yvette1982 | woensdag 21 juli 2004 @ 19:27 |
ik heb veel spare-ribs gekocht en ik wil ze nog wat marineren. Maar hoe maak ik een lekkere marinade? En weet iemand hoe lang die ribben in de oven moeten? | |
Captain_Chaos | woensdag 21 juli 2004 @ 19:32 |
Heeeel makkelijk. Tijdens het bakken af en toe met een kwastje met wat ketjap kwasten. Zoete ketjap vind ik zelf het lekkerst. | |
yvette1982 | woensdag 21 juli 2004 @ 19:36 |
nou ik ben zelf niet zo dol op ketjap. | |
moussy | woensdag 21 juli 2004 @ 19:36 |
ketjap, olie, verse tenen knoflook, gesnipperd uitje, peper en zout en dat kwasten en een paar uurtjes laten staan, of een dag in de koelkast. Ík zou het niet tijdens het bakken kwasten, ketjap brand snel aan. | |
BBQ-kip | woensdag 21 juli 2004 @ 19:38 |
Ketjap gemengd met palmsuiker/basterdsuiker erop smeren tijdens het bakken (niet te hard bakken), geeft een mooi zoet gekarameliseerd laagje ![]() Je kun ook lekker een kwak sambal door de marinade mikken, veel knoflook, olie en ketjap en smullen maar! | |
ABC-tje | woensdag 21 juli 2004 @ 19:41 |
FF naar de lokale Toko (indische winkel) en daar ff vragen. Lekker pittig gekruid en dan op de bbq tot ze er goed uitzien. Leg er voor mij maar vast wat klaar ![]() | |
BBQ-kip | woensdag 21 juli 2004 @ 19:42 |
TS: niet in de oven doen, is zonde! | |
Lucille | woensdag 21 juli 2004 @ 19:44 |
Ooit wel eens de Zoek functie gebruikt? Marinade spare-ribs c1000 ? Hoe..? | |
abraham | woensdag 21 juli 2004 @ 19:48 |
Gebruik een scheut bier voor de marinade, altijd een half flesje. Het koolzuur uit het bier zorgt er voor dat de marinade goed intrekt. De overige helft van het flesje veraangenaamt de tijd die het marineren nu eenmaal duurt. | |
nXn | woensdag 21 juli 2004 @ 19:56 |
gewoon flamberen die handel ![]() | |
NinjaNoKa | woensdag 21 juli 2004 @ 20:29 |
zoetzuur vind ik nog altijd het lekkerst | |
DIGIT_ | woensdag 21 juli 2004 @ 22:19 |
Marinade ketjap ![]() ![]() ![]() btw; mijn voorkeur gaat uit naar de scherpere "Loempia" saus ((Deze pittige, iets zoete saus is gevuld met paprika en Spaanse peper), deze geeft de ribs de lekkere pittige smaak. [ Bericht 22% gewijzigd door DIGIT_ op 21-07-2004 22:47:07 ] | |
roofless | donderdag 22 juli 2004 @ 07:49 |
Ik vind het zelf ook lekker om de spare-ribs eerst een tijdje te stoven in de marinade, zodat ze al gaar zijn en lekker zacht als ze op de bbq gaan. | |
yvette1982 | donderdag 22 juli 2004 @ 10:24 |
op lifeandcooking.nl staat dit: Kook op heel laag vuur het vlees ca. 10 minuten in water met een scheutje olie. betekent dit dat het 10 minuten lang moet koken? Of dat het niet moet koken maar op een laag vuurtje 10 minuten in het water moet liggen? | |
nXn | donderdag 22 juli 2004 @ 10:35 |
quote:ik denk KOKEN, dan naar een laag vuurtje en 10 minuten laten gaan... want als je het niet laat koken word het vlees natuurlijk niet gaar ![]() maar als eerder gezegt...grill of BBQ is het lekkerst... ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 24 juli 2004 @ 13:36 |
quote:Welke marinade gebruik je dan? | |
Martijn_77 | vrijdag 30 juli 2004 @ 18:06 |
Moet ik zeg eigenlijk voorgaren als ik ze op de BBQ doe? | |
nXn | vrijdag 30 juli 2004 @ 21:44 |
quote:zie 2 posts naar boven ![]() | |
krakkemieke | vrijdag 30 juli 2004 @ 21:49 |
Echte spare-ribs, waar dus bijna geen vlees aan zit, hoeft niet voorgegaard, is wel makkelijker. Krabbetjes, meer vlees, eerst marineren en dan wel voorgaren in oven of magnetron. In de oven 20 minuten op 150 graden. Koken is zonde, wordt het waterig van. | |
BBQ-kip | zaterdag 31 juli 2004 @ 00:44 |
Niet alleen waterig, maar ook heel erg taai. Magnetron werkte bij mijn tante altijd erg goed, daarna op de grill en dan zijn ze perfect ![]() | |
rvrb_ke | zaterdag 31 juli 2004 @ 08:52 |
Ik heb eens bij gebrek aan ingrediënten een mengseltje van honing en olijfolie gemaakt en dat over het vlees gekwast tijdens het bbq-en, overheerlijk ![]() | |
pebbje | zaterdag 31 juli 2004 @ 09:48 |
Het is maar net wat je lekker vindt: wil je pittige of zoete spare ribs? Hoe ik de spareribs bereid: 15-20 minuten laten koken in een pan water met een bouillonblokje. De ribs zijn dan al helemaal gaar en hoeven alleen nog maar gemarineerd en geroosterd te worden. Als marinade kan je kiezen voor pittig: - meng olie, ketjap, sambal, een vers gesneden peper en 1 of 2 tenen knoflook. Smeer de ribs ermee in en doe ze of in de oven onder de grill of op de bbq Zoet: - meng olie, ketjap, honing, peper, zout en bijvoorbeeld bruchetta. Verder zelfde procedure als de pittige ribs. Eigenlijk kan je iedere gewenste marinade maken, afhankelijk van je eigen voorkeur. Mijn vriend eet ze het liefst zo heet mogelijk, die krijgt dus ribs met HETE marinade ![]() ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 31 juli 2004 @ 12:31 |
quote:Maar trekt de marinade er naar het koken nog wel in? | |
Dr_Crouton | zaterdag 31 juli 2004 @ 12:36 |
Beetje domme vraag, maar waarom niet 15 minuten beginnen met marineren (in een bak stoppen en dan er op smeren en dan een tijdje laten liggen? ![]() Zijn spare-ribs zo dat ze niet te lang mogen liggen in de marinade? | |
pebbje | zaterdag 31 juli 2004 @ 12:51 |
quote:Ja hoor, en de olie zorgt ook nog eens voor een mooi krokant laagje op de spare ribs. | |
Balthar | zondag 1 augustus 2004 @ 16:01 |
Die Griekse Wereldkruiden gebruiken. Smaakt prima. Of bij de Toko sweet and sour marinade. MHMMM. |