abonnement Unibet Coolblue
  maandag 18 oktober 2004 @ 16:24:45 #176
25957 Reddiablo
Football Manager Researcher NL
pi_22703336
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 16:02 schreef Gelderland het volgende:


en dan leren ze het gelijk af , altijd die problemen met de Ado 'Supporters', word je toch niet goed was
Yup ALTIJD. en verder gebeurt er NOOIT NERGENS iets. Geen Feyenoord voetballers die in elkaar worden geslagen. Geen zweedse keeper die wordt geraakt. Geen Go Ahead supporter die in elkaar wordt getimmerd door FC Zwolle supporters. Geen ruzie tussen De Graafschap en Twente fans.

Niet dat wij altijd lief zijn, maar wij zijn wel altijd de lul en dat zijn we goed zat. Maar alles mag behalve wij.
Don't ask me, I only use my brains to keep my ears apart!
www.3voor12denhaag.nl
http://www.last.fm/user/Reddiablo
  maandag 18 oktober 2004 @ 16:45:15 #177
26251 Eilanden
Bright Mirror Still Water
pi_22703762
Want zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk, oooooh nee
  maandag 18 oktober 2004 @ 17:12:26 #178
25957 Reddiablo
Football Manager Researcher NL
pi_22704253
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 16:02 schreef Gelderland het volgende:

[..]

Dat is altijd en normaal, dat de goede supporters bloeden onder de kwade. Dat is toch ook met de seizoens/supporterskaart (dus geen vrije verkoop meer bij veel wedstrijden) en de buscombi etc. etc.
Voor 5 euro ofzo heb je een clubkaart. Dat is ook niet zo'n probleem, en het is op zich nog wel leuk om te hebben.

Maar het is een SCHANDE dat de goede supporters bloeden onder de kwade. Laat dat maar eens afgelopen zijn!
Don't ask me, I only use my brains to keep my ears apart!
www.3voor12denhaag.nl
http://www.last.fm/user/Reddiablo
pi_22704682
Een hoop hypoctriete kneusen hier, ik hoop dat het bij hun clubs straks ook gebeurd, moet je ze dan eens horen want wij zijn misschien wel de eerste maar zeker niet de laatste en dan wil ik dit schijnheilig zooitje nog wel eens lezen
pi_22704746
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 17:12 schreef Reddiablo het volgende:

[..]

Voor 5 euro ofzo heb je een clubkaart. Dat is ook niet zo'n probleem, en het is op zich nog wel leuk om te hebben.

Maar het is een SCHANDE dat de goede supporters bloeden onder de kwade. Laat dat maar eens afgelopen zijn!
het gaat niet om het geld, maar dat je nooit meer los een kaartje kan kopen, bij bijv. risico wedstrijden, en bij CL wedstrijden ben je pas voor die 5 Eurie als laatst aan de beurt!

En de goede bloeden toch altijd onder de kwade, dat is met (bijna) ALLES!! Wat dan over de buscombi, dat is toch ook klote, omdat een groep het verziekt!
Gewoon puntaftrek.....je weet dat ze streng controleren, waarom toch kwetsende spreekkoren
Haleloeja
pi_22704748
quote:
'Dit scheelt mij al snel vijfduizend euro per keer'
door René Dons en Jos Pak

Het zwaard van Damocles hangt ADO boven het hoofd. Vrijdag kreeg de club na de spreekoren tijdens de wedstrijd tegen Ajax een schikkingsvoorstel van twee thuisduels zonder publiek. Misschien worden dat er na de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tegen PSV nog wel meer. Dat zou een ramp betekenen voor de club en direct betrokkenen.

DEN HAAG | Volkert Cats behoort met zijn cateringbedrijf Mirado tot de gedupeerden als de KNVB inderdaad ADO Den Haag zo'n straf oplegt. "Een wedstrijd zonder publiek zou toch dramatisch zijn? De club zit net in de lift. Vorig seizoen heeft ADO Den Haag zich op een imponerende wijze weten te handhaven. Dat is toch tot aan de oplevering van het nieuwe stadion in het Forepark de doelstelling", beklemtoont Cats.

