bonke | zaterdag 25 september 2004 @ 14:12 |
wat voor soep vinden jullie het lekkerst ikzelf vind een lekkere dikke soep vol met ballen en vermicellie et lekkerst een keer in de week maak ik dus zo`n lekkere dikke soep ik koop dan groentes , ( veel prei ) lekkere dikke vermicellie , kant en klare gehaktballetjes en een potje basis soep van maggie :-) ( uie, tomaat of kip ) uie is dan erg lekker dan pleur ik alles in een flinke pan , laat et ff tien min pruttelen en dan lekker smikkelen en smullen wat voor soep eten jullie ? dikke of dunne , helemaal zelfgemaakt of uit een potje/pakkie. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2004 @ 14:14 |
100% zelfgemaakt is het lekkerst, op basis van een klassieke boullion | |
veldmuis | zaterdag 25 september 2004 @ 14:15 |
Gewoon cupasoup is prima als snel wegslurp-tussendoortje. Maar als het echt om een maaltijd gaat, lekkere dikke soep. Champignon-soep ofzo vind ik vaak erg lekker. | |
bonke | zaterdag 25 september 2004 @ 14:15 |
sja maar daar heb ik meestal geen tijd en zin voor :-) op et potje en de ballen na is mijn soepie toch ook zelfgemaakt ?? hehe | |
__Saviour__ | zaterdag 25 september 2004 @ 14:16 |
Net weer lekker verse soep op, zoals alleen mijn oma die kan maken. Heerlijjk ![]() | |
bonke | zaterdag 25 september 2004 @ 14:16 |
cupasoup nam ik altijd vaak op me werk in de pauze maar sinds ze die croutons overal ingooien ben ik er vanaf gestapt :-( ps : ff shoppe , strakkies weer een lekker soepie maken :-) | |
ChrisJX | zaterdag 25 september 2004 @ 14:19 |
Fritattensuppe ![]() | |
__Saviour__ | zaterdag 25 september 2004 @ 14:19 |
Mwah - Cup-a-soup, soms lekker, maar het kan echt niet op tegen zelfgemaakte soep. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2004 @ 14:21 |
Vanavond tomatensoep, Ben net de tomaten aan ontvellen. :-) | |
Liejannuh | zaterdag 25 september 2004 @ 14:24 |
Verse tomatensoep! Geweldig! ![]() Die van mij is net klaar! ![]() En zelfgemaakte erwtensoep is ook errug goed te doen! ![]() | |
Knoekie | zaterdag 25 september 2004 @ 14:43 |
Uiensoep met zo'n kaas crouton ( ? ) hmm | |
ChrisJX | zaterdag 25 september 2004 @ 14:44 |
Ik heb in Duitsland eens lekkere Frankische Brotsuppe gegeten ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2004 @ 14:45 |
Vorige week nog Kartoffelsuppe gegeten, jum, jum, jum | |
bonke | zaterdag 25 september 2004 @ 14:47 |
sjemig , ik als soepeter wil graag wat recepten zien :-) | |
Anne | zaterdag 25 september 2004 @ 14:50 |
Tomaten Crême soep.. Mjam.. en dan wel met kleine balletjes.. Ook vind ik zoute kippesoep met veel vermicellie en croutons ![]() | |
ChrisJX | zaterdag 25 september 2004 @ 14:50 |
Piet, enig idee hoe je goede Fritattensuppe maakt? In Oostenrijk smaakt het toch altijd anders, dan wanneer ik een rundvleesboullionblokje en een pak fritatten gebruik ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 25 september 2004 @ 14:51 |
Een goed gevulde Uien soep. Als iemand een goed recept heeft hoor ik dit graag. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2004 @ 14:55 |
Maak een echte goeie vleesboullion, neem 1/2 liter melk 3 eieren 200 gram bloem# snuf zout en peper wat olie. Meng de eieren en de melk met een garde, doe er de meel door en de zout en peper, bak daar in de olie flensjes van. Die laat je afkoelen en snijdt er dan dunne reepjes van. Die doe je in de hete rundvlees boullion, met wat gehakte peterselie. | |
ChrisJX | zaterdag 25 september 2004 @ 14:58 |
Ik dank u ![]() *in receptenfavorieten zet | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2004 @ 14:58 |
quote:Neem een goeie rundvleesbouillion (zelfgemaakte uiteraard) Uien Snij de uien aan dunne reepjes en bak deze in olijfolie op een heel laag vuur tot ze goudbruin zijn (duurt zeker 20 minuten tot een half uur) Niet laten aanbranden, want dan wordt het bitter. Doe deze uienmassa door de hete boullion. Serveren met soldaatjes. | |
timmeeeh | zaterdag 25 september 2004 @ 14:59 |
tomatensoep kippensoep groentesoep bloemkoolsoep erwtensoep ![]() ![]() | |
rvrb_ke | zaterdag 25 september 2004 @ 15:25 |
Ik vind de meeste soepen wel lekker, maar bovenaan staan: -tomatenroomsoep met balletjes (gemaakt van een goede kippenbouillon) -Franse uiensoep met kaas erover gestrooid -Maaltijdsoepje met dikke stukken groenten en pastaschelpjes in -Champignonsoep | |
Martijn_77 | zaterdag 25 september 2004 @ 16:00 |
quote:Soldaatjes? Wat zijn dat? | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2004 @ 16:49 |
Oud brood nemen, de boterhammen aan repen snijden (zeg maar grote friet) op een ovenplaat leggen. Olijfolie met teentje knoflook er over en in de oven tot bros en knapperig, Errug lekker bij soep. Was vroeger een manier om oude brood te verwerken in de keuken. | |
rvrb_ke | zaterdag 25 september 2004 @ 17:25 |
Hmmm, soldaatjes... wij aten ze vroeger altijd met een zachtgekookt eitje... en dan werd er een brood idd aan reepjes gesneden en belegd met ham om in 't eigeel te dopen... Wist niet dat dat ook met soep gegeten werd (weer wat bijgeleerd) Om in de soep te doen nemen wij broodcroutons... Oud brood in blokjes snijden, boter (of olie) en knoflook in de pan, kruiden met peper en zout (of andere kruiden, hangt er vanaf welke smaak je wil) en dan in de soep doen... Heerlijk ![]() | |
Yvonnetje | zaterdag 25 september 2004 @ 17:57 |
Lekker zelf soep maken, vooral groentesoep en minestronesoep zijn populair ![]() Ruikt het hele huis naar soep, lekker lang op laten staan en dan met stokbrood ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 25 september 2004 @ 19:19 |
Champignonsoep, wel gebonden enzo en met stokbrood ![]() | |
SouthernSun | zaterdag 25 september 2004 @ 19:38 |
portugese tomatensoep die mn moeder altijd maakt is de koning onder de soepen die ik heb gehad ![]() | |
dwerg | zondag 26 september 2004 @ 17:50 |
quote:Ook heerlijk als ontbijt. ![]() | |
veldmuis | zondag 26 september 2004 @ 18:53 |
* veldmuis heeft trouwens een keer kaassoep op. Vond het apart klinken, en wist niet echt wat ik ervan moest denken, tot ik het proefde. Da's wel zo lekker! ![]() | |
sabyne | dinsdag 28 september 2004 @ 00:03 |
De groentensoep die mijn moeder maakt ![]() |