abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 27 augustus 2004 @ 21:58:57 #26
62210 Double-U
Yeah I'm a girl
pi_21587732
Ik heb in ´99 2 maanden door de States gereisd. Ook alleen, d.w.z., ik reisde alleen maar ben geen moment alleen geweest. Als je slaapt in youth hostels ontmoet je zoveel mensen! (bijvoorbeeld Green Tortoise in SF).

Als je het low budget wilt houden is Greyhound toch een optie. Ik zelf ben van Chicago naar SF gereisd met Greyhound: 52 uur, $141.00. Andere optie was vliegen: $700.00. Het was een hele toffe reis!

Ik had 4500 gulden voor 2 maanden. Daar ben ik goed mee rond gekomen maar heb dan ook enkele weken bij familie doorgebracht.

Ik kan nog uuuuren vertellen over alles wat ik daar heb meegemaakt maar dat zal ik maar niet doen.
Nee hoor, mijn hond bijt niet .... hij knuffelt je dood!
pi_21588932
Ik heb in Los Angeles ook een paar dagen in een hostel gezeten. In het surf city hostel.
Daar ben ik toen via via terecht gekomen. Ze hebben ook een website zie ik nu: http://www.hostelz.com/display.php/7271+Surf+City+Hostel

Het zit aan Hermosa Beach. Wel aan het strand dus, en midden in het uitgaansgedeelte van Hermosa. Ook vlakbij LAX. Mocht je daar willen blijven, vergis je niet in de afstand naar Hollywood enzo. Met de metro deed ik daar ruim anderhalf uur over. (al leek het een half uurtje, want je kijkt je ogen uit)

Greyhound is inderdaard goedkoop. Alleen ik ben daar helemaal op afgeknapt. Want mijn reis, van Phoenix - LA was het ergste wat ik daar heb meegmaakt. Veel criminelen enzo in bus.
Die reis duurde 11 uur en vond ik al lang. Maar 52 lijkt me wel heeel erg. Al was dat de 1e keer dat ik zo lang met een bus reiste.

En ook ik zou nou veeel kunnen vertellen..
  zondag 20 maart 2005 @ 19:13:05 #28
94740 Wim_Wanten
Wist ik 't maar
pi_25616860
Zo, nog 11 dagen en dan is het zover.. dan ga ik er vandoor! Het avontuur gaat van start, ik ga dus alleen en ik heb alles volgens mij wel voor mekaar. Ik heb voor aankomst een slaapplek geregeld in een Hostel in Miami Beach. Eerst 4 daagjes acclimatiseren!

Hoe zit dat eigenlijk als ik terugkom, kan ik dan gewoon een koffer kopen en al die zooi meenemen? Ik wilde nog een ipod photo kopen voor foto's opslaan maar die krengen zijn hier duur, en daar goedkoper. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet de sjaak ben als ik terugkom in NL??
pi_25624799
Ga je 90 dagen?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
pi_25626436
Tussen de steden kun je het beste per vliegtuig rijden, tenzij je enkele maanden tot je beschikking hebt.

Dat wordt een lange reis dan

* Ik zelf heb 3 weken gereisd door NO Amerika en Canada in juni 2003 en ik heb me nooit onveilig gevoelt al sliep ik wel in wat betere hotels en had ik al behoorlijk wat reiservaring.
* Ik heb toen met Greyhound gereisd en dat is me goed bevallen en heb me daar ook nooit onveilig gevoelt al waren dat reisjes van hooguit een uur of 6
* Je moet vaak 25 zijn om een auto te kunnen huren
* Misschien is een auto kopen een idee?
* Ik weet niet 100% of dit zo is maar volgens mij kan je als je reis langer wil laten duren ook in de 90 dagen een keer de grens overwippen en weer opnieuw de VS binnenkomen, want dan mag je weer 90 dagen blijven
* Probeer eens wat meer info tte zoeken bij Kilroy Travel in Amsterdam of bij vliegwinkel.nl of zo


"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_25626609
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 09:45 schreef Nerd het volgende:
Dat reizen met Amtrak klinkt op zich wel goed.

Ik vertrek 31 oktober naar Amerika, en 30 december vlieg ik weer terug. Wat ik in die tussentijd ga doen, weet ik nog niet precies, dus dit is zeker een handig topic!

Ik vlieg in ieder geval eerst naar Boston (dan nog met een vriend). We blijven daar een paar dagen waar we hopenlijk bij wat oude bekenden kunnen blijven. Vervolgens gaan we naar New York. Waarschijnlijk met een van die Chinatown bussen. Iets van 10 euro voor een enkeltje Boston-New York dacht ik. In New York blijven we bij mijn vriendin in Brooklyn, en rennen we 7 september de New York Marathon. 8 September vliegt die vriend weer terug (vanuit Boston) en dan is mijn grote avontuur begonnen!

