abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 3 augustus 2004 @ 23:25:46 #51
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_21042756
quote:
Op dinsdag 3 augustus 2004 21:55 schreef Karin het volgende:
Waar jij denkt dat het past Luchtbel, misschien wel in En hoe gaat het met de (nieuwe) moeders? deeltje 2 anders plaats je het lekker hier.
Ja kwee ook nie

Maar ik ben dus over de zeik, ontzettend over de zeik alles gaat goed hier, Jolie is hartstikke lief en gezellig. Heerlijk kind. Maar zodra ik het woord bevalling hoor, moet ik huilen. Daar is dan nog wel mee te leven. Maar ik kan er absoluut niet meer van slapen, doe geen oog dicht, terwijl Jolietje zo lekker slaapt. Als ik wel slaap droom ik ervan en dan niet in de leuke zin van het woord. Het overschaduwd alles Ik ben nog nooit zo bang en van de kaart geweest. Ik vind het zo erg dat ik me niet meer kan herinneren dat ze op me werd gelegd, ik weet alleen maar de pijn en dat ik suf was.

Vanmorgen kwam het evaluatieformulier van het ziekenhuis binnen en ik weet niet wat ik moet invullen. 1 iemand heeft een beslissing genomen die niet helemaal goed was, waardoor de ellende een stuk groter is geweest dan noodzakelijk was. Maar er waren ook mensen bij die ik wel lief vond. Ben de hele tijd al van slag door die stomme envelop, ook twijvel ik enorm of ik een geboortekaartje met bedankje naar ze toe zou sturen. Sommige mensen hebben me echt geholpen, maar ik wou dat het niet op die manier nodig was geweest. Ik word er zo verdrietig van, ben zo bang dat ik Jolie hierdoor tekort doe Hier heeft niemand wat aan maar ik moest het ff kwijt.
pi_21043040
Zou het helpen een gesprek aan te vragen met mensen van het ziekenhuis die die fout hebben gemaakt?
En weet je huisarts hiervan? Je kunt nl een probleem krijgen met de verwerking die post-traumatische stressstoornis wordt genoemd. Dat komt vaker voor na een traumatische bevalling. Misschien kan praten met een psych dan helpen?
Misschien kun je hier wat mee?
Heel veel sterkte..

- Folder NVVP: Als verwerken niet lukt.

[ Bericht 8% gewijzigd door poemojn op 03-08-2004 23:45:06 ]
  dinsdag 3 augustus 2004 @ 23:44:24 #53
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_21043192
Ik denk ook dat je er misschien wat aan hebt om met de mensen in het ziekenhuis te praten. En dan niet alleen met degene die de fout heeft gemaakt, maar ook met de anderen. Zij kunnen je in elk geval helpen met het invullen van de stukjes weggevallen film. En hoe zit het met de vriendin die erbij was? Zou het helpen om haar erbij te betrekken?
Sterkte in ieder geval
... ♥ ik mis je ♥
pi_21043393
Luchtbel, ik herken best dingen in je verhaal.
Ik heb bij mijn eersten ook een absoluut niet leuke bevalling gehad, ook van de rit, ellende, drama.
Ik kon ook het woord bevalling niet horen, en al helemaal niet de foto's zien. Toen ik ze na een paar dagen onder ogen kreeg heb ik ze weggelegd, ik kon er niet naar kijken. Kon er ook niet over praten en was zo ontzettend BOOS. Zo boos dat het àlles overheerste. Ik kon niet van mijn meidjes genieten, had alle dagen huilbuien en dat ging van kwaad tot erger. Ik had een grote prop in mijn keel en die ging niet weg. Hoe harder ik slikte, hoe benauwder ik werd. Tot ik na 4 maand weer bij mijn gyn zat vanwege baarmoederontsteking vroeg ik of het normaal was dat je alle dagen nog moest huilen. En zo ontzettend depri werd. Nee, niet normaal. Na 4 maand ben ik acuut doorgestuurd naar een klinisch psycholoog en daar bleek dat ik nog zo ontzettend boos was op de arts assistent en de dienstdoende gynaecoloog dat dat dus alles overschaduwde. Ergens was ik harstikke trots en blij maar dat gevoel sneeuwde onder en was ik boos op mijn babietjes. Beetje ingewikkeld maar zo zat het ongeveer. Ik moest daar wat mee doen, en ik heb een brief geschreven. Een grote dikke klacht naar de mensen die de fouten hebben gemaakt. Niet naar de verpleging, die waren allemaal hartstikke bezorgd en begaan met me, maar naar die andere eikels die me zolang hebben aan laten modderen. Ik heb een gesprek (telefonisch) gehad met de gynaecoloog en met mijn eigen gyn en dat was dus na een jaar. Toen voelde ik me pas weer goed. Maar het heeft een jaar gekost. Mijn boodschap is eigenlijk: Blijf er niet mee zitten, zoek hulp want het kan ook zo zijn dat je er een hele tijd mee rond blijft lopen en dat is zo ontzettend jammer van je tijd. Vraag desnoods of je een maatschappelijk werkster mag spreken, maar doe er iets mee.

