abonnement Unibet Coolblue
  zondag 22 augustus 2004 @ 22:52:43 #101
1593 Perico
Serpent Rouge
pi_21475372
Zag net op de BBC die ursica turnen op het paard.. vond hem toch gevarieerder, ook qua afsprong, dan de Chinese winnaar, die wel virtuoos veel zwaaide, maar wat die Roemeen deed was technisch denk ik, ook qua "handle"werk complexer, en... geen foutje! Ook deed de Chinees geen Thomas flair..
pi_21477062
op eurosport nu turnfinale herhalingen mannen en vrouwen!!
pi_21477153
Die Carly Patterson doet niet mee, maar die Amerikaan die laatst 9e is geworden wel
Dominic
pi_21478690
Ik heb Courtney McCool het hele toernooi 'niks' zien doen. Behalve aanmoedigen en sfeer brengen (ook nodig waarschijnlijk). Ik vond haar juist zo talentvol, vooral op de balk. Nah, volgende Spelen hopelijk en dan ook een Loes Linders erbij, hoezee, nieuwe talenten!
pi_21480263
Ik heb de herhalingen bij toeval gisteravond gezien.
Super natuurlijk weer
Jammer dat hij:

heeft gewonnen. Ik vond hem niet veel beter dan Jordan Jovtech en Yuri Checi, maar goed, dat is dan weer mijn opinie.
In de meerkamp damesturnen deed er ook een Grieks meisje mee en werd geen olympisch kampioen, dus ook al geen reden.
Maar goed mannenturnen vind ik niet zo boeiend we gaan over naar de vrouwen.

Sprong.
Anna Pavlova een meisje waarbij ik denk dat er wel toekomst in zit was derde: Goede sprong alleen een niet al te beste landing bij de laatste sprong.


Dit meisje werd 2e op sprong, met zo'n ontzettend grote amplitude vanaf het paard, maar helaas jammer van haar landingen.
Annia Hatch, 26 jaar en geboren in Cuba. Kwam uit voor de Verenigde Staten.
De gouden medailles winnares heb ik niet zien springen maar dat is de Roemeense Monica Rosu, hier een fotootje van de meisjes bij elkaar:

Jammer van Elena Zamolodchikova dat ze 4e is geworden, de laatste olympisch kampioene op dit onderdeel.

Dan brug ongelijk, wat een spannende wedstrijd zeg.
Eurosport zendde eerst Courtney Kupets uit, goede turnster met haar tandpaste glimlach.
Mooie, strakke oefening maar niet echt iets met een eigen karakter, Courtney krijgt een bronze medaille.
Dan, de langbenige Terin Humphrey een ontzettend lief meisje om te zien, wint hier een zilveren medaille met een oefening die mede dankzij haar lange benen ontzetten mooi uitkomt! Helemaal super.


En wie had dat ooit gedacht? De kleine Emilie Lepennec wint hier het goud! Met een hoge score, een prachtige risiciovolle Deff-salto laat dit meisje zien dat ze meer in huis heeft dan de slappe Khorkina die van de brug is afgevallen (haar toestel, heeft ongeveer alles gewonnen wat er te winnen valt) en direct de zaal verliet, over onsportief gedrag gesproken.

Maar terug naar Lepennec, 16 jaar nog maar een grote belofte voor de Fransen. Hulde voor dit meisje!


Mooie dameswedstrijd!
Er was ook nog een vloerfinale maar dat hebben jullie niet gezien.
Hier de uitslagen:
De eerste plaats Kyle Shewfelt uit Canada.Met 9.787

Tweede werd Marian Dragulescu met ook 9.787 !!! Hum misschien een gedeelde 1e plaats! Deze turner deed trouwens ook mee met voltige finale en werd 2e achter de chinees.
Jordan Jovtech, de Bulgaar die ook op ringen actief was en 2e werd achter dimostenis Tampakos. Werd op vloer 3e met een totaal aantal punten van: 9.775
Billie Holiday is Lady Day!
pi_21480734
Yeah: je verslagen zijn echt cool! Ik ben echt blij voor Anna Pavlova Zij heeft een fan erbij gekregen! Op BBC wordt het ook vaak uitgezonden met betere commentaar (vind ik dan) als bij Eurosport (en geen last van hinderlijke reclames). Monica Rosu sprong echt goed! Eerste sprong wel een na-hupje, 2e sprong stond ze solide vast aan de grond genageld! Terecht een kampioen (met 9.656 op eenzame hoogte)
Echt hè?! Dit
quote:
tandpasta-glimlach van Kupets

