IJzercookie | dinsdag 17 augustus 2004 @ 14:59 |
Ik ben van plan om vandaag pannenkoeken te bakken. Maar omdat ik geen melkproducten kan verdragen adviseerde iemand me om het met bier te doen. Helaas heb ik geen recept gekregen, maar vraag ik me toch een aantal dingen af: Is de hoeveelheid bier nodig als melk? Moet ik wel gewoon eieren toevoegen? Ik heb nu Alfabier gekocht (dus pilsner) is het ook lekker met andere wellicht donkere bieren? Moet eerst de koolzuur eruit of heeft dit juist meerwaarde voor het beslag?? Ik hoop dat iemand dit al vaker gedaan heeft!!! | |
VoreG | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:00 |
Gewoon pannenkoeken maken en dan bier toevoegen, zo heb ik het gedaan. Is wel een stuk lekkerder ![]() | |
IJzercookie | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:06 |
Jij bedoelt het bier erbij drinken?? Dat is nu niet helemaal een antwoord op mijn vraag... | |
VoreG | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:07 |
quote:Nee in het beslag toevoegen | |
Gianluca | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:08 |
Bier topic ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:09 |
quote:Ipv de melk ? Ik zou dezelfde verhoudingen aanhouden. | |
RoofingBurner | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:09 |
Je kan ook water gebruiken, doen wij ook altijd. We hebben namelijk nooit melk in huis. Het beste kan je dan een pak pannenkoekenmix nemen met iets van Ei erop, hierop staat ook dat je alleen water moet toevoegen. Bier kan waarschijnlijk ook wel. | |
Ashram | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:09 |
Bierbeslag? Dat klink me bekend in de oren, maar ik kom er even niet op. Is dat niet gebruikt om beignets of ze te maken? | |
VoreG | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:11 |
quote:Ik weet dus niet meer of dat ipv de melk moest. Maar ik heb het volgens mij altijd gewoon erbij gedaan, dus normaal beslag en dan bier erin. Ik weet niet of het ook kan zonder melk moet je maar proberen. Klein beslagje maken en daar dan bier in en kijken of de 1e pannenkoeken lukken | |
freud | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:12 |
Zelfde hoeveelheid nemen. Neem kriekbier voor de verandering. Jummie! | |
123hopsaflops | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:15 |
je moet een flinke scheut bier & dan water toevoegen ipv melk (minder water dan melk!) let er op dat je niet te veel water toevoegt, anders word je beslag nooit pannenkoek | |
Bioslock | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:18 |
Meer bier dan melk | |
_GdR_ | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:25 |
![]() ![]() | |
FremantleDockers | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:37 |
Pannekoek-mix voor met alleen water erbij is anders dan voor met melk. Dus wel uitkijken dat je het goede pak hebt. Geen idee of het een belangrijk verschil is.![]() | |
I.R.Baboon | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:41 |
quote:Wow, dat klinkt tof. Nog sterker, ik denk dat ik vanavond maar een pannenkoeken met kriekbier ga maken. Nadeel: ik heb nog nooit pannenkoeken gebakken want dat doet m'n vriendin altijd. Receptsuggesties? | |
Paul | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:42 |
gewoon bier drinken ipv pannenkoeken eten | |
Ils | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:56 |
ik maak het ook wel eens met een blikje kokosmelk aangevuld met water | |
IJzercookie | dinsdag 17 augustus 2004 @ 15:56 |
Ik denk dat de pannenkoekmix waar je alleen water aan toevoegd al melkbestanddelen bevat, dus dat is nu ook geen optie. Dus de een zegt: water en een scheut bier de ander: alleen bier Met dat dilemma zat ik ook.. nu heb ik nog geen oplossing ![]() | |
123hopsaflops | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:02 |
je kan gewoon water toevoegen aan elke willekeurige pannenkoek-mix, bier is slechts een toevoeging voor de smaak je kan gewoon schuimend bier toevoegen; hoe meer schuim hoe luchtiger je beslag hoe lekkerder je pannenkoeken (melk zorgt normaal voor een betere smaak) | |
