FOK!forum / Onzin voor je leven! / Ik snap die Afrikanen niet.
pberendszaterdag 11 september 2004 @ 20:56
Sprinkhanenplaag in Afrika. Die beesten vreten alle graan op. Maar dan denk ik: Sprinkhanen kun je toch ook eten. Wat zeuren die mongolen dan??
DrWolffensteinzaterdag 11 september 2004 @ 20:56
kLowJowzaterdag 11 september 2004 @ 20:57
Briljant, zo niet geniaal...
Mwanatabuzaterdag 11 september 2004 @ 20:58
Tsss, duh ...d'r moet ook saus bij!
pberendszaterdag 11 september 2004 @ 21:00
Ze hebben toch een oh zo verschrikkelijk honger? Nou al zou ik dat hebben zou ik ook sprinkhanen eten. Maar ze verdommen het. Ze willen eerst dat we fucking big Macs sturen voordat ze eindelijk toegeven. Ze weigeren nu al sprinkhanen en genetisch gemanipuleerd voedsel, volgende keer zeker ook maaltijden van een 3sterren-restaurant?
Harry_Sackzaterdag 11 september 2004 @ 21:02
ja hallo, zo'n droge hap sprinkhanen werk je niet zo maar weg en what about zonnebloemolie... nou?
DrWolffensteinzaterdag 11 september 2004 @ 21:03
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 21:00 schreef pberends het volgende:
Ze hebben toch een oh zo verschrikkelijk honger? Nou al zou ik dat hebben zou ik ook sprinkhanen eten. Maar ze verdommen het. Ze willen eerst dat we fucking big Macs sturen voordat ze eindelijk toegeven. Ze weigeren nu al sprinkhanen en genetisch gemanipuleerd voedsel, volgende keer zeker ook maaltijden van een 3sterren-restaurant?
Stuur ze broodjes om de sprinkhanen tussen te doen. Je proeft dan eerst het broodje en daarna wellicht de sprinkhaan. Lekker knapperig
Sidekickzaterdag 11 september 2004 @ 21:04
Hoort dit niet in CUL?
Mwanatabuzaterdag 11 september 2004 @ 21:05
Nee, dit hoort in KUL
Sidekickzaterdag 11 september 2004 @ 21:07
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 21:05 schreef Mwanatabu het volgende:
Nee, dit hoort in KUL
Flauwekul?

Laten we eens zien of dit topic potentie heeft in ONZ.
pberendszaterdag 11 september 2004 @ 21:07
Goede ideëen krijgen altijd veel weerstand in het begin. Tis menselijk, daarom vergeef ik het jullie.
LostFormatzaterdag 11 september 2004 @ 21:08
Mwanatabuzaterdag 11 september 2004 @ 21:08
quote:
Sidekick schreef:
Flauwekul? :')

Laten we eens zien of dit topic potentie heeft in ONZ.
Dat dacht ik dus ook.
Overigens zstaan sprinkhanen nog altijd op mijn lijstje van "dingen die ik nog es wil eten".
Tichelaarzaterdag 11 september 2004 @ 21:57
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 20:56 schreef pberends het volgende:
Sprinkhanenplaag in Afrika. Die beesten vreten alle graan op. Maar dan denk ik: Sprinkhanen kun je toch ook eten. Wat zeuren die mongolen dan??
Mongolië ligt in Azië
Boemanzaterdag 11 september 2004 @ 22:17
als je eerst het graan opeet en daarna de sprinkhanen heb je er ook nog wat aan
killswitchzaterdag 11 september 2004 @ 22:17
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 21:57 schreef Tichelaar het volgende:

[..]

