Rewimo | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:15 |
De bietjes waren in de aanbieding ![]() Gewoon warm serveren is natuurlijk een mogelijkheid. Ook koud zijn ze lekker, even doorroeren met een likje mayo en een gensipperd uitje. Of koud met stukjes sla erdoorheen. Iemand anders nog lekkere ideeën? | |
SevenWonders | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:34 |
In het ronde archief. Toedeledoekie...... Ik houdt niet zo van bieten. Maar in een salade met haring en zilveruitjes zijn ze nog wel te doen. | |
PLAE@ | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:34 |
In de prullenbak doen en gewoon lekker brood eten. bietjes ![]() | |
Kiedis | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:34 |
ik houd meer van biertjes | |
Leintjeuh | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:35 |
Je kan ze ook gewoon weg gooien... Ik vind bietjes heel vies! Wil je alsjeblieft NIET aan mn moeder vertellen waar ze in de aanbieding waren? ![]() | |
Blues | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:36 |
Ik zag gisteren bij Sonja's Masterclass een gerecht met gefrituurde bietjes, heel dun gesneden en dan frituren, zag er erg mooi uit, als garnituur, maar misschien is het ook wel erg lekker? | |
Ripley | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:36 |
Ik vind bietjes uitgesproken goor, maar deze variant klinkt dan wel verrassend en lekkerder: Van odin.nl: bietjes met geroosterde knoflookdressing voor 2 personen Ingrediënten: 1 bol knoflook 500 gram gekookte bietjes olijfolie dressing: 20 ml. balsamicoazijn 80 ml. olijfolie peper en zout evt ter garnering wat verse blaadjes oregano of marjoraan Bereidingswijze: Snij een kapje van de knoflookbol en besprenkel de bol met wat olijfolie. Rooster de knoflook ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat afkoelen. Snijd de bietjes in vier kwarten en snijd hiervan plakjes zodat er driehoekjes ontstaan. Pel de knoflook en pureer de teentjes samen met de ingredienten voor de dressing met een staafmixer. Meng de dressing door de bietjes en garneer met de oreganoblaadjes. | |
Ingrate | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:37 |
hou een biermarathon eerst een banaan zo snel mogelijk eten daarna een leeg beschuitje en dan zo snel mogelijk een biertje achterover slaan degene die de meeste op heeft in een bepaalde tijd heeft gewonnen ![]() | |
Ripley | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:38 |
quote:Bietjes, geen bieRtjes *zucht* ![]() | |
MarMar | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:38 |
bietensalade!!!! bieten koud laten worden, flink wat aardappels koken ook koud laten worden, door elkaar prakken, zilveruitjes der door en nog wat meuk... ik zal mijn paps eens vragen, ken het recept zo niet maar het is wel erg lekker, stokbroodje derbij en smullen maar | |
Ripley | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:40 |
Deze van webchef.nl klinkt ook wel goed: Japanse bietjes Dit heb je nodig: 300 g gekookte bietjes 1½ el rijstwijn (of droge sherry), 200 g peultjes, 1 el plantaardige olie, 1 el roze peperkorrels (potje), zout, 3 lente-uitjes in ringen, 2 el sesamolie. Zo maak je dit gerecht: Schaaf de schoongemaakte bietjes in plakjes en verwarm ze met de rijstwijn of de sherry op een laag vuur. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de schoongemaakte peultjes al omscheppend tot ze glazig zijn. Wrijf de peper fijn. Breng de bietjes op smaak met wat zout en verdeel ze over een schaal. Bestrooi met peper en ui-ringetjes en besprenkel met sesamolie. Serveer met gebakken rijst. | |
