wendy-tje | dinsdag 14 september 2004 @ 15:06 |
Wie weet hoe het moet (heb wat gehoord over koken, maar kun je het bijvoorbeeld ook roosteren, hoe doe je dat?) En wat smaakt er nu lekker bij? Rijst, aardappeltjes, vlees vis, of.... | |
Tinkepink | dinsdag 14 september 2004 @ 15:11 |
Gewoon 20 minuutjes koken. Daarna kan je het eventueel nog roosteren. | |
wingerd | dinsdag 14 september 2004 @ 15:32 |
Gewoon even koken en dan wat olijfolie erover, en in de grill maar weer totdat de kolf okergeel wordt. Vervolgens. Roomboter er bij...klaar ![]() En erbij hoort natuurlijk een gegrild stuk entrecote...mooi rood van binnen, afhankelijk van je voorkeur...Ook een forel verpakt met schijven citroen of limoen en wat zout en pepers in aluminiumfolie, onder de grill 10-12 minuten totdat de boel stevig staat te sissen..... [ Bericht 39% gewijzigd door wingerd op 14-09-2004 15:35:30 (extra info) ] | |
wendy-tje | dinsdag 14 september 2004 @ 15:51 |
quote:Klinkt goed ![]() | |
biawa | dinsdag 14 september 2004 @ 15:52 |
Ik heb het altijd zo geleerd: Niet alle bladeren eraf halen, in een paar centimeter water, deksel op de pan en dan in 30 minuten (of was het nou 20?) gaar "stomen". | |
Rio | dinsdag 14 september 2004 @ 17:10 |
20 minuten is al veel vind ik. Ik haal altijd gewoon de bladeren (allemaal) eraf, pan met ruim water, 15 minuten koken. Hmm, krijg trek. | |
Solitarias | dinsdag 14 september 2004 @ 17:42 |
quote:OK, dat ga ik zometeen proberen........ | |
SuperRembo | dinsdag 14 september 2004 @ 19:14 |
En geen zout erbij tijdens het koken. Daar wordt het taai van (is mij verteld). | |
Pietverdriet | donderdag 16 september 2004 @ 00:08 |
enne, als je mais zelf uit het veld haalt, 1) Zorg dat je geen snijmais neemt, de kolven daarvan zijn niet lekker 2) Mais voordat het rijp is oogsten, dan is het zoeter. | |
NIels25 | donderdag 16 september 2004 @ 18:48 |
hmm gewoon beetgaar koken, beetje roomboter, peper en zout er over en smullen maar! | |
Martijn_77 | donderdag 16 september 2004 @ 22:25 |
quote:Doe je dit met de kolven of alleen met de mais? | |
Mistress_Dodo | vrijdag 17 september 2004 @ 02:45 |
Mais kolven: Bladeren eraf als je wilt koken in water... water eerst aan de kook brengen en daarna mais erin. 10 minuten is lang zat. Beetje boter, zout en peper... Yum. In de microwave: Bladeren eraan laten zitten... 3 minuten en klaar :-) In de oven: Inpakken in alu-folie, met wat knoflook, ontbijtspek etc... en op ongeveer 180-200°C gedurende 30 minuten. Veel plezier, Agnes | |
wendy-tje | vrijdag 17 september 2004 @ 09:57 |
En het heeft goed gesmaakt! | |
turnpike | vrijdag 17 september 2004 @ 12:10 |
quote:Veel mais in NL is toch bestemd voor de vee industrie ? Ik zou het verschil niet weten tussen die mais en de mais die je wèl kan eten. | |
2Mini | vrijdag 17 september 2004 @ 12:12 |
euhm... ik kook het altijd... als het klaar is, wat boter erover heen... en dan o opvreten ![]() | |
biawa | vrijdag 17 september 2004 @ 12:44 |
quote:http://www.dewassendemaan.be/groentewijzer/mais/mais.htm | |
turnpike | vrijdag 17 september 2004 @ 12:56 |
quote:Het verschil in smaak wist ik wel, daar ben ik proefondervindelijk al eens achtergekomen, bleeeegghhhh. ![]() ![]() | |
ASSpirine | vrijdag 17 september 2004 @ 20:03 |
wie bijt er echt in zijn kolf? of wie plukt de korrels er 1 voor 1 eraf? ik doe het laatste, vooral als de mais zoet is ![]() hmmmm | |
Spindizzy | vrijdag 17 september 2004 @ 20:07 |
Verse mais ![]() ![]() | |
Solitarias | zaterdag 18 september 2004 @ 01:58 |
Vandaag net gegeten...DAT MOET IK VAKER DOEN!! Vooral met olijfolie! NJUMMIE | |
wendy-tje | zaterdag 18 september 2004 @ 13:41 |
quote:Ik heb ze eraf geknaagd ![]() |