Heel veel sterkte er mee.

uhm tis niet opgeschreven om mijn verhaal kwijt te kunnen hoor maar meer om te laten zien dat het mogelijk is dàt je er wat mee kan
Screw them.
We're going home.
  dinsdag 3 augustus 2004 @ 23:53:28 #55
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_21043399
Jah een gesprek ga ik nog wel aan, maar ik twijfel zo over hoe en wanneer. Ik wil er niet zo veel mee bezig zijn, ik moet er 100% zijn voor Jolie. Dat is het belangrijkste.
Bedankt voor de link, ga morgen lezen.

  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 augustus 2004 @ 07:15:27 #56
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_21047133
Luchtbel, er komt toch een wijkverpleegkundige bij je? Misschien kun je het haar eens voorleggen. Wie weet heeft ze tips voor je of weet ze wat je het beste kunt doen t.a.v. het ziekenhuis.

Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 4 augustus 2004 @ 09:07:17 #57
3358 pluisje
Mevrouw Mans
pi_21047704
Luchtbel, ik heb het hier geloof ik al een beetje laten doorschemeren de eerst tijd na Tobias zijn geboorte, maar ik herken je verhaal. Ook bij mij ging de bevalling niet zoals het hoorde, een abnormale bevalling zoals mijn VK zei. Ik heb ook aan zo'n infuus gelegen, en ook bij mij werd de dosering 's morgens met het uur zo'n beetje verdubbeld, met de gedachtengang dat de geboorte niet lang op zich zou laten wachten. Toen dat wel het geval bleek te zijn, had ik al uren weeen om de minuut, terwijl ik pas 5 cm ontsluiting heb. Dat was niet in verhouding met elkaar, en vandaar dat ik toen met spoed die ruggenprik heb gehad.

Maar goed, ik heb met name de eerste twee weken na de bevalling problemen gehad hiermee. Ik miste hele stukken in mijn geheugen, barste in huilen uit als ik iets op tv zag dat met bevallen of een ziekenhuis te maken had (al was het een comedy, ik trok het niet), en als ik toevallig een keer last van mijn darmen had ofzo, dan verkrampte ik helemaal en was mijn eerste gedachte "oh nee, daar komt het weer", net zoals ik ook tijdens de weeen had.
Op aanraden van de kraamzorg heb ik toen het hele verhaal tot in detail op papier gezet. Daarbij kwamen al heel wat stukken herinnering terug, en later heeft Rick dat nog aangevuld. Ook heb ik uren met mijn kraamhulp, die bij de bevalling gebleven was, en de VK gepraat. Praten, praten, praten, tot in de treuren toe, om het allemaal maar op een rijtje te krijgen.

