FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Recept voor soato soep?
RealKnuckleswoensdag 25 augustus 2004 @ 20:52
Laatst heb ik dat bij iemand gegeten, maar ben vergeten het recept te vragen
Kunnen jullie mij misschien het recept voor soato-soep (spelling ) geven
Thnx
Mylenewoensdag 25 augustus 2004 @ 20:53
schopje naar culinesse

>>cul
RealKnuckleswoensdag 25 augustus 2004 @ 21:03
GinaGwoensdag 25 augustus 2004 @ 21:06
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 20:52 schreef RealKnuckles het volgende:
Laatst heb ik dat bij iemand gegeten, maar ben vergeten het recept te vragen
Kunnen jullie mij misschien het recept voor soato-soep (spelling ) geven
Thnx
Wil je de surinaamse souto soep of de indonesische soto ?
RealKnuckleswoensdag 25 augustus 2004 @ 21:07
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 21:06 schreef GinaG het volgende:

[..]

Wil je de surinaamse souto soep of de indonesische soto ?
hmmm goeie, als je ze allebei weet allebei?:)
en als ik zou moeten kiezen denk ik maar de indonesische
bowserwoensdag 25 augustus 2004 @ 21:14
http://www.surinaamseten.nl/showrec.php?IDREC=11
RealKnuckleswoensdag 25 augustus 2004 @ 21:15
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 21:14 schreef bowser het volgende:
http://www.surinaamseten.nl/showrec.php?IDREC=11
thnx, maar volgens mij heb ik idd de indonesische gegeten
RealKnuckleswoensdag 25 augustus 2004 @ 21:54
Isabelle1981woensdag 25 augustus 2004 @ 22:26
Dat is soto ayam, mijn tante maakt het ook vaak. Er zijn veel varianten, zij doet gewoon:

- een pan kippeboullion met stukken kip

daarbij op een schaal:
- rijst
- gekookte aardappelen (plakjes)
- gekookte eieren (plakjes)
- verse peterselie

En natuurlijk: gebakken uitjes en ketjap.

Maar dit is waarschijnlijk niet wat jij hebt gehad.
shmoopywoensdag 25 augustus 2004 @ 23:22
Ik verwacht ruby hier elk moment.
RealKnuckleswoensdag 25 augustus 2004 @ 23:28
en dat is ?;)
Oblivionwoensdag 25 augustus 2004 @ 23:34
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 23:22 schreef shmoopy het volgende:
Ik verwacht ruby hier elk moment.

Wilde het net gaat tikken!

* Oblivion wacht mee!
Oblivionwoensdag 25 augustus 2004 @ 23:35
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 23:28 schreef RealKnuckles het volgende:
en dat is ?;)
Wat eten we vandaag ?? # 24

Elke vrijdag!
shmoopywoensdag 25 augustus 2004 @ 23:35
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 23:28 schreef RealKnuckles het volgende:
en dat is ?;)
Een user die dat wekelijks eet/maakt.

Oblivion!
Oblivionwoensdag 25 augustus 2004 @ 23:36
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 23:35 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Een user die dat wekelijks eet/maakt.

Oblivion!
Shmoopy! Beeb!

Zit je ook met smart te wachten op het recept van Ruby?
RealKnuckleswoensdag 25 augustus 2004 @ 23:37
ik wel .
RealKnucklesdonderdag 26 augustus 2004 @ 00:06
als ie maar voor morgenavond reageert. +O
Obliviondonderdag 26 augustus 2004 @ 00:08
ZE! zal wel reageren!

Morgen is het Vrijdag!!
RealKnucklesdonderdag 26 augustus 2004 @ 00:10
ze
RealKnucklesdonderdag 26 augustus 2004 @ 14:39
dat word vanaaf dan maar iets anders eten
Obliviondonderdag 26 augustus 2004 @ 21:14
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 00:08 schreef Oblivion het volgende:
ZE! zal wel reageren!

Morgen is het Vrijdag!!
Tuurlijk Obli...

Wat heb je nu gegeten?