IJzercookie | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:04 |
quote:dan kan ik ook half half doen.. half water half bier. | |
Ils | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:05 |
als je op vegatopia.com zoekt op veganistische pannenkoeken kun je ook wel een aantal tips vinden | |
123hopsaflops | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:05 |
quote:als jij dat wil zal ik de laatste zijn die je tegen houd | |
IJzercookie | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:08 |
quote:http://users.skynet.be/la_cuisine_belge/nl/pannekoeken.htm Hier staat een goed recept!! Ik gooi er zelf trouwens geen boter door natuurlijk | |
Grrrrrrrr | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:09 |
Klinkt lekker ![]() | |
Harry_Sack | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:25 |
volgens mij kun je wel wat bier toevoegen, maar dat is dan om je pannenkoek luchtiger te maken. Alleen bier ipv melk verdampt volgens mij. Met water lukt het ook niet. | |
IJzercookie | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:26 |
quote:Ik heb nu een beslag gemaakt met koopmans pannenkoekenmix speciaal, 3 eieren en 2 flesjes bier... Ik zal vanavond nog wel even posten om te laten weten of we pannenkoeken gegeten hebben, of dat we van ellende maar friet zijn gaan halen. | |
123hopsaflops | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:27 |
quote:luister maar niet naar hem hoor pannenkoeken-meisje; als melk/water/bier niet zou verdampen zouden je pannenkoeken vrij waterig worden ![]() | |
IJzercookie | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:28 |
quote:We zien het strax wel! | |
IkKooK | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:33 |
quote:hoezo niet? das juist lekker, wordt het allemaal een beetje machtiger en voller van smaak! | |
IJzercookie | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:36 |
quote:Ik verdraag geen melkproducten, vandaar geen melk en boter. | |
IkKooK | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:37 |
quote:ooh , nu snap ik het! | |
MeneerGiraffe | dinsdag 17 augustus 2004 @ 16:58 |
Bier + pannenkoeken ![]() | |
IJzercookie | dinsdag 17 augustus 2004 @ 17:04 |
de pannenkoeken zien er heerlijk uit!!! Het is op zich niet veel beslag, maar het rijst nog een beetje na in de pan waardoor de pannenkoeken wat dikker worden. | |
Pietverdriet | dinsdag 17 augustus 2004 @ 18:13 |
Zou geen pilsner nemen, das te bitter, neem liever een wat minder bitter bier | |
IJzercookie | dinsdag 17 augustus 2004 @ 19:03 |
quote:Dat klopt idd, ze waren wat bitter, maar zeker niet onsmakelijk. Wel soort bier zou je dan adviseren? Ben daar niet zo thuis in. | |
shmoopy | dinsdag 17 augustus 2004 @ 19:46 |
Een half topic zitten deleten aan onzinnige slowchat en gedoe, nu graag weer ONtopic. Btw, pannenkoeken met bier aanmaken lijkt mij een lekker plan. ![]() | |
Venkman | dinsdag 17 augustus 2004 @ 19:59 |
Heb eens flensjes met kersenbier erdoor geserveerd gekregen. Dat was erg goed!!! | |
Pietverdriet | dinsdag 17 augustus 2004 @ 20:06 |
Kriek is idd lekker om mee te koken. Rodenbach Alexander trouwens ook, veel belgische bruine bieren zijn minder bitter | |
123hopsaflops | dinsdag 17 augustus 2004 @ 20:24 |
de helft van de berichten zijn weg ![]() en kriek is gewoon smerig | |
Dinus | dinsdag 17 augustus 2004 @ 23:21 |
quote:Misschien een domme gedachte, maar zou het nog rijzen door het gist in het bier? | |
123hopsaflops | dinsdag 17 augustus 2004 @ 23:29 |
Misschien een domme gedachte, maar zou eht nog rijzen door het gist in het bier? | |
Pietverdriet | dinsdag 17 augustus 2004 @ 23:31 |
quote:Nee, in pils zit nauwelijks meer gist, alleen bieren die nog troebel zijn bevatten nog echt gist. | |
NIels25 | woensdag 18 augustus 2004 @ 06:19 |
Ik doe altijd scheut bier door mijn pannekoeken beslag. Maakt het stuk lekkerder! | |
Rio | woensdag 18 augustus 2004 @ 18:51 |
Wij hebben een keer vieuxnekoeken gemaakt, dat was geen succes. |