Ik weet niet of er bij mij fouten zijn gemaakt, ik heb de VK en de kraamhulp wel horen mopperen op de verpleging die mijn infuus zo snel ophoogde, en ik was zelf niet zo blij dat ik van de VK mocht gaan persen, terwijl ik nog "een randje had staan", waardoor ik na 2 keer weer moest stoppen en andrehalf uur persweeen weg moest zuchten voor ik weer verder mocht. Ik ga er maar vanuit dat zij hebben gedaan waarvan zij dachten dat het beste was, maar dat mijn lichaam niet op de manier reageerde zoals zij gedacht hadden.

Door dit hele verhaal houdt het consultatiebureau mij extra in de gaten, de kraamhulp heeft toen haar werk er op zat aangegeven dat een vervroegd bezoek van hun kant wel wenselijk was, en dat is er ook gekomen, en daarin hebben we veel over de bevalling gepraat. Ook gister met de CBarts kwam het gesprek weer op de bevalling, maar ik merk dat ik er zo langzamerhand wel klaar mee ben en er niet meer zo nodig over hoef te praten.
Ik hoop dat dat voor jou ook snel het geval zal zijn, met de juiste begeleiding. Natuurlijk wil je er voor Jolie zijn, maar dat ben je echt niet minder als je ondertussen ook jezelf de kans geeft om het een en ander op een rijtje te zetten. Echt doen hoor, anders krijg je het over een tijdje straks dubbel en dwars terug
  woensdag 4 augustus 2004 @ 17:04:16 #58
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_21055396
Bedankt voor de reacties en de verhalen.

Ik ben absoluut niet kwaad op Jolie, ik ben echt ontzettend gelukkig met haar. Tis echt alleen als ze slaapt of als iemand er over begint dat ik echt heel erg triest word. Jolie slaapt de hele nacht en nog doe ik zelf geen oog dicht.

De wijkverpleegkundige die hier om de dag komt praat er wel over met me en ze wil zelfs meehelpen een gesprek aan te gaan. Alleen lijkt het net alsof ze denkt dat het een soort boosheid is waar ik vanaf wil en dat is het niet, het is alleen een hele erge frustratie en angst. Het klinkt misschien overdreven maar ik dacht echt gewoon dat ik dood zou gaan of dat m'n kind dood zou gaan. Wat er later gezegd is, dat Jolie er van alles aan over had kunnen houden frustreert me heel erg. Ze is alles voor me, ik kan niks van d'r kwijtraken.

Inmiddels heb ik wel besloten dat ik een gesprek aanga met de mensen die erbij zijn geweest, alleen aangezien de bevalling erg lang duurde, zijn dat er een heleboel. Toch denk ik dat het beter is dan een klachtindienen ofzo, ik voel geen kwaadheid alleen maar verdriet. Ik hoop alleen dat ik er niet verdrietiger van wordt omdat ik er dan steeds aan moet denken
pi_21057102
Luchtbel ik hoop dat het gesprek je beter zal doen voelen
Een beetje vreemd, maar wel lekker
pi_21057253
Lieve Luchtbel, ik hoop dat je je snel beter gaat voelen omtrent dit. Heel goed dat je actie onderneemt. Ik maak het op dit moment mee in mijn eigen familie hoe een abnormale bevalling erin kan hakken en dat is inderdaad geen pretje. Dikke
Winnares Dione-award '05, '06 en '07!
pi_21058876
Goeie stap Luchtbel.
Schrijf het anders allemaal op wat je wil vertellen!
En laat je niet intimideren door die witte jassen he!