En waar is RUBY???? *roept...
NT-T.BartMandonderdag 26 augustus 2004 @ 21:34
Saoto is net al met erwtensoep: 10 koks, 10 recepten. Over het algemeen is het kippebouillon met vanalles er door.
krakkemiekedonderdag 26 augustus 2004 @ 21:36
Ik ken het zoals hierboven beschreven, heerlijk!
Wel met soepkip maken en niet met braadpoten.
RealKnucklesvrijdag 27 augustus 2004 @ 11:02
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 21:14 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Tuurlijk Obli...

Wat heb je nu gegeten?

En waar is RUBY???? *roept...
patat met kibbeling
rubyvrijdag 27 augustus 2004 @ 22:49
Joehoe!

Ik moet ff kijken waar ik dat recept ook al weer kan vinden. Zelf heb ik het nog nooit gemaakt. Ja, heel lang geleden maar dan meer op Indonesische wijze. Dat deed ik dan door middel van een boemboeblok. Was best lekker maar haalt het niet bij wat ik elke week haal bij de Toko!

Vanavond heb ik niet gehaald overigens.. Maar over twee weken sta ik weer bij de toko (ik ga op vakantie namelijk ).
krakkemiekevrijdag 27 augustus 2004 @ 22:56
Uit mijn ervaring: Maak een ambachtelijke kippesoep met soepkip, liefst een borststuk.
Fruit de kip aan in wat olie, tot hij bruin is. Voeg water toe en laat zeker 4 uur suderren, op een sudderplaatje of zo.
Haal het vlees van het bot en doe weer in de soep. Maak op smaak. Mag pittiger zijn dan hollandse kippensoep.
Serveer met de dingen die hierboven beschreven zijn.
rubyvrijdag 27 augustus 2004 @ 22:58
Nou, ik heb hier wel een goeie (van een site afgeplukt) maar het is wel Surinaams..

Saoto

Ingredienten:
3 liter water, ½ kg. kipfilet, 2 salamblaadjes, 1 tak sereh (citroengras), 1 ui, 4 stukjes laos (1 cm). 3 teentjes knoflook, 1 pak soe-on (witte vermicelli), 200 gr. taugé, 4 takjes selderij, gebakken uitjes, evt. 1 theel. vetsin of ajinomoto, olie, zout, zwarte peper, 5 bouillonblokjes naar smaak, 1 pak dunne aardappelstokjes, 6 pimentkorrels (lontai).

Bereiding:
De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken. Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen.
3 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de salamblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui, de sereh, bouillonblokjes, pimentkorrels en de stukken laos toevoegen. Hiervan in 1 uur een bouillon trekken. De bouillon op smaak afmaken met vetsin of ajinomoto en bouillonblokjes.
De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken. De taugé even opkoken en gelijk afgieten.
In elke soepkom doen: 1 eetl. taugé, wat gebakken witte vermicelli, 1 eetl. aardappelstokjes, 1 eetl. kip, gebakken uitjes, fijngesneden selderij. De hete soep hierover doen en evt. 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren. Ook mag er rijst bij gegeven worden.
Oblivionvrijdag 27 augustus 2004 @ 23:28


RUBY!
shmoopyzaterdag 28 augustus 2004 @ 00:13
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2004 23:28 schreef Oblivion het volgende:


RUBY!
De anderen uiteraard ook bedankt.

Maar ja, ruby heeft nu eenmaal de naam, he?
rubyzaterdag 28 augustus 2004 @ 19:04


Saotosoep is nou eenmaal errug lekker!
RealKnuckleszaterdag 28 augustus 2004 @ 19:58
hartstikke bedankt allemaal
ga het lekker van de week maken
Miss_MacPhistomaandag 11 oktober 2004 @ 15:55
Saoto soep .... heb ik een paar keer in Maleisie gegeten. Heel lekker! Ga dit recept zeker een keer proberen!

Edit: vraag me trouwens niet wat die soep in Maleisie deed.
divX_Xvidmaandag 11 oktober 2004 @ 17:03
Offtopic: Ik word zo moe van die achterlijke Surinamers. Alles moeten ze verneuken. Nu dus weer soto ayam uit Indonesië. Die klapper Javanen hebben dat zogenaamd naar Suriname gebracht en er dus soato van gemaakt. Lekker achterlijk weer, aangezien deze soep niet eens van Java komt maar van het eiland Madura.