Ik ben van plan om nog een half weekje bij mijn vriendin te blijven (op haar college ergens in Massachusets) om daarna in mijn eentje verder te reizen. Ik heb gekeken naar de Amtrak railpasses en de prijzen vallen mij alles mee. Ik betaal 270 euro voor een maand onbeperkt reizen door het oosten van Amerika (zie plaatje). Weet iemand of hier nog addertjes onder het gras zitten?

[afbeelding]

Ik ben van plan richting Washington DC, Atlanta, New Orleans om uiteindelijk in Austin, Texas te eindigen. Dit wil ik in ongeveer 2 weken doen, waarbij ik hoop bij oude bekenden te slapen. Misschien wil ik tussendoor nog een weekje naar de Caribbean. Zo vlieg je met Air-Hitch.org voor 120 dollar naar Aruba, Jamaica, Dominicaanse republiek of Sint-Maarten (vanuit Atlanta of New Orleans). Heeft iemand hier ervaring met Air-Hitch. Hoe groot is bijvoorbeeld de kans dat je daadwerkelijk ook dat ticket krijgt.

In Austin huur blijf ik bij een vriendin, om vervolgens haar te helpen met haar verhuizing naar Montana. We huren een U-Haul er rijden richting het Noorden, om vervolgens nog een weekje in Steamboat Springs, Colorado te kunnen skien. Daarna rijden we door naar Montana, blijf ik daar nog een paar dagen en vlieg ik vanaf daar weer naar New York (of met de trein en dan een tussenstop in Chicago). Ik New York vier ik kerstmis met mijn vriendin en haar familie om op oudjaar weer terug te komen in Nederland.

Ik heb er heel erg zin in, maar naast de vluchttickets nog niks geregeld. Ik heb (hopelijk) een budget van rond de 2000 euro om daar te besteden. Ik ga er vanuit dat dit wel moet lukken, aangezien ik zeker met overnachtingen hoop bij bekenden te slapen. Iemand nog tips voor deze route?
2000 euro - 10 euro(lijkt me erg onwaarschijnlijk want ik denk dat je van minimaal het 3 of 4 voudige moet uitgaan) - 270 euro - 120 $ ongeveer 100 euro = 1600 Euro ongeveer en daarvan moet je:

Je overige reizen betalen
Je verblijf
Je overnachtingen dat je niet bij bekenden kan blijven
Paar daagjes skieen.

1600 Euro : 90 dagen = 18 euro per dag lijkt me erg weinig zelfs als je niks aan reizen en verblijf hoeft uit te geven.

P.S. Een andere gast zei in deze topic dat hij in 92 ongeveer 1000 euro per maand kwijt was(en hij kon ook vaak bij bekenden slapen) en nu weet ik niet precies hoeveel reizen in de VS duurder is geworden in de laatste 13 jaar, maar als ik kijk naar mijn eigen omgeving toch minimaal een keer zo duur.

P.S.2: StefanFM kan je ook wel helpen met de kosten van het reizen in de VS.

PS3: Je plannen zien er goed uit alleen lijkt me het erg onrelalistisch om van 25 euro per dag te kunnen rond komen met de plannen die je hebt.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_25639553
1600 Euro : 90 dagen = 18 euro per dag

Wil je 3 maanden rondkomen van 1600 euro? Is dat niet een beetje -niet haalbaar- ?
pi_25639772
De reis naar New Orleans en Austin zit er volgens mij ook nog niet bij
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 21 maart 2005 @ 20:38:10 #34
94740 Wim_Wanten
Wist ik 't maar
pi_25644246
Even voor de duidelijkheid mensen, mijn budget is niet 1600 euro ofzo.. ik ga voor zo'n beetje 7.500 euro. in dollars is dat dan 100 dollar per dag en dat moet wel genoeg zijn vind ik.. toch?!?!

Ik ga inderdaad 90 dagen, genoeg tijd om een leuk rondje te maken lijkt me, ik wilde qua vervoer dus nog gaan kijken naar drive-aways. Schijnt erg handig, maar ook weer een leuk project om te gaan onderzoeken als ik daar ben
pi_25644417
Er werd gereageerd op Nerd.

Maar 100 dollar per dag is een stuk realistischer dan 20 euro per dag.

Welke vluchten heb je inmiddels geboekt?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 21 maart 2005 @ 20:47:22 #36
94740 Wim_Wanten
Wist ik 't maar
pi_25644516
Letterlijk een Nerd dan dus

Ik heb alleen nog maar een vlucht vanaf amsterdam (via milaan) naar miami. En voor de terugweg vanaf NY(ook weer via milaan) naar Amsterdam. De rest zoek ik daar wel uit!!