Fijn trouwens dat je je frustratie niet op Jolie projekteert, daar ben ik erg de mist mee ingegaan.
Sterkte nogmaals.
Screw them.
We're going home.
pi_21063082
quote:
Op woensdag 4 augustus 2004 17:04 schreef Luchtbel het volgende:
Ik ben absoluut niet kwaad op Jolie, ik ben echt ontzettend gelukkig met haar. Tis echt alleen als ze slaapt of als iemand er over begint dat ik echt heel erg triest word. Jolie slaapt de hele nacht en nog doe ik zelf geen oog dicht.
quote:
Het klinkt misschien overdreven maar ik dacht echt gewoon dat ik dood zou gaan of dat m'n kind dood zou gaan.
Is helemaal niet overdreven of wat dan ook, laat je nooit iets anders wijsmaken!
quote:
Wat er later gezegd is, dat Jolie er van alles aan over had kunnen houden frustreert me heel erg. Ze is alles voor me, ik kan niks van d'r kwijtraken.
Ik kan hier weinig op zeggen, alleen dat ik je een schouder kan aanbieden als je het nodig hebt . . .
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free. You can't take the sky from me
Take me out to the black, tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea, you can't take the sky from me
  donderdag 5 augustus 2004 @ 01:09:41 #63
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_21066571
Ook nu kan ik weer niet slapen, ze slaapt op 2 meter afstand van me maar s nachts gaat het gewoon ruk, ik blijf steeds luisteren of er niks met d'r is. Bij ieder hikje schrik ik me rot, laat staan als ze te lang geen geluid maakt. Ik moet hier echt mee ophouden, ik word ram gek van de nacht zo.

Ga morgen nogmaals overleggen. Ik denk dat het hierdoor misschien ook is dat de bv niet zo goed lukt. Misschien merkt ze wel hoe verdrietig ik soms ben en dat ik die eerste aanraking gemist heb.
Ik vind het zo erg. Misschien moet ik maar stoppen met het afkolven want het zuigt me helemaal leeg, maar aan de andere kant vind ik dat ik dan weer te snel opgeef, het gaat om haar en voor haar is het beter. En ik wil die bevalling niet alles laten overheersen......... :'( dat wil ik echt niet laten gebeuren.

Even voor de visualisatie, ik ben erg trots op Jolie en ik weet dat ze er niks aan kan doen.