Echt ernstig gewoon! Hoog irritatie-gehalte bij mij
pi_21481207
Dit las ik op Eurosport, eventjes geprobeerd vrij te vertalen in het Nederlands:

De Russische Svetlane Khorkina, die 2e werd op de individuele meerkampfinale achter Carly Patterson heeft de juryleden beschuldigd wegens het bestelen van een gouden medaille.
Svetlana zegt: ' Alles was al voor de wedstrijd begon besloten.'

'Ik ben gewoon superboos,' Khorkina, die de favoriet was voor de Olympische titel wordt hier gequote vanuit de daily Izbestia (krant) ' Ik wist al vantevoren, voordat ik op de wedstrijdvloer stapte om mijn 1e oefening te beginnen dat ik zou verliezen.'

'Alles was al van tevoren besloten. Ik wist het zeker toen de juryleden mij een 9.462 gaven voor sprong.'

'Ik deed eigenlijk alles goed. Maar ik had steeds door dat ze me erin probeerde te luizen.' Zei ze in een interview die werd gepubliceerd op zaterdag.

Bij dr vraag waarom ze voelde dat ze te kritisch werd beoordeeld door de juryleden gaf ze als antwoord: ' Dat kun je beter aan hun vragen, ik denk dat het komt omdat ik uit Rusland kom en niet uit Amerika!'

Toen Khorkina echter op de dag van de individuele meerkamp haar zilveren medaille won, leek ze zeer blij verrast voor zichzelf en ook voor Carly. Ze zei zelfs dat het de beste dag van haar leven was.

De Russische was ook favoriet 4 jaar geleden in Sydney, maar het werd al snel verprutst wegens haar foutieve landing bij sprong.
Later werd er geconstateerd dat het paard 5 centimeter te laag stond.

Ze zegt dat ze hoopte dat de juryleden, na wat in 2000 was gebeurt, iets meer begrip kunnen opbrengen voor deze turnster in Athene, dat ook al haar derde en tevens laatste olympische spelen is.

Khorkina vond Patterson geen terrechte winnaar.

Bij de vraag of Patterson een waardige tegenstander was gaf ze als antwoord:
' Ik heb veel zwaardere tegenstanders gehad dan haar, laten we zien hoe ver ze kan komen of blijven aan de top. Kan ze er nog 2 olympische spelen uit halen net als ik?'

' Nee hoor, schrijf maar op dat Patterson een geweldige kampioen is en dat ze waarschijnlijk een mooie toekomst zal hebben. ' Zei ze sarcastisch.

Khorkina zei dat de Olympische Spelen haar laatste wedstrijd was, maar ze wil wel door blijven gaan in de sport.

'Ik zou graag gaan werken voor de FIG. Deze wedstrijden hebben laten zien dat deze sport een hoop veranderingen nodig heeft. Het zou alleen maar moeten gaan om uitstraling elegantie en schoonheid, meer dan om bijvoorbeeld het mechanische tumbling werk.'



Ok, ik kots op jouw jaloerse gedrag en onnutigge argumenten!
Billie Holiday is Lady Day!
pi_21481286
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 10:42 schreef hydraulix het volgende:
(1) Yeah: je verslagen zijn echt cool!

(2) Monica Rosu sprong echt goed! Eerste sprong wel een na-hupje, 2e sprong stond ze solide vast aan de grond genageld! Terecht een kampioen (met 9.656 op eenzame hoogte)
Echt hè?! Dit
[..]

(3)
[afbeelding]
Echt ernstig gewoon! Hoog irritatie-gehalte bij mij
(1) Dank je wel

(2)Bedankt voor het verslag!!!