Mongolië ligt in Azië
tja in afrika hebben ze ook last van veel allochtonen he
vooral uit mongolie :')
Lucillezaterdag 11 september 2004 @ 22:20
Het beste recept voor sprinkhaan is frituren en dan dippen in chocoladesaus. En daar zit dus het probleem in. Frituren is een bereidingstechniek die je in Afrika weinig tegen komt en chocolade is nogal kostbaar in dat deel van de wereld.
Boemanzaterdag 11 september 2004 @ 22:21
dan houden ze hem boven n vuurtje, en dippen het in stront. Makkelijk zat
Lucillezaterdag 11 september 2004 @ 22:22
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 22:21 schreef Boeman het volgende:
dan houden ze hem boven n vuurtje, en dippen het in stront. Makkelijk zat
Zullen we jou eens boven een vuurtje houden en in de stront dippen?
killswitchzaterdag 11 september 2004 @ 22:23
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 22:21 schreef Boeman het volgende:
dan houden ze hem boven n vuurtje, en dippen het in stront. Makkelijk zat
eerst in de stront en dan boven het vuur dan krijg je lekker krokant laagje eromheen
Boemanzaterdag 11 september 2004 @ 22:25
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 22:22 schreef Lucille het volgende:

[..]

Zullen we jou eens boven een vuurtje houden en in de stront dippen?
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 22:23 schreef killswitch het volgende:

[..]

eerst in de stront en dan boven het vuur dan krijg je lekker krokant laagje eromheen
Timo20zaterdag 11 september 2004 @ 22:27
qwertyuiopzaterdag 11 september 2004 @ 22:30
caramel
Harezaterdag 11 september 2004 @ 22:31
Ik kan hier echt maar 1 ding opzeggen:

Noliuszaterdag 11 september 2004 @ 23:09
Graan eten is inderdaad ook goor
Zwansenzaterdag 11 september 2004 @ 23:12
Ach, die gasten eten alleen kaviaar... Ik kots op die mensen!
Allan24zaterdag 11 september 2004 @ 23:16
!!
brightonzaterdag 11 september 2004 @ 23:32
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 22:20 schreef Lucille het volgende:
chocolade is nogal kostbaar in dat deel van de wereld.
Da's toch ook gek...chocola komt daarvandaan!
hallo_mensenzaterdag 11 september 2004 @ 23:56
chocolade melk
minkuukelzondag 12 september 2004 @ 00:59
HAHAHAHAHAHAH, HONGERIGE ZWARTEN.,
Sorry mijn caps-lohangen. ck bleef
minkuukelzondag 12 september 2004 @ 01:00
kga naar bed. toedeledokie.
cerrorzondag 12 september 2004 @ 01:02
Sprinkhanen is voedsel!
TallManzondag 12 september 2004 @ 01:59
Waarom laten ze het graan zolang staan dat die beesten het kunnen eten, als die het kunnen hadden ze het zelf ook al gekund.
Tichelaarzondag 12 september 2004 @ 02:09
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 22:17 schreef killswitch het volgende:

[..]

tja in afrika hebben ze ook last van veel allochtonen he
vooral uit mongolie
Uit Marokko vooral
HarigeKerelmaandag 13 september 2004 @ 22:14


Tja dan pakten de Belgen het in Afrika beter aan, die leden geen honger
9christensenmaandag 13 september 2004 @ 23:22
cerrormaandag 13 september 2004 @ 23:26
quote:
Op maandag 13 september 2004 22:14 schreef HarigeKerel het volgende:
[afbeelding]

Tja dan pakten de Belgen het in Afrika beter aan, die leden geen honger
Totdat hij knapperig is!
Stefannnmaandag 13 september 2004 @ 23:32
maar ff tussendoor wie snapt afrikanen wel??
HarigeKerelwoensdag 15 september 2004 @ 06:03
quote:
Op maandag 13 september 2004 23:26 schreef cerror het volgende:

Totdat hij knapperig is!
MikeyMowoensdag 15 september 2004 @ 06:13
quote:
Op maandag 13 september 2004 22:14 schreef HarigeKerel het volgende:
[afbeelding]

Tja dan pakten de Belgen het in Afrika beter aan, die leden geen honger
maar hoe zie je nou bij negers of ze al goed doorbakken zijn?
HarigeKerelwoensdag 15 september 2004 @ 07:27
Dat is een goede vraag, nou ik denk dat je gewoon af en toe een vinger in een bepaalde opening duwt om te kijken of het al goed warm van binnen is.
Mwanatabuwoensdag 15 september 2004 @ 07:28
Of het werkt zoals met vissen: als de ogen naar buiten ploppen, is het gaar
HarigeKerelwoensdag 15 september 2004 @ 07:40
Zou een Afrikaan nou anders smaken dan een Arabier?