[ Bericht 5% gewijzigd door Luchtbel op 05-08-2004 01:18:22 ]
pi_21067519
Luchtbelleke, wat een mooie mama met een mooi kindje zie ik op die foto! Ik hoop dat je je snel lekkerder gaat voelen met alles wat er is gebeurd meis...
Kijk ook eens op de vernieuwde site van Susanne
pi_21069169
Luchtbelletje, er moet geloof ik echt iets gaan gebeuren nu. Hoe vervelend je het ook vind om erover te praten. Had je nou al gesproken met die wijkverpleegkundige? Neem anders contact op met je huisarts. Zo kan je niet blijven doorgaan denk ik want je komt in zo'n cirkeltje terecht van niet kunnen slapen, je druk maken, er gestrest van raken en daardoor weer niet kunnen slapen. En in jouw geval is het extra pittig want je staat er alleen voor. Ik hoop echt dat het snel beter met je gaat. Dikke
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  donderdag 5 augustus 2004 @ 09:15:20 #66
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_21069415
Ja ik weet het Snoop, maar alles gaat zo goed evrder, ben bang dat ik alleen maar triester word
pi_21069469
quote:
Op donderdag 5 augustus 2004 09:15 schreef Luchtbel het volgende:
Ja ik weet het Snoop, maar alles gaat zo goed evrder, ben bang dat ik alleen maar triester word
Ja, ik weet het, ik heb makkelijk kletsen hier . Maar als het slapen echt zo beroerd blijft gaan (en dan niet omdat Jolie wakker wordt maar omdat je steeds nare beelden/ideeën voor je ziet) moet je toch even een babbeltje met de huisarts maken. Misschien kan ie wat voor je doen en als dat iets is dat jij niet pretig vindt doe je het niet.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_21070803
ik denk dat zo'n gesprek (of een paar gesprekken) het alleen maar beter kan maken, luchtbel. juist omdat het verder goed gaat is het zo superduidelijk waar de schoen wringt. en 't lijkt mij ook ontzettend logisch dat dit er ontzettend ingehakt heeft en nog doet. zoals snoopy ook zegt, niet slapen is heel slecht voor zowel jou als Jolie, dus er moet snel iets gebeuren nu. ga bellen meid! heel veel succes ermee!
  donderdag 5 augustus 2004 @ 11:14:09 #69
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_21071460
Maar ik ben zo ontzettend bang dat ik er dan steeds weer aan moet denken en dat ik alleen maar gestresster word. Ik wil gewoon dat het anders is maar dat kan natuurlijk niet. Dus ik moet maar doorzetten. Als morgen de wijkverpleegster er is voor Jolie ga ik vragen of we een aspraak erover kunnen maken.
pi_21071738
Heel verstandig want als je er niks mee doet gaat het zeker niet uit je koppie
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_21071938
Ik heb pas bij een of ander tv-programma de tip gehoord jezelf te behandelen alsof je je kind bent.. Dus stel dat Jolie steeds niet kon slapen doordat ze aan een nare gebeurtenis moest denken, zou je dan hulp voor haar zoeken?
Sterkte Luchtbel
  donderdag 5 augustus 2004 @ 11:42:27 #72
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_21072050
Wow, da's een scherpe, maar wel een hele goeie, Poemojn !
Luchtbel, ik denk dat je, door de confrontatie (gesprek) aan te gaan, het oplos-proces beter concentreert, nu heb je continue flarden, steeds terugkomend.
Kill that bug !
... ♥ ik mis je ♥
  donderdag 5 augustus 2004 @ 11:48:09 #73
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_21072173
Luchtbel, ik hoop dat je vandaag samen met de wijkverpleegster een plan kan maken van hoe je het gaat aanpakken en met wie je allemaal wil spreken.
Het zal idd mss in eerste instantie nog wel eventjes iets erger worden, omdat alles weer naar boven gehaald word, maar ik denk dat het uiteindelijk makkelijker word om het af te ronden enzo.
Het is wrsch wel goed te horen dat ondanks dat er van alles had kunnen gebeuren er niets daadwerkelijk gebeurd is met Jolie en dat ze in goede handen was (en nu zeker is bij jou ) enzo.
***
  donderdag 5 augustus 2004 @ 12:02:54 #74
30488 coolbabe
My little pwny
pi_21072544
Luchtbel ik herken veel in je verhaal. Niet dat ik zo`n rotbevalling heb meegemaakt als jij maar ik ben ook zo`n piekeraar. Toen Jasper eens in een vijver was gevallen heb ik nachtenlang wakker gelegen met het beeld van een verdrinkende Jasper voor ogen, ook al waren we op tijd om hem te redden. Ik heb nachtenlang liggen denken aan wat had kunnen gebeuren. Pas toen ik dit denken omzette in wat wás gebeurd (na een tip van Lois dacht ik), kon ik het een plaatsje geven. We waren op tijd geweest om hem te redden, hij heeft er niks aan over gehouden en weet er nu eigenlijk ook niets meer van.
Misschien heb je iets aan mijn verhaal en misschien ook niet, ik weet het niet. In elk geval sterkte
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
  donderdag 5 augustus 2004 @ 18:43:17 #75
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_21082431
Jah ik probeer ook te denken, er is niks gebeurd, ze wordt voorlopig nog even gecontroleerd, ik kan hulp krijgen, het gaat goed komen. En overdag voel ik me ook helemaal niet rot, doe zo veel mogelijk leuke dingen en vind het heerijk met Jolie. Maar s nachts heb ik echt heel erg moeilijk.
Maar morgenochtend gaan we overleggen en dan zie ik wel weer, ik heb besloten dat ik er wel wat aan doe, maar dat ik daarna iedere keer iets leuks doe met haar. Vanmorgen was dat in bad doen nadat ik er hier over had geschreven. Morgen ga ik overleggen met de verpleegkundige, daarna gaan we op visite. Zodat ik zeker weet dat ik niet verdrietig ga zitten nukken, heb ik besloten het zo aan te pakken.

Thanks allemaal jullie zijn liev
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')