Genau!quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:24 schreef Swetsenegger het volgende:
Als je een website bedoeld voor het huidige breedband internet 1 op 1 wilt kunnen gebruiken voor handhelds heb je het IMHO niet begrepen.
Kortzichtig.quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:24 schreef haaahaha het volgende:
Maar we hebben het toch over nu? Dat mijn site van nu niet bruikbaar zal zijn op een handheld-met-internet van straks, het zal me bommen.
Slechts tot op zekere hoogte waar. Echter zijn de alternatieven standalone programma's en niet verweven met het besturingssysteem - exploits zullen sowieso nooit zo kritiek zijn als die voor MSIE. In elk geval niet tot op het punt waar je browser een beveiligingsrisico vormt zelfs terwijl deze uit staatquote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:24 schreef Swetsenegger het volgende:
Wat er toe zal lijden dat in die alternatieven ook aan de lopende band exploits gevonden zullen worden om de eenvoudige reden dat het dan pas interessant wordt om er naar te zoeken.
Als MSIE ergens het meest gebruikte programma is, is het de USA wel. Alternatieve browsers zoals Opera en Mozilla zijn met name in Europa populair.quote:Daarnaast zijn dit 3 stats uit Amerika. Nee ik heb het over webwide. 90% is IE
Dat is een fabeltje dat ook vaak gebruikt wordt om Windows mee te verdedigen. De hele basis-architectuur van Internet Explorer vormt al een enorm risico - exploits in Opera of Firefox zullen niet direct je besturingssysteem blootleggen, waar de kans bij MSIE stukken hoger ligt. Maar als je andere argumentatie tegen MSIE wilt, wil ik ook best het gebrek aan ondersteuning voor standaarden zoals PNG transparency, CSS2 of het gebrek aan features zoals tabbed browsing, cookie control, mouse gestures, et cetera gebruiken.quote:Ik wil helemaal geen punt maken VOOR IE. Ik gebruik zelf FF. Maar in tegenstelling tot de meeste wil ik geen punt maken TEGEN IE met bullshit argumentatie zoals het aantal exploits.Rechtevenredig met het gebruik namelijk.
En hoe is het bouwen van een site die cross-browser compatible is, gebruik maakt van graceful degradation, makkelijk aanpasbaar en voorzien van toegankelijkheidsopties is niet voldoen aan die vraag? Ik neem aan dat je klanten niet specifiek vragen om een site die het niet doet in Firefox of Opera.quote:Lekker belangrijk. U vraag wij draaien. Zo werkt dat in de commercie
quote:Als je een website bedoeld voor het huidige breedband internet 1 op 1 wilt kunnen gebruiken voor handhelds heb je het IMHO niet begrepen.
quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:39 schreef Leshy het volgende:
[..]
Kortzichtig.
Ik geloof niet dat ie specifiek over de brandbreedte heeft, maar het internet van nu bedoeld.quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:39 schreef Leshy het volgende:
Waar denk je dat de meeste bandbreedte van sites in zit? Hint: het is niet de tekst. Nou ja, vooruit, als je nog zwaar op geneste tables leunt, tikt dit toch nog redelijk zwaar aan
Nou nou, wat worden bugs snel opgelost. Een simpel scrollwheel welke niet scrollt in overflow divs bestaat zelfs al ruim twee jaar zonder oplossing. Explorer is wat gevoeliger voor exploits, maar nogmaals... ALLES wat je verbindt met internet is gevoelig voor exploits.quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:39 schreef Leshy het volgende:
Daarbovenop zijn deze producten in continue ontwikkeling en zijn eventuele patches vrij snel beschikbaar.
bron?quote:Als MSIE ergens het meest gebruikte programma is, is het de USA wel. Alternatieve browsers zoals Opera en Mozilla zijn met name in Europa populair.
PNG? Dat is toch een of ander vaag bestandsformaat voornamelijk gebruikt in een linux omgeving?quote:Dat is een fabeltje dat ook vaak gebruikt wordt om Windows mee te verdedigen. De hele basis-architectuur van Internet Explorer vormt al een enorm risico - exploits in Opera of Firefox zullen niet direct je besturingssysteem blootleggen, waar de kans bij MSIE stukken hoger ligt. Maar als je andere argumentatie tegen MSIE wilt, wil ik ook best het gebrek aan ondersteuning voor standaarden zoals PNG transparency, CSS2 of het gebrek aan features zoals tabbed browsing, cookie control, mouse gestures, et cetera gebruiken.
