NoizEkick | zondag 1 augustus 2004 @ 15:19 |
Ik heb een klein stronkje broccoli die ik moet gaan koken. De vraag is alleen hoe lang ik de broccoli moet koken. Iemand die dit even zou kunnen vertellen? ![]() | |
Conflict | zondag 1 augustus 2004 @ 15:21 |
Schoonmaken is moeilijker dan koken. O ja, ik zou het koken tot het gaar is, kan je gewoon checken met een vork. | |
TheBrain | zondag 1 augustus 2004 @ 15:25 |
Ik zal wel weer afgemaakt worden door alle culinaire liefhebbers hier, maar ik kook het altijd gewoon even lang als de aardappelen (+/- 20 min) | |
NoizEkick | zondag 1 augustus 2004 @ 15:26 |
quote:Dr is geen bepaalde tijd voor? Gewoon koken tot t zacht is zeker. | |
Conflict | zondag 1 augustus 2004 @ 15:27 |
quote:Nee niet zacht, kwartier is wel ok, ligt ook aan de grootte van de roosjes. | |
krakkemieke | zondag 1 augustus 2004 @ 15:28 |
20 minuten is echt te lang. Roosjes van de stronk halen, koken tot je door de onderkant van de stukjes kunt prikken. | |
DJ-Maurits | zondag 1 augustus 2004 @ 15:29 |
En erg lekker met wat knoflook en geroosterde amandelsnippers.. ![]() | |
NoizEkick | zondag 1 augustus 2004 @ 15:37 |
quote:Sorry, maar ik moet vandaag nog verbaal kunnen communiceren. ![]() | |
Balthar | zondag 1 augustus 2004 @ 15:54 |
10 tot 12 minuten is zat, blijven de vitaminen er tenminste nog een beetje in. Broccoli kun je ook uitstekend door roerbakgerechten gooien trouwens. Of op pizza's | |
Christine | zondag 1 augustus 2004 @ 16:04 |
Je kunt het ook in de magnetron bereiden. Heel klein beetje water toevoegen, afgedekt ca 5 minuten op vol vermogen. Na afloop even laten nagaren (= in het bakje onaangeraakt laten staan). Blijven de pitamientjes behouden ![]() | |
NoizEkick | zondag 1 augustus 2004 @ 16:09 |
quote:Mja, ik heb alleen nog aardappelen en 2 schnitzelsschj | |
_Boo_ | zondag 1 augustus 2004 @ 16:12 |
20 minuten?! Bah, dan vallen de roosjes van narigheid uit elkaar. Voor een klein stronkje is 7 minuten voldoende. | |
Kaalhei | zondag 1 augustus 2004 @ 23:05 |
-Bodempje water in de pan (2-4 cm) ,zodat het net niet droogkookt. -Zout erbij en grootste vlam eronder -Brocolli schoonmaken (roosje eraf snijden en stronk in stukjes snijden) -Wachten tot water aan de kook is -Brocolli in de pan mikken -Deksel op de pan -Indien het weer kookt kan je het vuur temperen maar zorg dat het aan de kook blijft -Minuutje of 5-8 wachten (ik heb het graag hard dus 5 min) -Afgieten -Meteen serveren. | |
_Boo_ | zondag 1 augustus 2004 @ 23:07 |
quote:Eet jij die hele stronk op ![]() | |
TheBrain | maandag 2 augustus 2004 @ 14:41 |
quote: quote:Dat zeg ik ![]() | |
Spindizzy | maandag 2 augustus 2004 @ 14:43 |
quote:De stronk is juist het lekkerste gedeelte van de broccoli, vind ik ![]() | |
_Boo_ | maandag 2 augustus 2004 @ 14:44 |
quote:En zo culinair ingesteld ben ik nog niet eens! | |
Pietverdriet | maandag 2 augustus 2004 @ 14:45 |
Stomen is het lekkerst vind ik- | |
Qarinx | maandag 2 augustus 2004 @ 14:45 |
Ik kook de broccoli altijd vrij lang, want ik vind het lekkerder als het zacht is. | |
_Vampierheks_ | maandag 2 augustus 2004 @ 14:46 |
quote:Wat zij zegt ![]() Wel goed schillen die stronk. | |
TheBrain | maandag 2 augustus 2004 @ 14:47 |
quote:Tis ook meer mijn eigen onwetendheid dat ik het 20 min kook hoor, zal het volgende keer 7 minuten proberen, _Boo_-style ![]() Ik vind de stronk van de Broccoli trouwens niet geweldig, hebben meer mensen dat "probleem"? ![]() | |
_Boo_ | maandag 2 augustus 2004 @ 14:50 |
quote: ![]() ![]() Ik doe meestal ook alleen roosjes met maar een klein stukje stronk eraan, maar de stronk schijnt wel het gezondste gedeelte te zijn. | |
TheBrain | maandag 2 augustus 2004 @ 14:53 |
Weer een tradeoff tussen gezond en lekker... Lijkt wel metaforisch voor het hele leven! | |
Spindizzy | maandag 2 augustus 2004 @ 15:19 |
Als je het koken van broccoli onder de knie hebt kun je volgende keer deze (simpele) taart maken: Broccolitaart Ingrediënten: Stronk broccoli (ong. 1 pond), 75 gr boter, 175 gr bloem, 2 eieren, bakje ricotta (250 gr), 2 eetlepels griekse yoghurt, flinke handvol geraspte (extra) belegen kaas, zout en peper. [ ![]() Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng boter en bloem, voeg wat zout toe en genoeg koud water om een glad deeg te vormen. Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit en bekleed er een grote springvorm mee. Prik met een vork overal in het deeg gaatjes. ![]() Bak de taartbodem in ongeveer 10 minuten tot hij stevig is, maar nog wel bleek. Haal de bodem uit de oven en zet de oven op 180 graden. ![]() Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snij deze in plakjes. Kook de broccoli een paar minuten voor en giet af. Meng in een schaal de lichtgeklopte eieren met de ricotta, de griekse yoghurt en de reraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper. ![]() Roer er de voorgekookte broccoli doorheen ![]() Giet het broccoli/kaasmengsel op de voorgebakken taartbodem. ![]() Bak de taart in ongeveer 35-40 minuten. ![]() ![]() In het oorspronkelijke recept werd er groene asperges en parmezaanse kaas gebruikt ipv broccoli. Ook erg lekker! | |
_Vampierheks_ | maandag 2 augustus 2004 @ 15:23 |
quote:En daar kan je ook nog een zakje (ja een heel zakje) kerriepoeder aan toevoegen. Mjam! | |
glossy | maandag 2 augustus 2004 @ 15:24 |
minuutje of 15 want anders heb je zo van die half rauwe harde krengen lekker sausje er over en smullen maar | |
Spindizzy | maandag 2 augustus 2004 @ 15:25 |
quote:Of nog meer soorten kaas ![]() ![]() | |
_Vampierheks_ | maandag 2 augustus 2004 @ 15:27 |
quote:Oh hou op ik val van mn stoel *naar de keuken rent* ![]() | |
Qarinx | maandag 2 augustus 2004 @ 15:30 |
Broccoli-Monchou-Kipfilettaart is ook ![]() | |
Doekes | maandag 2 augustus 2004 @ 16:51 |
quote:Voor hoeveel personen is dit? | |
Spindizzy | maandag 2 augustus 2004 @ 16:52 |
quote:Met voorgerecht 4 personen. Zonder voorgerecht 2 personen. |