Ontopic: Eik wilde ik deze onzin dus negeren, maar ik wilde uiteindelijk toch eens weten wat er nu precies anders aan was. Ik heb de soato in een Surinaamse winkel besteld en gegeten. Maar na 2 happen heb ik alles weggegooid. Tering ik weet niet wat ze erin doen, maar goor is het wel.
divX_Xvidmaandag 11 oktober 2004 @ 17:05
quote:
Op maandag 11 oktober 2004 15:55 schreef Miss_MacPhisto het volgende:
Saoto soep .... heb ik een paar keer in Maleisie gegeten. Heel lekker! Ga dit recept zeker een keer proberen!

Edit: vraag me trouwens niet wat die soep in Maleisie deed.
Volgens mij was jij in Suriname

Waarom blijven mensen zo 'exotisch' doen? Mensen die niks van de wereld weten gaan naar de andere kant van de wereld en weten niet eens in welk land ze zijn
GinaGmaandag 11 oktober 2004 @ 17:24
quote:
Op maandag 11 oktober 2004 17:05 schreef divX_Xvid het volgende:

[..]

Volgens mij was jij in Suriname

Waarom blijven mensen zo 'exotisch' doen? Mensen die niks van de wereld weten gaan naar de andere kant van de wereld en weten niet eens in welk land ze zijn
Beetje gefrustreerd vandaag
rubymaandag 11 oktober 2004 @ 20:40
quote:
Op maandag 11 oktober 2004 17:03 schreef divX_Xvid het volgende:
Ontopic: Eik wilde ik deze onzin dus negeren, maar ik wilde uiteindelijk toch eens weten wat er nu precies anders aan was. Ik heb de soato in een Surinaamse winkel besteld en gegeten. Maar na 2 happen heb ik alles weggegooid. Tering ik weet niet wat ze erin doen, maar goor is het wel.
Dan heb jij het zeker bij een verkeerde tent gehaald. Waar ik het vandaan is, smaakt het echt super. Maar dat verschilt natuurlijk per toko en is ook persoonlijk.
Zelf vind ik Surinaamse saoto lekkerder dan de Indonesische.
Martijn_77maandag 11 oktober 2004 @ 20:56
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2004 19:04 schreef ruby het volgende:


Saotosoep is nou eenmaal errug lekker!
Wat is dit voor soort soep?
divX_Xvidmaandag 11 oktober 2004 @ 21:02
quote:
Op maandag 11 oktober 2004 20:56 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat is dit voor soort soep?
Soto ayam is het origineel van het eiland Madura in Indonesië. Het is een kippensoep.
Surinamers daarentegen doen er allerlei zooi in en noemen het om een of andere reden 'saoto'.
rubymaandag 11 oktober 2004 @ 23:48
quote:
Op maandag 11 oktober 2004 20:56 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat is dit voor soort soep?




Het recept staat een paar posts terug vermeld.

[ Bericht 4% gewijzigd door ruby op 11-10-2004 23:53:46 ]
hassanjassanzaterdag 11 december 2004 @ 22:00
quote:
Op maandag 11 oktober 2004 21:02 schreef divX_Xvid het volgende:

[..]

Soto ayam is het origineel van het eiland Madura in Indonesië. Het is een kippensoep.
Surinamers daarentegen doen er allerlei zooi in en noemen het om een of andere reden 'saoto'.
komt niet alleen van madura hoor, ik heb een indonesische vrindin en diens moeder leert me ontzettend veel erover.

Je hebt dus idd soto madura, maar ook soto ayam, soto babat, soto betawi, soto daging (beef), en ga zo maar door.

waar het om gaat is dat je eerst een soort pasta maakt met allerlei kruiden, je zult echt een kleine mixer/chopper ala magic bullet nodig hebben voor datte, en daun jeruk mis ik en haar moeder doet er nog ook gemixte garnalen bij...superlekker, maar mag het recept (nog niet althans) weten precies. Tis haar signature dish zowat....
Marietje_zondag 12 december 2004 @ 15:26
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 22:00 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

komt niet alleen van madura hoor, ik heb een indonesische vrindin en diens moeder leert me ontzettend veel erover.