100 dollar lijkt me ook heel redelijk, heb dan ook een heel budget gemaakt (niks te doen op mijn stage/werk)

Verder heb ik een elvia globetrotter reisverzekering afgesloten met de 2 maanden terugkom dekking. Ook nog een verloopstekker om waqt electrische meuk op te laden. Ik krijg er steeds meer zin in merk ik wel. Het enige waar ik eigenlijk echt tegenop kijk is dat ik daar kom en dat er dan niks aan is ofzo.. Ik bedoel qua mensen, want drie maanden helemaal alleen lijkt me ook niet echt wat dus ik hoop veel leuke mensen te ontmoeten.

[ Bericht 23% gewijzigd door Wim_Wanten op 21-03-2005 20:57:17 ]
pi_25644916
Hoe ziet dat budget er ongeveer uit?

Als je wil vliegen Miami - LA, SF-Chiago en eventueel Chicago - NY moet je denk ik wel rekening houden met 800-1000 euro of zo. En misschien kun je dat wel het beste vantevoren regelen want wijzigen van data en zo kan je altijd nog
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 21 maart 2005 @ 21:06:36 #38
94740 Wim_Wanten
Wist ik 't maar
pi_25645184
Ik heb voor het reis-gedeelte 900 euro gerekend, hierbij ben ik uitgegaan van een combinatie van vliegen / amtrack. Ik wil dit nog niet vastleggen want het liefst zou ik met een auto gaan, op die manier zie je ontzettend veel meer lijkt me.

Verder heb ik voor verblijf per dag 20 euro, eten 20 euro, nog 20 euro zakgeld per dag een verzekering van 300 euro. Daarnaast nog wat andere dingen als internetkosten/telefoon ed. Als ik dat bij elkaar optel zit ik zo rond de 6300 euro en dan heb ik dus nog genoeg achter de hand.
pi_25645279
Best een realistisch budget denk ik al moet je er wel vanuit gaan dat de steden waar je naartoe wil vaak dure attracties en dergelijke hebben.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 21 maart 2005 @ 21:11:54 #40
94740 Wim_Wanten
Wist ik 't maar
pi_25645397
Ik hoef natuurlijk ook niet elke dag mijn zakgeld op te maken!

Met een beetje mazzel dondert de dollar nog wat verder naar beneden en dan ben ik helemaal de man natuurlijk!

edit:
hier ga ik eerst naartoe trouwens
http://www.hostels.com/en/availability.php/HostelNumber.888

[ Bericht 37% gewijzigd door Wim_Wanten op 21-03-2005 21:17:23 ]
pi_25655430
kben zelf in new york, miami en los angeles geweest
nog wat andere plekken in usa, maar die staan niet op je lijstje

maargoed
kwa rondreizen ben ik maximaal steeds ene maand geweest, in die tijd gewoon een auto gehuurd met z'n 3-4-ren, duur geintje dus niet echt handig voor single-reizigers.

voor veiligheid is het heel simpel, let erop waar je naartoe gaat. dus als blanke dude niet alleen harlem in bv. misschien handig om blauwe en rode kleding in cribs en blodds gebieden te vermijden etc etc. luister naar de reisorganisaties en de tips die je op internet en reisboeken kan vinden.
vertrouw je het niet, ga dan terug. als je met een auto gaat alleen, stop dan niet om mensen langs de kant van de weg te helpen.
dan moet het allemaal prima in orde komen.
pi_25663543
Alleen in een auto zitten is natuurlijk ook niet echt gezellig. Dan kan je beter vliegen, treinen of bussen lijkt me
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  donderdag 31 maart 2005 @ 09:45:14 #43
94740 Wim_Wanten
Wist ik 't maar
pi_25874567
Vandaag de laatste dag in NL.. morgen ga ik er naartoe!! ik moet zeggen dat ik het wel spannend vind!!
WBT bovenstaande, ik ga alleen met een auto als er daadwerkelijk iemand mee gaat. Alleen is ook maar alleen..
pi_25874865
quote:
Op woensdag 18 augustus 2004 14:42 schreef Wim_Wanten het volgende:
Ik heb een paar vragen aan de veelreizende mensen hier:
1. Weet iemand een organisatie die dingen organiseert zoals ik omschreef?

www.suntrek.com of www.americanadventures.com zou je ook een kunnen proberen.
Misschien leuk om de eerste een, twee of drie weken met zo'n gezelschap te reizen
om een idee te krijgen van eht land. Daarna kun je nog altijd alleen verder.

2. Heeft iemand dit ook eens gedaan en hoe waren de ervaringen?

Zelf ben ik met American Adventures mee geweest.
Was geweldig. Ik had toen ook niemand die mee wilde en geen zin om de eerste
keer helemaal alleen rond te trekken.