PLAE@ | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:42 |
quote:hiervan ga ik echt bijna over m'n nek alleen de gedachte al. Als m''n vrouw me later dit ooit voor durft te zetten gaan we spontaan uit eten ![]() | |
Ripley | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:42 |
webchef.nl: gebakken bietjes schijven: Uien pellen en in ringen snijden. Bietjes ontvellen en in plakken van circa 1 centimeter snijden. Zout en peper erover strooien. In diep bord ei losroeren. In ander diep bord paneermeel strooien. Bietjes eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen. In koekepan boter verhitten. Bietjesschijven in 3 minuten aan elke kant bruin bakken. Intussen schaal voorverwarmen. Bietjes op warme schaal scheppen. In bakvet ui glazig fruiten. Over bietjes verdelen. | |
Ingrate | donderdag 5 augustus 2004 @ 17:43 |
quote:door die warmte ga ik dingen zien die ik wil zien ![]() | |
bonke | donderdag 5 augustus 2004 @ 18:14 |
biete salade met zure haring der doorheen ![]() | |
Rewimo | donderdag 5 augustus 2004 @ 18:14 |
Klinkt allemaal erg lekker, Ripley (en de anderen). Voorlopig mogelijkheden genoeg ![]() Keep 'm coming ![]() | |
Rewimo | donderdag 5 augustus 2004 @ 18:15 |
quote:Oja, dat is ook heerlijk inderdaad ![]() | |
MarMar | donderdag 5 augustus 2004 @ 18:16 |
quote:ja precies! | |
moussy | donderdag 5 augustus 2004 @ 18:31 |
Bietjes en daardoor kip-kruiden mieteren ![]() | |
SjaakdeBever | donderdag 5 augustus 2004 @ 18:35 |
quote:Bietjes zijn van nature toch al koud? ![]() | |
moussy | donderdag 5 augustus 2004 @ 18:58 |
quote:en ze komen gekookt van het land ![]() | |
Tinkepink | donderdag 5 augustus 2004 @ 19:44 |
Koude bietjes met stukjes appel en balsamico-azijn is ook erg lekker. | |
Rewimo | donderdag 5 augustus 2004 @ 20:32 |
Wat eet je daarbij, Tink? | |
coolbabe | donderdag 5 augustus 2004 @ 21:19 |
koude bietjes met een gesnipperd uitje, blokjes augurk, blokjes appel en wat mayo daarbij eet ik graag aardappelschijfjes en schnitzel | |
Rewimo | donderdag 5 augustus 2004 @ 21:20 |
Kijk, er komen toch heel wat recepten tevoorschijn ![]() | |
p_iglet | donderdag 5 augustus 2004 @ 23:28 |
Bietenovenschotel ![]() Bietjes heel fijn snijden (of kant en klaar geraspte bietjes kopen). Deze aanfruiten met een uitje en wat zout en peper. Dit onderin een ovenschaal doen en daar bovenop aardappel(kaas) puree. Eventueel nog wat extra kaas erbovenop en eten met een speklapje ofzo. ![]() | |
Tinkepink | vrijdag 6 augustus 2004 @ 08:28 |
quote:Dat hangt er een beetje van af. Als ik gasten heb dan maak ik het weleens als extra salade en dan eet ik er bijvoorbeeld sperziebonen met spekjes en gebakken aardappels en een karbonaadje bij ofzo. Soms eet ik het zo met aardappels, al vind ik dat wel een beetje kaal. Meestal eten wij het bij een broodmaaltijd als ik toch iets groenterigs op tafel wil zetten. | |
Rewimo | vrijdag 6 augustus 2004 @ 08:29 |
Klinkt goed ![]() | |
purk | vrijdag 6 augustus 2004 @ 08:32 |
