Xlarge | dinsdag 20 juli 2004 @ 17:43 |
ik hhad nog de helft van een kilo gehakt in de koelkast liggen voor de pasta die ik zodadelijk ga maken , de andere helft had ik eergisteren gebruikt. Maar nu is een gedeelte een beetje bruinig geworden ( de bovenkant) , het is nog niet over de datum heen , en ruikt nog goed . Kan ik het nog gewoon eten ? moet ik het bruine eraf snijden ? bvd Xl | |
GiSH | dinsdag 20 juli 2004 @ 17:45 |
is niet in de magnetron geweest?? | |
Xlarge | dinsdag 20 juli 2004 @ 17:51 |
quote:nee ik heb er nog niets mee gedaan , het heeft alleen 2 dagen in de koelkast gelegen | |
MrG | dinsdag 20 juli 2004 @ 17:52 |
gewoon te gebruiken, is normaal. slotje ![]() | |
Xlarge | dinsdag 20 juli 2004 @ 17:53 |
quote:idd , ik lees het onderstaande net ergens, dus gooi hem maar op slot Gehakt verkleurt als het lang in contact komt met lucht. Dat is een volstrekt natuurlijk en ongevaarlijk verschijnsel. Verkleurd gehakt is dus nog prima geschikt voor consumptie. Wanneer gehakt echt bedorven is, ruikt u dat wel meteen | |
NT-T.BartMan | zondag 25 juli 2004 @ 12:33 |
Sterker nog: als het na bewaren nog helder-rood zou zijn, dan moet je je zorgen gaan maken. Waarschijnlijk heeft de slager er dan sulfiet bij gedaan, en dat doen 'ze' meestal alleen als er iets te verbergen valt... |