"Niet alleen op het veld gaat het beter'', meent de ondernemer. "Ook daarbuiten. Wat de catering betreft ben ik met mijn bedrijf dik tevreden. We hebben voor elke thuiswedstrijd circa 150 mensen die in de businesslounge het diner gebruiken. Na afloop is het tot twee à drie uur na afloop van de wedstrijd beregezellig in deze ruimte. Gemiddeld vijfhonderd mensen blijven dan even hangen om na te praten over de werdstrijd. Die gebruiken enkele consumpties. Dat scheelt mij al zo'n vijfduizend euro en daarnaast mis ik de verzorging van de mensen in de loges op de tribune tijdens de wedstrijd. Ik hoop dus dat de KNVB ADO Den Haag niet zo hard zal straffen. Uiteraard ben ik tegen spreekkoren, maar het valt mij op dat ook de supporters van de tegenpartij zich hier in behoorlijke aantallen schuldig aan maken. Daarover hoor of lees ik nooit zo veel."

Of Volkert Cats bij thuiswedstrijden zonder publiek zijn financiële schade op ADO Den Haag kan verhalen, weet hij niet. "ADO Den Haag en Mirado zijn partners. Als er een dergelijke straf komt, dan ben ik ervan overtuigd dat we dit in goed overleg oplossen. Zo goed is onze relatie wel."

Dom

"Dit is gewoon heel dom'', oordeelt John Arzbach, directeur van hoofdsponsor Hommerson Casino's. "Ik begrijp de supporters van ADO niet. Ze snappen toch wel dat ze hier alleen hun eigen club mee hebben en niet Ajax, NEC, PSV of de KNVB."

"Ik kan kan mij voorstellen waarom scheidsrechter René Temmink de wedstrijd heeft stilgelegd. De reden van burgemeester Deetman om het duel definitief te staken, is mij niet helemaal duidelijk. Ik kan dat niet beoordelen. Ik begreep ook dat de supporters de businesslounge wilden bestormen, maar die dreiging is er geen moment geweest."

"Ik verwacht niet dat wij directe schade lijden door het staken van de wedstrijden en een mogelijke straf naar aanleiding van de spreekkoren tijdens de wedstrijd tegen Ajax. Mensen zien de club en de sponsor in dit verband toch los van elkaar. In de wandelgangen wordt er misschien over gesproken, maar intern wordt het bij ons geen issue. In februari hebben wij met ADO Den Haag een bespreking over een mogelijke verlenging van de samenwerking en dan komen deze zaken wel aan de orde. Als ADO Den Haag voor straf thuiswedstrijden zonder publiek moeten spelen, dan raakt ons dat niet direct. Het is meer een financieel verhaal voor ADO Den Haag, maar daar komt de club wel overheen. Misschien moet er dan hier en daar wat bezuinigd worden."

Robert Langenbach, algemeen directeur van ADO Den Haag, was zaterdagavond nog ziek thuis. "Ik hoop na de wedstrijd tegen De Graafschap weer te gaan werken. Het duel met PSV heb ik op Canal+ gezien. Ik ben dus volledig op de hoogte. Ik word ook door de andere managers van ADO Den Haag geïnformeerd. Wel ben ik verrast door de mededeling van Henk Kesler van de KNVB over het schikkingsvoorstel dat ADO Den Haag heeft gekregen naar aanleiding van de spreekkoren tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax. Kesler dient ook het belang van 37 betaald voetbalorganisaties, waaronder ADO Den Haag. Hij gooit nu voor ons alleen maar olie op het vuur."

Langenbach legt zich niet bijvoorbaat neer bij een straf van twee thuiswedstrijden zonder publiek. "Welnee, er is weliswaar een nieuw protocol in werking gesteld, maar dat geldt alleen voor het sneller stilleggen van een wedstrijd. Over een verhoogde strafmaat moet nog worden gesproken. Dat kan alleen op de algemene vergadering betaald voetbal en die is pas in december. Binnen de ENV hebben al enkele clubs, voornamelijk uit de Randstad, aangegeven een hogere strafmaat niet te zien zitten. Dus als je kan aantonen dat je alles hebt gedaan om spreekkoren te voorkomen, wordt er geen straf opgelegd. Vorig seizoen hebben wij geen enkele veroordeling voor spreekkoren van de KNVB gekregen. Ik ga er na de wedstrijden tegen Ajax en ook nog tegen PSV vanuit dat we er schadevrij vanaf komen."

