FOK!forum / Culinesse à gogo / Verse mais klaarmaken
wendy-tjedinsdag 14 september 2004 @ 15:06
Wie weet hoe het moet (heb wat gehoord over koken, maar kun je het bijvoorbeeld ook roosteren, hoe doe je dat?)
En wat smaakt er nu lekker bij? Rijst, aardappeltjes, vlees vis, of....
Tinkepinkdinsdag 14 september 2004 @ 15:11
Gewoon 20 minuutjes koken. Daarna kan je het eventueel nog roosteren.
wingerddinsdag 14 september 2004 @ 15:32
Gewoon even koken en dan wat olijfolie erover, en in de grill maar weer totdat de kolf okergeel wordt. Vervolgens. Roomboter er bij...klaar

En erbij hoort natuurlijk een gegrild stuk entrecote...mooi rood van binnen, afhankelijk van je voorkeur...Ook een forel verpakt met schijven citroen of limoen en wat zout en pepers in aluminiumfolie, onder de grill 10-12 minuten totdat de boel stevig staat te sissen.....

[ Bericht 39% gewijzigd door wingerd op 14-09-2004 15:35:30 (extra info) ]
wendy-tjedinsdag 14 september 2004 @ 15:51
quote:
Op dinsdag 14 september 2004 15:32 schreef wingerd het volgende:
Gewoon even koken en dan wat olijfolie erover, en in de grill maar weer totdat de kolf okergeel wordt. Vervolgens. Roomboter er bij...klaar

En erbij hoort natuurlijk een gegrild stuk entrecote...mooi rood van binnen, afhankelijk van je voorkeur...Ook een forel verpakt met schijven citroen of limoen en wat zout en pepers in aluminiumfolie, onder de grill 10-12 minuten totdat de boel stevig staat te sissen.....
Klinkt goed
biawadinsdag 14 september 2004 @ 15:52
Ik heb het altijd zo geleerd: Niet alle bladeren eraf halen, in een paar centimeter water, deksel op de pan en dan in 30 minuten (of was het nou 20?) gaar "stomen".
Riodinsdag 14 september 2004 @ 17:10
20 minuten is al veel vind ik.
Ik haal altijd gewoon de bladeren (allemaal) eraf, pan met ruim water, 15 minuten koken. Hmm, krijg trek.
Solitariasdinsdag 14 september 2004 @ 17:42
quote:
Op dinsdag 14 september 2004 15:32 schreef wingerd het volgende:
Gewoon even koken en dan wat olijfolie erover, en in de grill maar weer totdat de kolf okergeel wordt. Vervolgens. Roomboter er bij...klaar
OK, dat ga ik zometeen proberen........
SuperRembodinsdag 14 september 2004 @ 19:14
En geen zout erbij tijdens het koken. Daar wordt het taai van (is mij verteld).
Pietverdrietdonderdag 16 september 2004 @ 00:08
enne, als je mais zelf uit het veld haalt,
1) Zorg dat je geen snijmais neemt, de kolven daarvan zijn niet lekker
2) Mais voordat het rijp is oogsten, dan is het zoeter.
NIels25donderdag 16 september 2004 @ 18:48
hmm gewoon beetgaar koken, beetje roomboter, peper en zout er over en smullen maar!
Martijn_77donderdag 16 september 2004 @ 22:25
quote:
Op donderdag 16 september 2004 18:48 schreef NIels25 het volgende:
hmm gewoon beetgaar koken, beetje roomboter, peper en zout er over en smullen maar!
Doe je dit met de kolven of alleen met de mais?
Mistress_Dodovrijdag 17 september 2004 @ 02:45
Mais kolven:

Bladeren eraf als je wilt koken in water... water eerst aan de kook brengen en daarna mais erin. 10 minuten is lang zat.

Beetje boter, zout en peper... Yum.

In de microwave: Bladeren eraan laten zitten... 3 minuten en klaar :-)

In de oven:

Inpakken in alu-folie, met wat knoflook, ontbijtspek etc... en op ongeveer 180-200°C gedurende 30 minuten.

Veel plezier,

Agnes
wendy-tjevrijdag 17 september 2004 @ 09:57
En het heeft goed gesmaakt!
turnpikevrijdag 17 september 2004 @ 12:10
quote:
Op donderdag 16 september 2004 00:08 schreef Pietverdriet het volgende:
enne, als je mais zelf uit het veld haalt,
1) Zorg dat je geen snijmais neemt, de kolven daarvan zijn niet lekker
2) Mais voordat het rijp is oogsten, dan is het zoeter.
Veel mais in NL is toch bestemd voor de vee industrie ?

Ik zou het verschil niet weten tussen die mais en de mais die je wèl kan eten.
2Minivrijdag 17 september 2004 @ 12:12
euhm... ik kook het altijd... als het klaar is, wat boter erover heen... en dan o opvreten
biawavrijdag 17 september 2004 @ 12:44
quote:
Op vrijdag 17 september 2004 12:10 schreef turnpike het volgende:

[..]

Veel mais in NL is toch bestemd voor de vee industrie ?

Ik zou het verschil niet weten tussen die mais en de mais die je wèl kan eten.
http://www.dewassendemaan.be/groentewijzer/mais/mais.htm
turnpikevrijdag 17 september 2004 @ 12:56
quote:
Op vrijdag 17 september 2004 12:44 schreef biawa het volgende:

[..]

http://www.dewassendemaan.be/groentewijzer/mais/mais.htm
Het verschil in smaak wist ik wel, daar ben ik proefondervindelijk al eens achtergekomen, bleeeegghhhh. Erg leuk stukje trouwens over de bestuiving
ASSpirinevrijdag 17 september 2004 @ 20:03
wie bijt er echt in zijn kolf?

of wie plukt de korrels er 1 voor 1 eraf?

ik doe het laatste, vooral als de mais zoet is
hmmmm
Spindizzyvrijdag 17 september 2004 @ 20:07
Verse mais Dat is geen groente, dat is snoep
Solitariaszaterdag 18 september 2004 @ 01:58
Vandaag net gegeten...DAT MOET IK VAKER DOEN!! Vooral met olijfolie! NJUMMIE
wendy-tjezaterdag 18 september 2004 @ 13:41
quote:
Op vrijdag 17 september 2004 20:03 schreef ASSpirine het volgende:
wie bijt er echt in zijn kolf?

of wie plukt de korrels er 1 voor 1 eraf?

ik doe het laatste, vooral als de mais zoet is
hmmmm
Ik heb ze eraf geknaagd