bij d chinees hdden ze er vlinders van gemaakt voor de sier!! | |
Martijn_77 | zondag 8 augustus 2004 @ 22:32 |
quote:Heeft iemand het recept voor een salade met haring, bietjes en zilveruitjes? | |
Rewimo | zondag 8 augustus 2004 @ 22:35 |
Recept niet echt, maar ik weet wel wat erin moet. 't Is denk ik een kwestie van de volgende dingen door elkaar mixen: aardappelen bietjes (duh) haring appel gesnipperde augurk gesnipperde zilveruitjes mayonaise misschien nog wat kruiden als peper e.d. | |
fokje | zondag 8 augustus 2004 @ 23:22 |
Koude borsjt 1/4 kool 1 ui 1 prei 400 gr. tomaten uit blik 1 wortel 1 kleine pastinaak 3 rode bieten 1 laurierblaadje 3,5 dl. tomatensap 2 el verse dille Kool snijden, 3 min. koken en laten uitlekken. prei en ui bakken tot ze zacht worden. tomaten, 1,2 lt. water, pastinaak, wortel, bieten en laurierblaadje toevoegen. Kool d'r bij, beetje zout en 75 minten laten pruttelen. alles pureren en tomatensap toevoegen en in de koelkast koud laten worden. Daarna dille, peper en zout, evt. citroensap en je kan er zure room of yoghurt er op doen. ![]() | |
Martijn_77 | zondag 15 augustus 2004 @ 13:07 |
Pastinaak? Waar kun je die tegenwoordig nog kopen? | |
Pietverdriet | zondag 15 augustus 2004 @ 13:09 |
quote:Markt zie je het nog wel eens | |
Bioslock | zondag 15 augustus 2004 @ 13:12 |
Jongleren. Dat is best leuk en het kan met bietjes. | |
Jordy-B | zondag 15 augustus 2004 @ 13:13 |
stamppot ![]() | |
Pietverdriet | zondag 15 augustus 2004 @ 13:14 |
Gewoon aan plakjes met wat citroensap of azijn. | |
Allan24 | zondag 15 augustus 2004 @ 13:19 |
[offtopic] 'Bietjes', zo noemen wij kliekjes altijd... 'D'r zèn nog wè bietjes over, wè zamme d'r mee doen?' Heerlijk, dat Brabants ![]() ![]() | |
Allan24 | zondag 15 augustus 2004 @ 13:21 |
quote:Trouwens, vertaling: 'Er zijn nog wat beetjes over, wat zullen we er mee doen?" En ik vind rode bieten niet lekker, dus ik weet wel wat ik ermee zou doen ![]() | |
Pietverdriet | zondag 15 augustus 2004 @ 13:25 |
Krootjes noemden we ze vroeger thuis. | |
Jominro | zondag 15 augustus 2004 @ 14:26 |
Eten wij toevallig vanavond.......even grof raspen , gefruit uitje en met een klontje boter verwarmen, peper & zout erdoor. Met speklapjes erbij ........ ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door Jominro op 15-08-2004 14:31:08 ] | |
DrFonk | vrijdag 20 augustus 2004 @ 14:25 |
quote:*proest* hahahahahaha!!!!!!! ![]() ![]() ![]() | |
Sessy | vrijdag 20 augustus 2004 @ 14:53 |
quote:De moeder van een vriendin van m'n moeder vertelde dit recept, die heel goed werkte voor alle vrouwen die dit doorgegeven hebben. Als je menstruatie niet komt, en je vermoedt dat je zwanger zou kunnen zijn, moet je een hele glas verse bietensap persen, en de eerstvolgende dag op een nuchtere maag 's morgens innemen. Daarna mag je 3 uur niets eten. Als het goed is vindt er dan een spontane abortus plaats, maar dit werkt alleen als je maar 1 of 2 dagen over tijd bent, als het al wat dagen langer is heeft het geen nut meer. | |
shmoopy | vrijdag 20 augustus 2004 @ 17:07 |
Hm, recepten voor de lekker, okee, maar geen vreemde abortusbakerpraatjes hier svp. | |
Nonneke | vrijdag 20 augustus 2004 @ 17:19 |
bietjes, mayo, uitjes, augurkje, zalm, btj zout, peper, paprikapoeder, prakken en roeren maar ![]() |