FOK!forum / Culinesse à gogo / sate saus vraagje
heracleswoensdag 14 juli 2004 @ 18:28
Waarom gaat er kokos melk in de sate saus? Wat doet dat met de smaak?
Pony-Loverwoensdag 14 juli 2004 @ 18:30
Het mag er in, als je het lekker vindt.
Ik doe er eigelijk altijd gembersiroop of gewoon suiker in.
Shark.Baitwoensdag 14 juli 2004 @ 18:33
Nee, de pindasaus die ik maak bevat geen kokos. en ook geen pindakaas

Het maakt je pindasaus vetter en geeft het een kokos smaakje
Bushmasterwoensdag 14 juli 2004 @ 18:37
Was kokos niet voor Javaanse satésaus? Als je zelf saus maakt op basis van pindakaas dan is kokosmelk een goede verdunner/emulgator.
friswoensdag 14 juli 2004 @ 18:58
er stond sate saus vraagje
en ik dacht: ik ga zeggen dat er kokos in moet, ookal zou het offtopic zijn

maargoed

er moet dus kokos in zalig!
en sambal.... mmmmm
eucalypta...woensdag 14 juli 2004 @ 22:47
Ik gebruik altijd een zakje van conimex
RedBitchwoensdag 14 juli 2004 @ 22:48
quote:
Op woensdag 14 juli 2004 22:47 schreef eucalypta... het volgende:
Ik gebruik altijd een zakje van conimex
hier ook, maar dan wel met een flinke dot sambal
Evil-Cherrydonderdag 15 juli 2004 @ 08:31
Zal vast wel lekker zijn
Joenedonderdag 15 juli 2004 @ 08:34
Gewoon , Flinke bult pindakaas , sambal, geperst teentje knoflook , melk . vleugje honing.
wendy-tjedonderdag 15 juli 2004 @ 09:01
Ik maak het zo
half uitje bakken tot het glazig is...
pindakaas en melk erbij, sojasaus erbij, sambal en kruidengember, knoflook etc) erbij, en je hebt een heerlijke pindasaus...
Kokosmelk had ik laatst in Thaise pindasaus... lekker hoor
Julynelldonderdag 15 juli 2004 @ 10:48
Ik doe geen cocosmelk in de satesaus
Gewoon flinke lepel(s) pindakaas (wel pindakaas zonder nootjes oid)
dan flinke lepel(s) appelstroop erbij
water, knoflook, sambal en allerlei oosterse kruiden uit potjes van conimex (ketoembar, Djahe, Serehpoeder, djintan) en je hebt hele lekkere satesaus
Je kunt hem zo zoet/heet, dik/dun maken als je zelf wil
Ik hoef bij mijn familie en mijn man niet aan te komen met satesaus uit een potje/zakje/bakje
Moonahdonderdag 15 juli 2004 @ 22:33
In een goede satésaus hoort ook een scheut azijn!
Sorelladonderdag 15 juli 2004 @ 22:39
quote:
Op donderdag 15 juli 2004 22:33 schreef Moonah het volgende:
In een goede satésaus hoort ook een scheut azijn!
En gembersiroop en komijnpoeder (djinten d8) en laos en bruine suiker en ketjap en gemberpoeder en knoflook en sambal en paprikapoeder en dat was het wel zo'n beetje
Moonahdonderdag 15 juli 2004 @ 22:40
quote:
Op donderdag 15 juli 2004 22:39 schreef Sorella het volgende:

[..]

En gembersiroop en komijnpoeder (djinten d8) en laos en bruine suiker en ketjap en gemberpoeder en knoflook en sambal en paprikapoeder en dat was het wel zo'n beetje
Ehm... ik heb het idee dat ik nog wat mis...
Moonahdonderdag 15 juli 2004 @ 22:41
Jaaaaaaahhh!

Pindakaas!

Sorelladonderdag 15 juli 2004 @ 22:46
quote:
Op donderdag 15 juli 2004 22:40 schreef Moonah het volgende:

[..]

Ehm... ik heb het idee dat ik nog wat mis...
Zal gerust wel ik ben niet helemaal helder meer

Verhip de pindakaas je hebt gelijk :)
T1andonlydonderdag 15 juli 2004 @ 22:48
Ik heb er nu al zin in
wendy-tjevrijdag 16 juli 2004 @ 00:04
SOJASAUS!
Steijnvrijdag 16 juli 2004 @ 04:29
quote:
Op vrijdag 16 juli 2004 00:04 schreef wendy-tje het volgende:
SOJASAUS!
Ketjap dus?
Shark.Baitvrijdag 16 juli 2004 @ 09:03
De meeste mensen maken dus een pindasaus die totaal niet overeenkomt met de traditionele saus van weleer. :')

pindasaus met pindakaas is niet oké
Sorellavrijdag 16 juli 2004 @ 09:59
Ketjap/sojasaus 1 pot nat

Wat moet je dan gebruiken als pindakaas niet oke is
Moonahvrijdag 16 juli 2004 @ 10:54
quote:
Op vrijdag 16 juli 2004 09:59 schreef Sorella het volgende:
Ketjap/sojasaus 1 pot nat

Wat moet je dan gebruiken als pindakaas niet oke is
Joh! Wéét je dat niet???