Ramp

Rinus Israel heeft daar op zijn beurt een hard hoofd in. De oud-ADO-coach – die de club samen met Lex Schoenmaker na jaren van sportieve malaise weer de eredivisie inloodste – vindt het treurig wat er zaterdagavond in het Zuiderpark passeerde. "Wat tegen Ajax gebeurde kon al niet en dan nu weer dit. Een ramp is misschien een groot woord, maar het is wel heel slecht. Ik vind dat heel jammer voor de club. Niet om te slijmen, maar ik heb er zelf met veel plezier gewerkt. Er zijn veel mensen die er iets van proberen te maken. Toen ik bij ADO kwam was het een troosteloze eerste divisieclub en nu speelt de ploeg gelukkig weer op het hoogste niveau. Dit soort acties van supporters zorgen voor tegenwind die de club absoluut niet kan gebruiken."

Israel is ook bang dat alle heisa het elftal niet onberoerd zal laten. "Het verlies tegen PSV was ongetwijfeld ingecalculeerd. Zondag moeten er punten worden gehaald tegen De Graafschap. Het zal voor Adelaar moeilijk genoeg zijn om zijn spelers alleen met voetbal bezig te laten zijn."

Supporterscoördinator Koos Roeg snapt wel dat de wedstrijd het einde niet haalde. "Een gewaarschuwd supporter telt ook voor twee. Burgemeester Deetman is altijd heel duidelijk geweest over het gebruik van teksten als 'Hamas, Hamas joden aan het gas' . En de scheidsrechter werd beledigd. De afspraken daarover waren bekend. Maar ik hoor niemand meer over het feit dat de supporters van PSV al voor de wedstrijd provoceerden en ook direct tijdens het duel. Dat gebeurde vorig jaar ook al toen Kezman er uit werd gestuurd."
Roeg heeft het gevoel dat er erg makkelijk over ADO Den Haag wordt geoordeeld. "Ik heb AZ-Ajax op Canal+ gezien en duidelijk gehoord dat het Alkmaarse publiek 'Sylvie Meis is de hoer van Amsterdam' zong. De commentator zei er niets over, de spelers liepen het veld niet af en ook naderhand hoorde ik er niemand over. Dat horen supporters van ADO ook, daar praten ze over. Zij zeggen: 'Wij moeten monddood en de anderen niet. Dat pikken we niet.' Ik vind het proces te verklaren, hoewel ik het op zich dus niet goedkeur."

Roeg hoopt wel dat de lijn die nu is ingezet ook bij de andere wedstrijden zal worden gevolgd. "Het kan natuurlijk niet zo zijn dat alleen Den Haag moet bloeden."

Henk Kesler van de KNVB juicht het besluit om te staken toe. De directeur van de voetbalbond wil niets zeggen over mogelijke sancties voor ADO Den Haag: "Ik ga daar niet over, maar er zijn opties als het spelen zonder publiek of het in mindering brengen van drie punten. Dit is echter aan de aanklager."
Dus Langebach vind dus dat we onder die straf kunnen komen... . Wat ik wel vreemd vind is dat Langebach niets af wist van die schikkingsvoorstel . Rare regels heeft de KNJB !
pi_22706309
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 13:48 schreef err het volgende:
sportief, jammer dat verder niemand voor ons opkomt..
Dat valt wel mee denk ik. Die brief van de voorzitter van de fanclub is een goed voorbeeld van hoe eenzijdig een hoop mensen (waaronder veel politici) naar het gedrag van de supporter in het algemeen en de ADO-supporter in het bijzonder kijken.

Als er wat in Den Haag gebeurt, springt de media er bovenop, terwijl de spreekkoren tijdens PSV - Heerenveen bijvoorbeeld vergelijkbaar waren.

Persoonlijk vind ik het prima dat de wedstrijd gestaakt is, maar wees dan wel consequent. Nu is er ingegrepen en danst politiek Den Haag de polonaise, maar over de andere wedstrijden hoor je ze niet. Zolang ze die niet tijdelijk stilleggen of staken, vind ik niet dat ADO er als enige voor gestraft moet worden.