Ik heb geen klanten, ik ben klant. En het zal me een worst wezen of mijn site (en ja het is druk bezocht (zakelijk)) door Opera gebruikers niet goed te zien is. Zeker omdat het me een aantal honderden euro's uitspaart. Als klant zeg ik "Flikker op met je obscure kut browsers"quote:En hoe is het bouwen van een site die cross-browser compatible is, gebruik maakt van graceful degradation, makkelijk aanpasbaar en voorzien van toegankelijkheidsopties is niet voldoen aan die vraag? Ik neem aan dat je klanten niet specifiek vragen om een site die het niet doet in Firefox of Opera.
In een mooie lay-outquote::'(
Waar denk je dat de meeste bandbreedte van sites in zit? Hint: het is niet de tekst.
Voor een volledige webwinkel ligt de situatie waarschijnlijk iets anders dan voor een standaard pagina, alhoewel het best mogelijk moet zijn om ze op beide platformen werkend te krijgen. In elk geval is dat ook niet direct het type site waar ik hier op doel.quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:43 schreef haaahaha het volgende:kortzichtig? Hoe denk je dat het in z'n werk gaat? Klant wil een shop, geeft ons de opdracht 'maak shop', wij: 'oh, dan maken we hem ook alvast toemkomstig-handheld-iternet-complaint' ??
Mja, Mozillaquote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:45 schreef Swetsenegger het volgende:
Nou nou, wat worden bugs snel opgelost. Een simpel scrollwheel welke niet scrollt in overflow divs bestaat zelfs al ruim twee jaar zonder oplossing.
De mate waarin verschilt echter drastisch. Ik ben in het geheel niet anti-Microsoft, maar ik kan niet ontkennen dat beveiliging een groot probleem voor ze lijkt te zijn - mede, zo niet voornamelijk door de volledige integratie van verschillende applicaties.quote:Explorer is wat gevoeliger voor exploits, maar nogmaals... ALLES wat je verbindt met internet is gevoelig voor exploits.
Ik kan geen directe bron vinden, maar van bijvoorbeeld Opera weet ik dat het vooral in Noorwegen en Polen zeer populair is, en dat het overgrote gedeelte van de gebruikers zich in Europa bevindt. Voordeel van forums waar ontwikkelaars gewoon met gebruikers praten etcquote:bron?
Portable Network Graphics gaan op korte termijn het GIF formaat vervangen (mede vanwege alpha transparency, kleiner bestandsformaat en het feit dat Unisys geld vraagt voor het .gif formaat); ze worden al behoorlijk veel gebruikt overigens, dus de classificatie van een vaag bestandsformaat gaat zeker niet op. Zie http://graphicssoft.about.com/library/weekly/aa121699d.htm voor meer informatie.quote:PNG? Dat is toch een of ander vaag bestandsformaat voornamelijk gebruikt in een linux omgeving?
Gezien de hoeveelheid gebruikers die allerlei Firefox en Internet Explorer extensies installeren, zit er bijna niemand meer te wachten op een browser zonder features. Google Toolbar, anyone?quote:Flikker op met je features, IK wil ze niet (behalve misschien tabbed browsing)
Met andere woorden, degene die de site voor je maakt is onkundig genoeg om een niet cross-browser compatible site te maken, en vraagt daarvoor meer geld alsof dat een soort extra bonus is? Word jij even getildquote:Ik heb geen klanten, ik ben klant. En het zal me een worst wezen of mijn site (en ja het is druk bezocht (zakelijk)) door Opera gebruikers niet goed te zien is. Zeker omdat het me een aantal honderden euro's uitspaart.
Hint: CSS-bestanden zijn ook behoorlijk klein.quote:In een mooie lay-out
Statische sites idem dito. De klant moet specifiek de wens hebben z'n site op handhelds toegankelijk te willen hebben, willen wij het voor hem ontwikkelen. Dus nogmaals gaat in dit topic het rekening houden met je code-technieken vanwege compabiliteit voor (toekomstige)handhelds niet op. Voor de rest zijn sites die wij ontwikkelen gewoon op de meest gangbare browsers toegankelijk en te navigeren. Dus ik zie verder geen probleem hier.quote:Op woensdag 4 augustus 2004 23:15 schreef Leshy het volgende:
Voor een volledige webwinkel ligt de situatie waarschijnlijk iets anders dan voor een standaard pagina, alhoewel het best mogelijk moet zijn om ze op beide platformen werkend te krijgen. In elk geval is dat ook niet direct het type site waar ik hier op doel.
