Wolfjesfan | vrijdag 17 september 2004 @ 00:47 |
Heb ik net een topic over winter wat niets met eten te maken heeft beginnen ze gelijk over “als we maar niet zoveel erwtensoep hoeven te drinken”. Ten eerste als je erwtensoep kan drinken is het bij mij een erwtensoep, en ten tweede heeft er iemand een apart recept. |
ilona-scuderia | vrijdag 17 september 2004 @ 00:48 |
Wat is je punt? Wil je erwtensoep gaan maken? |
Furby | vrijdag 17 september 2004 @ 00:51 |
quote:Op vrijdag 17 september 2004 00:47 schreef Wolfjesfan het volgende: Heb ik net een topic over winter wat niets met eten te maken heeft Aha.quote: beginnen ze gelijk over "als we maar niet zoveel erwtensoep hoeven te drinken" Nou nou, jij maakt wat mee in je leven.quote:Ten eerste als je erwtensoep kan drinken is het bij mij een erwtensoep, Je meent 't ... quote:en ten tweede heeft er iemand een apart recept.
Ja, maar dat is met champignonen.
 |
Wolfjesfan | vrijdag 17 september 2004 @ 00:53 |
quote:Op vrijdag 17 september 2004 00:48 schreef ilona-scuderia het volgende: Wat is je punt? Wil je erwtensoep gaan maken? Nu nog niet, maar als het flin koud word wel |
krakkemieke | vrijdag 17 september 2004 @ 00:53 |
Krabbetjes! Er moeten krabbetjes in! |
Wolfjesfan | vrijdag 17 september 2004 @ 00:54 |
quote:Op vrijdag 17 september 2004 00:53 schreef krakkemieke het volgende: Krabbetjes! Er moeten krabbetjes in! En fllink veel als het aan mij ligt. |
krakkemieke | vrijdag 17 september 2004 @ 00:59 |
Genoeg krabbetjes zodat door het bot de soep dik wordt en voor het vlees een bovenpoot. |
Chirma | vrijdag 17 september 2004 @ 00:59 |
Sinterklaas houdt ook van erwtensoep, net als ik! |
Killer_Mom | vrijdag 17 september 2004 @ 01:04 |
quote:Op vrijdag 17 september 2004 00:59 schreef Chirma het volgende: Sinterklaas houdt ook van erwtensoep, net als ik! jah, en dan kom je als geboren nachtbraker naar beneden, zie je je pa die sinterklaas soep opeten, hij kwam van zijn nachtdienst af. mooi dat ik nooit , in niks, niks meer geloof, nergens meer in |
Wolfjesfan | vrijdag 17 september 2004 @ 01:15 |
Mijn pa ook, s`morgens snert opwarmen, maar die kwam net zijn bed uit. Mij kunnen ze er ook voor wakker maken hoor ik lust het ook s`morgens vroeg. In de hooibouw hebben we het ook wel s`morgens gegeten en niet net roggebrood, maar met pannenkoeken met spek |
krakkemieke | vrijdag 17 september 2004 @ 01:16 |
Erwtensoep met pannekoeken is idd heerlijk! |
ChillyWilly | vrijdag 17 september 2004 @ 01:17 |
erwtensoep moet je ook niet drinken, maar eten! |
krakkemieke | vrijdag 17 september 2004 @ 01:18 |
Niemand drinkt mijn erwtensoep! Daarvoor is hij te dik! |
Wolfjesfan | vrijdag 17 september 2004 @ 01:29 |
We zijn het dus overeen dat erwtensoep lekker is zoals moeders het maakt, Maar wat doet ze erin? Ik kan ook een lekkere pan maken, maar ik wil war variatie. |
krakkemieke | vrijdag 17 september 2004 @ 01:31 |
Krabbetjes, bovenpoot, worst, zuurkoolspek. Erwten, prei, selderieknol, evt. ui. |
Wolfjesfan | vrijdag 17 september 2004 @ 01:35 |
quote:Op vrijdag 17 september 2004 01:31 schreef krakkemieke het volgende: Krabbetjes, bovenpoot, worst, zuurkoolspek. Erwten, prei, selderieknol, evt. ui. Kookboek Huishoudschool 1939, zo maakte mijn moeder het ook. Ik ben al gewordert met wat tenen knoflook en bleekselderei |
Killer_Mom | vrijdag 17 september 2004 @ 01:37 |
quote:Op vrijdag 17 september 2004 01:29 schreef Wolfjesfan het volgende: We zijn het dus overeen dat erwtensoep lekker is zoals moeders het maakt, Maar wat doet ze erin? Ik kan ook een lekkere pan maken, maar ik wil war variatie. binnenkort bij je chinees, waarom variatie? |
krakkemieke | vrijdag 17 september 2004 @ 01:37 |
Ach ja, zo vind ik het het lekkerst...... |
Killer_Mom | vrijdag 17 september 2004 @ 01:39 |
quote:Op vrijdag 17 september 2004 01:35 schreef Wolfjesfan het volgende:
[..]