Of je pakt iedereen aan, of niemand. Dit is een daad stellen zonder dat er verder wat gebeurt en daar schiet niemand wat mee op.
Winnaar FOK! VBL Voor Rood-Wit Gezongen-Award
PSV, de logische kampioen
Proud To Be VBL User
Hiphop Purist
pi_22708162
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 18:55 schreef Tony_Montana67 het volgende:

[..]

Dat valt wel mee denk ik. Die brief van de voorzitter van de fanclub is een goed voorbeeld van hoe eenzijdig een hoop mensen (waaronder veel politici) naar het gedrag van de supporter in het algemeen en de ADO-supporter in het bijzonder kijken.

Als er wat in Den Haag gebeurt, springt de media er bovenop, terwijl de spreekkoren tijdens PSV - Heerenveen bijvoorbeeld vergelijkbaar waren.

Persoonlijk vind ik het prima dat de wedstrijd gestaakt is, maar wees dan wel consequent. Nu is er ingegrepen en danst politiek Den Haag de polonaise, maar over de andere wedstrijden hoor je ze niet. Zolang ze die niet tijdelijk stilleggen of staken, vind ik niet dat ADO er als enige voor gestraft moet worden.

Of je pakt iedereen aan, of niemand. Dit is een daad stellen zonder dat er verder wat gebeurt en daar schiet niemand wat mee op.
Volgens mij let je echt niet goed op Tony.

Wat er bij Den Haag - Ajax gebeurde was buitenproportioneel en daarna heeft de club een voorwaardelijke straf gekregen en mocht je toch hopen dat een gewaarschuwd mens voor twee geldt. Maar nee, een paar weken later flikken ze het weer - ook na waarschuwingen van de speaker wordt er langdurig en massaal doorgezongen. We hebben het niet over een groepje van 20 of 30 man - we hebben het niet over een korte reactie op een discutabele beslissing maar over massale aanhoudende kwetsende spreekkoren na een waarschuwing van de speaker, Dus logisch dat er wordt ingegrepen en jij mag mij vertellen bij welke club de supporters vergelijkbaar gedrag vertoonden de afgelopen drie weken.

ADO wordt niet als enige gestraft. Bij andere wedstrijden worden vergelijkbare maatregelen getroffen. Maar dan moet je wel de hele situatie en context in ogenschouw nemen: het gaat niet om 10 seconden hoer of kanker, dan kun je inderdaad geen wedstrijd meer uitspelen.
  maandag 18 oktober 2004 @ 21:43:33 #184
44699 err
Da Itchy Trigga Finga Niggaz
pi_22710503
Goh, ben je erbij geweest?

Het bewuste "hamas" spreekkoor, duidelijk datgene waar de wedstrijd voor werd stil gelegd (en niet dat temmink de hoer is - geloof me, die man heeft echt wel ergere dingen naar zn hoofd gehad) was zeker niet langdurig en al helemaal niet massaal. Spreekkoren tegenover v Bommel werden zelfs keurig overfloten door de andere supporters. Dus tegen de nieuw afgesproken regels in werd de wedstrijd stil gelegd. Die kontendraaier van een Deetman laat vervolgens de wedstrijd niet meer hervatten - gebasseerd op paranoide ideeen van een bestuurskamer die zogenaamd wordt bestormd - terwijl die boerenlul niet eens aanwezig is. Hij is waarschijnlijk nog beneveld van alle champagne die is verorberd na het openen van zn 250 miljoen euro kostende speeltje. Of zoals Hugo Borst zei - hij was op bezoek bij de 85ste verjaardag van zn schoonmoeder. Die zelfde burgemeester die openlijk op zn club en stad loopt af te geven, heeft vandaag blijkbaar na alle berichtgeving in de media zn fout ingezien en gaat nu heel slapjes PSV van uitdagen lopen beschuldigen.
Deetman, ga lekker bij een dorpje op de veluwe je gristelijke gezag uitsralen, deze enge boze stad is niks voor jou
pi_22710633
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 21:43 schreef err het volgende:
deze enge boze stad is niks voor jou
Nah hoeft toch niet? Julie lijken me dikke vrienden.

quote:
  maandag 18 oktober 2004 @ 22:51:13 #186
73305 Stpan
Zullen wij laten hoo-ooren...
pi_22712255
ADO maakt zichzelf belachelijk als ze de uittingen van de eigen aanhang proberen te bagatelliseren. Maar de woorden van de voorzitter van de RvC van ADO die zijn eigen aanhang berispt maar ook verwijst naar vele incidenten van de afgelopen weken waarbij niet werd opgetreden zijn in het juiste perspectief naar mijn mening.
Blijft overeindstaan: foute uitspraken zijn niet minder fout als ze bij andere clubs ook worden geroepen. Maar........ sancties zijn alleen maar goed als ze consequent worden toegepast.
pi_22713075
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 22:51 schreef Stpan het volgende:
ADO maakt zichzelf belachelijk als ze de uittingen van de eigen aanhang proberen te bagatelliseren. Maar de woorden van de voorzitter van de RvC van ADO die zijn eigen aanhang berispt maar ook verwijst naar vele incidenten van de afgelopen weken waarbij niet werd opgetreden zijn in het juiste perspectief naar mijn mening.
Blijft overeindstaan: foute uitspraken zijn niet minder fout als ze bij andere clubs ook worden geroepen. Maar........ sancties zijn alleen maar goed als ze consequent worden toegepast.
Dat is dan ook een keurige vent (met geld en connecties, sukkels!)
Hij had een toekomst voor ADO. Nu is die toekomst er waarschijnlijk niet meer.
pi_22713322
Kut ADO. Vanaf eind jaren zeventig verantwoordelijk voor Hells Angel gedrag op de voetbalvelden. Sterker nog, de hekken die tot op de dag van vandaag om de Nederlandse stadions en velden staan zijn uitsluitend te danken aan ADO, of beter Fc Den Haag. Het is triefel van de bovenste rand. En tot op de dag van vandaag! Wij zijn het niet, het is de overheid. jank. jank.
Dag Den Haag, weer tien jaar in DDG.
pi_22713452
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 23:25 schreef Ludacriss het volgende:
http://www.petitiononline.com/070/petition.html
quote:
Joh, dat interesseert me niks. Ik heb niet eens gekeken. Haguhnezah willuh niet. Die willuh kankuh roepuh, terwijlzuh dat teguh die frau vahn zuh beitah hadduh kenneh doehn.
Kansloos volk.
pi_22713674
Mag ik iemand erop wijzen dat op dit moment niemand zicht met ADO Den Haag wenst te associëren? ADO- Den Haag is weer een paria. Een felicitatie waard!

*Sponsors*
pi_22713725
Heerlijk gevoel, weer minimaal tien jaar zonder ADO.
pi_22713866
Ow, en voor ik ga, tantjes gepoetst, handjes gewassen, netjes op kooi, welterusten.
  maandag 18 oktober 2004 @ 23:58:08 #194
25957 Reddiablo
Football Manager Researcher NL
pi_22713946
Don't ask me, I only use my brains to keep my ears apart!
www.3voor12denhaag.nl
http://www.last.fm/user/Reddiablo
pi_22720695
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 23:30 schreef Eightball het volgende:
Kut ADO. Vanaf eind jaren zeventig verantwoordelijk voor Hells Angel gedrag op de voetbalvelden. Sterker nog, de hekken die tot op de dag van vandaag om de Nederlandse stadions en velden staan zijn uitsluitend te danken aan ADO, of beter Fc Den Haag. Het is triefel van de bovenste rand. En tot op de dag van vandaag! Wij zijn het niet, het is de overheid. jank. jank.
Dag Den Haag, weer tien jaar in DDG.
DDG????? (kneusje )
quote:
Ingezonden

In sommige discussies is het niet toegestaan een andere mening te hebben dan de opinieleiders. Slapend Nederland schaart zich, als de discussie gaat over, wat ze in de media noemen ‘kwetsende spreekkoren’, massaal achter politicus Atsma (wie kent hem niet?), pseudo-columnist Hugo Borst, voetbalgenie Henk Kesler en de rest van de mediamaffia.

Is het toevallig dat we in deze situatie alleen maar commentaar horen van mensen die zich vooral buiten de discussie zouden moeten houden? Ik vraag me namelijk af hoe vaak CDA’er Atsma in het stadion te vinden is, om een voetbalwedstrijd bij te wonen? Ik vraag me af of Henk Kesler als voetballiefhebber omschreven mag worden, na alles wat hij heeft geprobeerd om het voetbal zo onaantrekkelijk mogelijk te maken? Ik vraag me ook af of mensen als Hugo Borst in het belang van het voetbal denken, alvorens aan hun prestatiedrift toe te geven?

Er is in Nederland slechts één echte groep mensen die er binnen de voetbalwereld daadwerkelijk toe doet, de supporters. Juist deze groep wordt in de discussie niet betrokken als gesprekspartner, maar wordt afgescheept als asociaal, onwetend en overbodig. “Laat de uitspelende club maar geen supporters meer mee mogen nemen,” riep Hugo Borst in een overenthousiaste bui. Voor hem is dat gemakkelijk roepen. Zijn Spartaanschap is immers gebaseerd op het feit dat hij vaak roept dat hij Spartaan is, want als hij dat vaak roept, dan is hij het ook. Echte authentieke clubliefde is Hugo Borst vreemd.

De hypocrisie die Nederland in zijn greep heeft is tekenend voor het karakter van veel mensen in ons land. Het vermogen om een eigen mening te formuleren is er vrijwel niet meer. Waarom zou je immers zelf nadenken, als je mensen als Hugo Borst en Johan Derksen in je midden hebt, die dat voor jou kunnen doen? Mogen er dan al mensen zijn die wel het vermogen hebben om zelf na te denken, dan zijn deze mensen bang dat zij niet zullen voldoen aan de politieke correctheid die nodig is om in deze discussie deel te nemen.

Hugo Borst riep dat ‘het merendeel van de mensen dat deelneemt aan spreekkoren, een meeloper is.’ Ik bestrijd dat, want in veel situaties zou je ook kunnen spreken van oprechte emoties die geuit worden. Mijn mening, die waarschijnlijk minder politiek correct is als die van Hugo Borst, is dat juist de media, die pretenderen een eigen mening te hebben, bestaan uit meelopers. Meelopers die sinds ‘het Sylvie-Meys-incident’ zo politiek correct mogelijk proberen over te komen, door alles wat supporters roepen onder een vergrootglas te leggen. Waar waren deze mediaclowns voordat ‘Raffie’ zijn selectieve verontwaardiging uitte over het FC Den Haag-publiek?

Feit is dat onze nationale moraalridders het toen waarschijnlijk te druk hadden met het ‘tegen de muur zetten van Dick Advocaat’ en deze tevens ‘te stenigen’. Over politieke correctheid gesproken…
Iets om over na te denken.

  dinsdag 19 oktober 2004 @ 22:52:13 #196
104779 divX_Xvid
Retro Gangsta
pi_22735856
HALLO IK WIL DAT JULLIE DEZE SMILIE MAKEN VOOR ADO:


B.V.D.
Art comes to you proposing frankly to give nothing but the highest quality to your moments as they pass.
  donderdag 21 oktober 2004 @ 01:02:42 #197
44699 err
Da Itchy Trigga Finga Niggaz
pi_22763731
jammer dat dit mooie spandoel niet is opgevallen door al het geouwehoer

  donderdag 21 oktober 2004 @ 08:37:25 #198
20999 ray_nl
Ja / Nee / Geen Mening
pi_22765810
quote:
Op donderdag 21 oktober 2004 01:02 schreef err het volgende:
jammer dat dit mooie spandoel niet is opgevallen door al het geouwehoer

[afbeelding]
pi_22767230
quote:
Op donderdag 21 oktober 2004 01:02 schreef err het volgende:
jammer dat dit mooie spandoel niet is opgevallen door al het geouwehoer

[afbeelding]
hé kut je bent me voor
  donderdag 21 oktober 2004 @ 11:21:50 #200
44699 err
Da Itchy Trigga Finga Niggaz
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')