Ik mag hopen dat je voor statische sites daarentegen je klanten niets extra berekent voor toegankelijkheid op andere platformen of in andere browsers
Daar heb je helemaal nog geen zicht op. Er wordt namelijk niet zo driftig naar exploits in de alternatieven gezocht, omdat ze haast niet gebruikt worden (relatief)quote:Op woensdag 4 augustus 2004 23:15 schreef Leshy het volgende:
De mate waarin verschilt echter drastisch. Ik ben in het geheel niet anti-Microsoft, maar ik kan niet ontkennen dat beveiliging een groot probleem voor ze lijkt te zijn - mede, zo niet voornamelijk door de volledige integratie van verschillende applicaties.
No offense, maar Internet Explorer moeten updaten omdat er via een exploit toegang tot je systeem kan worden verkregen, ongeacht of je MSIE daadwerkelijk gebruikt of niet, is te belachelijk voor woorden.
Zeer populair als in een procentje meer als in andere landen? Beetje vage omschrijving.quote:Ik kan geen directe bron vinden, maar van bijvoorbeeld Opera weet ik dat het vooral in Noorwegen en Polen zeer populair is, en dat het overgrote gedeelte van de gebruikers zich in Europa bevindt. Voordeel van forums waar ontwikkelaars gewoon met gebruikers praten etc
quote:Portable Network Graphics gaan op korte termijn het GIF formaat vervangen (mede vanwege alpha transparency, kleiner bestandsformaat en het feit dat Unisys geld vraagt voor het .gif formaat); ze worden al behoorlijk veel gebruikt overigens, dus de classificatie van een vaag bestandsformaat gaat zeker niet op. Zie http://graphicssoft.about.com/library/weekly/aa121699d.htm voor meer informatie.
Bron? Cijfers? IN mijn omgeving zie ik iedereen juist zoveel mogelijk extra features eruit slopen. Weg met die kolerezooi.quote:Gezien de hoeveelheid gebruikers die allerlei Firefox en Internet Explorer extensies installeren, zit er bijna niemand meer te wachten op een browser zonder features. Google Toolbar, anyone?
Hahaha goh een idealistische sitebouwerquote:Met andere woorden, degene die de site voor je maakt is onkundig genoeg om een niet cross-browser compatible site te maken, en vraagt daarvoor meer geld alsof dat een soort extra bonus is? Word jij even getild
hint: afbeeldingen welke je voor je lay-out gebruikt niet.quote:Hint: CSS-bestanden zijn ook behoorlijk klein.
Tot op zekere hoogte waar, maar wat je negeert is het feit dat het Windows-platform als zodanig per default al een stuk onveiliger is. In een systeem waarbij alle processen gescheiden zijn, is de schade die een exploit kan aanrichten een stuk kleiner dan in een systeem waarbij deze allemaal geïntegreerd zijn.quote:Op donderdag 5 augustus 2004 12:48 schreef Swetsenegger het volgende:
Daar heb je helemaal nog geen zicht op. Er wordt namelijk niet zo driftig naar exploits in de alternatieven gezocht, omdat ze haast niet gebruikt worden (relatief)
Ik heb helaas geen exacte cijfers voor je. Dat Opera-gebruikers zich voornamelijk in Europa bevinden, met de grootste groepen in Noorwegen en Polen is informatie die ooit op de officiële forums is geuit. Ik heb weinig reden om daar aan te twijfelen.quote:Zeer populair als in een procentje meer als in andere landen? Beetje vage omschrijving.
Geen "vaag bestandsformaat dat wel eens in Linux-omgevingen wordt gebruikt" in elk geval.quote:Ik weet wat png is.
Gezien het feit dat PNG superieur is aan .GIF in zowel beeldkwaliteit als bestandsgrootte, zou ik dat niet al te hard zeggen. Zeker wanneer MSIE daadwerkelijk eens .png alpha transparency gaat ondersteunen, is er praktisch geen enkele reden meer om GIF te gebruiken.quote:Maar gif wordt niet zomaar vervangen hoor.