Je hebt dus idd soto madura, maar ook soto ayam, soto babat, soto betawi, soto daging (beef), en ga zo maar door.

waar het om gaat is dat je eerst een soort pasta maakt met allerlei kruiden, je zult echt een kleine mixer/chopper ala magic bullet nodig hebben voor datte, en daun jeruk mis ik en haar moeder doet er nog ook gemixte garnalen bij...superlekker, maar mag het recept (nog niet althans) weten precies. Tis haar signature dish zowat....
Lolox soto Betawi, en wat zit daar dan in? Gekookte Hollanders?

Het recept van Soto ayam komt van het eiland Madura. Het heet ook eigenlijk soto ayam Madura
Waar het ok gaat is dat die Javanen in Suriname de plank volledig misslaan door ten eerste de naam zo gruwelijk te verbasteren en ten tweede er allemaal vreemde ingredienten in doen

gemixte garnalen
DJRoberto1978maandag 13 december 2004 @ 09:05
soto ayam zoals ik het ken zit ook tauge (soort groente) en koenjit (kruiden) in. dat laatste geeft de extra geel-achtige kleur
hassanjassanmaandag 13 december 2004 @ 17:29
quote:
Op maandag 13 december 2004 09:05 schreef DJRoberto1978 het volgende:
soto ayam zoals ik het ken zit ook tauge (soort groente) en koenjit (kruiden) in. dat laatste geeft de extra geel-achtige kleur
klopt ook, kunjit moet je erbij doen, en nog een hele zooi andere kruiden, als je die basis dus maakt, dan stinkt je keuken wel effe hoor, die indon. gerechten zijn over het algemeen onwijs gekruid. Bijv. als je rawom kent, da's ECHT iets wat je moet leren eten, maar dan is het onwijs lekker ook.
hassanjassanmaandag 13 december 2004 @ 17:39
quote:
Op zondag 12 december 2004 15:26 schreef Marietje_ het volgende:

[..]

Lolox soto Betawi, en wat zit daar dan in? Gekookte Hollanders?

Het recept van Soto ayam komt van het eiland Madura. Het heet ook eigenlijk soto ayam Madura
Waar het ok gaat is dat die Javanen in Suriname de plank volledig misslaan door ten eerste de naam zo gruwelijk te verbasteren en ten tweede er allemaal vreemde ingredienten in doen

gemixte garnalen
heheh lol, gemixte garnalen, garnalen door de mixer gehaald natuurlijk en dan heeft ze nog een paar handelingen ermee, maar die mag ik dus niet weten, grrrr...

Soto betawi, da's overigens een onwijs lekkere soep, die heb ik in indon. zelf gegeten en het was alsof er tien engeltjes op me tong piesten Ik had het dus gevraagd aan de kok daaro (je kan het onmogelijk chef noemen, maar goed) de basis voor soep is erg gelijk aan "normale" sotom aar ipv water doen ze er santen in, een paar kruiden zijn anders en sommige wat meer dan soto ayam, en het vlees is sucade lappen. Het vernufitge is, voor zover ik herinner, dat ze dat vlees dus eerst gebakken hadden tot het een erg krokant korstje had, dan in reepjes snijden en dan bij de soep doen. En het tricky is dus (vertelde me die moeder van die vrinedin van me) dat de kruiden een beetje aangebrand moeten worden, oftewel de kruiden maximaal laten geuren en smaken, maar hoe ver aanbranden is moeilijk te zeggen. En ze gooien er stukken tomaat in...da's ook nogal anders. Overigsn is soto betawi alleen maar te krijgen in jakarta, aangezien dat batavia was vroeger in de belanda-tijd.

En ja javaans-surinaamse soto is best te nassen, maar het is toch wel erg anders. vreemd is het niet, maar de kruiden zijn anders gedoseerd denk ik.
Marietje_maandag 13 december 2004 @ 18:46
quote:
Op maandag 13 december 2004 17:29 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

klopt ook, kunjit moet je erbij doen, en nog een hele zooi andere kruiden, als je die basis dus maakt, dan stinkt je keuken wel effe hoor, die indon. gerechten zijn over het algemeen onwijs gekruid. Bijv. als je rawom kent, da's ECHT iets wat je moet leren eten, maar dan is het onwijs lekker ook.
Het is rawon of raon
En met die kruiden valt het wel mee
Marietje_maandag 13 december 2004 @ 18:50
quote:
Op maandag 13 december 2004 17:39 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

heheh lol, gemixte garnalen, garnalen door de mixer gehaald natuurlijk en dan heeft ze nog een paar handelingen ermee, maar die mag ik dus niet weten, grrrr...