Aardbeienjam natuurlijk.
Moonahvrijdag 16 juli 2004 @ 10:56
quote:
Op vrijdag 16 juli 2004 09:03 schreef Shark.Bait het volgende:
De meeste mensen maken dus een pindasaus die totaal niet overeenkomt met de traditionele saus van weleer.

pindasaus met pindakaas is niet oké
Bah. Echt zo'n hautaine 'Ik weet het beter'-post.
En dan ook niet schrijven wat het wél zou moeten zijn.
Boeien dat er geen pindakaas in hoort volgens jou.
Het is wel superlekker!
Sorellavrijdag 16 juli 2004 @ 11:14
quote:
Op vrijdag 16 juli 2004 10:54 schreef Moonah het volgende:

[..]

Joh! Wéét je dat niet???

Aardbeienjam natuurlijk.
Weet je zeker dat het aarbeienjam is en geen appelmoes
Shark.Baitvrijdag 16 juli 2004 @ 11:16
quote:
Op vrijdag 16 juli 2004 10:56 schreef Moonah het volgende:
Bah. Echt zo'n hautaine 'Ik weet het beter'-post.
En dan ook niet schrijven wat het wél zou moeten zijn.
Boeien dat er geen pindakaas in hoort volgens jou.
Het is wel superlekker!
Echte zelfgemalen pinda's
Moonahvrijdag 16 juli 2004 @ 11:41
quote:
Op vrijdag 16 juli 2004 11:16 schreef Shark.Bait het volgende:

*Veegt natte zoen met stukjes zelfgemalen pinda van wang.

Spaceman_Spiffvrijdag 16 juli 2004 @ 12:16
Er worden een hoop recepten door elkaar gehaald hier. In mijn beleving is er namelijk niet een standaard saté saus.
Ik vindt zelf dat er een groot verschil zit tussen saté saus voor over de saté sticks en pinda saus voor over de gado gado. In 'mijn' saté saus zit namelijk geen pinda(kaas), want in dat geval zou het pinda saus worden.
Dan heb ik het nieteens gehad over het verschil in Javaanse, Madureese, Balineese, Maleise, enz.
(Smaken verschillen nu eenmaal.)
wendy-tjevrijdag 16 juli 2004 @ 12:48
quote:
Op vrijdag 16 juli 2004 04:29 schreef Steijn het volgende:

[..]

Ketjap dus?
Bijvoorbeeld
Shark.Baitvrijdag 16 juli 2004 @ 13:07
quote:
Op vrijdag 16 juli 2004 12:16 schreef Spaceman_Spiff het volgende:
Er worden een hoop recepten door elkaar gehaald hier. In mijn beleving is er namelijk niet een standaard saté saus.
Ik vindt zelf dat er een groot verschil zit tussen saté saus voor over de saté sticks en pinda saus voor over de gado gado. In 'mijn' saté saus zit namelijk geen pinda(kaas), want in dat geval zou het pinda saus worden.
Dan heb ik het nieteens gehad over het verschil in Javaanse, Madureese, Balineese, Maleise, enz.
(Smaken verschillen nu eenmaal.)
Klopt, gado^2 saus dunner dan pindasaus voor kip of varkens saté

Over geitesaté gooit men als satésaus ketjap emt uitjes. En zo zijn er heel veel verschillende satésauzen.

Niet alle pindasaus-soorten zijn voor saté bedoeld; niet alle satésauzen bestaan uit pindasaus.
Martijn_77zondag 18 juli 2004 @ 13:17
Heeft iemand het recept voor Surinaamse sate saus?
GiSHzondag 18 juli 2004 @ 15:55
wwwaar is Piet verdriet....
Martijn_77zaterdag 31 juli 2004 @ 13:04
Gevond op dit topic

voor 4 pers.
sap van 1 citroen of 1/2 theelepel azijn
0,5 dl ketjap manis
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
mespuntje knoflookpoeder
1 theelepel ketoembar
1 eetlepel basterdsuiker
2 theelepels sambal oelek
200 gram pindakaas

Breng in een pannetje 4 dl water met citroensap, ketjap, specerijen, suiker en sambal aan de kook.
Voeg vervolgens de pindakaas toe en laat het al roerende oplossen. Laat de saus even koken en serveer hem warm.

[ Bericht 92% gewijzigd door Martijn_77 op 31-07-2004 14:32:48 ]