heracles | woensdag 14 juli 2004 @ 18:28 |
Waarom gaat er kokos melk in de sate saus? Wat doet dat met de smaak? | |
Pony-Lover | woensdag 14 juli 2004 @ 18:30 |
Het mag er in, als je het lekker vindt. Ik doe er eigelijk altijd gembersiroop of gewoon suiker in. | |
Shark.Bait | woensdag 14 juli 2004 @ 18:33 |
Nee, de pindasaus die ik maak bevat geen kokos. en ook geen pindakaas ![]() Het maakt je pindasaus vetter en geeft het een kokos smaakje ![]() | |
Bushmaster | woensdag 14 juli 2004 @ 18:37 |
Was kokos niet voor Javaanse satésaus? Als je zelf saus maakt op basis van pindakaas dan is kokosmelk een goede verdunner/emulgator. | |
fris | woensdag 14 juli 2004 @ 18:58 |
er stond sate saus vraagje en ik dacht: ik ga zeggen dat er kokos in moet, ookal zou het offtopic zijn maargoed er moet dus kokos in zalig! en sambal.... mmmmm | |
eucalypta... | woensdag 14 juli 2004 @ 22:47 |
Ik gebruik altijd een zakje van conimex | |
RedBitch | woensdag 14 juli 2004 @ 22:48 |
quote:hier ook, maar dan wel met een flinke dot sambal ![]() | |
Evil-Cherry | donderdag 15 juli 2004 @ 08:31 |
Zal vast wel lekker zijn ![]() | |
Joene | donderdag 15 juli 2004 @ 08:34 |
Gewoon , Flinke bult pindakaas , sambal, geperst teentje knoflook , melk . vleugje honing. | |
wendy-tje | donderdag 15 juli 2004 @ 09:01 |
Ik maak het zo half uitje bakken tot het glazig is... pindakaas en melk erbij, sojasaus erbij, sambal en kruidengember, knoflook etc) erbij, en je hebt een heerlijke pindasaus... Kokosmelk had ik laatst in Thaise pindasaus... lekker hoor ![]() | |
Julynell | donderdag 15 juli 2004 @ 10:48 |
Ik doe geen cocosmelk in de satesaus ![]() Gewoon flinke lepel(s) pindakaas (wel pindakaas zonder nootjes oid) dan flinke lepel(s) appelstroop erbij water, knoflook, sambal en allerlei oosterse kruiden uit potjes van conimex (ketoembar, Djahe, Serehpoeder, djintan) en je hebt hele lekkere satesaus ![]() Je kunt hem zo zoet/heet, dik/dun maken als je zelf wil Ik hoef bij mijn familie en mijn man niet aan te komen met satesaus uit een potje/zakje/bakje ![]() | |
Moonah | donderdag 15 juli 2004 @ 22:33 |
In een goede satésaus hoort ook een scheut azijn! | |
Sorella | donderdag 15 juli 2004 @ 22:39 |
quote:En gembersiroop en komijnpoeder (djinten d8) en laos en bruine suiker en ketjap en gemberpoeder en knoflook en sambal en paprikapoeder en dat was het wel zo'n beetje ![]() | |
Moonah | donderdag 15 juli 2004 @ 22:40 |
quote:Ehm... ik heb het idee dat ik nog wat mis... ![]() | |
Moonah | donderdag 15 juli 2004 @ 22:41 |
Jaaaaaaahhh! Pindakaas! ![]() | |
Sorella | donderdag 15 juli 2004 @ 22:46 |
quote:Zal gerust wel ik ben niet helemaal helder meer ![]() Verhip de pindakaas je hebt gelijk ![]() | |
T1andonly | donderdag 15 juli 2004 @ 22:48 |
![]() | |
wendy-tje | vrijdag 16 juli 2004 @ 00:04 |
SOJASAUS! | |
Steijn | vrijdag 16 juli 2004 @ 04:29 |
quote:Ketjap dus? | |
Shark.Bait | vrijdag 16 juli 2004 @ 09:03 |
De meeste mensen maken dus een pindasaus die totaal niet overeenkomt met de traditionele saus van weleer. :') pindasaus met pindakaas is niet oké | |
Sorella | vrijdag 16 juli 2004 @ 09:59 |
Ketjap/sojasaus 1 pot nat Wat moet je dan gebruiken als pindakaas niet oke is ![]() | |
Moonah | vrijdag 16 juli 2004 @ 10:54 |
quote:Joh! Wéét je dat niet??? Aardbeienjam natuurlijk. ![]() | |
Moonah | vrijdag 16 juli 2004 @ 10:56 |
quote:Bah. Echt zo'n hautaine 'Ik weet het beter'-post. ![]() En dan ook niet schrijven wat het wél zou moeten zijn. Boeien dat er geen pindakaas in hoort volgens jou. Het is wel superlekker! ![]() | |
Sorella | vrijdag 16 juli 2004 @ 11:14 |
quote:Weet je zeker dat het aarbeienjam is en geen appelmoes ![]() | |
Shark.Bait | vrijdag 16 juli 2004 @ 11:16 |
quote:Echte zelfgemalen pinda's ![]() ![]() | |
Moonah | vrijdag 16 juli 2004 @ 11:41 |
quote:*Veegt natte zoen met stukjes zelfgemalen pinda van wang. ![]() ![]() | |
Spaceman_Spiff | vrijdag 16 juli 2004 @ 12:16 |
Er worden een hoop recepten door elkaar gehaald hier. In mijn beleving is er namelijk niet een standaard saté saus. Ik vindt zelf dat er een groot verschil zit tussen saté saus voor over de saté sticks en pinda saus voor over de gado gado. In 'mijn' saté saus zit namelijk geen pinda(kaas), want in dat geval zou het pinda saus worden. Dan heb ik het nieteens gehad over het verschil in Javaanse, Madureese, Balineese, Maleise, enz. (Smaken verschillen nu eenmaal.) | |
wendy-tje | vrijdag 16 juli 2004 @ 12:48 |
quote:Bijvoorbeeld ![]() | |
Shark.Bait | vrijdag 16 juli 2004 @ 13:07 |
quote:Klopt, gado^2 saus dunner dan pindasaus voor kip of varkens saté Over geitesaté gooit men als satésaus ketjap emt uitjes. En zo zijn er heel veel verschillende satésauzen. Niet alle pindasaus-soorten zijn voor saté bedoeld; niet alle satésauzen bestaan uit pindasaus. ![]() | |
Martijn_77 | zondag 18 juli 2004 @ 13:17 |
Heeft iemand het recept voor Surinaamse sate saus? | |
GiSH | zondag 18 juli 2004 @ 15:55 |
wwwaar is Piet verdriet.... | |
Martijn_77 | zaterdag 31 juli 2004 @ 13:04 |
Gevond op dit topic voor 4 pers. sap van 1 citroen of 1/2 theelepel azijn 0,5 dl ketjap manis 1 theelepel gemberpoeder (djahé) mespuntje knoflookpoeder 1 theelepel ketoembar 1 eetlepel basterdsuiker 2 theelepels sambal oelek 200 gram pindakaas Breng in een pannetje 4 dl water met citroensap, ketjap, specerijen, suiker en sambal aan de kook. Voeg vervolgens de pindakaas toe en laat het al roerende oplossen. Laat de saus even koken en serveer hem warm. [ Bericht 92% gewijzigd door Martijn_77 op 31-07-2004 14:32:48 ] |