Kookboek Huishoudschool 1939, zo maakte mijn moeder het ook. Ik ben al gewordert met wat tenen knoflook en bleekselderei foei |
HarigeKerel | vrijdag 17 september 2004 @ 01:44 |
Heerlijk, die soep... vooral als het koud is en je komt thuis na een lange fietstocht of schaatsen en moeder de vrouw heeft een pot dampenden erwtensoep voor je klaarstaan 
Erwtensoep, wie is er niet groot mee geworden? |
Wolfjesfan | vrijdag 17 september 2004 @ 01:51 |
quote:Op vrijdag 17 september 2004 01:44 schreef HarigeKerel het volgende:Heerlijk, die soep... vooral als het koud is en je komt thuis na een lange fietstocht of schaatsen en moeder de vrouw heeft een pot dampenden erwtensoep voor je klaarstaan Erwtensoep, wie is er niet groot mee geworden? Of je komt van het Warme spanje van vakantie terug en er staat een flink portie in de vriezer, op warmen en eten. |
Mistress_Dodo | vrijdag 17 september 2004 @ 02:09 |
Erwten soep:
Split-erwten, Krabbetjes, water, bouillon blokjes, maggie kruiden builtje, Thee ei met (laurier, kruidnagel, peperkorrels, foelie) wortel, selderij knol, prei, ui (geen rooie, maakt je soep bruin) aardappel, Rookworst
Water met erwten, krabbetjes opzetten. Als het kookt, op laag zetten en afschuimen (schuimspaan, witte muk eraf scheppen). laten pruttelen tot alle split erwten uit elkaar gevallen zijn (een uur of 2). Vlees en botten eruit halen en vlees kleinsnijden en vlees terug in de soep. Geschilde aardappel, wortel, prei en selderij knol toevoegen. Ook Bouillon blokken, kruidebuiltjes en thee ei toevoegen.nog een uurtje door pruttelen... kan ook langer hoor, hoe langer hoe lekkerder.
Oh, en mijn soep is altijd lekker dik.
Ik woon in Queensland, Australie sinds 2000 en iedere winter kook ik een grote pot snert. Mijn schoon-familie vind het zalig.. "pee and ham soup" noemen ze dat... (Toch wel maf hoor, snert koken in juni/juli)
Groetjes, Agnes |
Mallnitz | vrijdag 17 september 2004 @ 15:19 |
Zelfgemaakte erwtensoep is de soep der goden |
Pietverdriet | vrijdag 17 september 2004 @ 16:52 |
Wortel en Ui kan je beter uit de Erwtensoep laten, daar wordt ie zoet van |
ASSpirine | vrijdag 17 september 2004 @ 19:05 |
erwtensoep  |
Killer_Mom | zaterdag 18 september 2004 @ 01:22 |
quote:Op vrijdag 17 september 2004 16:52 schreef Pietverdriet het volgende: Wortel en Ui kan je beter uit de Erwtensoep laten, daar wordt ie zoet van ui kan zijn, maar wortel echt niet. |
fratsman | zaterdag 18 september 2004 @ 13:27 |
Erwtensoep! Waar je lepel in rechtop blijft staan. En pannekoeken erbij! |
Wolter | zaterdag 18 september 2004 @ 13:34 |
Je moet het sowieso een dag van te voren maken. Maar denk dat de meeste mensen het wel weten. Al kwam ik het laatst nog wel tegen. jammer is dat. Zit net niet dat smaakje eraan wat eraan moet zitten. |
Killer_Mom | maandag 20 september 2004 @ 00:11 |
quote:Op zaterdag 18 september 2004 13:27 schreef fratsman het volgende:Erwtensoep!  Waar je lepel in rechtop blijft staan. En pannekoeken erbij! je bent Limburger of niet, met stroop en roggebrood, ik heb t in Brabant, lees Helmond al helemaal ingevoerd. |
kissa | maandag 20 september 2004 @ 00:33 |
quote:Op zaterdag 18 september 2004 13:27 schreef fratsman het volgende:Erwtensoep!  Waar je lepel in rechtop blijft staan. En pannekoeken erbij! Erwtensoep is inderdaad geen erwtensoep als je lepel niet blijft staan!
Ingredienten: rookspek, rookworst, soepgroente, spliterwten, bouillonblokjes en water  Ik krijg zo'n trek, ik ga het morgen maken Ik schep alleen om het vlees heen, de smaak komt ten goede aan de soep maar ik lust geen spek en worst Mijn man boft dus  |
DzjieDub | maandag 20 september 2004 @ 02:19 |
Wortel hoort niet in de erwtensoep. Da's raar. En ik doe altijd schouderkarbonade ipv krabbetjes. Maar DAMN wat is dat altijd lekker. |
speedfreakssj | maandag 20 september 2004 @ 06:51 |
"gaat naar oma en eist erwtensoep aanstaande week" Tering zeg, krijg er echt trek in. heb het gegeten toen ik een lange wandeling heb gemaakt met mijn meisje en toen lekker aankwam op de plaats van bestemming. lekker stukje erwtensoep (blok in ijsdoos) doormidden hakken met een bijl (anders gaat het niet, lukt me niet ig) en dan lekker rustig opwarmen op laag vuur. HEERLIJK was dat.
Dat met die bijl heb ik echt gedaan want met het mes ging het t e traag  |
shmoopy | maandag 20 september 2004 @ 14:05 |
Binnenkort maar weer eens een grote pan maken, en dan lekker veel invriezen voor drukke dagen, jummie.  |