3. Wat is de beste manier om daar van stad naar stad te komen, ik twijfel namelijk om gewoon tussen de steden te vliegen of om bijvoorbeeld te kiezen voor de amtrack of greyhound. Wat zijn hier de ervaringen mee?

Als je geld genoeg hebt zou je zelf een auto kunnen huren en zelf rijden.
Dan kun je overal naartoe zonder gezeur met bussen of treinen.

4. Hoe zit het met mijn veiligheid in de bovengenoemde steden, mijn ouders zijn niet enorm blij met het feit dat ik alleen ga dus vandaar deze vraag.

Uit sommige buurten moet je wegblijven. Toen ik daar met een huurauto rondreed ben ik ook
al in bepaalde buurten in LA omgedraaid.
Een taxi nemen terug naar je hotel is ook altijd een aanrader en niet te duur 's avonds.
Gewoon opletten en zorgen dat je niet opeens alleen door een verkeerde buurt wandeld.
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
pi_25913914
quote:
Op zondag 22 augustus 2004 21:34 schreef Dizzee het volgende:

[..]

Dat hebben we gedaan met de greyhound. Maar ik raad je af dit te doen. Die bus zat vol met criminelen. Op de greyhound stations voelde ik me echt niet veilig. Onderweg werd de bus ook aangehouden, en werd een gast voor me opgepakt.(schijnt dat ie de bus wou beroven)
Amtrack hebben we ook naar gekeken, maar was nog duurder als vliegen.
Ik ben het totaal niet eens met de negativiteit rondom Greyhound. Ik ben met greyhound van San Fransisco naar San Diego en San Diego naar La geweest, en hoewel het lang duurt maak je hierbij vaak de leukste dingen mee. Voor een leuke prijs ontmoet je mensen, die vaak super enthousiast zijn als je verteld waar je mee bezig bent en vraagt naar hun bezigheden. In Cali wel veel Mexicanen in het openbaar vervoer, maar zoiezo is 50% van de bevolking Spaanstalig daar.
pi_25934304
Ik zit er over na te denken om een beetje rond te gaan trekken aan de oostkust van de USA.
Ervaring met rondreizen is er, aan de westkust van de usa, toen alles geregeld, met een groep zeg maar en slapen in hotels. Nu wil ik misschien met greyhound wat plaatsen aan doen, en ter plekke ergens overnachten op een (stads)camping, klinkt een beetje Europees in de oren, maar misschien is er een Fok!ker met ervaring. Zo ja, hoor ik dat graag. Plekken van interesse: i.e.g New York & Washington.

waah ben ik nu gek, zou een opje de topic willen veranderen in kamperen in de USA
  zondag 3 april 2005 @ 16:41:43 #47
62913 Blik
The one and Only!
pi_25955676
camper huren geen optie? Ideaal voor in de States, maar ik weet niet wat je budget is
  zondag 3 april 2005 @ 16:50:53 #48
62210 Double-U
Yeah I'm a girl
pi_25955901
Kamperen in New York? Ik zou dan een hostel opzoeken. Goedkoop en perfect om mensen te ontmoeten.
Buiten de steden wordt de combinatie Greyhound en kamperen denk ik lastig omdat er weinig campings bij Greyhound stations zijn. Dan ben je toch weer aangewezen op ander vervoer. Een auto of camper zou dan makkelijker zijn.
Nee hoor, mijn hond bijt niet .... hij knuffelt je dood!
pi_25961549
ik wil echt puur openbaar vervoer, heb nog immer geen rijbewijs
  maandag 4 april 2005 @ 19:12:18 #50
38651 yozd
FR1908 Vakkie R
pi_25983208
Zijn er hier mensen op FOK! die ooit eens een reis hebben gemaakt (of van plan
zijn te maken) van de oostkust van Amerika naar de westkust (of andersom)? Ik speel al
heel lang met de gedachte om dit ooit eens te gaan doen met wat vrienden, maar heb
totaal geen idee hoe ik dit aan moet pakken .
Overigens is het dan niet alleen reizen, maar uiteraard ook wat steden bekijken...

Vervoer? --> auto huren (of kopen? ) en dan gaan roadtrippen?
Overnachten? --> gewoon in je auto of goedkope motels als die er zijn?

Geld! --> heeft iemand enig idee hoeveel dit allemaal zou gaan kosten...
(werken onderweg zal moeilijk gaan denk ik..of niet?)

Ik ben echt benieuwd of er hier mensen zijn die dit gedaan hebben en of ze hun ervaringen willen
delen!
"On a good day, when I run, the voices in my head get quieter until it’s just me, my breath and my feet on the sand (Dexter, E5x09)."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')