Een Arabier is natuurlijk wat meer werk met het ontvellen want die zijn zo harig en dat gaat tussen je tanden zitten

Een blonde Zweedse lijkt mij bv echt enorm naar mergpijpjes smaken
melanie_the_misswoensdag 15 september 2004 @ 07:41
sprinkhanen eten graan hun janken om graan eet een sprinkhaan dan eet je ook graan.
owh ja en over frituren in de brandende zon leggen wil ook helpen en je wilt niet zeggen dat als jij 3 korrels rijst in 3weken eet dat je dan kieskeurig bent met sausjes
BlackDracowoensdag 15 september 2004 @ 07:42
nee, de aangebrande stukken moeten een dikke harde laag vormen, dan zijn ze gaar
tuut84woensdag 15 september 2004 @ 07:47
gewoon in de brand stekken die kroam
Mwanatabuwoensdag 15 september 2004 @ 07:49
quote:
Op woensdag 15 september 2004 07:40 schreef HarigeKerel het volgende:
Zou een Afrikaan nou anders smaken dan een Arabier?

Een Arabier is natuurlijk wat meer werk met het ontvellen want die zijn zo harig en dat gaat tussen je tanden zitten

Een blonde Zweedse lijkt mij bv echt enorm naar mergpijpjes smaken
Je smaakt naar wat je eet, dunkt me. Maiskippen enzo.
Hollanders zulen wel lekker zuur naar zuivel en varkenvlees smaken en Chinezen naar kip met Vin Tse. Gokje, hoor.
HarigeKerelwoensdag 15 september 2004 @ 07:56
Nou dan ga ik maar voor een Italiaanse vrouw (wel op de goede tijd van de maand) want ik ben zelf dol op olijfjes en knoflook, dat is nog goed voor het hart ook
Mwanatabuwoensdag 15 september 2004 @ 08:01
Geef mij maar een lekkere harige Griekse meneer. Dat extra werk bij het plukken neem ik op de koop toe
HarigeKerelwoensdag 15 september 2004 @ 08:03
Auw
Mwanatabuwoensdag 15 september 2004 @ 08:09
Tja, wie lekker wil zijn moet pijn lijden
Lekker souvlaki met tzatziki
theborgwoensdag 15 september 2004 @ 08:10
quote:
Op woensdag 15 september 2004 08:01 schreef Mwanatabu het volgende:
Geef mij maar een lekkere harige Griekse meneer. Dat extra werk bij het plukken neem ik op de koop toe
Je kunt ook boven een open vuurtje roosteren. Schroeit alles vanzelf weg.
Mwanatabuwoensdag 15 september 2004 @ 08:15
Ahhh...het betere barbecuewerk
Onze buren zijn nu al zo blij met onze "au naturel" manier van vlees braden in de tuin, zo'n gillende Griek kan d'r ook nog wel bij. Dan zetten ze Frans Bauer maar even iets harder
StofjeBwoensdag 15 september 2004 @ 09:31
Goed topic
mrkanariewoensdag 15 september 2004 @ 09:34
wat alswij nou gewoon één grote frituurpan erop af sturen en dan frituren we alle sprinkhanen daar.
Gurbwoensdag 15 september 2004 @ 09:39
denk je daarbij aan napalm??
Mwanatabuwoensdag 15 september 2004 @ 09:40
Ik denk trouwens dat deze sprinkhanen niet de aaibare kleine Japie Krekel-types zijn die wij nu voor ogen hebben. Volgens mij zijn dit van die krengen met oneetbare vleugels en enorme poten.
mrkanariewoensdag 15 september 2004 @ 09:48
quote:
Op woensdag 15 september 2004 09:40 schreef Mwanatabu het volgende:
Ik denk trouwens dat deze sprinkhanen niet de aaibare kleine Japie Krekel-types zijn die wij nu voor ogen hebben. Volgens mij zijn dit van die krengen met oneetbare vleugels en enorme poten.
Des te meer vleesdat er aan zit.
killswitchwoensdag 15 september 2004 @ 23:35
quote:
Op woensdag 15 september 2004 09:39 schreef Gurb het volgende:
denk je daarbij aan napalm??
kijk en daar los je dus 3 problemen in een keer mee op he.

