbereiden en spoel je je eigen taal nu al door het toilet?
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  maandag 4 oktober 2004 @ 21:56:00 #18
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_22406562
quote:
Op maandag 4 oktober 2004 21:54 schreef NightH4wk het volgende:

[..]

Ik bedoel niet alleen het document, meer een zooi andere dingen die er ook mee te maken hebben.
Dan moet je het document ook niet noemen natuurlijk.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_22406579
quote:
Op maandag 4 oktober 2004 21:49 schreef NightH4wk het volgende:
Ik denk dat op veel punten het iets anders uitpakt dan je denkt. Imo is de reden om naar de VS te verhuizen: http://www.law.indiana.edu/uslawdocs/declaration.html plus wat leuke andere dingen die mee met geld te maken hebben, heb nog een paar jaar.
Hee, leuke link. Sinds ik de procedure gestart ben, ben ik ook veel over de US gaan lezen. Best wel fascinerend. Er zijn zeker minpunten, maar ook veel positieve zaken.

Deze vind ik heel toepasselijk en op mij zeker van toepassing:

"For imposing Taxes on us without our Consent"


Op naar Texas, de staat zonder zelfs maar een state tax!
"Welfare culture is bad not just because, as in Europe, it's bankrupting the state, but because it enfeebles the citizenry, it erodes self-reliance and resourcefulness."
-Mark Steyn
pi_22406592
StefanP, je Supra is daar niet veilig voor de politie hoor

En Duitsland is dan lekker verder weg voor je (autobahn )

pi_22406594
ik weet niet wie je ben, ik wil het niet weten
en ik zal je ook écht niet missen

veel plezier
Let you feelings slip but never your mask
  maandag 4 oktober 2004 @ 21:57:46 #22
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_22406604
Voor mij hebben delen van de VS ook een aantrekkingskracht, maar je moet er niet ziek worden of werkeloos raken...
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
  maandag 4 oktober 2004 @ 21:57:51 #23
28280 Fugie
Porsche _O_
pi_22406607
StefanP: je haalt de woorden uit mijn mond, maareh nix tegen opel he

veel succes in amerika alvast
pi_22406608
quote:
Op maandag 4 oktober 2004 21:55 schreef Dagonet het volgende:
'Een visa' bestaat niet heren, in het Nederlands is het nog altijd visum.

Of ben je je al aan het voorbereiden en spoel je je eigen taal nu al door het toilet?
Sorry, ja, ik heb tot mijn 18e in een Engelstalig land gewoond, gewoonte en zo
"Welfare culture is bad not just because, as in Europe, it's bankrupting the state, but because it enfeebles the citizenry, it erodes self-reliance and resourcefulness."
-Mark Steyn
pi_22406623
quote:
Op maandag 4 oktober 2004 21:56 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Dan moet je het document ook niet noemen natuurlijk.
Die zooi typen als de TS leek me iets teveel, dus daarom haalde ik em aan.

-----------------------

Maar iig, hoe ver ben je dan dan met alles regelen?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')