(3) tja, je bent amerikaanse of je bent het niet!
Billie Holiday is Lady Day!
pi_21481451
Pfff ik blijf bezig met de persberichten!
Nu weer een bericht over dat het inderdaad niet terrecht was dat Tampakos (Griekenland) aan de ringen heeft gewonnen, de Bulgaarse coach (van de zilveren medaille winnaar Jordan Jovtech) heeft een klacht ingediend bij de internationale turnbond.
'De uitgangswaarde van de Griek was veel lager dan bij de Bulgaar.'
Aldus de coach.

Het was de eerste keer sinds de moderne olympische spelen vanaf 1896 dat een griek een medaille won op dit onderdeel. Nadat hij de recente wereldkampioen Jovtech heeft verslagen met een puntenverschil van maar 0.012.

Direct na de wedstrijd zei Jovtech sportief: 'een van ons 2en had eerste kunnen zijn, ik heb mijn best gedaan en Tampakos ook. Het is gebeurt.'
Billie Holiday is Lady Day!
  maandag 23 augustus 2004 @ 11:28:38 #110
1593 Perico
Serpent Rouge
pi_21481534
Met wat er met die Tampakos is gebeurd, bevestig je dus tegelijkertijd dat Khorkina ook gelijk kan hebben, wat vooringenomenheid van de jury betreft? Ze loopt al zolang mee en weet wat alles waard is... De cheerleader heeft nu gewonnen, ipv de balletdanseres met diepgang...
  maandag 23 augustus 2004 @ 11:41:42 #111
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_21481806


Turnen is super!!!! Om te kijken!!! Nog beter dan het circus wat die vaak laten zien. 10 dubbele fligflag en daarna 20 dubbele salto achterwaarts.

Vroeger had ik zelf moeite met over die lange bok springen, paar keer vol met mijn ballen tegen dat ding aangekomen.
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
pi_21481937
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 11:11 schreef Sweetsixteen16 het volgende:
Dit las ik op Eurosport, eventjes geprobeerd vrij te vertalen in het Nederlands:
...
Inderdaad een raar soort visie heeft ze waarin zij zelf de meest verlichtte ster zou kunnen zijn denkt ze natuurlijk. Ik vind haar eigen Korkina-techniek op de brug nou ook niet echt getuigen van superieure elegantie en schoonheid overigens (wel van creativiteit overigens).

Als je turnen echt alleen zou beoordelen op uitstraling, elegantie en schooheid, zou Carly Patterson (met eveneens een toothpaste-smile) daar nog steeds winnen van haar geloof ik. En op de hoogste niveau uitgevoerde 'tumbling-werk' wekt de hoogste bewondering en zorgt automatisch
voor de hoogste elegantie- en schoonheids-graad te behalen in een turn-oefening.

She is losing grip on gym (en heel treffend op de brug ook, gisteravond), that's all. Ja, Khorkina is wel creatief, maar helaas vandaag de dag vooral in stennis maken... Jammer!
  maandag 23 augustus 2004 @ 12:37:24 #113
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_21482812
Wat een gezeur toch weer. Patterson was gewoon beter, Khorkina maakte veel te veel kleine foutjes, Patterson niet. En zelfs als het elegante fouten zijn, blijven het wel fouten.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_21485216
zit er nou eigelijk vering in die mat? want het lijkt me toch niet dat ze zomaar zo hoog kunnen springen
  maandag 23 augustus 2004 @ 14:28:54 #115
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_21485687
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 10:10 schreef Sweetsixteen16 het volgende:


Dan brug ongelijk, wat een spannende wedstrijd zeg.
Eurosport zendde eerst Courtney Kupets uit, goede turnster met haar tandpaste glimlach.
Mooie, strakke oefening maar niet echt iets met een eigen karakter, Courtney krijgt een bronze medaille.
Dan, de langbenige Terin Humphrey een ontzettend lief meisje om te zien, wint hier een zilveren medaille met een oefening die mede dankzij haar lange benen ontzetten mooi uitkomt! Helemaal super.
[afbeelding]