1: napalm verbrand graan dus hebben de sprinkhanen niets meer te eten en gaan ze weg
2: sprinkhanen hoeven niet eens weg te gaan want die verbranden ook wel
3: de mensen die honger hebben verbranden ook dus die hebben ook geen honger meer

super idee
BGSwoensdag 15 september 2004 @ 23:42
quote:
Op maandag 13 september 2004 23:32 schreef Stefannn het volgende:
maar ff tussendoor wie snapt afrikanen wel??
Heb je ooit sprinkhanenbrood geproeft

Van broodpoeder wel

En broodpoeder wordt gemaakt van planten

Maar die worden opgegeten door de sschprinkhanen
BGSwoensdag 15 september 2004 @ 23:44
quote:
Op woensdag 15 september 2004 23:35 schreef killswitch het volgende:

[..]

kijk en daar los je dus 3 problemen in een keer mee op he.

1: napalm verbrand graan dus hebben de sprinkhanen niets meer te eten en gaan ze weg
2: sprinkhanen hoeven niet eens weg te gaan want die verbranden ook wel
3: de mensen die honger hebben verbranden ook dus die hebben ook geen honger meer

super idee
Kostenbesparende effiecientie!
DAAR hou ik wel van
zakjapannertjedinsdag 9 november 2004 @ 16:25
*schopje
quote:
08/11 Dieet van sprinkhanen hét middel om plaag tegen te gaan

"If you can't beat them, eat them!". Dat is de wijze raad van de Verenigde Naties voor de door sprinkhanen geplaagde Cyprioten. De insecten zijn rijk aan proteïnen en dus voedzaam.
Een dieet van sprinkhanen, gefrituurd, gekookt of geroosterd, lijkt voor de VN een goed alternatief om de plaag een halt toe te roepen.

Cyprus wordt sinds enkele maanden onverwacht geteisterd door massa's zwermen sprinkhanen die vanuit Afrika de Middellandse Zee zijn overgestoken. De in Rome gehuisveste VN-organisatie Food and Agriculture Organisation (FAO) biedt op haar website een rist recepten aan waarin sprinkhanen het hoofdingrediënt zijn.

Een recept van een Zuid-Afrikaanse stam maakt melding van geroosterde sprinkhanen die fijn gemalen worden en lekker zijn om op een tocht mee te nemen. De gedraagde poten geven een pikante smaak en smaken heerlijk, luidt het.
Een Cambodjaans recept prijst de volwassen sprinkhanen aan, in het bijzonder de wijfjes. "Snij de onderbuik in de lengte open en steek er noten in. Kook de beesten zachtjes in een wok of hete kookpan, doe er een beetje olie en zout bij. Zorg ervoor dat het goedje niet overkookt of aanbrandt", luidt het recept.

De Bijbel maakte al melding van sprinkhanen-diëten. Volgens het Nieuwe Testament overleefde Johannes De Doper zijn pelgrimstocht in de woestijn door een dieet te volgen van sprinkhanen en honing. De Egyptenaren waren destijds niet zo'n snuggere jongens: één van de tien plagen waar God hen via Mozes mee opzadelde, de sprinkhanenplaag, bleek toen een hongersnood tot gevolg te hebben.
http://www.hbvl.be/nieuws(...)E-BE8D-A0B66DABE99F}
Corksterrvrijdag 26 mei 2006 @ 16:07
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 20:56 schreef pberends het volgende:
Sprinkhanenplaag in Afrika. Die beesten vreten alle graan op. Maar dan denk ik: Sprinkhanen kun je toch ook eten. Wat zeuren die mongolen dan??
Whehehe

Zit wat in. Goeie topics in 2004 trouwens.
Flygavrijdag 26 mei 2006 @ 16:19
weird