Soto betawi, da's overigens een onwijs lekkere soep, die heb ik in indon. zelf gegeten en het was alsof er tien engeltjes op me tong piesten Ik had het dus gevraagd aan de kok daaro (je kan het onmogelijk chef noemen, maar goed) de basis voor soep is erg gelijk aan "normale" sotom aar ipv water doen ze er santen in, een paar kruiden zijn anders en sommige wat meer dan soto ayam, en het vlees is sucade lappen. Het vernufitge is, voor zover ik herinner, dat ze dat vlees dus eerst gebakken hadden tot het een erg krokant korstje had, dan in reepjes snijden en dan bij de soep doen. En het tricky is dus (vertelde me die moeder van die vrinedin van me) dat de kruiden een beetje aangebrand moeten worden, oftewel de kruiden maximaal laten geuren en smaken, maar hoe ver aanbranden is moeilijk te zeggen. En ze gooien er stukken tomaat in...da's ook nogal anders. Overigsn is soto betawi alleen maar te krijgen in jakarta, aangezien dat batavia was vroeger in de belanda-tijd.

En ja javaans-surinaamse soto is best te nassen, maar het is toch wel erg anders. vreemd is het niet, maar de kruiden zijn anders gedoseerd denk ik.
En ik denk nog steeds dat je gewoon terasi bedoelt, maar dat hoort helemaal niet in de soto ayam.
Maargoed hehe.
Ja duh daarom zeg ik ook gekookte Hollanders omdat Betawi Batavia betekent.'
Javaans-Surinaamse 'soto ayam' is helemaal niet te nassen, het is zelfs zo vies dat ik het niet eens heb opgegeten toen ik het laatst eens heb geprobeerd.
hassanjassanmaandag 13 december 2004 @ 19:28
quote:
Op maandag 13 december 2004 18:50 schreef Marietje_ het volgende:

[..]

En ik denk nog steeds dat je gewoon terasi bedoelt, maar dat hoort helemaal niet in de soto ayam.
Maargoed hehe.
Ja duh daarom zeg ik ook gekookte Hollanders omdat Betawi Batavia betekent.'
Javaans-Surinaamse 'soto ayam' is helemaal niet te nassen, het is zelfs zo vies dat ik het niet eens heb opgegeten toen ik het laatst eens heb geprobeerd.
nee het zijn echt garnalen die tot een soort grove, droge kruimelzooi is gemaakt, dus ik denk, dan meteen mixer en omdat het ook wat droger is, is het denk ik ook gebakken in de koekenpan...zelf zou ik er dan nog suiker bij doen in wat olie en dan droogbakken....ik denk dat dat wel goed zal smaken..

over die suri soto, ieder z'n meug, maar wat ik wel vind, isdat het nogal goedkope waterzooi is, weinig kruiden en weinig ayam, meer ei, tauge en mihoen, ja zo kan ik ook wel een soep maken...goedkoop maken, duur verkopen....
krakkemiekemaandag 13 december 2004 @ 23:10
Als er sucadelappen in soto betawi zitten, kan het echt geen soto ajam zijn. Want ajam betekent kip......
Marietje_maandag 13 december 2004 @ 23:32
quote:
Op maandag 13 december 2004 23:10 schreef krakkemieke het volgende:
Als er sucadelappen in soto betawi zitten, kan het echt geen soto ajam zijn. Want ajam betekent kip......
En soto betekent soep bijdehandje
hassanjassandinsdag 14 december 2004 @ 00:37
quote:
Op maandag 13 december 2004 23:32 schreef Marietje_ het volgende:

[..]

En soto betekent soep bijdehandje
hehehe, ik kan begrijpen als je niet weet dat in soto betawi geen ayam zit Ik wist het immers ook niet vroeger
rubydinsdag 14 december 2004 @ 20:03
Nogmaals, Surinaamse saotosoep is heerlijk... Zucht, ik kijk nu al weer uit naar vrijdag.
boylovesgirldinsdag 19 juni 2007 @ 17:32
als ie klaar is mag ik dan aanschuiven? saoto soep is zoooo lekker... yummy yummy!!
Curiositydinsdag 19 juni 2007 @ 18:06
Onderstaande is ook een erg goed recept.

Saotosoep (Javaanse kippensoep) met ei.

Nodig:
500 gram soepkip
500 gram borststukken
2 liter water
± 5 cm laos (toko)
1 salamblaadje (toko)
1 sprietje sereh (toko)
5 lont ai (= piment) korrels
1 tomaat
2 (grote) bouillonblokjes
3 teentjes knoflook
1 ui
2 takjes selderij
250 gram taugé
250 gram spitskool
3 aardappelen
6 eieren
1 handvol soe-on (= witte vermicelli) toko)
½ theelepel zwarte peper
zout
6 tot 8 eetlepels olie
evt. sambal
evt. ketjap manis
evt. 150 gram rijst

Bereiding:
Kook de eieren hard en pel ze. Eventueel kun je rijst koken of stomen. Snipper de ui en stamp de knoflook fijn. Maak de taugé schoon, door de lege zaaddopjes en de wortels te verwijderen. Snij de laos in stukken van 1 cm, de tomaat in stukjes.Breng het water aan de kook en maak een bouillon van de kip. Voeg de laos, het salamblaadje, de sereh, de pimentkorrels, de tomaat en de bouillonblokjes toe.
Fruit de ui en de knoflook in 2 eetlepels olie. Doe de helft bij de soep. Doe de steeltjes van de selderij ook bij de soep. Als de soep bijna klaar is, de rest van de gesneden selderij, zout en zwarte peper toevoegen en het geheel afmaken. Snij de aardappelen in hele kleine plakjes, bak ze daarna krokant in 2 eetlepels olie en doe ze in een schaaltje.


Bak de soe-on in een beetje olie en houd deze apart in een schaaltje. Haal de kip uit de pan, zodra deze gaar is, bak het in de rest van de olie, snij het klein en houd het apart. Was de taugé en houd ook dit apart. Snij de kool fijn en houd dit apart.


Wijze van opdienen: Verdeel alles in 6 porties en houd 2 porties apart voor "de tweede ronde". Doe een gekookt ei in een soepkom en voeg daarna een beetje van de gesneden kool, taugé, kip, aardappelplakjes, de gebakken soe-on en een beetje van het gefruite ui-knoflook mengsel. Giet daarover de hete soep. Eventueel (per portie) op smaak brengen met sambal en ketjap manis.
Tip: Geef er een bolletje gekookte witte rijst (ter grootte van een ei) bij. Ieder kan dat naar behoefte in de soep doen.
Cutebutpsychozondag 2 november 2008 @ 15:31
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2004 22:58 schreef ruby het volgende:
Nou, ik heb hier wel een goeie (van een site afgeplukt) maar het is wel Surinaams..

Saoto

Ingredienten:
3 liter water, ½ kg. kipfilet, 2 salamblaadjes, 1 tak sereh (citroengras), 1 ui, 4 stukjes laos (1 cm). 3 teentjes knoflook, 1 pak soe-on (witte vermicelli), 200 gr. taugé, 4 takjes selderij, gebakken uitjes, evt. 1 theel. vetsin of ajinomoto, olie, zout, zwarte peper, 5 bouillonblokjes naar smaak, 1 pak dunne aardappelstokjes, 6 pimentkorrels (lontai).

Bereiding:
De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken. Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen.
3 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de salamblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui, de sereh, bouillonblokjes, pimentkorrels en de stukken laos toevoegen. Hiervan in 1 uur een bouillon trekken. De bouillon op smaak afmaken met vetsin of ajinomoto en bouillonblokjes.
De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken. De taugé even opkoken en gelijk afgieten.
In elke soepkom doen: 1 eetl. taugé, wat gebakken witte vermicelli, 1 eetl. aardappelstokjes, 1 eetl. kip, gebakken uitjes, fijngesneden selderij. De hete soep hierover doen en evt. 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren. Ook mag er rijst bij gegeven worden.



tvp
machutchwoensdag 21 april 2010 @ 14:15
ik krijg gewoon honger als ik het lees