En wie had dat ooit gedacht? De kleine Emilie Lepennec wint hier het goud! Met een hoge score, een prachtige risiciovolle Deff-salto laat dit meisje zien dat ze meer in huis heeft dan de slappe Khorkina die van de brug is afgevallen (haar toestel, heeft ongeveer alles gewonnen wat er te winnen valt) en direct de zaal verliet, over onsportief gedrag gesproken.
Stellen dat Lepennec meer in huis heeft als Chorkina is pure onzin. Haar score was slechts 9.687 terwijl Chorkina in de landenwedstrijd en meerkamp boven 9.700 scoorde. In de kwalificatie deed Chorkina al 7.500. Dus lijkt me dat Lepennec gewoon geluk gehad heeft.
Als Chorkina niet valt wint ze simpel goud. Geluk van de dag voor Lepennec.

Onsportief was het inderdaad.
Turnen op dit niveau is erg lastig, 1 foutje en het is voorbij vooral de landenwedstrijd.
Over de jury : bij elke sport met jury zijn er ooit dwalingen > mensen maken fouten. Helaas dat dit bij de zuid koreaan naderhand niet gecorrigeerd werd.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  maandag 23 augustus 2004 @ 15:02:38 #116
56951 Najra
---------------
pi_21486440
Patterson was overduidelijk beter. Sterker nog, ik had zelfs het idee dat Khorkina op de brug enorm werd gematst. Nou zie ik niet zo snel fouten maar Horkina maakte iig een paar kleine foutjes en de hele oefening zag er veel minder vloeiend uit dan Patterson.

Bij die griek was het overduidelijk dat de juryleden een extra hoge score gaven. Ik denk dat als het eerlijk was gegaan dat die vent niet eens een medaille had gekregen.
This space is reserved for a very funny quote I stole to make me look half the dumbass I truly am.
  maandag 23 augustus 2004 @ 15:04:00 #117
56951 Najra
---------------
pi_21486477
Is er eigenlijk iemand hier die geen hekel heeft aan dat kutwijf?
This space is reserved for a very funny quote I stole to make me look half the dumbass I truly am.
  maandag 23 augustus 2004 @ 15:37:09 #118
75861 nijnthje123
doet wat konijnen doen
pi_21487126
ik vind haar wel lekker,als dat mag van jullie dan?
Life is a bitch,and then you marrie one!
pi_21488076
wel grappig..als je die benen van Khorkina ziet denk je dat ze met gemak 2 meter lang is, maar ze is net 1m63 oid
pi_21488645
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 15:04 schreef Najra het volgende:
Is er eigenlijk iemand hier die geen hekel heeft aan dat kutwijf?
Er zijn er vast wel een paar,
Maar ik vind haar lelijk, arrogant, en slecht(Hard ge-ownd door Patterson:P)
Now let me explain the difference between me and you,
I practice real hard and do the tricks I do.
I practice untill there are no tricks left,
So I can make sure that I beat ya ass.
pi_21488969
paar keer vol met mijn ballen tegen dat ding aangekomen > en dat wil nog best wel eens pijn doen
Leuk turnlessen op school :S.

Was die Khorkina dat meisje die met zo een vlag ging lopen nadat Patterson net van haar had gewonnen op de 19e ?
Dominic
  Trouwste user 2022 maandag 23 augustus 2004 @ 17:32:08 #122
7889 tong80
Spleenheup
pi_21489743
De Bulgaren hebben gelijk hij was gewoon beter dan die Griek.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_21490406
volgens mij komen die mensen van die panels uit verschillende landen ?
Dominic
  maandag 23 augustus 2004 @ 18:16:09 #124
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_21490640
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 18:05 schreef dominic_rooijackers het volgende:
volgens mij komen die mensen van die panels uit verschillende landen ?
een beetje geld, of een leuke vakantie, doet vaak wonderen. Zeker voor panelleden die het niet te breed hebben. Iedereen heeft zn prijs.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_21491479
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 17:01 schreef dominic_rooijackers het volgende:


Was die Khorkina dat meisje die met zo een vlag ging lopen nadat Patterson net van haar had gewonnen op de 19e ?
Klopt!
Billie Holiday is Lady Day!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')