Firefox heeft niet bepaald veel features die eruit gesloopt kunnen worden. En ik zou zeggen, kijk eens naar de populariteit van MyIE2, Google Toolbar, Popup Blockers voor MSIE, het aantal downloads van Firefox extensies... kijk eens rond op forums van alternatieve browsers en zie dat praktisch iedereen een lading extensies geinstalleerd heeft.quote:Bron? Cijfers? IN mijn omgeving zie ik iedereen juist zoveel mogelijk extra features eruit slopen. Weg met die kolerezooi.
Mja, sommige mensen kiezen er wel voor om idealen te hebben, en hoge eisen te stellen aan zichzelf en wat ze doenquote:Hahaha goh een idealistische sitebouwer
Hint: <style type='text/css' media='handheld'>img {display: none;}</style>quote:hint: afbeeldingen welke je voor je lay-out gebruikt niet.
Dan weet je ook dat het toepassen van XHTML & CSS doodeenvoudig is, en absoluut geen belemmering hoeft te vormen voor cross-browser compatibility. Zeker wanneer MSIE CSS2 eens volledig gaat ondersteunen, zodat je ook een hoop JavaScript de deur uit kunt schoppen.quote:Ow mijn persoonlijke site is XHTML 1.1 strict validated hoor. Ik weet hoe het werkt
Klopt, is ook erg nobel en heel goed, maar aan het eind moet ik mijn uren verantwoorden bij mn baas. Die zet onder de uren een dikke streep, telt alles op, en komt op een kostenplaatje. Als dat kostenplaatje hoger is dan het budget van de klant, en blijkt dat ik (in concrete zin:) de site compatible heb gemaakt voor een techniek die helemaal niet een wens was van die klant, dan word ik daarop afgerekend.quote:Op donderdag 5 augustus 2004 13:26 schreef Leshy het volgende:
Mja, sommige mensen kiezen er wel voor om idealen te hebben, en hoge eisen te stellen aan zichzelf en wat ze doen
Dat begrijp ik ook best, en ik zeg dan ook niet dat je even een aantal extra uren moet uittrekken om een hele stylesheet in elkaar te gaan zetten voor handheld media, zodat je ook daar een strak design voorgeschoteld krijgt, of de klant dat nu wil of niet.quote:Op donderdag 5 augustus 2004 13:38 schreef haaahaha het volgende:
Klopt, is ook erg nobel en heel goed, maar aan het eind moet ik mijn uren verantwoorden bij mn baas.
Klopt, maar omdat bv shops die wij ontwikkelen zo breed mogelijk toegankelijk moeten zijn, hou je rekening met browsers die niet de nieuwste technieken die compable zijn met toekomstige handhelds. Pas als er een uitgesproken wens is van een klant, gebruik je andere technieken.quote:Op donderdag 5 augustus 2004 14:11 schreef Leshy het volgende:
[..]
Dat begrijp ik ook best, en ik zeg dan ook niet dat je even een aantal extra uren moet uittrekken om een hele stylesheet in elkaar te gaan zetten voor handheld media, zodat je ook daar een strak design voorgeschoteld krijgt, of de klant dat nu wil of niet.
Als je je pagina's echter gestructureerd opmaakt met behulp van XHTML, en de layout puur via CSS regelt - en dus niet met een ontwerp dat bestaat uit 25 geneste tabellen met allerlei vaste groottes aan komt zetten - is je pagina automatisch toegankelijk voor andere platforms; zo nodig niet gestyled, maar wel bruikbaar. En daar hoef je helemaal niets extra's voor te doen.
Table-based layouts zijn puur en alleen een layout-technische techniek; of je daar nu een webshop of een statische pagina in stopt maakt in het geheel niet uit; het blijft even nutteloos en onzinnig.quote:Op donderdag 5 augustus 2004 14:25 schreef haaahaha het volgende:
In die zin niks mis met een shop die is opgebouwd uit geneste tables met vaste waarden.
HTML heel moeilijk is. CSS ook. Ik wel heel slim zijn. IE ook heel slim, doet wat precies ik wil.quote:Op woensdag 4 augustus 2004 21:44 schreef Swetsenegger het volgende:
Het voordeel is dat IE gewoon alles slikt. Tagje niet goed afgesloten, CSS vaag het blijft allemaal werken EN zoals je het in je hoofd had.
Sowieso reageert TS niet meerquote:Op zaterdag 7 augustus 2004 13:40 schreef QuietGuy het volgende:
Swetsenegger, Light, MSN, IRC, Mail, ICQ, jullie hebben het allemaal. Vecht het langs die wegen uit. Dit topic is voldoende vervuild met offtopic berichten....
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |